Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Service-uri Autorizate Renault din toata tara, Opinii, pro/contra

rmada
post 31 Jan 2006, 21:06
Post #61

Membru incepator

Group: Members

Am avut si eu prima experienta cu Serus si pot spune ca n-o sa mai calc niciodata pe la ei. Ce s-a intamplat?
M-am ciocnit oglinda-n oglinda cu unul si mi s-a spart geamul de la oglinda stanga iar geamul stanga fatza s-a ciobit de la impact. Bunn...m-am dus la politie si am declarat-o lovita in parcare, m-am dus la Allianz Tiriac( casco) si, foarte amabili mi-au trecut la inlocuire si geamul lateral fatza pe langa cel de la oglinda.
Acum, ca sa rezolv totul foarte repede, am doua variante: Serus si Ipso, cu care Allianz au contract direct. Ma duc eu la Serus, ca-s mai aproape de mine, dureaza totul o ora, am geam nou si la oglinda si la usa.
Dupa cateva zile, observ ca masca de plastic de la usa nu era prinsa foarte bine, drept pentru care exista un joc atunci cand o inchid mai tare. Nu foarte deranjant sa zicem. Asta seara insa pur si simplu mi-a cazut geamul de la oglinda( !?) atunci cand am indreptat oglinda ce o indoisem de dimineatza ! Mie mi se pare de-a dreptul INCREDIBIL! Asa ca n-o sa mai calc pe acolo decat ca sa fac scandal sa mi-o faca la loc cum trebuie.

--------------------
Renault Clio Symbol 2001
Clio Symbol 1.4 8v, 2002, 90.000 km
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Solon
post 1 Feb 2006, 10:37
Post #62

Membru autentic

From: Bucuresti

Si pe mine m-au cam dezamagit astia de la Serus!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
another_brick_in_the_wall
post 1 Feb 2006, 11:29
Post #63

Membru incepator

Ce sa zic... fug de IPSO ca de draque.....
Chiar si compania la care lucrez, a renuntat la serviciile lor..... de foarte proasta calitate....
Adica chiar pt o masina de serviciu (de care stim cu totii ca nu se prea intereseaza nimeni) si a fost prea de tot IPSO...
Daca aveti pe cineva acolo, probabil ca e ok, daca nu.... tot SERUS ramine optiunea mea...

--------------------
Renault Megane II 2005/Dynamique
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
Liviu
post 1 Feb 2006, 11:48
Post #64

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Cateva cuvinte despre IPSO (am spus si ain alt topic dar nu strica sa ma mai exprim o data) :

Eu mi-am facut aripa spate stanga si hayonul la IPSO ... un eveniment nefericit, din vina unuia care credea ca are tico cu sigla roman diesel sad.gif.

Deja sunt programat pe 20 februarie 2006 A TREIA OARA pentru revopsit aripa (prima data a fost facuta reparatia, a doua oara s-a exfoliat vopseaua langa pasajul rotii si acum s-a exfoliat sus, langa barele de pe plafon).

Pai in conditiile astea de asa zis profesionalism eu mai bine mi-o repar singur. Plus ca muchiile nu au iesit asa cum trebuie.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
another_brick_in_the_wall
post 1 Feb 2006, 12:09
Post #65

Membru incepator

Cred ca ar trbui sa apelam mult mai des la OPC + Renaul Romania + orice alte cai legale pentru a incerca sa-i "educam" pe cei din service-uri si chiar pe cei de la Renault Romania.... sa inteleaga odata ca nu sintem niste "consumatori" chiar asa de idioti si absurzi....

numai bine voua, numai de "bine" lor....

--------------------
Renault Megane II 2005/Dynamique
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
RoVal1972
post 1 Feb 2006, 12:43
Post #66

Membru autentic

Neaparat faceti reclamatie la OPC. Multi se bazeaza pe delasarea romanului. Cea binecunoscuta.
Si e valabil pentru orice serviciu din Ro.

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
Liviu
post 1 Feb 2006, 15:16
Post #67

expat naiv

In cazul meu nu am de ce sa fac reclamatie la OPC caci reparatia se face gratis, lucrarea fiind in garantie. Daca ar refuza sa isi repare greselile atunci da, ar fi un caz pentru OPC.

--------------------
. . .
+
victorsafta
post 1 Feb 2006, 15:51
Post #68

Membru incepator

Liviu, din punct de vedere al tinichigeriei, COBALCESCU m-a lasat cu gura cascata.
Am avut toata partea stanga facuta praf (mi-a tras-o un microbus pe DN1 care a intrat pe contrasens intr-o serpentina).

Nu credeam ca mai iese aripa din spate, a trebuit sa o taie si sa sudeze alta la loc ...

Ei bine ... ARTA ... daca ar lucra asa si mecanicii si electricienii ... m-as duce de placere la service.

--------------------
renault megane CC 2005
Megane II Sedan Confort Privilege, 1.5dci 80cp, clima, xenon, iunie 2004
+
Luka
post 1 Feb 2006, 16:34
Post #69

Membru autentic

Cumva de service-ul Euromotor din Brasov stie cineva ceva?
As vrea sa ajung acolo la un moment dat pt revizia cu schimbare distributie si am primit o oferta de pret destul de buna.
Totusi, as vrea sa aflu inainte daca stie cineva cum lucreaza.

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
cipman
post 1 Feb 2006, 16:40
Post #70

Membru autentic

Group: Moderatori

Search > Euromotor > All forums si mai gasesti cateva pareri.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
hebron
post 1 Feb 2006, 17:24
Post #71

Membru autentic

QUOTE(Liviu @ Feb 1 2006, 04:16 PM)
In cazul meu nu am de ce sa fac reclamatie la OPC caci reparatia se face gratis, lucrarea fiind in garantie. Daca ar refuza sa isi repare greselile atunci da, ar fi un caz pentru OPC.
*

Ba este un caz pentru OPC. Ce daca nu se plateste si e in garantie? Asta justifica calitatea proasta a lucrarii??? Daca nu sunt in stare sa se lase de meserie...

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
Luka
post 1 Feb 2006, 18:15
Post #72

Membru autentic

QUOTE(cipman @ Feb 1 2006, 04:40 PM)
Search > Euromotor > All forums si mai gasesti cateva pareri.
*

Mersi, dadusem inainte de a posta, insa cautasem din greseala doar pe topicul asta unsure.gif

Am gasit cate ceva, am dat 2-3 mesaje, dar poate mai vede lumea si aici smile.gif

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
enageM
post 1 Feb 2006, 18:34
Post #73

Membru autentic

From: cand la BV cand la München

Hei Luka, vezi PM si daca mai ai intrebari da-mi un telefon.

This post has been edited by cmandrei: 18 Mar 2006, 17:19

--------------------
Renault Megane II Sedan 2004, 1.6 16V
Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
+
trufasel
post 5 Feb 2006, 19:49
Post #74

Membru incepator

Am facut de curand o vizita la SERUS si rezultatul e atasat in factura .In general sunt multumit da am si unele nelamuriri. Imi pare rau ca nu am intrebat la ei (ma grabeam si nu m-am uitat f atent pe factura) da poate ma lamureste cineva mai cunoscator.So...ce reprezinta COUSSINET BARRE?,in partea de manopera din josul facturii apare INLOCUIRE GALET INTINZATOR si INLOCUIRE GALET RULOR si intrebarea ar fi ce-s astea si de ce nu apar si in lista de piese?

Supararea cea mai mare provine din faptul ca a lucrat la masina un singur om timp de 5 ore si ca perioda de manopera sunt 10 ore.Problema e generala banuiesc la orice reprezentanta dar e prea de tot.Chestia cu 50 RON ora de manopera e vrajeala.Sa zica nene ca dc iti schimba un bec iti ia 130 mii chiar dc face traba asta in 5 min mad.gif

Astept raspunsuri de la voi si pareri cu privire la factura
10x

Attached thumbnail(s)
PICT0041.JPG ( Size: 99.12k ) Number of downloads: 190

--------------------
Renault Megane Classic 2000, 1.9 dTi
trufasel
Renault Megane Classic, 1.9dTi, 98CP, 2000
+
rttt_gia
post 5 Feb 2006, 20:47
Post #75

ExRenoAR

Au preturi stabilite pe lucrare. Ex: schimbat bec - 3 ore... chiar daca operatiunea dureaza 4 minute. (exemplu teoretic)

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
SorinV
post 5 Feb 2006, 20:51
Post #76

Membru autentic

From: a

jaf la drumul mare !
manopera de-a dreptul nesimtita ! alea cu refacut filete si confectionat saiba sunt de ras!
mai trebuia sa treaca : Baut cafea 0.5 h !

--------------------
a a a
+
cipman
post 5 Feb 2006, 22:15
Post #77

Membru autentic

Group: Moderatori

trufasel, galetii fac parte din kit-ul de distributie, impreuna cu cureaua de distributie.
la pozitia 1 se gasesc bucsile a caror manopera o regasesti la poz. 18.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
trufasel
post 5 Feb 2006, 22:32
Post #78

Membru incepator

Multam cipman de lamuriri , in general dupa cum am spus sunt multumit dar manopera mi se pare f mare si de asemenea m-a spart pretu la ROLA INTINDERE ACCESORII-aproxim 7,5 mil...e cumva din aur si n-am vazut eu? sad.gif
de Reno rullz

--------------------
Renault Megane Classic 2000, 1.9 dTi
trufasel
Renault Megane Classic, 1.9dTi, 98CP, 2000
+
ncristi
post 6 Feb 2006, 22:59
Post #79

Membru autentic

Astaz am fost cu symbolul sa-mi curete sabotii pe spate. Am facut programare la IPSO Ploiesti pt ora 12.00. La 11.45 am fost la service.

Dupa 2 .15 ore de asteptat in sfarsit s-au indurat si au bagat masina in service. Dupa 2 ore in care s-au chinuit sa faca o treaba ce in mod normal ar fi trebuit sa dureze max.1h, disperera mea a atins cote de neimaginat.

In total "reparatia" a durat 4.15h sa curete sabotii spate si sa indrepte o tabla de protectie a catalizatorului. La sf. intreventiei am aflat ca au reusit sa curete doar franele pt tabla de la catalizator trebuie facuta o alta programare. Pur si simplu am turbat de furie....este INADMISIBIL asa ceva. Costul a fost de 1800000 lei vechi. Dpa ce am plecat am constatat ca capacul de la roata stanga fata era spart. M-am inors inapoi si mi l-au schimbat. Probabil ca si-au dat seama ca daca ar fi comentat as fi inceput un scandal monstru mad.gif

Bineinteles ca nu mi-am mai facut o alta programare, am fost la un service si mi-au indreptat tabla aia nenorocita in 15 minute si 100000 lei vechi.

Este absolut jenant ce se intampla in aceste servisuri. Pana acum despre IPSO pl am avut o parere buna insa astazi m-au dezamagit cumplit mad.gif

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
cj666
post 7 Feb 2006, 08:26
Post #80

Membru autentic

From: Cluj

Asa este. Serviceurile Renault sint sub orice critica. Nu cred ca este cineva pe acest forum sa nu fi avut probleme cu ei. In afara de faptul ca majoritatea isi bat joc de clienti cu timpi de asteptare enormi, in general si lucreaza de mintuiala. Inca nu am avut treaba cu partea mecanica, dar m-am lamurit cu partea de vopsitorie. Cred ca ar trebui bombardati astia de la vocea clientului in fiecare zi cu sute de reclamatii, pina se trezesc sa schimbe ceva. Nu cred ca asta e politica generala a unei firme de talia Renault, cred ca este ceva tipic romanesc.

This post has been edited by cmandrei: 17 Mar 2006, 21:52

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
ncristi
post 7 Feb 2006, 08:45
Post #81

Membru autentic

Nu cred ca asta e politica generala a unei firme de talia Renault, cred ca este ceva tipic romanesc.

Clar nu cred ca renault este de vina....de vina sunt idiotii din service care-si bat joc fara nici o rusine mad.gif

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
pablo
post 17 Feb 2006, 16:35
Post #82

Membru autentic

From: ORADEA

Ia mai cititi cum e si pe la altii:
Mecanicii auto, mai scumpi decat avocatii!

Sa intretii masina la un service se pare ca a devenit un lux exorbitant in Marea Britanie in ultimii ani, in contextul in care un client plateste unui mecanic pe ora mai mult decat unui avocat, sustin jurnalistii de la revista cu profil auto What Car?

O ora de manopera la un service poate costa si mai mult de 100 de lire sterline.

In acelasi timp, un doctor poate primi maximum 500 de lire sterline pentru o zi de lucru, iar un avocat fara expereinta circa 30 de lire sterline pe ora.

S-a ajuns la cazuri absurde, in care manopera este supralicitata. De exemplu, sa inlocuiesti un bec de far la un Audi A2 te poate costa 66 de lire sterline, in timp ce amaratul de bec costa doar 3,96 de lire in cel mai nefericit caz.

Reporterii revistei britanice au analizat mai multe facturi de manopera pentru marci precum Audi, BMW, Citroen si Ford.

Cel mai socant caz il reprezinta diferenta mare de costuri intre regiuni, pentru aceeasi masina si aceeasi operatiune: o revizie completa la un Audi A4 1.9 TDi a costat in Scotia 220 de lire sterline, iar in regiunea Londrei exact 440 de lire sterline!

Sursa: Verdict On Cars

sau:http://www.baniinostri.ro/auto/auto_detalii.php?ContentID=150

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
MeganeCC
post 17 Feb 2006, 16:40
Post #83

Membru autentic

Interesant... se pare ca asta ar fi problema masinilor noi.. costul de garantie si intretinere! Vad ca si service-urile schimba costul manoperei in functie de puterea financiara din zona respectiva!! Ar trebui sa existe un stas international cu privire la problema asta!

--------------------
Renault Megane 2005 Dynamique
Renault Megane CC 1.6 16v VVT 115cp, Dynamique 07/2005
+
meganedeux
post 20 Feb 2006, 11:23
Post #84

Membru

Eu nu mai calc pe la ei demult.
Dintr-o estimare de pret la piese de schimbat la suspensii (flanse+bascule) + manopere la Serus au aflat ca este in jur de 3000 RON. La Augsburg pt. aceleasi detalii a fost calculit pe la maxim 1300.
Mai de curand am gasit un mecanic fost Renault care le face acasa. O sa mer sa le fac in regia lui proprie, deci, banuiesc c-o sa fie la 1/3 din pretul service-ului autorizat Renault. Sila.

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane2 Sedan
1,5 dci 80cp, Authentique, Gri
12/2003
+
Liviu
post 22 Feb 2006, 22:19
Post #85

expat naiv

Mecanicii ca mecanicii ... bobinele ca bobinele (costa .. brrrr) ... dar ce spuneti viu de un cheder de portbagaj (estate) oferit de cei de la ipso la numai 307 RON ? Pretul e de azi dimineata.

--------------------
. . .
+
pablo
post 22 Feb 2006, 23:46
Post #86

Membru autentic

From: ORADEA

Liviu avem voie sa injuram una buna in astfel de cazuri?
Din pacate traim in Romania ... platesti ditamai chederul si el ramine le nenea mecanicul ca sa-l puna la alta masina.

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
Chrome
post 23 Feb 2006, 11:00
Post #87

Membru

La firma unde lucrez un niste Symboluri. Prin toata tara raspandite, inlusiv in Bucuresti. Ideea este ca m-am uitat la istoricul reparatiilor la unele si vreau sa spun ca de cand au intrat in service la Cobalcescu schimba rolele intanziatoare ca pe ulei.

Si am 2 exemple recente. Masina dusa la revizie de 90.000 de km i se rupe curea de accesorii dupa 3000 de km. Rolele sparte. Inainte de Cobalcescu reviziile erau facute in Bacau. Cel ce a avut-o acolo spunea ca se cunoaste cu baietii si ii lucrau ok. Dar de cand a venit in bucuresti dezastru.

Cazul 2. Masina venita din Iasi unde a stat bine mersi, ajunge la revizie la 80.000 de km (1.4 8v). In servici constata mecanicii ca trebuie urgent schimbata cureaua de accesorii si bineinteles cu ambele role. Dar deh, masina de firma, lasata dim, luata seara, nu s-a uitat nimeni pe factura cand a luat-o. Toate bune si frumoase.

Plus cu alte ocazii, dupa revizii la astia ba nu mai tinea frana, ba pleca masina cu becuri arse, ba troncanea si apoi se recomanda urgent inlocuirea placutelor sau bucse, etc. Si totul in maxim 1 sapt dupa ce iesea din service.

Ideea este ca poate ar trebui sa sunam la vocea clientului de fiecare data cand e o problema in servici. Dureaza 5 min si poate se reuseste sa se schimbe ceva.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 2005
Ford Focus 1.6 tdci 2007
+
RaduMan
post 23 Feb 2006, 12:53
Post #88

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

Ce e mai interesant este ca nici nu verifica ce anume este de fapt stricat iar piesele au niste preturi astronomice.
Am dus masina la revizie, la 174.000 km la IPSO Otopeni. Lasat masina dimineata, urma sa fiu sunat dupa constatare si verificare ce anume probleme am notat eu pe foaia lor.
Sunat dupa o ora:
1. Trebuie schimbata pompa de apa + 1 pivot dreapt si bucsa antiruliu+kit distributie. Pret piese estimat de ei, in jur de 30 de milioane, plus manopera. Rezolvat problema cu piese OEM si intr-un service pe care il cunosteam cu 10 milioane totul.
2. Schimbat filtre plus ulei. Aveam un bidon de ulei de 4l in portbagaj pe care am zis sa-l foloseasca. Ma suna ca nu ajunge, ca e nevoie de 6 litri (motor 1.6 16v, la care mai schimbasem eu de 2 ori uleiul si ajungeau 4 litri cum scrie in cartea tehnica). Vroiau sa puna uleiul de la ei. A ramas ca pun uleiul meu si mai completez eu pe urma. NU AM AVUT CE COMPLETA.
3. Butonul de pe maneta de stergatoare care schimba functiile comp de bord nu functiona. IPSO imi recomanda schimbare maneta. Refuzat. Desfacut maneta acasa (conf instructiuni de pe forum) si lipit 2 fire (care se vedeau la momentul desfacerii, manopera era oricum aceeasi. maneta functioneaza impecabil. Pretul IPSO ar fi fost in jur de 4 milioane.

Deja mi se pare hotie pe fata. Daca nu ai avea cunostinte minime de ce inseamna o masina, te fura cu nonsalanta. E ceva incredibil.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
Solon
post 23 Feb 2006, 13:34
Post #89

Membru autentic

Si daca ai cunostinte temeninice despre o masina tot poti sa fi pacalit rau de tot! mad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
tino
post 23 Feb 2006, 13:35
Post #90

Membru autentic

pai de aia tot intrebam pe forum una alta sa nu mergem la sevice ca fraierii

informatia inseamna mult

eu de ex mi-am rezolvat zilele astea singur problema cu semnalizarea stanga...nu au fost arse becurile ...am miscat in spate la contacte si s-a rezolva smile.gif ...la service poate imi luau ceva cash smile.gif

This post has been edited by tino: 23 Feb 2006, 13:39

--------------------
MEGANE II 1.6 benzina 2004 PRIVILEGE
MEGANE II 1.6 benzina CONFORT PRIVILEGE 2004
+
5 Pages < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 01:22
Dacia