Proiector ceata spart, inlocuire, pret ... ?
![]() ![]() ![]() |
Proiector ceata spart, inlocuire, pret ... ?
hellcat |
![]()
|
||
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
||
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|||
raszvan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 2 September 05 ![]() |
Lasa mai capacul, pui proiectorul cand ai bani. Este pacat, ai trasa toata instalatia.. unii dau o gramada de bani sa-si monteze proiectoare pe masina.
|
--------------------
ex clio
symbol 1.5 dci
2005 megan dci, 2003.
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
si eu cred ca n-are rost sa te complici cu ornamente/improvizatii ce n-au cum sa arate mai bine ...mai asteapta,stangi bani si iei un proiector...
|
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nu e vorba de bani aici, e vorba de pretul care nu se justifica. Aceleasi proiectoare, ma rog poate putin diferite, pe vremea cand se fabrica Solenza, costau 1,2 milioane SETUL, acum nu inteleg de ce trebuie sa dai 3-4 milioane pe unul singur (doar pentru ca au venit francezii la Pitesti pe care trebuie sa-i pupam noi undeva ca ne-au facut mare favor ca ne lasa sa fabricam logane), mai ales ca nici nu se prea merita, eu astept ceva vreme mai calduroasa sa mi le reglez, momentan de cate ori am prins ceata cu proiectoarele de-abia vedeam la 1 metru, cu faza mica vedeam suficient cat sa merg cu 60-80-100 la ora, asa ca imi erau complet inutile. Fabrica nu sa ostenit sa mi le regleze, asa ca momentan nu sunt decat niste becuri in plus in fata.
|
--------------------
.
.
.
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Esti printre putinii care neaga avantajele proiectoarelor de ceata...
Faza cu mersu cu 100 pe ceata banuiesc ca era ziua, nu? Ca noaptea ma indoiesc sa fi vazut tu ceva cu faza mica pe ceata asa deasa cum o descrii. Platesti proiectorul pentru ca ai Renault acum ![]() ![]() E o reclama idioata la radio de cateva zile, aia cu Peugeot 100%, adica daca vrei sa ai un Pejo 100% sa iei piese de la dealerul din orasul tau, daca nu le iei de acolo Pejoul nu mai e 100% ![]() ![]() ![]() |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Nu neg avantajele lor, dar la cum mi-a livrat Renault masina, cu ele reglate de bat la maxim 1 metru in fata barei de protectie imi sunt absolut inutile. Si nu numai eu, majoritatea celor pe care i-am auzit ca au proiectoare pe masini.
Si da, am mers noaptea cu 80-90 la ora pe ceata cu faza mica. Asta deoarece cunosteam drumul. Le-am reglat la maxim in jos si gata. Am mers cu 70-80 pe splaiul Dambovitei mai jos de Vitan in aceleasi conditii si am reusit sa evit craterele ce fusesera acolo pana de curand. Ziua oricum nu aveam ce face cu farurile pe ceata, cel mult sa ma vada altii din timp. Intr-adevar, nu ma obliga nimeni sa il iau de la reprezentanta, dar unde il gasesc la pretul lui corect? |
--------------------
.
.
.
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pret corect nu o sa gasesti nicaieri,dar poti sa suni la Augsburg.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
raszvan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 2 September 05 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ Feb 23 2006, 10:49 AM) momentan de cate ori am prins ceata cu proiectoarele de-abia vedeam la 1 metru, cu faza mica vedeam suficient cat sa merg cu 60-80-100 la ora, asa ca imi erau complet inutile. Fabrica nu sa ostenit sa mi le regleze, asa ca momentan nu sunt decat niste becuri in plus in fata. Tu ce vrei sa spui, ca pe timp de ceata mergi doar cu proiectoarele, fara faza scurta? Din cate mi-a spus si mie un nene mai priceput, proiectoarele sunt facute sa acopere primii 2-3 m in fata masinii, acolo unde faza scurta nu prea bate. Eu le-am gasit a fi utile, cel putin intr-o noapte cand ma intorceam din giurgiu si m-a prins o ceata f.f. densa. Am mers cu 20-30 km/h si vedeam doar la 2 m in fata, exact portiunea pe care bat proiectoarele. |
--------------------
ex clio
symbol 1.5 dci
2005 megan dci, 2003.
|
|
themadman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 November 04 From: Bucuresti ![]() |
din cate stiu eu la solenza costa 1.7 mil un proiector.
stiu pt ca am avut solenza. ceea ce nu pot sa cred e ca si la clio sunt tot asa proaste. am mers pe o ceata nasoala cu ploaie si am fost nevoit sa le folosesc nu neaparat pt proiectoare dar pt lamapa de ceata. si logic ca cel de pe dreapta a crapat. sunt foarte proaste. nu inteleg de ce din moment ce sunt valeo. am dat vina pe marca initial. dar avand un amic cu citroen xsara picasso am obs ca proiectoarele lui sunt tot valeo dar el nu se plange de astfel de probleme si nici nu a avut. in schimb vad prin oras meganuri si clio si solenze si logan sa nu mai zic cu proiectoare sparte de te doare capu' eu incerc sa le folosesc cat mai putin cand e apa tocamai din cauza asta.si cand am fost fortat a si crapat. oricum am casco dar mi-a fost lene sa ma duc la politie si la ei. ![]() |
--------------------
Peugeot
407 2.0 HDI
2004 Executive
|
|
mbc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 432 Joined: 1 July 05 From: BUCURESTI ![]() |
proiectoarele de clio, logan si solenza sunt aceleasi, difera numai suportii de prindere pe bara (spoiler).
in targ la vitan sunt cam 50 ron/buc (incercati in cursul saptamanii, nu in week-end) |
--------------------
Renault / Dacia
Clio / NOVA GT si GTi
2005, 1.5dci / 1999
- B43HZK clio bicorp extreme 1.5 dci 80cp, mai 2005
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Fii serios...si NU sunt la fel, vezi ca cineva a pus si poze.
![]() |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
themadman |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 November 04 From: Bucuresti ![]() |
cu alea de solenza nu sunt deoarece sunt si poze mai sus si se vad diferentele.
dar cu alea de logan seamana izbitor de bine. oricum sunt de aceeasi natie chiar daca difera forma.... adica valeo. dar nu inteleg de ce valeo de pe grupul reno se sparg cand valeo de pe alte marci nu. |
--------------------
Peugeot
407 2.0 HDI
2004 Executive
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Ieri m-am bagat putin pe la masina si daca tot nu mai am aparatorile de plastic de sub spoiler in dreptul proiectoarelor (prelungirile de la carenajele rotilor), acestea rupandu-se in mod dubios, adica una am vazut-o ca atarna, pe a doua am gasit-o lipsa la inventar(in fine nu ma deranjeaza, n-aveau nici un rol), am zis sa-mi reglez putin proiectoarele. La mine acum poti sa bagi mana pe sub spoiler si sa misti proiectorul cum vrei. Am cautat surubul de reglaj (are o roata zimtata pe el) si am inceput sa-l invartesc si, uitandu-ma in proiector la cum se misca oglinda, cautand sensul de sus. L-am rotit pana am ajuns la capatul cursei si l-am lasat preventiv acolo. Normal se poate atat cu o surubelnita mare si lata cat si "ad labam", apucand de zimtiii reglajului. A venit seara, asa ca am vrut sa vad ce am facut. Pot sa va zic ca acum proiectoarele mele bateau in copaci, puteai sa vezi cioroiul si cu cioara pe o craca, asa ca am zis ca e cam mult. M-am dus la un perete si le-am reglat pe aceeasi linie cu faza mica. Proiectoarele deseneaza pe perete un facicol cu o linie orizontala la partea superioara. Am mai facut ceva probe de drum si am constatat ca ar trebui sa le reglez ceva mai jos, dar asta o sa o fac pe un drum intunecat. Oricum e muult mai bine acum decat inainte, chiar folosesc la ceva becurile alea.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Inainte de a folosi proiectoarele reglate la maxim in sus incearca sa mergi in masina unui prieten in contrasens de a ta ca sa vezi cum bat proiectoarele. Spre diferenta de faruri, proiectoarele nu au fata astfel desenata incat sa taie lumina peste o anumita inaltime. Eu am vazut multi "meseriasi" care se bucura ca ei vad mult mai bine si pot sa mearga doar cu proiectoarele, fara sa se gandeasca ca le scot ochii celor care vin din contrasens. Te rog nu fi si tu "meserias", verifica-le inainte: daca sunt ok lasa-le asa, daca nu mai umbla la reglaje.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Stai linistit ca le-am dat deja jos ca sa nu chiorasc lumea, si deja simt ca trebuie sa le dau mai jos, nu le-am lasat pe pozitia "copaci"
![]() Dezavantajul la proiectoare e puterea de iluminare, ele n-au putere sa ilumineze asfaltul prea departe spre deosebire de faruri, de asta le dau mai jos, ca sa concentrez lumina. |
--------------------
.
.
.
|
|
cata70 |
![]()
|
Cand le vei folosi pe ceata sa ne spui cum e...
![]() |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
De-acuma la toamna si la multi ani, pana atunci ceata, mai rar.
|
--------------------
.
.
.
|
|
cata70 |
![]()
|
Laurentiu,bine ca stiu ca le pot regla si eu...Si eu as vrea sa le ''ridic'' un pic,cu prima ocazie (sper sa nu fie prea curand)cand va sta pe elevator.
|
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Mai greu e cu demontatul capacului de plastic ce se prinde pe spoiler. Trebuie o surubelnita in cap torx si una normala cred. Apoi bagi mana pe acolo si cauti o roata dintata orizontala (cam 3 cm diametru) pe proiector. Apoi iei o surubelnita dreapta lata si o infigi de jos in sus in mijlocul rotii dintate (e o gaura acolo) si invarti sau poti sa invarti si cu mana. Te uiti in proiector si vezi in ce sens se misca oglinda in functie de cum invarti de rotita sau de surubelnita. Acum iti mai trebuie un marcaj pe un perete ca sa poti sa faci reglajul corect. Succes. Daca mai ai aparatorile din plastic e mai greu de reglat, daca nu e foarte usor sa bagi mana acolo.
|
--------------------
.
.
.
|
|
cata70 |
![]()
|
Din fericire inca le am dar voi incerca si asa...Multumesc.
|
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
reno-rzv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 30 March 06 ![]() |
Salut,
Eu am gasit la o firma in Targoviste proiectoare in jur de 1.5 mil/buc.Nu stiu daca am voie sa ii dau numele pe forum dar va pot da date de contact daca imi dati un mail.Chestia mai nasola este ca trebuie sa le dai un avans si le aduc la magazin in 24 de ore. Nu stiu daca fac livrare si prin curier. |
--------------------
renault
megane
2000/1.9dti megane classic 2000/1.9 dti
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Ideea e sa fie compatibile, daca sunt de fapt de Logan n-am ce face cu ele. Ar trebui facuta comparatie.
|
--------------------
.
.
.
|
|
reno-rzv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 30 March 06 ![]() |
Nu pot sa garantez, dar ei mi-au cerut primele litere din numarul de identificare ca sa identifice exact modelul. Se poate sa ajung pe la ei in urmatoarele 2 sapt. si o sa dau mai multe amanunte.
|
--------------------
renault
megane
2000/1.9dti megane classic 2000/1.9 dti
|
|
nick2fast |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 20 February 09 ![]() |
Salut tuturor,
Stie cineva ce tip de bec are proiectorul de Clio Symbol si daca e acelasi tip de bec ca cel de pe Logan (H 11)? Multumesc anticipat. |
--------------------
Renault
Clio
2008 Symbol
- B.86.LHF
|
|
mad_biker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 6 December 07 From: Bacau ![]() |
E h11 sigur. Acum 2 zile am schimbat la proiectorul drept. Pret 45 ron Osram sau 20 ron Selum facut in Romania
|
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4 8v
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
se vede diferenta la luminozitate fata de cel original?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Pt. cei care vor proiectoare am gasit intamplator pe un site de "ocazii"
![]() |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Da-ne linkul te rog, fiindca eu azi mi-am schimbat farul ceata pe stanga (fiindca sticla era crapata) si m-a costat tot de pe net 165 roni/buc. (cu tva).
|
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
monk732 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 16 February 10 ![]() |
am si eu un symbol nou , 1.4 de 98 de caiuti ... care a incasat o piatra la proiector
![]() ![]() 16 Feb 2010, 23:44: si un PS micut : si=a facut card RENAULT cineva , cu discount 10% . merita sau nu ? ![]() This post has been edited by monk732: 16 Feb 2010, 23:44 |
--------------------
renault
symbol
2010 1.4 benzina
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 15:53 |