Sfat cumparare Megane
![]() ![]() ![]() |
Sfat cumparare Megane
real77 |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 30 October 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane2.1
- xnf
2005
|
|||
KatalynC |
![]()
|
![]() Bagator de seama Group: Members Posts: 5 Joined: 26 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut! Cred ca intrebarea asta s-a pus in o gramada de topicuri... iar o sa se ajunga intr-o discutie benzina vs diesel...
|
--------------------
Renault
Megane II.1 1.6 16v
- B55xxx
2003
|
|
real77 |
![]()
|
Vreau doar sfaturi. E foarte greu sa urmaresti toate topicurile. Ca sa nu starnesc un flame, va rog sa-mi spuneti parerea voastra despre 1.5 dci 105 cai cutie in 6 trepte. Eu inainte am avut 1.5 dci 101 cai 5 trepte si era destul de ok. Mabatea gandul si la 1.9 dci, dar sare destul de mult la pret.
|
--------------------
renault
megane2.1
- xnf
2005
|
|
chris_b |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 29 May 08 From: Cluj Napoca ![]() |
1. Oamenii cu prejudecati spun sa te feresti de motorul de 1.5 105 cai pentru ca e nefiabil. Eu nu am avut ocazia sa-l cunosc...
2. In calitate de proaspat convertit la diesel, mi se par motoare extraordinare pentru deplasari extraurbane dar total neadaptate orasului. 3. Mi se pare ca viteza a 6-a pune serios la munca pana si motorul de 1.9. Extrapoland, cred ca pe motorul de 1.5 nu vei putea sa o folosesti in adevaratul ei scop (reducerea consumului la o viteza de croaziera ridicata) decat pentru deplasari in conditii optime: drum foarte liber si foarte dept - neinclinat, fara curbe. Concluzii: Mergi mai mult in oras? -> Benzina; Mergi in afara? -> Diesel; Vrei viteza a 6-a? -> 1.9 Cred ca discutiile diesel vs. benzina nu isi au rostul. Fiecare tip de motor e perfect adaptat unui anumit tip de deplasari |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.9 dCi
- CJ 21 BFP
2004 Luxe Dynamique 17", ESP, "Hands free", Audio Connection Box
Ex Logan Prestige 1.6 16v 2007 Ex 1310 Li 2001 |
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am motorul 1.5 105cp 6 viteze si sunt super multumit de el. E drept ca viteza 6-a nu o folosesc decat pe autostrada, dar acolo e bine sa fie. La 130Km/h ai 2500 rpm ceea ce da un cosum bun.
Nu stiu cat "baga" maxim pentru ca nu m-a interesat, dar masina merge foarte bine. Daca ar fi sa mai iau odata insa, parca as lua 1.9 ![]() Motorul oricum trebuie sa il alegi tu. Mergi si vezi un 1,6 16v si un diesel (care-ti place), vezi la nr de km si vezi care iese invingator. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
real77 |
![]()
|
vreau sa-l iau de nou, deci nr de km iese din ecuatie. Ma gandeam la un moment dat si la 1.6 benzina, da mai multe persoane m-au sfatuit sa evit benzina la reno pt ca papa destul de mult si nici nu e foarte fiabil. Eu merg destul de mult in oras, dar totusi am si o masina de servici pe care o folosesc in timpul saptamanii.
p.s. as vrea sa ma sfatuiti si cu privire la dealerul la care sa apelez in Bucuresti. This post has been edited by real77: 3 Jun 2008, 10:37 |
--------------------
renault
megane2.1
- xnf
2005
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
eu am avut 2 benzinare de la reno 1,4 98cp si 1,6 110cp fara nicio problema din 2002 incoace. n-as lua niciodata diesel pentru ca nu-mi place sunetul, nu-mi place ca la 4500rpm se termina distractia, iar consumul nu este ceva foarte important cand cumpar o masina
la drum lung sunt de parere ca este mai comod sa conduci un diesel - mai putine retrogradari la depasiri, mai batraneste ![]() |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
daca ai masina de servici. ia benzina..
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
eu m-am referit la nr de km pe care ai de gand sa ii faci anual.
|
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
real77 |
![]()
|
nu e vorba de diferenta de bani la consum, da parca ma simt mai confortabil psihic cu o masina diesel. Anul trecut am fost in plecat la drum lung cu inca 2 masini diesel si una pe benzina. Cea pe benzina era mereu in peco iar soferul mereu disperat ca ramane fara benzina. Cu dieselul mergeam foarte relaxat. Asta e unul din motivele pentru care as prefera diesel. Oricum nu prea vad eu motorul de 1,6 rupand-o pe ture. Da iau in considerare ce spuneti voi si am sa ma mai gandesc. Si mie imi plce un motor performant pe benzina, dar sincer am auzit cam multe comentarii negative la adresa benzinarelor de la reno.
|
--------------------
renault
megane2.1
- xnf
2005
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Motorul de 1.5 106Cp la care te-ai gandit tu, este foarte bun. Are cuplu maricel (mult mai mare decat cel de 101 pe care il stii tu), consuma putin, este silentios, are 6 trepte, tocmai bune in afara orasului.
Daca te gandesti sa o folosesti insa doar in weekend, raspunsul este motorul de 1.6 16v. Tocmai ca in weekend este mai liber in oras...deci si benzina putina, in consecinta. In plus, ai spus ca pretul este un criteriu, deci as lua masina mai ieftina, in conditiile de mai sus. PS>Chris spunea ca dieselul e nepotrivit in oras, iar benzina da. E tocmai pe dos! ![]() This post has been edited by dack: 3 Jun 2008, 12:44 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
real77 |
![]()
|
1,6 consuma cam 14 in oras. Eu tre sa ma gandesc si la faptul ca masina asta tre sa o tin vreo 3-4 ani timp in care nu stiu ce se intampla cu masina de servici. Mie imi plac motoarele pe benzina, dar nu stiu de ce am unele retineri!
|
--------------------
renault
megane2.1
- xnf
2005
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai ti-ai pus jumate de forum in cap
![]() Consuma 14% in oras in conditii de mers bara la bara. In weekend nu ia mai mult de 8-9% urban, iar afara in jur de 7, daca mergi sanatos. Chiar si asa, diferenta de pret dintre benzina si diesel ai amortiza-o doar daca (presupunand ca nu vei mai avea masina de serviciu) vei face peste 20- 25.000 km/an. Bine, asta daca nu cumva se mai schimba si pretul motorinei intre timp ![]() This post has been edited by dack: 3 Jun 2008, 13:07 |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
herculane |
![]()
|
un consum real de week-end este cam 10-11%. mie la mers mai sportiv (cat se poate la 110cp
![]() |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
subscriu la ce a spus dack, 14% ia in conditii de bara la bara, unde cred ca si la diesel e consum ridicat (8-9% ? poate gresesc)
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
dack |
![]()
|
Herculane, masina ta consuma mult. 10-11% cu trafic lejer nu este ok.
Sau poate iti place sa tragi de ea...vrum, vrum, frana, curba la stanga, vruuuuumm, curba la dreapta, aceleratiiiiiiiieeeeeeeeeee, stop! Vrum-vrum pe loc. Demarajjjjjjjjjjjjj, vruummm. And so on. ![]() @Real - vezi ca e topic explicit cu consumul de la 1.6 This post has been edited by dack: 3 Jun 2008, 14:09 |
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
herculane |
![]()
|
pai are consum de 9 in specificatiile ei, nu cred ca se poate scoate mai putin de atat. inainte am avut clio 2 cu motorul de 98cp, si sub 10 rar scoteam. de-abia se misca daca vrei sa mergi la consum mic - adica pana in 3000rpm
![]() |
--------------------
Renault
- xxxxx
|
|
real77 |
![]()
|
mai am o masina noua, alta marca, cu motor de 1,6 benzina si ia in jur de 12,5 in oras. totusi e o masina mai mica decat megane.
|
--------------------
renault
megane2.1
- xnf
2005
|
|
dack |
![]()
|
Nu conteaza doar daca e mai mica... Conteaza si greutatea. Iar consumul poate sa difere de la motor la motor.
|
--------------------
Renault
Riding on the wind. |
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Eu iti recomand 1.5 105 cp 6 trepte,e unu motor ideal pentru Megane daca aia un buget mai redus si nu poti sa iti cumperi 1.9.Poate reusesti sa ii faci un chiptuning si stai mai bine.
Oricum ai consum rezonabil in oras si foarte bun in exterior. |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 19:33 |