Poza Zilei, traim in Romania....
![]() ![]() ![]() |
Poza Zilei, traim in Romania....
T.rac3Er |
![]()
|
||
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
|
||
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|||
Alt_radu |
![]()
|
![]() Băgător de seamă ... Group: Members Posts: 261 Joined: 15 May 11 From: Bucuresti ![]() |
Cum se fixeaza un intrerupator cand gaura e prea mare (la mine in bloc):
IMG122.jpg ( Size: 475.19k ) Number of downloads: 1165 Cum stiu romanii sa termine o strada in alta (stalp + copac) IMG121.jpg ( Size: 762.33k ) Number of downloads: 1256 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5dCi
- B-XXX-JIE
2005 Faceti motorina cat vreti ca eu tot de 50 Ron alimentez.
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Ma rog..s-a inteles ideea... Unghiul nu a fost tocmai unul fericit care sa arate realitatea....
LE: Nu cumva e pe bd. basarabia cu textilistilor parca se numeste? This post has been edited by dantes: 19 Aug 2011, 12:37 |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
Alt_radu |
![]()
|
![]() Băgător de seamă ... Group: Members Posts: 261 Joined: 15 May 11 From: Bucuresti ![]() |
Am vrut sa prind un unghi mai bun dar se misca coloana, si da este pe Basarabia, dar nu stiu cu ce anume.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5dCi
- B-XXX-JIE
2005 Faceti motorina cat vreti ca eu tot de 50 Ron alimentez.
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Aia cu unghiul era la poza cu antena... la tine nu e de nici un unghi...eram curios daca aia e strada ca o stiu si e ciudata...trebuie sa faci o manevra un pic ciudata ca sa intri pe straduta... mai ales daca vii de pe celalalt sens decat erai tu....
This post has been edited by dantes: 19 Aug 2011, 12:56 |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(dantes @ 19 Aug 2011, 11:46) Zi zau! Si tirurile alea cu antenoaie montate pe cabina se curenteaza de nu se vad? Putina fizica stiti cand faceti astfel de afirmatii? Ia vreau si eu sa stiu daca pe afara fulgera si ai antena d-asta, te loveste? Ptr. a nu mai da cu presupusul aiurea.... raspunsul e NU! Pai cum mama ciorilor sa loveasca fulgerul masina (aka sarma de troleu/tren/etc) cand nu se face legatura la pamant? Aveti cumva roti de metal? O alta intrebare... daca te agati cu o mana de linia de contact de la tren iar tu nu faci contact cu solul te curentezi? Dar daca pui si cealalta mana? Succes... Poza cu antena e facuta malitios dintr-un anumit unghi astfel incat zici ca ajunge pana la cer... minutul 3:40 Daca se indeplinesc conditiile necesare normal ca trece curentul. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
dantes |
![]()
|
Cuvantul cheie ... "anumite conditii"
|
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Dantes, ai sarit fara sa te gandesti macar o clipa. In 23 de ani lucrati in electricitate a vazut mai multe accidente in care masinile au venit in contact cu liniile de MT ( 20 KV ). Ultimul accident de acest tip din Suceava s-a petrecut in 2002, in martie. In urma furtunii un stalp de beton s-a inclinat, asa ca firul a ajuns la mai putin de 2 m de pamant. O dubita TV a intrat in plin in fir, soferul s-a speriat si a incercat sa sara. Spre ghinionul lui a atins simultan masina si pamantul si a murit. In masina mai erau 3 persoane, care insa au avut prezenta de spirit sa ramana inauntru si sa sune la deranjamente. Rotile TV-ului s-au topit complet. NU NEG experienta celorlalti colegi, atrag atentia ca exista situatii in care sageata unei linii electrice poate depasi valoarea proiectata si in astfel de cazuri o antena supradimensionata poate constitui un factor de risc.
This post has been edited by pcs: 19 Aug 2011, 13:34 |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
dantes |
![]()
|
Personal nu am 23 de ani de experienta cu asa ceva insa in familie stiu pe unul care are peste 40 de ani de experienta cu instalatiile de la CFR cu 27kv care m-a invatat multe chestii..... Conditiile pentru a te electrocuta de la asa ceva sunt minime...nu inexistente.. Dupa cum am spus si mai sus... trebuie sa se indeplineasca niste conditii...
Pe langa voltii aia de fapt mai e si amperajul care iti da cam la ce distanta incepe sa incerce sa o ia pe alta parte... la cfr sunt 500A si safety-limit-ul e la 1,5m... sub limita asta, doar daca are pe unde sa se scurga, te curentezi... O dovada e pe valea portului in Cta unde vezi tiganii hoti de fier vechi care se suie pe vagoane cu o galeata de plastic in cap si incep sa arunce fier din vagoane...aia sunt la cm de linia de contact si n-au nimic ai naibii.... Daca afara ploua si se asigura contact cu solul si fulgera si nu gaseste alta cale decat masina/antena masinii atunci va lovi..si mai sunt parametrii dar nu-mi mai bat capul... Cert e un lucru...DACA se intampla vreodata sa loveasca atunci cel mai sigur e in masina...Ma rog...prea mult tam tam de la o poza gen otv.... |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
QUOTE(dantes @ 19 Aug 2011, 14:45) DACA se intampla vreodata sa loveasca atunci cel mai sigur e in masina... |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
dantes, ai stație pe mașină?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
dantes |
![]()
|
Hehe...de parca nu ai sti.... doar de vreo 3ani...si nu imi fac griji deloc.
|
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
cine ghiceste floarea ?
![]() Attached thumbnail(s) 298080_185435958189729_100001699781952_423225_1131052_n.jpg ( Size: 50.63k ) Number of downloads: 977 |
--------------------
Renault
Megane
- Numar personalizat !
1.6 16v - 2007
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.023 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Daca garantezi ca a ramas la locul ei, iti spun eu
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
DSCF0403.JPG ( Size: 2.85mb )
Number of downloads: 970
DSCF0404.JPG ( Size: 2.73mb ) Number of downloads: 851 DSCF0405.JPG ( Size: 2.29mb ) Number of downloads: 249 |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
@gabizegrean - eu garantez , cine a mai gasit-o dupa mine sper ca a avut la fel de multa minte
@andreis - iti dai seama cum s-ar face masina aia in jegul din bucuresti la cata alba e ? |
--------------------
Renault
Megane
- Numar personalizat !
1.6 16v - 2007
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
500A la cfr? ori lipseste un '0',dantes? altfel,ai dreptate.. cu treaba cu scurtcircuitatu'..doar ca acele 'conditii minime' ale naibii ,se intalnesc in destule situatii de genu' asta..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Iulia, Dantes are dreptate cu 500 A la 27 KV. O locomotiva de 5100 KW ( cea mai puternica din dotarea CFR din cate stiu eu ) ia cel mult 200 A in sarcina maxima, asa ca reglajul protectiei mi se pare corect. Cat despre conditiile minime - si asta e adevarat, dar cu toate astea in medie sunt cam 12 accidente grave anual intr-o zona de 6 judete ( aproape toate cu persoane straine de instalatiile electrice ). Totusi, cam o data la doi ani apar si cazuri cand gresesc persoane cu experienta - proportional, as zice ca rata accidentelor mortale in electricitate e mai mare decat, de exemplu, rata mortalitatii profesionale in armata.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
- HA308MV
|
|
iulia_boris |
![]()
|
mea culpa..daca-ti aduci aminte am mai 'discutat' aici despre meseriasii care ignora n.p.m.-u' ca ,de,stiu ei mai bine dupa care-i vezi la 'stirile de la 5'..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
bz_26_zzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 15 March 07 From: Buzau / Bucuresti ![]() |
Pasarica de casa!
*****nota moderator - se lasa cu pauza daca mai faci reclama la blog, multumesc pentru intelegere****** This post has been edited by Fratzica: 20 Aug 2011, 15:17 |
--------------------
Audi
Q7
2014
|
|
XtreZz |
![]()
|
![]() Addicted Group: Members Posts: 794 Joined: 28 June 08 ![]() |
![]() This post has been edited by XtreZz: 21 Aug 2011, 12:11 Attached thumbnail(s) Untitled2.jpg ( Size: 43.89k ) Number of downloads: 389 60511146.jpg ( Size: 80.51k ) Number of downloads: 406 |
--------------------
Seat
Leon
- BV 69 XTZ
2008 1.9 TDI BXE EX: Renault 21 GTD 1986
EX: Vw Golf 3 1.6 Renault Fluence 1.6 DCI Seat Leon 1P 1.9 TDI |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Fotoshop facut cu Paintu'.
![]() Noul Megane... Img_719_.jpg ( Size: 313.17k ) Number of downloads: 442 Sunt curios ce satisfactie avea taranoiul cand ciordea literele de pe spatele vreunui Megane (ma indoiesc ca a dat 100 de lei sa le cumpere de la reprezentanta). This post has been edited by Laurentziu83: 21 Aug 2011, 17:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
Nu e poza, dar mi se pare geniala friday_gifdump_15.gif
|
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
pcs |
![]()
|
Alex, chiar crezi ca o astfel de situatie e absolut imposibila? La starea in care se afla infrastructura de transport feroviar de la noi, as spune ca nu va trece mult timp pana cand vei vedea la stirile de la ora 5 un astfel de accident.
|
--------------------
Dacia/Renault/MB
- HA308MV
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Absolut imposibila nu stiu daca e, dar aproape imposibila e sigur. E plina lumea de accidente bizare, de asta nu pot sa spun cu certitudine ce se poate intampla si cum, mai ales ca nu am cunostintele necesare in domeniu...
Dar felul cum ai formulat postul m-a amuzat. L-ai facut inconstient de parca ar fi un nebun care merge legat la ochi sau baut... E vorba de o antena, foarte multi au antene mari pe masina pentru ca, din experienta iti spun, marimea conteaza. ![]() Eu am una de 100 cm cred si cred ca am sa trec si eu la una mare, profit de faptul ca s-a rupt magnetul la ea si ma 'upgradez' manca-ti-as. Nu cred ca asta ma face inconstient. Faptul ca ma folosesc de antena ca sa aflu unde sunt radarele, ca apoi sa-i dau tare, asta da inconstienta. Dar vorbim deja pe alt topic despre subiectul asta. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
pcs |
![]()
|
Una e o antena rezonabila, de maxim 2 m si alta e monstrul ala care mi se pare ca avea vreo 3 m. Pe vremea cand lucram la telecomunicatii si masinile de serviciu din electricitate erau dotate cu statii radio ( tot FM, in banda de 148 MHz ) am incercat diverse variante de imbunatatire a comunicatiilor, cu antene mai mari sau amplificatoare de antena, dar nu am obtinut rezultate deosebite ( in primul rand datorita caracteristicilor de propagare a undelor ultrascurte ).
Afirmatia mea tinea cont si de faptul ca normativele de proiectare in electricitate prevad o distanta de securitate minima de 3 m fata de o linie de MT ( 20 KV ) - adica daca ai un teren traversat de o linie aeriana de MT nu vei obtine avizul de amplasament daca distanta de la cea mai apropiata parte a constructiei pana la conductor este mai mica de 3 m, - iar normativele de SSM interzic apropierea la o distanta mai mica de 1,5 de conductoarele MT a personalului neechipat corespunzator. Cat priveste formularea, ai dreptate, poate este exagerata, dar am o sensibilitate pentru accidentele electrice cum i-am spus si Iuliei - am participat la prea multe anchete de gen datorate in special prostiei omenesti. This post has been edited by pcs: 22 Aug 2011, 10:47 |
--------------------
Dacia/Renault/MB
- HA308MV
|
|
iulia_boris |
![]()
|
si ca sa fiu un pic morbida nimic nu se compara cu-n cadavru carbonizat..
![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Bleah ... tu unde ai vazut asa ceva ?
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
si te mai uiti la americani la discovery cum incearca cu diverse transporturi agabaritice sa se strecoare pe sub diverse linii de inalta tensiune. si de cele mai multe ori, lasa un orasel in bezna
![]() @pcs da-le un pont la protv & co cu astfel de riscuri si gasesc aia minim un "accidentat" din asta cu antena la calea ferata |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th August 2025 - 12:50 |