Turbina 1.5 dci 100cp, A crapat...
![]() ![]() ![]() |
Turbina 1.5 dci 100cp, A crapat...
DIESEL.BV |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 9 March 05 From: BRASOV ![]() |
|
||
-------------------- M II sedan 1.5 dci Conf.Priv. black
2004/5, 71.000 km. |
|||
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
QUOTE(flo8200 @ Sep 20 2005, 01:43 PM) Pentru un mesaj alarmist, care vrea sa faca valuri. E o chestie de principiu, nu vreau ca atunci cand o sa vreau sa imi schimb masina si o sa intru pe forum sa gasesc cativa ca BMC sau LEX care sa ma opreasca sa fac o alegere care ar fi putut fi foarte buna. OFF TOPIC 1. Sa stii ca tocmai acesta este rostul unui forum. Sa poti sa vorbesti liber despre problemele pe care le ai. Daca cei care citesc mesajele sunt toti adepti ai vreunui "guru" si iau mot-a-mot tot ce se scrie acolo, fara sa-si treaca informatia prin putul gandirii, atunci e foarte probabil ca nu-si vor lua niciodata un Renault. Cand eu am scris la postul cu "Ce piese ati schimbat la masina" piesele pe care le-am schimbat, acele piese chiar le schimbasem. Si daca tu tii vrei sa-mi spui ca au fost ca urmare a accidentului, eu vreau sa-ti reamintesc de faptul ca accidentul s-a datorat chiar defectarii unora dintre acele piese, si mi se parea corect sa le trec pe lista de piese "nesigure". 2. Daca tu nu suporti decat parerile care converg spre ideea ca renault este cea mai minunata marca din lume, sa fii sanatos. Nu mai citi 3/4 din posturile acestui forum. Dar cum Renault nu este cea mai minunata marca din lume, intotdeauna vor exista probleme, intotdeauna va fi nevoie de un reno.ro Daca vrei sa faci o alegere fa-o, dar sa nu spui dupa aceea ca ai fost in necunostinta de cauza deoarece toata lumea spune numai lucrurile bune ale masinii pe care ai ales-o si nimeni nu ti-a spus defectele ei. END OFF-TOPIC ON TOPIC Cum auziti voi suieratul turbinei? Ca eu am ciulit urechea la zgomotul motorului si n-am auzit nimic. |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
QUOTE Pentru un mesaj alarmist, care vrea sa faca valuri. E o chestie de principiu, nu vreau ca atunci cand o sa vreau sa imi schimb masina si o sa intru pe forum sa gasesc cativa ca BMC sau LEX care sa ma opreasca sa fac o alegere care ar fi putut fi foarte buna. Adevarul este undeva la mijloc...noi prea ne dam de ceasu mortii iar de multe ori se discuta aiurea despre niste chestii normale... Ar trebui sa luam exemplul celor de la vwforum (sectiunea skoda) care indiferent de problemele masinii incheie "oricum masina-i o reusita totala" ![]() Si la toyota la fel--schimba omu discurile+placutele in 3k insa el este f multumit de masina--nu mai spun de greierasi si cloncanituri... Ma intreb daca cineva schimba discurile fat la megane in primii 3k---va dati seam ce iesea aici ? ![]() Pe de alta parte forumul este necesar pt ca cineva care da o gramada de bani pe o masina are dreptul sa stie pe ce da... Toate firmele auto care se comercializeaza in romanaia ar trebui sa aiba un forum gen reno.ro sau vwforum sau citroenclub.ro etc....sa vedem atunci daca numai la reanult sunt probleme ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(ncristi @ Sep 22 2005, 01:08 PM) Toate firmele auto care se comercializeaza in romanaia ar trebui sa aiba un forum gen reno.ro sau vwforum sau citroenclub.ro etc....sa vedem atunci daca numai la reanult sunt probleme ![]() pai cam au toate. shi pejo, bmw, dacia, oltcit, vw.. or mai fi shi altele.. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
ncristi |
![]()
|
Ford nu are, japonezele nu au (sau poate nu stiu eu)...
PS Pe celelalte forumuri enumerate mai sus nu sunt probleme? DA...si unele f grave insa parca forumistii nu sunt asa de inversunati ca aici ![]() |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
godaro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 29 April 04 ![]() |
daca aveti curiozitatea, sa observati ca cei care se bocesc pe forumuri sunt putini la numar insa au postari multe si creeaza impresia de problema predominanta
|
-------------------- 307 berlina, 1.6 HDI
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Eu nu zic ca turbina de la Megane este cea mai buna, poate sa fie si foarte proasta, nu ma pricep. La fel cum nu zic ca Megane e cea mai buna masina.
Eu cred ca e normal cand prezinti o problema sa dai toate detaliile de la primul post, nu azi sa spui ca ti-a picat turbina la 15000 si maine sa ne povestesti o intamplare, aparent nesemnificativa, ca la 9000 km ai ramas fara o garnitura si nu mai avea ulei la turbina si auzeai un zgomot ciudat dar ai mers cu ea in continuare pana ti-au pus acea garnitura. Si sa mai intrebi daca e o problema comuna. Si contabil sa fii, asa cum sint eu, tot te gandesti ca poate este o legatura intre evenimentul de la 9000 km si cel de la 15000 km. LEX> daca cineva te-ar crede 100%, ar trebui sa fie tampit sa isi ia Megane pentru ca tu spui ca are unele piese cu probleme care cauzeaza pierderea directiei si implicit accidente grave. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
@Flo8200. Cateodata cand te apuci sa scrii esti inca sub imperiul socului/nervilor/etc. Odata ce trece timpul fie te linistesti pentru ca se intampla ceva mai rau, fie ca iti dai seama ca ai si tu o parte de vina, fie ca pur si simplu trecerea timpului atenueaza supararea.
Eu nu am nevoie sa ma creada cineva 100%. In primul rand trebuie sa cred eu ce am spus si sa fiu pregatit sa sustin afirmatiile. Ori eu pot sa le fac pe amandoua, dar din cauza ca traim in Romania m-as fi batut cu morile de vant si nu am veleitati de Don Quijote. Pot sa-mi folosesc mai cu folos timpul pentru altceva decat sa mai razboiesc cu renault. Asa ca am lasat-o balta. Si asa vreau sa fac si cu aceasta mica controversa (scuzati cacofonia). Din partea mea se opreste aici. Sa lasam oamenii sa discute despre turbine, ca asta e rostul topicului. |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
De acord.
|
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
bmc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 17 September 05 ![]() |
Salutare. Revin pe acest topic, e adevarat dupa 2 luni (de abia l-am gasit) pentru ca dupa problema cu turbina am decis sa vand masina, iar subiectul Renault nu prea m-a mai interesat . Am facut deja comanda pentru noua masina care este o Skoda Octavia 2.0 TDI Elegance. Pot sa va spun ca din momentul in care m-am urcat in Skoda, denumirea Renault nu mai are nici o semnificatie pt mine. Este o diferenta foarte mare intre cele doua masini sub toate aspectele. E adevarat e diferenta si de pret. Dar nu asta are importanta acum. Surpriza a fost sa constat ca s-au nascut controverse dupa ce am deschis acest topic. N-am vrut sa creez nici un val sau nici un curent de opinie cu privire la fiabilitatea marcii Renault , asa cu a insinuat cineva aici. Las la latitudinea tuturor posesorilor de Renault (in special celor care au avut probleme semnificative) sa judece fiabilitatea marcii Renault. Nu am vrut decat sa descriu o problema cu care m-am confruntat pt ca banuiesc ca acest forum pentru asta exista. Poate intr-adevar ordinea in care am descris evenimentele trebuia sa fie alta, dar oricum am privi, problema a existat si eu am considerat-o destul de grava indiferent care a fost cauza. Nu este totusi admisibil sa ramai fara turbina la 15000 km, repet, indiferent care ar fi cauza. Pot sa spun celor care s-au gandit ca as fi putut sa exploatez necorespunzator masina, ca vitezele le schimb intre 2000 si 2500 rot/min, iar viteza maxima cu care am mers o singura data a fost de 170 km/h.Pentru cei ce vor sa cumpere Renault 1.5 dci 100cp, pot sa considere acest topic un caz izolat care nu ar trebui sa le influenteze decizia de cumparare. Pentru mine capitolul Renault este inchis.
|
-------------------- |
|
ncristi |
![]()
|
Pacat...la banii aia puteai sa te utiti la o honda accord...
Parerea mea este ca ai dat banii pe o masina f bine finisata, cu un motor preistoric - mare halitor de ulei... Daca citeai mai atent cele spuse pe vwforum despre TDi si acolo este cineva cu O2 care a patit acelasi lucru ca tine. Oricum sa te bucuri de ea... |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
|
bmc |
![]()
|
Honda? poate, dar cred ca e mai scumpa totusi.
Motor preistoric? Este vorba de motorul de 2l TDI 140cp, care a aparut recent si care indeplineste normele EURO 4. Doar pt ca nu foloseste tehnologia CR nu l-as considera preistoric. Afirmatia ta mi se pare exagerata. Citeste pe toate forumurile si in revistele de specialitate si o sa constati ca acest motor este foarte apreciat pentru performantele sale. Mare halitor de ulei... Iar mi se pare exagerata afirmatia. Daca la 15000 km, 1l de ulei ti se pare mult... Am citit pe forumul vw si intradevar exista cineva cu o turbina defecta numai ca este vorba despre un 1.9 TDI, iar cauza se pare ca a fost un tunning facut aiurea. Toti posesorii de 2.0 TDI sunt foarte multumiti. Ma rog, nu vreau sa intru in polemica cu fanii Renault, insa trebuie acceptat faptul ca intre Renault si Skoda exista o mare diferenta de fiabilitate, calitatea materialelor, a asamblarii etc. In favoarea Skodei bineinteles. Asta nu inseamna ca REnault nu ramane o masina ok pt pretul ei. |
-------------------- |
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
QUOTE(bmc @ Nov 26 2005, 09:25 AM) Ma rog, nu vreau sa intru in polemica cu fanii Renault, insa trebuie acceptat faptul ca intre Renault si Skoda exista o mare diferenta de fiabilitate, calitatea materialelor, a asamblarii etc. In favoarea Skodei bineinteles. Asta nu inseamna ca REnault nu ramane o masina ok pt pretul ei. Sa inteleg ca te-a luat entuziasmul pe dinainte si ai spus asta,nici o problema,se mai intampla.Sa stii ca sunt multi care gandesc chiar invers despre aceste 2 marci de automobile. Apropo cine a hotarat ca Skoda este mai fiabila decat Renault si ca foloseste materiale mai nobile? ![]() ___________ 1.9 dCI |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
AEP |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 16 July 05 ![]() |
nu vreau neaparat sa polemizez pe tema asta... in final poate nu este decat o chestiune de gusturi... sau de sentimente... sau mai stiu eu ce... insa acum 2 zile m-am suit intr-o octavia 1 fabricatie 2004... si pot sa spun ca mi s-a parut ca mai are mult pana la calitatea materialelor de pe Laguna (tot 2004, din dotarea proprie) ... de cum arata bordu' nu mai vorbesc... insa repet... nu vreau sa deschid sau chiar re-deschid aceasta discutie care exista pe toate forumurile si care naste pasiuni si controverse cateodata mai mari decat este cazul...
cat despre motorizari..iarasi... o discutie ampla... si cele de pe Renault si cele de VAG au avantaje si dezavantaje... au parti bune si parti proaste... eu de exemplu lucrez in domeniu... si pot sa-ti spun ca am vandut piese de motor de VW fabricatie 2004 ... ceea ce nu inseamna neaparat ca este motor prost... inseamna doar ca suntem un popor "talentat"... ![]() |
--------------------
daewoo
cielo
hatch/99 Renault Laguna 1.9dCi Privilege 2004
|
|
bmc |
![]()
|
[QUOTE=sorin,Nov 26 2005, 10:39 AM]Sa inteleg ca te-a luat entuziasmul pe dinainte si ai spus asta,nici o problema,se mai intampla.Sa stii ca sunt multi care gandesc chiar invers despre aceste 2 marci de automobile.
Apropo cine a hotarat ca Skoda este mai fiabila decat Renault si ca foloseste materiale mai nobile? ![]() ___________ Poate ai dreptate. Este si o doza de entuziasm, insa in mica masura. Incerc sa fiu cat se poate de obiectiv. Este firesc ca fanii Renault (cum esti si tu) sa nu fie de acord cu afirmatiile mele si din cauza apartentei indivizilor la aceasta marca, la imaginea ei. Sunt persoane care pot sa treaca peste orice problema a masinii lor doar pt ca se numeste Renault si este a lor. Unii refuza pur si simplu sa recunoasca ca au facut o alegere gresita, in special cei care spun Lasa domne ca toate au probleme... Oricum nu a hotarat nimeni ca Skoda este mai fiabila decat Renault. Doar statisticile si clasamentele in domeniu spun asta. Sau si alea sunt facute tendentios la adresa Renault? Oricum de curiozitate intra pe vwforum la sectiunea de probleme Octavia 2 si vezi cam ce probleme "deosebite" sunt acolo... Cat despre calitatea materialelor... totusi, tu ai intrat intr-o Octavia 2 ? Sa fim seriosi, oricand de inrait fan Renault ai fii... |
-------------------- |
|
bmc |
![]()
|
QUOTE(AEP @ Nov 26 2005, 10:41 AM) nu vreau neaparat sa polemizez pe tema asta... in final poate nu este decat o chestiune de gusturi... sau de sentimente... sau mai stiu eu ce... insa acum 2 zile m-am suit intr-o octavia 1 fabricatie 2004... si pot sa spun ca mi s-a parut ca mai are mult pana la calitatea materialelor de pe Laguna (tot 2004, din dotarea proprie) ... de cum arata bordu' nu mai vorbesc... insa repet... nu vreau sa deschid sau chiar re-deschid aceasta discutie care exista pe toate forumurile si care naste pasiuni si controverse cateodata mai mari decat este cazul... cat despre motorizari..iarasi... o discutie ampla... si cele de pe Renault si cele de VAG au avantaje si dezavantaje... au parti bune si parti proaste... eu de exemplu lucrez in domeniu... si pot sa-ti spun ca am vandut piese de motor de VW fabricatie 2004 ... ceea ce nu inseamna neaparat ca este motor prost... inseamna doar ca suntem un popor "talentat"... ![]() Nu mi se pare corecta comparatie intre Laguna si Octavia 1. la urma urmei sunt clase diferite. Daca faceai comparatie intre Superb si Laguna mai intelegeam. |
-------------------- |
|
AEP |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 16 July 05 ![]() |
QUOTE(bmc @ Nov 26 2005, 10:25 AM) Ma rog, nu vreau sa intru in polemica cu fanii Renault, insa trebuie acceptat faptul ca intre Renault si Skoda exista o mare diferenta de fiabilitate, calitatea materialelor, a asamblarii etc. In favoarea Skodei bineinteles. pai... tu ai comparat skoda cu renault.... eu am facut acelasi lucru... ![]() si cum spunea un coleg.... cine a hotarat ca skoda foloseste materiale mai nobile si face masini mai fiabile? eu nu am sustinut deloc ca renault foloseste integral la toata gama materiale de calitate sau ca integral masinile renault sunt mai fiabile decat skoda... eu doar ti-am dat un exemplu... in final eu am ales Laguna ptr dotari, sigurantza si design care mie personal imi place... asta nu inseamna ca tre' sa ma lansez in atacuri la adresa altor masini... atata tot... |
--------------------
daewoo
cielo
hatch/99 Renault Laguna 1.9dCi Privilege 2004
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Pentru ca nu v-ati putut abtine si ati transformat topicul despre o problema tehnica intr-unul de comparatie/polemica octavia vs megane -> TOPIC CLOSED !
O sa il redeschid dupa ce voi curata surplusurile de aici . |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th August 2025 - 22:14 |