Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Comparatie Megane Ii - Octavia 2

raducu68
post 16 Jun 2005, 20:16
Post #91

Membru Demisionat

Group: Banned
From: Bucuresti

Eu v-am zis ca mai bine comparam o Octavia2 garnisita de bun-simt cu Laguna2 (si ca pret) wink.gif

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2005 Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cornel_t
post 17 Jun 2005, 07:21
Post #92

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(raducu68 @ Jun 16 2005, 07:50 PM)
Ca sa nu mai zic ca la +2.000 euro putea sa aiba macar scaune cu masaj...

Masaj cauta tu prin alte "locatzii"... tongue.gif

--------------------
Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
+
another_driver
post 18 Jun 2005, 00:47
Post #93

Membru incepator

Intr-adevar, bine spunea cineva ca cele 2 marci nu sufera comparatie. Mai ales acum cand diferenta tinde sa se mareasca... Este clar, pentru cine vrea sa priceapa, una este facuta in est si cealalta in vest (dar care anume?)

Iata ce parere au britanicii despre "calitatea" celor doua marci in general:

JD POWER 2005
Topul celor mai apreciati constructori:

1)Lexus
2)Skoda
3)Honda
4)Toyota
5)BMW

Masinile cele mai apreciate:

1) Honda Jazz
2) Lexus IS
3) Toyota Yaris
4) Skoda Fabia si Octavia
5) BMW serie5
6.......la mare distanta......23 Renault

clasa mica:

1) Honda Jazz
2) Toyota Yaris
3) Skoda Fabia

compacte:

nu conteaza, Reno si Skoda nu sunt...

medie:

1) Skoda Octavia (ma rog, incadrarea este putin fortata)
2) Honda Accord
3) Mazda6

Per total Skoda ocupa un onorant loc 2 in timp ce Reno ocupa locul 23 sub "Industry average"
Sursa

Britain's ultimate car reliability & satisfaction survey 2005

Intr-un alt studiu britanic (AutoExpress), Skoda Octavia I ocupa locul 4 si Fabia locul 7 in vreme ce Laguna II (cu facelift) ocupa locul 87, Clio 90, Scenic 82, Espace 81, Megane II locul 71 si Scenic 56 (cel mai bun loc pentru Reno). Studiul il am intr-un pdf de vreo... 90 MB. Indata ce am sa gasesc linkul de unde l-am downloadat am sa-l pun aici.

Poate i-a platit Skoda...

--------------------
+
AlexV
post 18 Jun 2005, 11:32
Post #94

Admin?

Group: Admin

1)Lexus
2)Skoda
3)Honda
4)Toyota
5)BMW

e inutil sa mai citesti in continuare. skoda-2, bmw-5.
drep sa va spun cred ca e foarte corect alcatuit clasamentul (rasete in hohote).

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
cmandrei
post 18 Jun 2005, 12:16
Post #95

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Pai e facut de englezi ... si astia intotdeauna au fost suciti ... poate trebuie intors clasamentul putin ...

1)BMW
2)Toyota
3)Honda
4)Skoda
5)Lexus
wink.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
dadu
post 18 Jun 2005, 14:44
Post #96

Membru autentic

chiar nu-mi dau seama ce relevanta au sondajele astea. in jd power asta, ei baga tot, de la consum, costuri de intretinere pana la reparatii de amploare si chiar nu vad cum ai putea sa compari confortul, pretul si consumul unui bmw cu o toyota? un s1 cu yaris???

--------------------
Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege
Peugot 207
1.6 hdi 90cp, Sport
+
nesanatosu
post 18 Jun 2005, 15:27
Post #97

Membru incepator

Mdea...Nu stiu de ce ma mir.Inca traim in Romania unde Bmw e rege si Mercedes imparat.

Ca idee pe piata americana cele doua marci, mai ales bmw, nu prea fac mare branza mai ales in fata japonezelor.
Da' sa puneti Toyota deasupra Lexus asta-i tare de tot.Din cate stiu eu, asa din vagile mele informatii Lexus este tot un brand Toyota, dar care face parte din divizia de lux.E ca si cum ai pune Loganul peste Renault.

hai sa auzim de bine manca-v-as

This post has been edited by trewq: 18 Jun 2005, 15:28

--------------------
Dacia Nova Gti VW Golf V - ct-99-xxx
+
another_driver
post 18 Jun 2005, 18:48
Post #98

Membru incepator

Cu riscul de a va supara am sa va spun ca nu prea ati inteles cum a fost realizat topul. Nu a spus nimeni ca Toyota este peste Lexus (intr-adevar, Lexus este marca de lux a ei) sau ca Skoda ar fi peste BMW. Este vorba de Customer Satisfaction. Adica cat de multumit esti tu de masina pe care ai dat x bani in functie de asteptarile pe care le ai tu de la aceasta masina. Dupa ce dai o gramada de bani pe un Lexus si pretentiile tale sunt mult mai mari decat asteptarile in cazul in care ai fi luat o Toyota...

Tot in aceasta idee, stiati ca un studiu german a scos in evidenta calitatea deosebita a asamblarii intalnita la fabrica Skoda? In grupul VW, aceasta calitatea nu a fost intalnita decat la fabrica din Neckarsulm unde se fabrica A8. Asta nu inseamna ca Skoda foloseste aceleasi materiale ca A8 sau ca masinile ar fi apropiate calitativ, este vorba strict de asamblare...
Aici aveti si articolul original din ziar precum si traducerea pe scurt a lui...

Revin cu date din revista britanica AutoExpress:

TOP 100
Octavia loc 4
Megane II loc 71
Fabia Loc 7

Fiabilitate:
Octavia - 17
307 - 100! (cea mai slaba)
Megane II - 91
Fabia - 22

Costuri intretinere:
Octavia - 6
Megane 2 - 28
Fabia - 4

Caliatea Asamblarii:
Octavia - 12
307 - 99
Megane II - 80
Fabia - 17

Ease of driving:
Octavia - 15
Megane II - 75
Fabia - 10

Skoda Fabia - 2 la Supermini
Octavia - 2 la Family.

Aveti atasata cota de piata a Skoda in Germania, cea mai mare piata auto din Europa si locul 3 in lume la acea data...

P.S. Nu am Skoda dar mi-as dori una wink.gif

Attached thumbnail(s)
Skoda.JPG ( Size: 32.16k ) Number of downloads: 16

--------------------
+
another_driver
post 18 Jun 2005, 18:52
Post #99

Membru incepator

QUOTE(trewq @ Jun 18 2005, 03:27 PM)
Ca idee pe piata americana cele doua marci, mai ales bmw, nu prea fac mare branza mai ales in fata japonezelor.

Tot ca idee, pe piata americana BMW este singurul constructor european care anul trecut a terminat cu +.

--------------------
+
another_driver
post 18 Jun 2005, 19:14
Post #100

Membru incepator

Marea majoritate sustin avansul tehnologic al Reno in fata Skoda. Cum se face atunci ca Reno nu a descoperit tractiunea 4x4 la Megane? Sau cutie automata (sa nu mai vorbesc de cea mai apreciata cutie a momentului DSG)? Injectie directa etc.

--------------------
+
AlexV
post 18 Jun 2005, 21:30
Post #101

Admin?

ba pardon, faza cu 4x4 nu are nici o treaba cu masinile. vrei 4x4 iei 4x4. vrei masina normala iei masina normala. cu cutiile automate nu te contrazic, da cu injectia directa sa iti spun ca renault a inventat IDE-ul? deci in domeniul inovatiilor sa nu intram ca reno sta foarte bine comparativ cu skoda. daca e sa comparam cu tot grupul vag ajungem si bagam si nissan cu toata gama lui (chiar daca nu suport eu masinile japoneze).

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
caktuss
post 19 Jun 2005, 00:05
Post #102

Membru autentic

From: Iasi

am condus in week-end o Octavia 2 1.6 MPI ...
am remarcat - interiorul sec (geamuri manuale pe spate, AC manual, un casetofon cu 2 boxe, tapiterie najpa)
- schimbatorl de viteze putin mai scurt
- suspensii mai rigide (am mers pe un drum de tara, si cu meganul am dat usor cu burta de pamant, iar octavia a trecut fara probleme)
- motor cu vreo 10 CP in minus
- pret aprox 17 000 Euro

acu, zi-mi tu ce e mai bun la Octavia decat la M2 Sedan Expression

P.S. : 1,6 MPI e mai evoluat decat 1,6 VVT- I ?

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
another_driver
post 19 Jun 2005, 00:29
Post #103

Membru incepator

De ce nu are? Crezi ca nu ar fi doritori de Megan 4 x 4 asa cum sunt de Octavia 4 x 4? Daca iti doresti un 4 x 4 trebuie neaparat sa-ti iei un Touareg? Oricum, eu consider ca Renault a avut o contributie mult mai mare in domeniul auto decat Skoda, insa am intervenit deoarece cred ca cehii sunt judecati gresit aici. Este adevarat, beneficiaza de tehnologia VW, insa masinile lor, in acest moment, mi se par "mai masini" decat ce ofera Reno (ma refer la clasa medie si mai mica). Toata lumea lauda optionalele ieftine la Reno si considera ca masinile acestui constructor au pretul corect. Pretul corect este acela la care se vinde masina si, in acest caz, ambele masini au pretul corect. Reno vinde mai ieftin decat Skoda (un exemplu, poate fi oricine aici) ca sa poata vinde, crezi ca ei nu si-ar dori sa vanda la fel de scump ca VW, de exemplu? Citeam acum cateva saptamani pe net un articol in care se scria ca desi VW a vandut anul trecut de vreo 2 ori mai mult decat Reno, acesta din urma a inregistrat un profit mai mare decat nemtii. blink.gif Chestia asta ma face sa ma indoiesc de "raportul calitate/pret" practicat de Reno...

P.S. Situatia de la grupul VAG si cea de la grupul Renault-Nissan nu este chiar echivalenta. Renault detine vreo 42% din Nissan (parca), in timp ce acestia din urma detin vreo 18% din Renault (nu sunt prea sigur de cifre). Este mai mult o alianta din care au de profitat ambele marci. In cazul VAG este alta poveste. Grupul detine 100% din Audi, Skoda, Seat, Lamborghini etc...

--------------------
+
nesanatosu
post 19 Jun 2005, 01:31
Post #104

Membru incepator

QUOTE(caktuss @ Jun 19 2005, 12:05 AM)
am condus in week-end o Octavia 2 1.6 MPI ...
am remarcat - interiorul sec (geamuri manuale pe spate, AC manual, un casetofon cu 2 boxe, tapiterie najpa)
                        - schimbatorl de viteze putin mai scurt
                        - suspensii mai rigide (am mers pe un drum de tara, si cu meganul am dat usor cu burta de pamant, iar octavia a trecut fara probleme)
                          - motor cu vreo 10 CP in minus
                          - pret aprox 17 000 Euro

acu, zi-mi tu ce e mai bun la Octavia decat la M2 Sedan Expression

P.S. : 1,6 MPI e mai evoluat decat 1,6 VVT- I ?

Sunt chiar asa de acrii strugurii??? laugh.gif laugh.gif

Iar logica ta nu ti-o inteleg.Doar ca ai condus tu o Skoda fara prea multe optionale pe ea, automat o face o masina slaba.Hai sa fim seriosi.Pe Skoda aia puteai sa ai clima bizonala, cate airbaguri vroia muschiu' tau, si un motor 1.6 FSI(care crede-ma ca-si merita banii) de ultima generatie.

Iar in ceea ce priveste suspensia, stai tu calm ca suspensia aia de pe skoda o gasesti pe modele mult mai scumpe ale renaultului

--------------------
Dacia Nova Gti VW Golf V - ct-99-xxx
+
shu
post 20 Jun 2005, 06:39
Post #105

Membru

Jeeez cate pagini de discutii inutile... asa ca ma bag si eu laugh.gif Parerea mea e ca Skoda costa cam mult pt ce ofera, mai ales daca vrei optionale. O2 e mult peste MII, iar cand am luat eu masina am dat pe ea cam cat o Fabie, deci comparatia la nivel pret nu are sens.

Despre design... au cehii lucruri frumoase, dar majoritatea sunt facute acum niste sute de ani, pe cand erau capitala imperiului si e vorba in general de cladiri si alte cele similare. La desenat masini mai au mult de invatat. Au un design placut, functional si... atat. Nimik inovator, nimik iesit din comun... adica genul de design pe care il poate face un popor similar cu nemtii.

Mai compar marcile astea doua doar cand o scoate Skoda o masina care sa placa la femei cum place Deri a mea. wink.gif Desi probabil ca o sa le mai comparam curand, caci noul Clio cred ca va bate la fund zdrobitor noua Fabie. ph34r.gif

--------------------
Renault Megane II Hatchback 2005 Confort Dynamique - Gri Eclipse
+
zyppo
post 20 Jun 2005, 10:52
Post #106

Membru autentic

Initial mi-am dorit o Skoda Octavia I si ma hotarisem la binecunoscuta configuratie "Skoda Octavia Business - 1.9 TDI". Nu a durat decit pina am fost si la un drive test cu un Renault Megan Sedan. Designul exterior si interior, precum si motorul 1.6 16V mi-au placut la nebunie. Prin urmare am ales Renault, Skoda fiind prea "stearsa" atit la interior cit mai ales la exterior, fiind si un model vechi, iar de securitate ce sa mai vorbim ...
Am avut un usor sentiment de "neliniste" la aparitia Skodei Octavia II. Oare m-am pripit ? Oare trebuia sa-mi iau o Octavia II ? Prin urmare a trebuit sa vad si o Octavia II si am mers la un drive test. Nu m-a impresionat deloc designul exterior ( pot spune ca ma asteptam chiar la mai mult ) iar interiorul desi pare cam rece mi-a placut.
Prin urmare am facut o comparatie intre masina mea si o Octavia II pe care am adus-o la o configuratie cit mai apropiata de Megane.
Nu voi detalia dotarile de baza, fiind binecunoscute echiparile "Confort Privilege", respectiv "Elegance" ci doar optionalele.
Exista desigur citeva diferente intre echipari ( Clima bizona pt Octavia, diferente spatii depozitare etc ) care nu vor putea fi estimate.

1. Renault Megan Sedan - Confort Privilege - 1.6 16V - 115CP.
Optionale :
* Vopsea metalizata
* Airbag-uri laterale torace pentru locurile din spate
* ESP + ASR
* Faruri cu Xenon cu inaltime adaptabila si sistem de spalare
* Aer conditionat cu reglare automata, parbriz atermic, senzor de intensitate a razelor solare, filtru habitaclu.
Pretul CIP a fost : 13.170E.

2. Skoda Octavia II - Elegance - 1.6 FSI - 115CP.
Optionale :
* Vopsea metalizata
* ISOFIX - sistem de fixare scaun copil pe scaunul pasagerului
* Light assistant(coming home ,tunnel light)
* Senzor de ploaie si efect automat anti-orbire pentru oglinda retrovizoare.
* Avertizor centura siguranta
* Optiune dezactivare airbag pasager
* Airbaguri laterale fata si 4 airbag-uri pentru cap
* ESP
* Faruri cu descarcare cu Xenon
* Sistem spalare faruri,verificarea nivelului de lichid spalare
* Scaune fata cu tetiere active mobile
* A trei tetiera spate
* Pachet sumar pieleClassic + P(maneta frana mana,schimbator viteze)
* Pachet partial piele pentru Elegance,scaune combinatie textil-piele,cotiera-piela
* Volan imbracat in piele
Pret CIP : 17.736E.

Calculind diferenta : 17.736 - 13.170 = 4.566E ( fara TVA ), ceea ce duce la o diferenta de : 5.433E ( cu TVA ).

Prin urmare, pentru aproximativ 5.400E iti iei o Octavia II cu o motorizare similara cu un Megane Sedan si cu o echipare foarte apropiata.
Intrebarea este merita diferenta de 5.400E ?!

--------------------
Renault Megan Sedan 2004 - 1.6 16v
MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon.
+
AlexV
post 20 Jun 2005, 11:28
Post #107

Admin?

s-a decis inchiderea topicului deoarece dupa cum au spus multi, discutia este inutila.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
+
4 Pages « < 2 3 4
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 09:41
Dacia