Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

In Ce Tara?, ...de idioti traim

pablo
post 10 Aug 2005, 23:39
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: ORADEA

coocky a scris:
daca nu iesi la prima semnalizezi stanga si te incrii pe mijloc iar dupa ce ai tracut de ultima iesire inainte de a ta semnalizezi dreapta si fie schimbi banda(daca este posibil) sau pur si simplu iesi... daca toata lumea aplica aceste reguli poti sa iesi direct deoarece toati cei de pe banda din dreapta vor iesi odata cu tine.

Partea cu semnalizare stinga la intrarea in sensul giratoriu nu o pricep.Pai ce rost are?Tu de fapt mergi drept de pe banda pe care esti si te inscrii in curba.Are rost sa semnalizezi cind iesi din curba - pe cit posibil de pe banda 1- ca sa stie cei din spatele tau ce urmeaza.

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jagoman
post 10 Aug 2005, 23:44
Post #32

Membru autentic

From: jud. Satu Mare

ma pui pe ganduri

--------------------
Renault 11 1985 TL, Skoda Fabia 2002 Comfort - SJ-02-XLK ,
R11 TL 1,4 44kw 1985
+
coocky
post 11 Aug 2005, 08:21
Post #33

Membru autentic

From: Timisoara

pai uite de ce eu ii vad rostul:
intri intr-un giratoriu de pe un drum cu o singura banda si vrei sa iesi la a doua (sau la a n-a cu n>1) si in giratoriu se circula pe banda din stanga dar pe cea dn dreapta nu. Eu vad asta ca un semn pentru cel din spate ca nu am adormit ci pur si simplu vreau sa ma incriu pe banda din stanga.In plus eu incerc sa semnalizez cam orice schimbare de directie...(poate sunt eu cam visator sa cred ca celorlalti chiar le pasa ca eu vreau sa schimb banda, si, eventual lasa distanta de o masina intre ei si cei din fata lor). Bazandu-ma pe aceasta regula (eu imi schimb directia de rulare) si tinand cont ca nu iau prima la dreapta semnalizez stanga.

Pe de alta parte trebuie sa recunosc ca am vazut lucrul acesta in FR(patria giratoriilor - vorba lui cipman) si mi s-a parut un lucru bun.

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
pablo
post 11 Aug 2005, 09:31
Post #34

Membru autentic

From: ORADEA

coocky pai odata ajuns la giratoriu la semnul de cedeaza trecerea in ce alta directie mai poti merge decit inainte si la dreapta?Daca intri de pe o strada cu o singura banda te incadrezi oricum pe banda 1 din sensul giratoriu (daca sint cel putin 2).

cooky a scris:
intri intr-un giratoriu de pe un drum cu o singura banda si vrei sa iesi la a doua (sau la a n-a cu n>1) si in giratoriu se circula pe banda din stanga dar pe cea dn dreapta nu. Eu vad asta ca un semn pentru cel din spate ca nu am adormit ci pur si simplu vreau sa ma incriu pe banda din stanga.

Adica tu vrei sa zici ca astepti pina se elibereaza banda 2 din sensul giratoriu si te incadrezi direct acolo?Daca cel din spatele tau vrea sa iasa pe prima la dreapta?Asteapta pina pleci tu?Nu e mai simplu sa te incadrezi pe banda libera 1 si sa treci mai apoi pe banda 2 in giratoriu daca e cazul?

--------------------
Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat)
+
cipman
post 11 Aug 2005, 11:11
Post #35

Membru autentic

Group: Moderatori

Observatiile mele asupra a ceea ce practica francezii la sensurile giratorii privind semnalizarea si benzile de circulatie ar fi cam asa:
- incadrarea pe benzi nu se prea pune la socoteala la giratoriile mici (de diametru mic), mai ales daca nu schimbi directia; toata lumea "taie" benzile si o ia pe drumul cel scurt, cu viteza cea mai mare
- nu se da semnal decat daca schimbi directia de mers; adica, luand cazul cel mai simplu a doua strazi ce se intersecteaza perpendicular si unde, in loc de semafor, s-a construit un sens giratoriu, atunci, daca mergi inainte, nu dai semnal; daca faci la dreapta, dai ca sa stie cel care, eventual, te asteapta din dreapta; daca faci la stanga, dai semnal ca sa te astepte cei din contrasens, s.a.m.d.
- ideea e sa dai semnal ori de cate ori vrei sa comunici celorlalti care se apropie sau asteapta la semnul de cedeaza trecerea ca pot intra linistiti sau, dimpotriva, trebuie sa te astepte si sa-ti dea prioritate; cu alte cuvinte e o chestie de politete sau de conduita preventiva, dupa caz.
- in sensurile giratorii mari, cu multe strazi ce se "varsa" in ele, incepe sa conteze incadrarea pe benzi si semnalizarea devine necesara. De asemenea, conteaza incadrarea si daca sunt mai multe benzi pe sensul de intrare in giratoriu.

In Franta, pe parcursul a cca 6-800 de km in afara autostrazilor, n-am intalnit coada de masini decat la 2 sensuri giratorii, si asta in ora de varf 18-19, la iesiri/intrari de pe autostrada. Pe cand la semafoare am intalnit zeci, la orice ora a zilei (mai putin intre 12 si 14 cand tot francezu' se trage la masa si la siesta).

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
coocky
post 11 Aug 2005, 16:30
Post #36

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(pablo @ Aug 11 2005, 10:31 AM)
Adica tu vrei sa zici ca astepti pina se elibereaza banda 2 din sensul giratoriu si te incadrezi direct acolo?Daca cel din spatele tau vrea sa iasa pe prima la dreapta?Asteapta pina pleci tu?Nu e mai simplu sa te incadrezi pe banda libera 1 si sa treci mai apoi pe banda 2 in giratoriu daca e cazul?

Poate sunt eu mai conservativ din fire dar dar daca nu ies pe prima la dreapta nu intru pe prima banda sad.gif stiu unii poate ma injura... dar asta este.(apropo tot de asta un sens giratoriu normal chiar daca are o banda de pe care se intra se cam largeste la intrare- si iesire- pentru a putea intra lejer 2 masini poate tocmai pentru a nu se face cozi cand vine un tantaloc ca mine-e autoironie- sunt constient ca sunt batut in cap. smile.gif ). Asta tocmai pentru a evita intersectari nedorite cu cei care ies la urmatoarea .

referitor la ce spune cipman cand am fost eu, acu' 2 respectiv 3 ani, chiar eram surprins de numarul mare de sensuri giratorii si i-am cam urmarit... poate s-au mai schmbat de atunci, poate nu am fost eu suficient de atent. Oricum cred ca e esential este sa semnalizezi bine iesirea- ii ajuta pe cei care intra si pe cei care sunt deja in sens...

--------------------
Renault Megane II 2004
Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA
+
raresss
post 12 Aug 2005, 10:44
Post #37

Membru autentic

ce mai tare sens giratoriu l-am vazut in maroc. acolo sunt unii care ocoleau pe dreapta, UNII CARE LUAU SENSUL PE STANGA, SI MAI PUTINI CARE PUR SI SIMPLU TRECEAU PRIN MIJLOS PE IARBA.... ohmy.gif
la toata faza asta un politai in mijloc care zbiera ca disperatul dar nimeni nu-l baga in seama...

--------------------
MII 1.5 DCI 100CV
Luxe privilege - rojo fuego
+
dadu
post 13 Aug 2005, 14:30
Post #38

Membru autentic

1. daca vrei sa iesi din covrig pe prima, intri si lasi semnalizarea aprinsa pana iesi din el
2. daca nu iesi pe prima si banda (interioara) e ocupata, nu intri in covrig
3 si cel mai important: intersectiile se traverseaza cat mai repede posibil asa ca ce dracu mai conteaza?

--------------------
Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege
Peugot 207
1.6 hdi 90cp, Sport
+
raresss
post 13 Aug 2005, 20:51
Post #39

Membru autentic

in codul rutier romanesc nu cred ca sunt prea multe mentiuni despre astffel de intersectii. dar cum am mai povestit pe alt post am facut inca o data (a treia oara!!!! in viata mea -29 ani) scoala de soferi in spania.
aici e in felul urmator (sensurile sunt in sensul invers al acelur de ceas - in romania in sf.gheorghe exista unul care e pe dos crede ca l-au facut asa in baza prioritatii de dreapta)
1. in teorie toata lumea trebuie sa puna semanlizarea stanga daca intra intr-un sens.
2. se merge pe prima banda daca se iese pe prima la dreapta.
3 se merge pe cea de-a doua banda daca se iesa pe oricare din iesirile succesive punandu-se semnalizarea corespunzator.
4. prioritatea o are tot timpul cel care circula prin sens, toti ceilalti asteapta.

asta este teoria cel putin pentru a lua examenul

de obicei se taie intersectia pe drumul cel mai scurt si cu viteza cea mai mare. asta este foarte recomendat mai ales daca ai megane, pentru ca de obicei cu meg I dianinte le luam max cu 50 (trebuia sa te tii puternic de volan din cauza fortei centrifuge) iar cu asta la 50 nici nu-ti dai seama ca masina e in curba.
in ultimul rand aici sunt cred ca milioane de sensuri. asa de exemplu, eu pana la servici conduc cam 25 km, si in distanta asta am 8 sensuri....asta inseamna 16 pe zi, iar acum ca i-a prins spilul ...hahahahahaha intru cu a treia franand un pic (daca e libe bineinteles) si pe la jumatea curbei blana si cand iesi din el saluti acolo au ramas toti. ph34r.gif pe portiunile drepte ma ajung destui dar la urmatorul sens ii astept eu si bzzzzz am disparut iara..... imi place meganul mai ales prin curbe.... biggrin.gif

--------------------
MII 1.5 DCI 100CV
+
oache81
post 16 Aug 2005, 13:10
Post #40

Membru autentic

QUOTE(VladSoare @ Aug 5 2005, 09:08 AM)
Asta e un exemplu de ceea ce numesc eu "semafor Basescu" (pentru ca, desi existau citeva si inaintea lui, totusi pe timpul lui s-au inmultit ca ciupercile). Asta insa e de-a dreptul inofensiv, pentru ca exista si niste semafoare Basescu atit de reusite incit iti vine sa te duci la Cotroceni si sa-l impusti. smile.gif

Asta e misto... Seamana cu chestia aia din baruri cu "dam pe datorie o zi da, una nu. Azi nu." biggrin.gif
Apropos de Iasi, pun aici o schita cu o intersectie din Iasi a carei logica n-am inteles-o niciodata.

T1_-1_519434.jpg
T1_-1_519438.jpg

Deci: eu veneam prin dreapta jos si aveam prioritate. In poza imi arata ca S-ul pe care urma sa merg eu avea prioritate. Toate bune si frumoase, pina cind ajungeam la ultima curba, unde surpriza! Aveam cedeaza!  huh.gif

Later edit: de ce la voi thumbnail-urile de la Imagehosting.us sint mici si frumoase, iar mie mi le-a facut atit de mari?

Ba e foarte logica cei din dreapta ta trebuie sa iti acorde prioritate iar semnul de cedeaza le este adresat lor.

--------------------
citroen c4 2.0 HDI VTR Pack 2006
+
sorin
post 16 Aug 2005, 16:06
Post #41

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

La intrare nu semnalizezi ca nu ai mai multe alternative doar dreapta iar la iesire daca nu semnalizezi si te vede Garcea belgianu ai amenda.Dar eu am cam tras o concluzie in giratoriile astea,multi se pierd in ele si fac prostii deci important este sa ai masina cu un demaraj bun sa fugi din calea LOR.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
raresss
post 16 Aug 2005, 16:33
Post #42

Membru autentic

hai sa va spun eu in ce tara de idioti traim. unii dintre noi nu mai traiesc aici ca au taiat-o de mult.... wink.gif
acum vreo 12-13 ani, in techirgiol, zi naspa de mers la plaja asa ca hotaram sa facem o plimbare prin zona, pe la 12 ne apuca foamea si intr-o cofetarie dubioasa ziceau ca au strudel. la care eu intreb daca e cu mere sau cu branza. la care zice vanzatoarea dupa vreo trei ori de intrebat ca e cu branza. zic da' cu mere nu aveti.......

stiti ce-mi spune:

"DA' MANANCA DOMLE CU BRANZA! CE-ARE!" mad.gif

sa vezi si sa nu crezi.
din pacate despre masini nu am povesti, cu exceptie unui prieten din liceu care cand i se aprindea becul de benzina prin oras conducea ca nebunul sa ajunga repede acasa inainte sa i se termine benzina.... blink.gif

--------------------
MII 1.5 DCI 100CV
+
sorin
post 17 Aug 2005, 07:15
Post #43

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

Buna dimineata la toata lumea,acuma am ajuns si eu de la lucru.Am vazut ieri la stiri la Pro urmarile unui accident la 250 km/h,totul era praf si pulbere,un adevarat carnagiu au spus politistii.Din cate am vazut eu era un BMW seria 7(nou) care a intrat cu 250 km/h intr-un camion.Toti tinerii,ca sa nu spun copii,au murit.Unde este simtul raspunderii si educatia primita ca experienta la volan sigur nu aveau?

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
cornel_t
post 17 Aug 2005, 08:35
Post #44

Membru autentic

From: Bucuresti

Domn' Sorin bine ca sa lovit de un TIR ce a rezistat impactului ca altfel se mai lasa cu cativa morti. Ce educatie Sorine???? ai uitat de unde ai plecat. Azi dimineata chiar ma uitam la o dubita gen Renault Kangoo cum ma depaseste (pe mine si toata coloana de vreo 10 masini) in Primaverii pe linie continua, trece cu vreo 60-70 peste "damburile" de limitare a vitezei intr-o zona in care Politia sta 24h din 24h ... dar ghinion acum nu erau.

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
enageM
post 17 Aug 2005, 09:31
Post #45

Membru autentic

From: cand la BV cand la München

Spuneti-i si celor gen Alonso, Schummacher de aici de pe forum care se "lauda" cu performante de 200 km/h cu Megane sau 170 cu Solenza... ca eu am primit avertisment!! Oricine poate sa apese pe pedala de acceleratie dar multi nu stiu sa si opreasca sau nu mai au cum!!!

--------------------
Renault Megane II Sedan 2004, 1.6 16V
Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th August 2025 - 06:05
Dacia