Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

64 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie 60.000 Km, ce se schimba, cat costa ...

georgio
post 10 Apr 2007, 07:51
Post #331

Membru incepator

Group: Members

Salut sun nou pe aici de curand m-am ales si eu cu un renault 1.4 symbol din 2001 am luato la 60 de mii km merge bine nu am nici o problema dar totusi trebui sa ma duc sa ii fac revizia citind si tot citind parerile sunt impartite java script:emoticon(':excl:')
smilie Fratilor la ce service ma indrumati si pe mine si cam cat m-ar costa toata revizia (distributia, franele, filtrele,injectoare curatate) Mersi

--------------------
renault clio simbol 1.4 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 10 Apr 2007, 08:10
Post #332

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

@jri22 - nu sunt multi cei care si-au facut schimbul distributiei altundeva decat la reno si sa fi postat aici detalii complete ... astfel ca ... te rog citeste topic-ul daca nu l-ai citit inca si vei gasi preturi si locatii. Daca kit-ul tau este "complet" (asa cum spune producatorul) vei primi garantie "completa" din partea service-ului reno (de ce? asa este si punct). Daca kit-ul nu este complet vei primi garantie din partea vanzatorului pe produsul achizitionat cu factura etc. daca montezi piesa la un service autorizat sau cum spune vanzatorul. Cred ca regulile sunt foarte simple si usor de inteles. Daca Targoviste nu este destul de aproape si altcineva nu stie sa iti raspunda la intrebari asa cum doresti tu poate ar fi indicat sa cauti si tu un service asa cum doresti si sa dai telefoane sa intrebi ce si cum. Bafta,

@georgio - In primul rand ar trebui sa spui de unde esti ca sa poata cineva sa iti "spuna" la ce service sa mergi. Pe urma, daca ai citit topic-ul ce nu e "clar" ? ai vazut preturile, ai vazut diverse locatii (Bucuresti, Mures, Targoviste) ... sunt topic-uri dedicate costurilor pieselor si magazinelor de unde se pot cumpara smile.gif. Bafta,

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
georgio
post 10 Apr 2007, 09:44
Post #333

Membru incepator

sunt din Jilava Ilfov la vreo 5km de bucuresti

--------------------
+
diesel_power
post 10 Apr 2007, 10:36
Post #334

Membru autentic

From: diaspora

Catalin S. Astept un feedback de la tine dupa revizie, ca daca intr-adevar Targoviste is the best atunci ma duc si eu pe-acolo.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
Flamingo
post 11 Apr 2007, 07:33
Post #335

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

@Diesel Power...

Man, se pare ca sarbatorile astea au adus multe lucruri bune in familie, inclusiv decizia de a vinde Renaultul si a ne orienta catre alt brand. Motive ar fi multe. Deci este foarte posibil sa nu mai ajung cu ea la revizia de 60.000 km. Masina este full options iar pretul a fost "maxim" fata de celelalte masini din gama ei. E din 2004 si cred ca zilele astea o sa ma gandesc la o "strategie"... pret, alt leasing (sau nu)... rolleyes.gif O sa va tin la curent.

P.S. Cred ca postul de mai sus a fost "cam" ultimul de la acest topic. unsure.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
hamzteru
post 11 Apr 2007, 11:00
Post #336

un simplu membru

Salut !Am sunat la Targoviste pt revizia de 4 ani/60000km si mi-au zis ca ma costa 11-12 mil cu rezervare de cel mult 24-48 de ore inainte.Am dat un tel si la Serus si tipul mi-a spus 20 la 30 de mil in functie de ce mai gasesc ei pe acolo si daca am inteles bine astia mai schimba si kitul de accesorii(ma scuzati dar nu am habar cam ce inseamna asta)asta in plus de ceea ce mi-au spus de la Targoviste si tot la Serus ziceau ca e foarte ampla interventia,de ex. demonteaza rotile de pe spate sa masoare grosimea tamburilor(m-a bufnit rasul).Mie mi se pare exagerat de mare suma ceruta de bucuresteni si dupa cum am citit mai sus cred ca Targoviste primeaza.Chiar daca vor gasi ceva in plus tot nu ajung la 30 de mil,ca doar nu am omorat pe nimeni.Unde mai pui ca la Serus au zis ca trebuie sa sun cu o saptamana si jumatate,doua inainte pentru programare. (clio simbol 2003 1.5)

--------------------
renault clio symbol / megane estate ---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
+
xexe
post 11 Apr 2007, 11:12
Post #337

Membru incepator

salutare,
poate n-am fost atent dar
poate cineva sa puna un numar de telefon de la service-ul din targoviste?
multumesc anticipat.

--------------------
-------------------------------------
Scenic II 1.5 dCi, 2005, 101 CP
+
diesel_power
post 11 Apr 2007, 11:15
Post #338

Membru autentic

From: diaspora

ia vezi aici

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
cmandrei
post 11 Apr 2007, 11:18
Post #339

NEWSMAN

@hamzteru ... cel mai bine mai suna odata la Targoviste si intreaba ce inteleg ei exact prin Revizia de 60.000 km ... si te-ai elucidat ca sa zic asa ... kit distributie si accesorii se schimba la 60.000

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Laurentziu83
post 11 Apr 2007, 11:27
Post #340

Membru autentic

QUOTE(raduco @ 7 Apr 2007, 22:14)
S-a lucrat super OK. Eu ma mai duc la ei. Mi se pare ca "reducerea" de la 30 la 12 milioane face 80 de km... biggrin.gif

increderea s-a spart cand unuia de la Mach1 foishor i-a trebuit un sfert de ora sa-mi schimbe un bec !!! Care a costa 700de mii... si s-a ars in cateva zile...
apoi am fost la service-ul "meu" de roti si acolo mi-au pus un Bosch, 200 de mii, in 3 minute!!!

Ca sa radeti de mine, aflati ca revizia de 45k m-a costat la Mach1 15milioane! Deci mai mult decat asta de 60 la Mavexim. Dar asta si din cauza ca m-au sfatuit sa schimb bateria. Care, luata de la ei a costat vreo 5 milioane... Eram "in bani"... but they took me to the cleaners.... radmasa.gif
*

Reducerea de pret de 18 milioane cred ca face sa merite si un drum pana in Germania, totusi. Eu daca as sti ca e mai ieftin cu 4-5 milioane la Timisoara, de exemplu, m-as duce acolo sa fac revizia, si raman si cu o excursie moka.
Cu schimbatul becurilor oricum am ajuns sa o fac singur si sa umblu cu becurile de schimb la mine. 700 de mii pentru un bec este enorm. Eu si daca iti luam la jumatate din pret si asiguram si piesele de schimb si tot aveam impresia ca te-am tras pe sfoara.
Mai aveam o cunostinta cu o Toyota Landcruiser de servici care se vaita ca trebuie sa se duca la service sa-i schimbe becul de la farul stanga, deoarece nu ai loc de manevra. I l-am schimbat in 10 minute, dupa ce am demontat o chinga a acumulatorului si am avut spatiu suficient. Imi venea sa-i zic: marca 200 de mii incoa. radmasa.gif
Contraexemplu la bateria de 5 milioane. La fel, altcineva, la un Fiat avea probleme cu bateria, si trebuia sa o ia musai de la ei, deoarece nu se potrivea alta din comert, pur si simplu n-avea loc. Vazand ca e e pe cale sa fie jefuit pe fata, omul a pus mana pe un flex, a taiat toate fiarele din jurul spatiului pentru baterie si a montat o baterie normala, cu care merge si acum si le-a dat falci service-ului.

Concluzia e ca prost nu e cel care cere, ci cel care da.

QUOTE(jri22 @ 9 Apr 2007, 12:24)
revin cu intrebarea:unde pot sa-mi schimb un kit de distr+curele de accesorii la un pret rezonabil cu piesele mele(de origine!!!)si sa primesc garantie  pe lucrare?eventual si un pret...am vazut ca se poate la tirgoviste...ceva mai aproape exista vreo sansa???unde si la ce pret?
*

Daca stai in Nordul Bucurestiului s-ar putea sa ajungi mai repede la Mavexim in Targoviste decat la Serus. icon_mrgreen.gif

--------------------
. . .
+
CGB
post 12 Apr 2007, 07:54
Post #341

CGB

From: behind

mai io zic sa aveti grija si cu serus asta. sa intrebati bine, ca sa nu faceti drumu' degeaba. io-s din Tgv, ii stiu bine p-astia de la mavexim. am avut cateva "colaborari" cu ei si mereu m-au dezamagit.

io stau si ma intreb de ce e asa ieftin la tgv fata de serus de ex.
ptr ca la serus eu am gasit preturile cele mai mici la piese (distributie, accesorii,pompa apa). mai mici chiar decat la tgv. deci daca preturile la piese is mai mici la serus, de ce totusi revizia e mai scumpa???? ca doar n-o fi manopera de 10 ori mai mare? manopera nu e cam la fel in toate serviceurile reno? de unde aceasta diferenta de pret la final? la tgv 10 si la serus 20-30?

intrebati bine la tgv ce schimba exact la revizia asta de 60.000. sa nu va treziti ca va schimba doar distributia in aia 10 mil. iar accesorii, pompa apa (daca e nevoie)...etc va treziti ca va mai costa inca 10 mil.

io din ce-am intrebat la mavexim si din ce-au balmajit ei acolo (s-au ferit sa-mi dea un raspuns exact) am inteles ca schimba strict numai distributia in aia 10 mil. adica o curea si rolele. kitu' asta de distributie costa 3,5 mil. deci diferenta pana la 10 mil sa nu fie cumva manopera. ceea ce e extrem de scump.
intrebati si nu va lasati pana nu primiti raspuns exact cu ce schimba. exact ce intra in aia 10 mil.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
georgio
post 12 Apr 2007, 09:08
Post #342

Membru incepator

ramane de vazut si de verificat

--------------------
+
hamzteru
post 12 Apr 2007, 10:00
Post #343

un simplu membru

Aseara au dat pe ProTv un reportaj despre service-uri si preturile pe care acestea le practica si era o comparatie intre Bucuresti si Targoviste , unde preturile preturile sunt cu 30-40 mai mici spuneau ei . Explicatia sefilor de acolo era ca Targoviste este un oras destul de mic cu venituri mai mici decat in Bucuresti si ca lor le convina sa vanda piesele si le mai iese ceva si la manopera si toata lumea e ok ; iar la Bucuresti salariile sunt cu cel putin 30% peste media tarii . Unul din cei directorii intervievati avea in spatele lui o parcare cu renault-uri si dacii logan. Am incercat sa sun astazi din nou la ei sa imi spuna exact ce schimba la revizia de 4 ani dar nu a mai fost cu putinta . De la noua tot incerc si e aproape 11 si nimic , ton ocupat . Mai incearca cineva ? Poate ne lamurim odata . Si inca un lucru : de ce un service ar schimba ceva si un altul altceva la acelasi tip de masina si aceeasi reprezentanta si acelasi tip de revizie ? E normal ? Au voie ? Nu se orienteaza dupa carticica aia amarata ??

--------------------
renault clio symbol / megane estate ---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
+
CGB
post 12 Apr 2007, 10:06
Post #344

CGB

sa nu ridice pretu' acu si aia din tgv. cu atata publicitate li se urca la cap...

--------------------
cmandrei
post 12 Apr 2007, 10:11
Post #345

NEWSMAN

Sa ridice pretul la ce ? oricum nu sunt buni de nimic ... sau asa ceva ai spus ... si mai ales de toate nu se stie exact ce se schimba deci la ce sa creasca pretul ? of of mai mai ...

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Laurentziu83
post 12 Apr 2007, 20:27
Post #346

Membru autentic

Eu n-am vazut nici un service sa verifice TOT ce scrie in carte. Teoretic ar trebui sa verifice pana si cum functioneaza macarelele geamurilor spate, reglajul farurilor, presiunea in roata de rezerva, etc, etc. A vazut vreunul dintre voi toate astea? Eu sincer nu, trebuie sa te duci tu sa le spui si apoi sa-i ameninti cu OPC-ul ca sa-ti schimbe.

--------------------
. . .
+
hellcat
post 12 Apr 2007, 20:41
Post #347

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

Daca tot ai deschis subiectul, sunt si service-uri de-astea biggrin.gif , carora le mai pasa de evaluarile de calitate ale RRO, care fie vorba intre noi sunt foarte drastice si pertinente. Plus ca unele dintre acestea, nu dau nume, pastreaza "un grad mare de interactivitate cu clientul" atat timp cat acesta este un posesor de Renault.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
CGB
post 13 Apr 2007, 08:32
Post #348

CGB

'gradul mare de interactivitate" la ce se refera? la telefonul pe care mi-l dau la 2 zile dupa ce trec pe la respectivul service si ma intreaba daca-s multumit de lucrare?

--------------------
cmandrei
post 13 Apr 2007, 08:36
Post #349

NEWSMAN

Hai hai nu incepeti si aici sad.gif ... stiti la ce se referea hellcat ... cel putin teoretic tongue.gif ...

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Laurentziu83
post 13 Apr 2007, 10:07
Post #350

Membru autentic

Daca incep sa ma sune la fel cum m-au sunat acu 10 minute in legatura cu VW-ul pe care l-am avut in service acum 2 saptamani si m-au tinut 5:25 minute la telefon numai cu intrebari la care raspunsurile trebuiau sa fie cu "foarte multumit", nemultumit", multumit, blablabla atunci ma lipsesc. Daca era sa le explic eventuale probleme, cred ca terminam bateria la telefon.

--------------------
. . .
+
hellcat
post 13 Apr 2007, 11:43
Post #351

FrontYard Motorsport

Nu ma refeam in mod special la acele telefoane...mai sunt si tot felul de programe de fidelizare din care decurg o serie de facilitati menite sa multumeasca. Oricum, repet, nu peste tot si la o scara destul de mica.

--------------------
Commencal Premier HD1
+
bestyutza
post 15 Apr 2007, 18:02
Post #352

Membru incepator

am un clio 2 1.4 8v si am facut 65k si vreu sa stiu si eu ce probleme pot avea daca cureau de distributie ar ceda? si ce consecinte ar avea?

--------------------
renault clio III renault clio III 1.4 16v 98cai clio III an 2007 - IF 87 PAC
+
cmandrei
post 15 Apr 2007, 18:45
Post #353

NEWSMAN

Cel mai simplu se rupe si gata. Altfel ... supape indoite + + + => kit distributie + motor desfacut mai mult sau mai putin complet si deci costuri mari si foarte mari de reparatie. Totul depinde in ce moment se rupe. Defapt la ce turatie e motorul cand se rupe ... cu cat mai mare cu atat mai mari pagubele. sad.gif

--------------------
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
hellcat
post 15 Apr 2007, 20:19
Post #354

FrontYard Motorsport

Exploatarea acestor masini a aratat ca in proportie covarsitoare problemele au plecat de la cureaua de accesorii si/sau griparea uneia din cele 2 role de la accesorii. Datorita proiectarii si plasarii de asa natura, cureaua rupta de accesorii "intra" la distributie...restul e cunoscut...

--------------------
Commencal Premier HD1
+
Chrome
post 18 Apr 2007, 19:31
Post #355

Membru

@bestyutza:

Uite un exemplu de probleme distributie; protagonistul e un 1.4 16V de la VW. Cureaua nu s-a rupt dar a sarit 2 dinti. Rezolvarea a fost estimata la 3700 de euro. O idee mai ieftin pt motoarele in 8 supape.

In cercurile rosii amprentele supapei pe piston.

Attached thumbnail(s)
DSC00068.JPG ( Size: 299.53k ) Number of downloads: 500
DSC00069_B.JPG ( Size: 266.6k ) Number of downloads: 527

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 2005
Ford Focus 1.6 tdci 2007
+
amalia25pop
post 19 Apr 2007, 04:12
Post #356

Membru incepator

aoleuu...nu prea e nimic de binne aici...preturi de dai pe spate,service-uri ciudate ....chestia cu asa diferente de preturi...ma depaseste...efectiv nu o inteleg....astea-s explicatii puerile...iar bateria...5 milioane....au aparut si astea ca la sampon ? 2in1 ?

--------------------
renault symbol 2006
+
CGB
post 19 Apr 2007, 07:39
Post #357

CGB

nu mai zice nimeni nimic despre serviceul din targoviste? ce schimba, cat costa....

--------------------
jri22
post 2 May 2007, 16:12
Post #358

Membru autentic

cineva mai sus spunea ca atunci cind se rupe cureaua de accesorii se poate distruge si distributia...poate imi explica si mie de ce s-ar intimpla asa ceva ...eu stiu ca pur si simplu nu mai functioneaza alternatorul si respectiv compresorul de AC ...nu inteleg de ce ar fi afectata distributia si implicit motorul...poate imi explica si mie cineva...

PS:eu chiar am patit sa mi se gripeze rola intinzatoare de la AC...si nu a patit nimic motorul:s-a rupt cureua de la AC si am mers mai departe...

--------------------
renault clio 2002 1.2 16v HB
+
ionutmar
post 2 May 2007, 16:26
Post #359

Membru autentic

se poate ca fragmente din curea / rola (sparta) sa ajunga la cureaua de distributie si iti imginezi mai departe.

norocul tau ca nu s-a intamplat asa.

--------------------
Renault Clio IV 2014 Expression 0,9 Tce
+
jri22
post 2 May 2007, 17:08
Post #360

Membru autentic

din cite stiu(cel putin asa am vazut la masina mea)cureaua de distributie este protejata de un capac...de altfel aceasta nici nu se vede decit dupa demontarea capacului...asa ca este fff putin probabil ca fragmente din cureaua de accesorii sau rolele de accesorii sa ajunga la distributie

--------------------
renault clio 2002 1.2 16v HB
+
64 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 14:10
Dacia