Acvaplanare
![]() ![]() ![]() |
Acvaplanare
SorinV |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
|
||
--------------------
a
a
a
|
|||
Axe |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
pe jos este asfalt, cantitatea de apa era mica(daca era o balta sarea in lateral si pe parbriz) iar senzatia a fost de parca eram pe ulei, s-a petrecut in doua faze; prima am ajuns de pe banda 1 pe 2, iar a prins aderenta, am respirat usurat ca apoi sa sar iar pe banda 1 (fara nicio comada, nu am calcat pedalele si nu am miscat volanul ) !
|
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Nu am (inca) prea multe informatii despre episod, insa din primele discutii cu colegii care au fost in interventie la avionul pomenit, toti au mentionat acvaplanarea ca fiind cea mai probabila cauza a episodului, in conditiile in care aparatul era deja in aliniament pe bretela, iesind in decor paralel cu axul ei...
Deci, un derapaj cauzat de prezenta apei. Acvaplanaj... Off-topic: Intr-adevar, un mediu - curier de talia BaE 146, la 40 kmh, nu detine portanta nici sa ridici una bucata galeata. Goala |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
Primul meu zbor a fost cu un BAE146...(ma rog, RJ100)
Noroc ca eram pe uscat...brrr...povesti din astea te fac sa te gandesti de 2 ori inainte sa iei avionul... |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Relax, colega!
Avionul ramane, totusi, cel mai sigur mijloc de transport. BaE 146 nu e o aeronava rea. Necazul celui de la Otopeni a fost un accident. Patesc altele, muult mai rele, alte aeronave, mai cu ''staif'' decat prapaditul de 146... Revenind on-topic, acvaplanarea insemnand, cat mai sintetic exprimat (cred) crearea unei pelicule hidrodinamice intre pneu si suprafata carosabilului care duce la anularea aderentei anvelopei, parerea mea e ca manifestand o idee de prudenta si discernamant in a apasa pedala de acceleratie putem minimiza efectele in cazul aparitiei fenomenului asta... Parerea mea. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 04:09 |