Faruri Laguna 1
![]() ![]() ![]() |
Faruri Laguna 1
lag_ph |
![]()
|
||
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|||
blizzard |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 09 From: Norwich, UK ![]() |
QUOTE(maister_dm @ 17 Apr 2010, 09:40) eu cred ca se referea la reglajul ala sus/jos pe care poti sa-l faci din interior. iar din el poti sa-ti alegi daca bate la 100 m sau la 50 m.. acum, faptul ca ceilalti vad un mare soare venind spre ei.. e alta treaba. Pai tocmai asta-i chestia; din cate stiu eu, masinile care sunt dotate cu faruri xenon din fabrica nu mai au acel reglaj manual in consola de bord ci au asa numitul "autoleveling", un senzor ce detecteaza pozitia botului masinii in functie de greutatea pasagerilor sau a bagajelor care sunt transportate la un moment dat. Respecte. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002, 1,8 16v Privilege
- LN52 KWK رينو لاغونا
|
|
bn88kln |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 16 August 09 ![]() |
nu stiu daca sa mai intrebat dar a auzit cineva de faruri cu lupa pt laguna 1 ph2?...multumesc
|
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v, 79kw
1998
- bn87dnl
|
|
asfaltuscat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 8 May 10 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(blizzard @ 17 Apr 2010, 13:05) Pai tocmai asta-i chestia; din cate stiu eu, masinile care sunt dotate cu faruri xenon din fabrica nu mai au acel reglaj manual in consola de bord ci au asa numitul "autoleveling", un senzor ce detecteaza pozitia botului masinii in functie de greutatea pasagerilor sau a bagajelor care sunt transportate la un moment dat. Respecte. Senzor care este plasat pe puntea spate. |
--------------------
Renault
Laguna
1.6 16V 107cp 1999/RXE
- CJ 27 BGM
|
|
alexkilo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 25 May 10 ![]() |
Salutare.
Numele meu este Alex, si sunt nou in lumea Renault. Am achizitionat de curand o Laguna 1 phase 2, cred, an de fabricatie 2000. Am o problema comuna cred, am geamurile de la faruri matuite. De cumparat faruri noi nu prea imi vine, fiindca le-am gasit la 500 ron bucata. Nu se pot schimba doar geamurile de far? si daca da unde pot gasi si eu? Merci anticipat. This post has been edited by alexkilo: 25 May 2010, 20:42 |
--------------------
renault
laguna
2000 2.2dt
- P 8417 PK
|
|
asfaltuscat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 8 May 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Daca cauti bine sunt ceva topicuri dedicate farurilor matuite unde gasesti mai multe informatii. Ideea e ca nu se pot schimba doar geamurile dar este ceva metoda prin care le poti curata. Altfel doar schimbat farul cu totul. Dar cum ziceam sunt topicuri dedicate trebuie numai cautate.
|
--------------------
Renault
Laguna
1.6 16V 107cp 1999/RXE
- CJ 27 BGM
|
|
alexkilo |
![]()
|
Merci de info.
|
--------------------
renault
laguna
2000 2.2dt
- P 8417 PK
|
|
asfaltuscat |
![]()
|
Nu-i pt ce. Uite aici unul http://www.reno.ro/index.php?showtopic=151...=faruri+matuite
|
--------------------
Renault
Laguna
1.6 16V 107cp 1999/RXE
- CJ 27 BGM
|
|
alexkilo |
![]()
|
Treaba e ca eu sunt din prahova. Gasesc eu undeva un service sa faca asa ceva. Ms
|
--------------------
renault
laguna
2000 2.2dt
- P 8417 PK
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
citeste bine pe aci, ca o sa iti faci singur treaba acasa.
|
--------------------
REnauLT
LAguNA
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Desi s-a mai discutat si nu o data pentru cei care nu stiu sau le este lene sa dea un search, farurile matuite la LAGUNA 1 PHASE 2 adica sa fie farul cu semnalizarea un intreg se face in felul urmator:
1.Se cumpara smirghel granulatie 2000x3coli care costa 1.5lei 2.Un tub de pasta abraziva (ce granulatie vreti) costa intre 20-35ron un tub de 25ml care te ajunge toata viata daca faci doar faruru matuite. 3.Umpli un pet cu apa defaci un pic dopul si pui pe cineva sa picure apa in mod constant pe far, in timp ce tu freci de zor cu smirghelul de 2000. 4.Dupa ce simti ca te doare mana,iei o pauza timp in care farul se usuca si tu intri in panica ca arata mai rau ca la inceput. 5.Cand s-a uscat perfect pui pasta abraziva pe far si freci circular cu o carpa de bumbac pana pasta abaziva alba aproape dispare. Daca farul nu a iesit perfect transparent inseamna ca ai obosit prea repede la punctul 4 si trebuie sa insisti in partea unde inca este matuit. In concluzie nu ai nevoie de 500ron sa iei faruri noi.Cu 50ron le faci tu.Lucru probat de mine pe 2 laguna 1 ph 2.La ph 1 nu merge ca sunt din sticla farurile. |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
--
- ----
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Adaug :
1. atentie la oglinda farurilor.. e posibil sa fie obosita/deteriorata 2. Inainte de a da drumul la razuit este de preferat ca partile de caroserie de langa faruri sa fie acoperite cu ceva, sa nu atingeti si vopseaua. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
renault_laguna |
![]()
|
![]() kl Group: Members Posts: 424 Joined: 24 August 09 From: Bucuresti ![]() |
@zet105 super la obiect si de ce nu si super funy
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2000 PH2 1.9 DCI
- B-01-LAG Renault Laguna I Phase II 1.9 DCI 2000
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Cred ca la pct 4 ar fi si mai simplu de folosit un aparat d'ala de slefuit care plimba smirghelul pe o talpice.
![]() LE: e vorba de pct. 3 ![]() This post has been edited by strumfuadi: 26 May 2010, 11:13 |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
zet105 |
![]()
|
QUOTE(strumfuadi @ 26 May 2010, 11:09) Cred ca la pct 4 ar fi si mai simplu de folosit un aparat d'ala de slefuit care plimba smirghelul pe o talpice. ![]() LE: e vorba de pct. 3 ![]() Daca folosesti tu ala cu o turatie in gol de 10000rot/min pot sa pariez ca e posibil sa dai un polis la oglinda farului. Iti zic sigur ca ce ai pus tu in link nu ai ce face cu el.Eu ma interesez sa-mi iau o masina de polis tip flex si iti zic ca au turatiile variabile de la 300rot pana la max 3000/4000rot/min.Nu marefer la aparatele tip oala cu turatie fixa de 3000rot min bune doar pt ceruire. Mai mult pot sa-ti zic ca prima data am facut operatiunea in service si nenea ala desi avea un aparat pt polish a aplicat tot cu mana partea cu smirgel.A folosit aparatul doar la polish. Cum a mai zis cineva pt a evita sa dai si pe caroserie. Daca tot vrei aparat eu m-as orienta la asta.Chiar ma gandesc sa-l achizitionez.Nu pentru faruri ci pentru intreaga caroserie.Nu fac reclama! http://www.bricoshop.ro/unelte-si-scule-sc...PO-1100-2093221 This post has been edited by zet105: 26 May 2010, 12:11 |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
1. senzorul de xenon oem nu se afla pe puntea spate....ci pe partea stanga /sau dreapta fata si spate...e un traductor cu rezistenta legat la bratul inferior.
2. de cand am pus xenoanele, nu m-a flasuit nimeni..si le folosesc in pozitia 0 la 2 per, 1 cand e masina incarcata...asa ca lasati-o mai moale astia cu gica contra...totul tine de cum reglezi sa bata farurile, nu de ce pui in ele. 3. am dat cu smirghel de 800, apoi 1000, si apoi cu o carpa pusa pe un disc la masina de gaurit si mult wd40...au iesit bine farurile, desi trebuia un smirghel mai fin de atat... probl e ca dupa 3 ploi se vede ca inainte ![]() ![]() This post has been edited by pixule: 30 May 2010, 13:19 |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
zet105 |
![]()
|
Nu mai bine dai 2ron pe o bucata de smirghel granulatie 2000 si gasesti pe cineva care sa-ti dea un dop de pasta abraziva si ai terminat povestea pentru cel putin un an?Asta daca nu vrei sa mai cheltui 15ron pe un tub intreg de pasta abraziva.
La tine dupa 2 saptamani dispare uleiul de la wd40 si de aia trebuie sa le refaci.Pacat ca esti departe ca te ajutam eu cu un pic de pasta abraziva. Toate cele bune. |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
Nu stiu cum au reusit altii sa rezolve problema dar la mine am incercat de toate cu smirghel de 2500 ba cu din ala de 2000 plus am pus si pasta nu mia reusit la urma si eu dau tot asa cu wd40 din cand in cand si nu ma mai deranjeaza cel putin pana imi iau ceva faruri
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
alexkilo |
![]()
|
Si eu am problema farurilor matuite, si inca nu am incercat nici o solutie din cele postate de voi. Numai ca am o dilema...Ce este wd40?
|
--------------------
renault
laguna
2000 2.2dt
- P 8417 PK
|
|
bogdan_bok |
![]()
|
![]() Nu stiu pe ce as da laguna.Ba stiu.Nu as da-o! Group: Members Posts: 573 Joined: 24 April 09 From: Deva HD, Jud Sibiu ![]() |
oun spray minune care la toata lumea isi face efectul, numai la mine si la Ricochet nu...
sper sa mai am dreptate @Rico... in loc sa te amagesti cu WD40, incearca din prima cu Xerapol. e mai scump, dar face toti banii. 31 May 2010, 21:31: un spray minune care la toata lumea isi face efectul, numai la mine si la Ricochet nu... sper sa mai am dreptate @Rico... in loc sa te amagesti cu WD40, incearca din prima cu Xerapol. e mai scump, dar face toti banii. http://theexpiredmeter.com/wp-content/uplo...09/07/wd-40.jpg This post has been edited by bogdan_bok: 31 May 2010, 21:31 |
--------------------
REnauLT
LAguNA
1.9 dCi B56, 1.9 dCi K56, ex 1.6 16v, 1.8 16v
- HD 08 AIK, SB 11 VGI
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Si acum mai am tubul intact. Ma minunez la cate e intrebuintat. Maine poimaine o sa aflu ca cineva a dat cu WD-40 si in rezervor, ca aditiv
![]() This post has been edited by ricochet2: 1 Jun 2010, 04:28 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zet105 |
![]()
|
@oves cam cat ati muncit la punctul 4 din tutorialul descris de mine? Daca nu ati stat cel putin o ora e normal sa nu iasa.Un amic la un pasat a frecat 2 ore si au iesit ca noi.
Eu la mine am stat cca 1h dar mai trebuie sa insist pana sa iasa perfect. Daca intr-adevar ati insistat foarte mult, iar rezultatul a fost zero, inseamna ca farurile sunt matuite prin interior si atunci chiar nu mai exista remediu, decat schimbarea lor (desi matuirea interioara e mai rara). wd40 pe faruri matuite e doar o amagire de moment, desi ma indoiesc ca dispersia luminii prin plasticul matuit si cu un strat de uleios de wd imbunatateste in vreun fel luminizitatea pe timp de noapte. Eu cu farurile matuite,noaptea, abia vedeam sa conduc pe faza scurta. |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
Vasiu |
![]()
|
![]() DE VANZARE 2200 Euro Neg. Group: Members Posts: 334 Joined: 5 March 07 From: DEVA ![]() |
Xerapol e chiar f bun.LA mine a iesit f bine.E adevarat ca o data la 6 luni tre' sa mai faci o data "operatia",dar eu sunt multumit.Si nu e scump,e undeva intre 30 si 40 lei.Se gaseste la Real.Eu zic(,)ca merita.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 Ph2 RXE
1.8 16V 120HP 1998
- HD 99 MUS DE VANZARE 2200 Euro NEG.
|
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
La Xerapol zice asa:A nu se utiliza pe suprafete imprimate si pe obiecte din policarbonat. "Sticla" farurilor fiind de policarbonat...
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
oves |
![]()
|
am sa incerc si eu xerapol sa vad ca mai rau de atat nu poate fii
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
Vasiu |
![]()
|
![]() DE VANZARE 2200 Euro Neg. Group: Members Posts: 334 Joined: 5 March 07 From: DEVA ![]() |
QUOTE(inalbi5m @ 1 Jun 2010, 14:23) La Xerapol zice asa:A nu se utiliza pe suprafete imprimate si pe obiecte din policarbonat. "Sticla" farurilor fiind de policarbonat... Farurile sunt din plexiglass.Eu asa stiu si crede-ma ca Xerapolul nu a facut niciun rau,dimpotriva,a facut doar bine ![]() http://www.altshop.ro/xerapol-polish-pentr...tic-p-1189.html |
--------------------
Renault
Laguna 1 Ph2 RXE
1.8 16V 120HP 1998
- HD 99 MUS DE VANZARE 2200 Euro NEG.
|
|
xionitax |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 7 February 10 ![]() |
acum 3 zile am rezolvat si eu farurile.Smirghel de 1500,apa,si mult frecat,dupa care Xeropol.pe o bormasina am folosid un disc cu pasla,la turatie mica,pana a disparut pasta de Xeropol,in final iam mai dat si un polis Sonax,lustruit cu pasla,si au iesit cristal--acum sunt curios sa vad pana cand v-a tine efectul
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCi Concorde-2000
- SV - 08 CSL
|
|
oves |
![]()
|
le-am slefuit si cu xerapol dar dupa ce se ploaie si se usca tot asa arata ... acum am gasit o solutie temporala care ma tine ceva mai bine ; dau cu silicon peste faruri si gata arata ca si noi ... o vreme
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Doar pasta nu face nimic. Trebuie dat cu smirghel.
Le-am facut si eu, mai mult sa vad dc rezolv ceva. Am inceput cu smirghel de 1500 dar dupa vreo 15 min am schimbat pe 1300 (sa fac mai repede). In mare am reusit sa scot "petele" alea galbene, dar pentru ca n-am avut un smirghel mai fin ( 2000 ) in lumina se vad zgarieturi. Pasta am folosit ceva luat de la un supermarket, o aveam aruncata prin portbagaj. Concluzia e, pentru a arata ca noi in adevaratul sens al cuvantului trebuie frecat bine de tot ( 1 ora pe far ) cu smirghel de la 1300-1500 la 2000 sa nu ramana zgarieturi. Dupa ce au iesit tot si farul este matuit (dar uniform) se da cu pasta la mana sau masina (eu aveam o masina la 60 ron, si-a facut treaba). Pentru protectie se pune banda pe langa far, sa nu se zgarie vopseaua. La mine petele acelea galbene erau si pe marginea farului, acolo nu am reusit sa le scot in totalitate. |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
blizzard |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 09 From: Norwich, UK ![]() |
QUOTE(bogdyMND @ 4 Jul 2010, 18:29) Doar pasta nu face nimic. Trebuie dat cu smirghel. Le-am facut si eu, mai mult sa vad dc rezolv ceva. Am inceput cu smirghel de 1500 dar dupa vreo 15 min am schimbat pe 1300 (sa fac mai repede). In mare am reusit sa scot "petele" alea galbene, dar pentru ca n-am avut un smirghel mai fin ( 2000 ) in lumina se vad zgarieturi. Pasta am folosit ceva luat de la un supermarket, o aveam aruncata prin portbagaj. Concluzia e, pentru a arata ca noi in adevaratul sens al cuvantului trebuie frecat bine de tot ( 1 ora pe far ) cu smirghel de la 1300-1500 la 2000 sa nu ramana zgarieturi. Dupa ce au iesit tot si farul este matuit (dar uniform) se da cu pasta la mana sau masina (eu aveam o masina la 60 ron, si-a facut treaba). Pentru protectie se pune banda pe langa far, sa nu se zgarie vopseaua. La mine petele acelea galbene erau si pe marginea farului, acolo nu am reusit sa le scot in totalitate. Ma gandesc sa ca daca tot sunt in concediu sa ma apuc si eu de faruri, iar intrebarea mea este asa: - Pasta de polishat de la Prevent oare nu-si face treaba daca in prealabil urmez pasii lui zet ? Trebuie neaparat pasta Xeropol? - Oare n-ar fi mai simplu daca as da jos farurile? asa n-ar mai exista riscul sa zgariu vopseaua ... pentru demontarea farurilor trebuie data jos bara de protectie ? Stima |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002, 1,8 16v Privilege
- LN52 KWK رينو لاغونا
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 03:47 |