M2 - Sfaturi La Cumparare - Ce Verificam?
![]() ![]() ![]() |
M2 - Sfaturi La Cumparare - Ce Verificam?
vodafone |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 8 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 influence megane sedane2 influence 1.4.16v
|
|||
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu te lasi cu scaunele alea
![]() Alarma de pe masina mea e Guard ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Perseu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Vodafone, multam de urare.
Solon, trebuie, ca altfel ma gandesc la ele tot timpul... ![]() In rest, ce sa va zic, sunt super fericit, fiindca pana la urma m-am decis si am rezolvat toate problemele si am reusit acum 3 zile sa-mi iau exact ce mi-am dorit: Renault Megane Sedan Privilege, 1,5 dci 80 cp, negru, clima, scaune incalzite. La dealer (Serus), au fost super de treaba si serviabili, mai ales ca a trebuit sa fac un scenariu cu baiatul de acolo, fiindca am vrut sa-i fac o surpriza consoartei, ce nu stia ca deja luasem masina... de 2 saptamani o tot plimbam cu vorba, ba ca m-au respins la banca, ba ca au inasprit astia conditiile de creditare, ba ca mai bine ne luam ceva la mana a doua, etc. A fost super haios, baiatul m-a ajutat enorm, am plimbat-o prin tot parcul ala de masini al lor, da uite cum arata asta, da ce parere aveti de expression, da de ce vreti neagra?, da avem si argintii, etc., etc..... Oricum surpriza a iesit beton. Acum despre receptie: - masina spalata, curatica, lucea ce mai. Am verificat-o cu grija de zgarieturi, probleme exterioare si nu avea nimic. - avea fix 10 km, era o placere sa te uiti la bord. - mi-au dat gratis alarma (Automate) si covorase de cauciuc. Citind pe aici pe forum, am inteles ca alarma e ok... are si senzor de volum, geamurile se inchid automat daca le uit deschise, sper sa fie buna. - imi printasem de acasa lista cu toate dotarile plus ce mai vroiam eu sa verific, dar normal ca de emotie am uitat-o acasa, asa ca tot din memorie am verificat. ![]() - in schimb, nu mi-au dat trusa sanitara, extinctor, triunghi, etc... mi-au zis ca de anul trecut nu mai se dau. - oglinda, asa cum ati spus si voi nu e electrocrom - am trecut in revista toate butoanele si luminile si functiona ok totul. - la plecare m-am oprit fix in OMV-ul de langa ei, unde era cat pe aici sa-l iau la bataie pe baiatul cu pompa... pentru o secunda am avut impresia ca bagase pistolul de benzina... dar cred ca eram prea emotionat... Ce sa va zic, am facut deja 200 km si e o placere s-o conduci... nu m-as mai da jos. Cateva observatii: Plusuri - directia si franele superbe, creaza un confort fantastic - pozitia de condus placuta, e un pic inalta si-mi creaza o senzatie de siguranta si de vizibilitate buna - partea din fata a masinii surprinzator de scurta si compacta...te ajuta la parcari, manevre, etc. - dotarile de privilege (piele, volan, culori, cromate, etc.) sunt o placere... recomand varianta cu toata caldura - portbagaj imens - mi-au placut micile gadgeturi (stergatoare si faruri automate, geamuri ce se inchid automat, cartela) - suspensia destul de moale, amortizeaza perfect gropile, dar nu stiu cum reactioneaza in timp in curbe... am fortat-o un pic si pana acum sunt multumit. - designul exterior e deosebit, neagra si cu elementele alea cromate arata foarte bine. - motorul (1,5 dci 80 cp) toarce... nici nu-l auzi... sper s-o tina tot asa. - bordul reusit... mi-au placut in special luminile de bord pe rosu... seara e o placere. Minusuri (sau mai bine zic carcoteli ![]() - distanta intre pedala de acceleratie si frana surprinzator de mica, chiar am probleme cu pantofii (am unii destul de lati), trebuie sa fiu atent sa nu apas simultan. - schimbatorul de viteze un pic prea lung pentru gustul meu, desi imi dau seama ca l-au calibrat pentru toate dimensiunile si pozitiile... - portbagajul nu are si el ceva de care sa-l tragi cand il inchizi, o bareta de stofa acolo... e destul de aiurea pe ploaie sau cand e murdara. Si nu cred ca crestea pretul masinii foarte mult. - modul de imbinare al tapiteriei portabagajului mi s-a parut destul de grosier... taieturile se vad cu ochiul liber, exista si niste denivelari... hmm - butoanele de lumini interior din plafon mi s-au parut destul de fragile, imi dau impresia ca pot cadea oricand de acolo... Deocamdata atat... daca vedeti un megane negru ce se invarte non-stop prin oras fara tinta.... sa stiti ca eu sunt... ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2005 E o Bucurie sa ai un Privilege, dar nu e un Privilege sa ai o Bucurie...
Megane II Privilege - 1,5 dCi 80 CP, Clima + Scaune incalzite |
|
corneliustacitus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 12 March 05 From: Brasov ![]() |
Sa te bucuri de ea multi km fara probleme.
Ai grija unde o parchezi si ai grija la vopsea; negru e beton dar e superpretentios. |
-------------------- Megane 2 Sedan 1,5dCi 80CP, Confort Privilege, Gri-Eclipse
Ford Fiesta 1,4 TDCi |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
La minusuri ai gasit destul de bine ce e deranjant.
Bine toata lumea ar fi vrut un schimbator micut si sportiv dar ce faci cu cotiera? |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Perseu, ai grija cu mersul de placere in masina... asa am facut si eu si am ajuns sa am 20.000 km in 9 luni
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Solon |
![]()
|
Da' stiu ca te plimbi.Eu in 9 luni abia 9100 km.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
gaston |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 13 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor azi la ora 5 fix ma duc la dealer sa ridic masina. Acum imi fac lista cu toate dotarile care trebuie sa lea am. Sunt ca dracu de emotionat, oare asa ati fost toti sau am eu anumite probleme
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005 1.5 dCi In politics stupidity is not a handicap
|
|
adrianpurcarin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti(Gorjului) ![]() |
multa bafta si sa o stapanesti sanatos
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005, Influence 1,5DCI, 100CP, Vert Cuivre, iunie 2005
Suzuki GSR600 |
|
geocosma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Efectueaza o inspectie vizuala a aspectului interior/exterior - la exterior intreaba despre orice ti se pare a fi zgarietura, etc. Eu cand am luat Meganul avea o mica dungulita pe exteriorul uneia dintre oglinzile laterale (parca cea din dreapta) - l-am intrebat pe cel de la livrari ce a patit, a dat usor cu mâna pe urma, care a disparut; am avut noroc, nu era zgarietură, probabil ceva ramas de la ceara cu care vine acoperita din fabrica.
Daca treci la Megane de pe Dacie, cum am trecut eu, fii atent la comenzile maşinii. Nu sunt foarte diferite, dar diferenţe există. Întreabă-l fără jenă de neclarităţi. Oricum, multe dintre întrebările pe care vrei să le pui dealerului o să le uiţi când o să începi să admiri noua bijuterie pe care ai achiziţionat-o. Răspunsuri la eventualele probleme le găseşti pe acest site (vorbesc din experienţa mea). După ce pleci, opreşte la prima benzinărie - nu se ştie ce chef de plimbare te loveşte... Să-i pui să-ţi introducă codul la CD, să activeze aprinderea automată a farurilor (dacă doreşti). În rest, nu cred să fie probleme. S-o stăpâneşti sănătos!!!! |
--------------------
Renault
Megane Estate II.1
- 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
|
|
Solon |
![]()
|
S-o stapanesti sanatos si multi km fara probleme.Nu ca altii!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
gaston |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 13 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc geocosma, si celorlalti pt urari, bune sfaturi da trec de pe berlina pe Megane
![]() |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
|
|
ccristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 29 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gaston @ Sep 13 2005, 02:31 PM) Multumesc geocosma, si celorlalti pt urari, bune sfaturi da trec de pe berlina pe Megane ![]() Si eu am trecut de pe berlina din '98 la Megane. prima impresie e excelenta dar sa stii ca dupa ce incepi sa o rulezi o sa inceapa sa apara unele "probleme" : - maneta schimbatorilui daca se misca cand accelerezi / franezi - consumul mediu o sa iti arate f mare pt un diesel... scade si abia dupa cateva sute o sa fie OK Altele nu mai stiu sa iti expun ca si eu am abia 800 km. This post has been edited by ccristian: 13 Sep 2005, 23:54 |
--------------------
VW
Passat
- 2005
2010, 2.0 TDI 140CP Ex: Kangoo 2005 dci65/ Megane Sedan 1.5 dCi/ 60 kw CPriv, 2005/ Berlina 1.4L 1998/ Berlina 1.3L 1984 / Seat Leon 2002 1.9TDI 110CP
|
|
VladK2K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 30 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Oof, si mie mi-au zis ca "ajunge in jur de 20 septembrie"... dar pana atunci... stau si frec forumu cu tot felul de intrebari si ma oftic ca nu mai vine odata
Deja am vreo 3 liste de chestii de verificat. Una pentru cand o iau de la dealer, una pentru cand ajung acasa si ma minunez vreo 2-3 ore la toate butoanele si clapele si suruburile si toate alea, si in final una pentru viitor, cand o sa umblu pe strazi (eventuale probleme ce pot aparea si cum s-ar rezolva ele) |
--------------------
Hyundai
Tucson
2017 LP+
|
|
geocosma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu m-am dus cu liste la mine cand am luat masina. Dar ajuns acolo, a trebuit sa fac tot felul de acte: asigurari, procese verbale de primire-predare, primit factura finala, etc. Dupa aceea te ia baiatul de la livrari sa-ti povesteasca ce e cu butoanele din masina si cum le folosesti. La cate noutati mi-a spus, eu trecand la Megane de la Dacie, am si uitat de lista. Cand am ajuns acasa si am coborat din masina, imi tremurau picioarele ca si cand as fi condus prima data o masina - atat de concentrat am fost sa nu intre in contact cu alte masini sau sa nu se stearga altul de ea... Si la mine asteptarea a fost de 2 luni si jumatate... Dupa aia, te linistesti, totul reintra in normal.
|
--------------------
Renault
Megane Estate II.1
- 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
|
|
gaston |
![]()
|
Vlad la mine masina a venit cu o saptamana mai devreme. Asa ca, poate e posibil si la tine, asa ca sa-ti mai indulcesc asteptarea.
![]() This post has been edited by gaston: 14 Sep 2005, 10:06 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
|
|
Myrrkea |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 14 September 05 ![]() |
Si eu am un Megane II Sedan 1.6 16v Influence si nu mi-a facut probleme motorul sau altceva.In plus este in siguranta datorita sistemului de alarma Viper.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2005 Influence Creature d'automobile
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Poate sa imi spuna si mie cineva cat costa numerele acelea provizorii ? Ca am inteles ca trebuie sa le platesc eu cand ridic masina...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
difera in functie de dealer. la Cobalcescu = 80 RON
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
La Serus stie cineva ?
Si asigurarea RCA trebuie sa o fac la ei ? Ca ma gandeam sa o fac la Tiriac... |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
Solon |
![]()
|
Eu stiam ca nu pleci cu masina de la ei pana nu e incheiata polita RCA.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
La Serus nr provizorii costa 62 RON (620.000 ROL), cel putin atat erau acum o luna...
Polita RCA o poti incheia tot la ei, pe 1 luna, 6 luni sau 12 luni. Bafta! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
- B-XX-ERV
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
|
|
adister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 2 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Polita RCA se poate incheia oriunde, inainte sa ridici masina, pentru ca ai deja seria de sasiu pe avizul de plata.
Numere provizorii la Serus - 61.88 RON (am luat masina pe 19 oct). |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp
- B56...
2006 Prostii par conceputi pe cale artificiala, ca sunt multi ai dracu` si n-au nicio boala - Parazitii |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 04:15 |