Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

M2 - Sfaturi La Cumparare - Ce Verificam?

vodafone
post 21 Aug 2005, 01:43
Post #31

Membru incepator

Group: Members

perseu eu unu cand mi-am luat masina de la dilar am facut copie la optiunile date pt modelu oferit de renault.ro apoi comparat si descoperit impreuna cu dilaru.omu o avut timp si grija sa-mi arate tot ce intrebam.eu zic ca poti sa-ti mai scoti moca cel putin un brelok cu reno in plus.merge.cel putin la mine o mers(presuri+stingator+triunghi+reducere la alarma +sapka reno).
ai grija si tu la benzina ca o sa ai masina fix cu 2litrii de benzina maxim.
incearca sa-ti dea reducere la numerele provizorii..si moka ornamentele numerelor.
vezi si tu aspecutu exterior....daca vezi ceva zgarieturi alea alea...oricum daca gasesti 3 nereguli poti sa refuzi masina conform legii si sa ceri altceva.
eu am luat masina de la dilar cu fix 8km facuti....daca o avea mai mult asta e problema ta cum sa urlii la ei...poate mai scoti ceva moka.orcum incearca sa storci tot ce se poate de la ei.mama lor de "europeni"..da'le ghimpi cat poti demult....
vezi ca la capace poti sa le pui antifurt..dar strici rombu din mijloc.eu mi-am pus crocodili negrii.(gasesti in carfur 50mii 30 de crocodili)
alarma daca iti pui NU ITI PUNE pancrean sau gemeni...incearca viper....sau echivalent
oglinda o sa fie una gri ...foarte grasa de aia normala si cu un senzor pe care poti sa il testezi cu un breloc laser sau o lanterna.
cam atat....oricum bafta, felicitari pt alegerea facuta si bun venit in familia reno.

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 influence
megane sedane2 influence 1.4.16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Solon
post 22 Aug 2005, 08:43
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu te lasi cu scaunele alea smile.gif
Alarma de pe masina mea e Guard blink.gif dar e ok nu face figuri.

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Perseu
post 5 Sep 2005, 22:03
Post #33

Membru incepator

Vodafone, multam de urare.
Solon, trebuie, ca altfel ma gandesc la ele tot timpul... smile.gif

In rest, ce sa va zic, sunt super fericit, fiindca pana la urma m-am decis si am rezolvat toate problemele si am reusit acum 3 zile sa-mi iau exact ce mi-am dorit:
Renault Megane Sedan Privilege, 1,5 dci 80 cp, negru, clima, scaune incalzite.

La dealer (Serus), au fost super de treaba si serviabili, mai ales ca a trebuit sa fac un scenariu cu baiatul de acolo, fiindca am vrut sa-i fac o surpriza consoartei, ce nu stia ca deja luasem masina... de 2 saptamani o tot plimbam cu vorba, ba ca m-au respins la banca, ba ca au inasprit astia conditiile de creditare, ba ca mai bine ne luam ceva la mana a doua, etc.

A fost super haios, baiatul m-a ajutat enorm, am plimbat-o prin tot parcul ala de masini al lor, da uite cum arata asta, da ce parere aveti de expression, da de ce vreti neagra?, da avem si argintii, etc., etc..... Oricum surpriza a iesit beton.

Acum despre receptie:
- masina spalata, curatica, lucea ce mai. Am verificat-o cu grija de zgarieturi, probleme exterioare si nu avea nimic.
- avea fix 10 km, era o placere sa te uiti la bord.
- mi-au dat gratis alarma (Automate) si covorase de cauciuc. Citind pe aici pe forum, am inteles ca alarma e ok... are si senzor de volum, geamurile se inchid automat daca le uit deschise, sper sa fie buna.
- imi printasem de acasa lista cu toate dotarile plus ce mai vroiam eu sa verific, dar normal ca de emotie am uitat-o acasa, asa ca tot din memorie am verificat. blink.gif
- in schimb, nu mi-au dat trusa sanitara, extinctor, triunghi, etc... mi-au zis ca de anul trecut nu mai se dau.
- oglinda, asa cum ati spus si voi nu e electrocrom
- am trecut in revista toate butoanele si luminile si functiona ok totul.
- la plecare m-am oprit fix in OMV-ul de langa ei, unde era cat pe aici sa-l iau la bataie pe baiatul cu pompa... pentru o secunda am avut impresia ca bagase pistolul de benzina... dar cred ca eram prea emotionat...

Ce sa va zic, am facut deja 200 km si e o placere s-o conduci... nu m-as mai da jos. Cateva observatii:

Plusuri
- directia si franele superbe, creaza un confort fantastic
- pozitia de condus placuta, e un pic inalta si-mi creaza o senzatie de siguranta si de vizibilitate buna
- partea din fata a masinii surprinzator de scurta si compacta...te ajuta la parcari, manevre, etc.
- dotarile de privilege (piele, volan, culori, cromate, etc.) sunt o placere... recomand varianta cu toata caldura
- portbagaj imens
- mi-au placut micile gadgeturi (stergatoare si faruri automate, geamuri ce se inchid automat, cartela)
- suspensia destul de moale, amortizeaza perfect gropile, dar nu stiu cum reactioneaza in timp in curbe... am fortat-o un pic si pana acum sunt multumit.
- designul exterior e deosebit, neagra si cu elementele alea cromate arata foarte bine.
- motorul (1,5 dci 80 cp) toarce... nici nu-l auzi... sper s-o tina tot asa.
- bordul reusit... mi-au placut in special luminile de bord pe rosu... seara e o placere.

Minusuri (sau mai bine zic carcoteli rolleyes.gif )
- distanta intre pedala de acceleratie si frana surprinzator de mica, chiar am probleme cu pantofii (am unii destul de lati), trebuie sa fiu atent sa nu apas simultan.
- schimbatorul de viteze un pic prea lung pentru gustul meu, desi imi dau seama ca l-au calibrat pentru toate dimensiunile si pozitiile...
- portbagajul nu are si el ceva de care sa-l tragi cand il inchizi, o bareta de stofa acolo... e destul de aiurea pe ploaie sau cand e murdara. Si nu cred ca crestea pretul masinii foarte mult.
- modul de imbinare al tapiteriei portabagajului mi s-a parut destul de grosier... taieturile se vad cu ochiul liber, exista si niste denivelari... hmm
- butoanele de lumini interior din plafon mi s-au parut destul de fragile, imi dau impresia ca pot cadea oricand de acolo...

Deocamdata atat... daca vedeti un megane negru ce se invarte non-stop prin oras fara tinta.... sa stiti ca eu sunt... biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2005
E o Bucurie sa ai un Privilege, dar nu e un Privilege sa ai o Bucurie...
Megane II Privilege - 1,5 dCi 80 CP, Clima + Scaune incalzite
+
corneliustacitus
post 5 Sep 2005, 22:11
Post #34

Membru

From: Brasov

Sa te bucuri de ea multi km fara probleme.
Ai grija unde o parchezi si ai grija la vopsea; negru e beton dar e superpretentios.

--------------------
Megane 2 Sedan 1,5dCi 80CP, Confort Privilege, Gri-Eclipse
Ford Fiesta 1,4 TDCi
+
Solon
post 6 Sep 2005, 08:32
Post #35

Membru autentic

La minusuri ai gasit destul de bine ce e deranjant.
Bine toata lumea ar fi vrut un schimbator micut si sportiv dar ce faci cu cotiera?

--------------------
+
padre
post 6 Sep 2005, 10:12
Post #36

Il padrino

Perseu, ai grija cu mersul de placere in masina... asa am facut si eu si am ajuns sa am 20.000 km in 9 luni laugh.gif cool.gif laugh.gif

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Solon
post 6 Sep 2005, 11:49
Post #37

Membru autentic

Da' stiu ca te plimbi.Eu in 9 luni abia 9100 km.

--------------------
+
gaston
post 13 Sep 2005, 13:55
Post #38

Membru

Fratilor azi la ora 5 fix ma duc la dealer sa ridic masina. Acum imi fac lista cu toate dotarile care trebuie sa lea am. Sunt ca dracu de emotionat, oare asa ati fost toti sau am eu anumite probleme sad.gif . Daca mai aveti sfaturi pt. mine le primesc cu cea mai mare placere da repede ca probabil ca osa plec mai devreme cu o jumatate de ora ca nu mai am stare smile.gif

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005 1.5 dCi
In politics stupidity is not a handicap
+
adrianpurcarin
post 13 Sep 2005, 14:11
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti(Gorjului)

multa bafta si sa o stapanesti sanatos

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005, Influence
1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600
+
geocosma
post 13 Sep 2005, 14:13
Post #40

Membru autentic

Efectueaza o inspectie vizuala a aspectului interior/exterior - la exterior intreaba despre orice ti se pare a fi zgarietura, etc. Eu cand am luat Meganul avea o mica dungulita pe exteriorul uneia dintre oglinzile laterale (parca cea din dreapta) - l-am intrebat pe cel de la livrari ce a patit, a dat usor cu mâna pe urma, care a disparut; am avut noroc, nu era zgarietură, probabil ceva ramas de la ceara cu care vine acoperita din fabrica.
Daca treci la Megane de pe Dacie, cum am trecut eu, fii atent la comenzile maşinii. Nu sunt foarte diferite, dar diferenţe există. Întreabă-l fără jenă de neclarităţi. Oricum, multe dintre întrebările pe care vrei să le pui dealerului o să le uiţi când o să începi să admiri noua bijuterie pe care ai achiziţionat-o. Răspunsuri la eventualele probleme le găseşti pe acest site (vorbesc din experienţa mea). După ce pleci, opreşte la prima benzinărie - nu se ştie ce chef de plimbare te loveşte...
Să-i pui să-ţi introducă codul la CD, să activeze aprinderea automată a farurilor (dacă doreşti).
În rest, nu cred să fie probleme.
S-o stăpâneşti sănătos!!!!

--------------------
Renault Megane Estate II.1 - 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
+
Solon
post 13 Sep 2005, 14:20
Post #41

Membru autentic

S-o stapanesti sanatos si multi km fara probleme.Nu ca altii! mad.gif

--------------------
+
gaston
post 13 Sep 2005, 14:31
Post #42

Membru

Multumesc geocosma, si celorlalti pt urari, bune sfaturi da trec de pe berlina pe Megane smile.gif

--------------------
+
ccristian
post 13 Sep 2005, 23:53
Post #43

Membru autentic

QUOTE(gaston @ Sep 13 2005, 02:31 PM)
Multumesc geocosma, si celorlalti pt urari, bune sfaturi da trec de pe berlina pe Megane smile.gif

Si eu am trecut de pe berlina din '98 la Megane. prima impresie e excelenta dar sa stii ca dupa ce incepi sa o rulezi o sa inceapa sa apara unele "probleme" :

- maneta schimbatorilui daca se misca cand accelerezi / franezi
- consumul mediu o sa iti arate f mare pt un diesel... scade si abia dupa cateva sute o sa fie OK

Altele nu mai stiu sa iti expun ca si eu am abia 800 km.

This post has been edited by ccristian: 13 Sep 2005, 23:54

--------------------
VW Passat - 2005 2010, 2.0 TDI 140CP
Ex: Kangoo 2005 dci65/ Megane Sedan 1.5 dCi/ 60 kw CPriv, 2005/ Berlina 1.4L 1998/ Berlina 1.3L 1984 / Seat Leon 2002 1.9TDI 110CP
+
VladK2K
post 14 Sep 2005, 07:20
Post #44

Membru

Oof, si mie mi-au zis ca "ajunge in jur de 20 septembrie"... dar pana atunci... stau si frec forumu cu tot felul de intrebari si ma oftic ca nu mai vine odata

Deja am vreo 3 liste de chestii de verificat. Una pentru cand o iau de la dealer, una pentru cand ajung acasa si ma minunez vreo 2-3 ore la toate butoanele si clapele si suruburile si toate alea, si in final una pentru viitor, cand o sa umblu pe strazi (eventuale probleme ce pot aparea si cum s-ar rezolva ele)

--------------------
Hyundai Tucson 2017 LP+
+
geocosma
post 14 Sep 2005, 09:57
Post #45

Membru autentic

Si eu m-am dus cu liste la mine cand am luat masina. Dar ajuns acolo, a trebuit sa fac tot felul de acte: asigurari, procese verbale de primire-predare, primit factura finala, etc. Dupa aceea te ia baiatul de la livrari sa-ti povesteasca ce e cu butoanele din masina si cum le folosesti. La cate noutati mi-a spus, eu trecand la Megane de la Dacie, am si uitat de lista. Cand am ajuns acasa si am coborat din masina, imi tremurau picioarele ca si cand as fi condus prima data o masina - atat de concentrat am fost sa nu intre in contact cu alte masini sau sa nu se stearga altul de ea... Si la mine asteptarea a fost de 2 luni si jumatate... Dupa aia, te linistesti, totul reintra in normal.

--------------------
Renault Megane Estate II.1 - 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
+
gaston
post 14 Sep 2005, 10:05
Post #46

Membru

Vlad la mine masina a venit cu o saptamana mai devreme. Asa ca, poate e posibil si la tine, asa ca sa-ti mai indulcesc asteptarea. wink.gif

This post has been edited by gaston: 14 Sep 2005, 10:06

--------------------
+
Myrrkea
post 14 Sep 2005, 14:20
Post #47

Membru incepator

Si eu am un Megane II Sedan 1.6 16v Influence si nu mi-a facut probleme motorul sau altceva.In plus este in siguranta datorita sistemului de alarma Viper.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005 Influence
Creature d'automobile
+
Fuzz
post 23 Oct 2006, 09:23
Post #48

gHIdusul

From: RFG

Poate sa imi spuna si mie cineva cat costa numerele acelea provizorii ? Ca am inteles ca trebuie sa le platesc eu cand ridic masina...

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
mister
post 23 Oct 2006, 09:40
Post #49

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

difera in functie de dealer. la Cobalcescu = 80 RON

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege - 1,5 dci 100 CP 2006
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
Fuzz
post 23 Oct 2006, 11:29
Post #50

gHIdusul

From: RFG

La Serus stie cineva ?

Si asigurarea RCA trebuie sa o fac la ei ? Ca ma gandeam sa o fac la Tiriac...

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp - B-XX-FUZ Decembrie 2006
+
Solon
post 23 Oct 2006, 13:43
Post #51

Membru autentic

Eu stiam ca nu pleci cu masina de la ei pana nu e incheiata polita RCA.

--------------------
+
etm
post 23 Oct 2006, 14:05
Post #52

Membru

La Serus nr provizorii costa 62 RON (620.000 ROL), cel putin atat erau acum o luna...
Polita RCA o poti incheia tot la ei, pe 1 luna, 6 luni sau 12 luni.

Bafta!

--------------------
Renault Megane Bicorp - B-XX-ERV 2006, 1.5dCi 80 CP, PA
+
adister
post 23 Oct 2006, 14:40
Post #53

Membru autentic

Polita RCA se poate incheia oriunde, inainte sa ridici masina, pentru ca ai deja seria de sasiu pe avizul de plata.
Numere provizorii la Serus - 61.88 RON (am luat masina pe 19 oct).

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp - B56... 2006

Prostii par conceputi pe cale artificiala, ca sunt multi ai dracu` si n-au nicio boala - Parazitii
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 04:15
Dacia