Stergatoare de parbriz Clio, recomandare modele marci
![]() ![]() ![]() |
Stergatoare de parbriz Clio, recomandare modele marci
Kr3atorU |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|||
cbr-ica |
![]()
|
![]() "Aut vincere aut mori" Group: Members Posts: 275 Joined: 13 April 05 ![]() |
deci iata inca un avantaj al lamelelor aero twin
|
--------------------
2008, Jaguar
X-Type
2.2d, 155CP, 400NM 2005, Honda CBR600RR, 117CP
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Sa stiti ca stergatoarele originale de pe masina mea inca se tin bine. Mai lasa dare(dar foarte putine si foarte fine), mai scartaie (foarte rar), dar in general sunt multumit de ele. Cred ca o sa le mai tin pana iarna viitoare!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
Laurentiu_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Toata vara mi-am permis sa "ma joc" cumparand fel de fel de stergatoare no name, iar acum cu venirea frigului, mi-am cumparat Valeo. Nu sunt foarte multumit de ele, cel din dreapta lasa o usoara urma, dar numai la dus, la retur sterge tot (am dat pe ele 33 RON).
Dintre stergatoarele NO NAME, recomand alca sau alka, ceva de genul asta, cica ar fi nemtesti - eu am avut anul trecut si am trecut iarna cu brio, insa din pacate n-am mai gasit (am vazut la o spalatorie auto dar cu 25 lei bucata - mult frate, mult). Plus ca exista riscul sa nu le nimeresti la fel de bune a 2-a oara - am patit-o cu altele, de care am fost foarte multumit si cand am cumparat dinnou, au lasat de dorit. |
--------------------
Renault
Clio Bicorp 16v
2003 1.2 75CP
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Concluziile la care am ajuns in privinta stergatoarelor:
-stergatoarele se strica din cauza solutiei de spalat parbrizul, cum folosesc solutie d-aia "5 litri la 60ijdamii", sunt atacate lamelele de cauciuc, din aceasta cauza incep sa scartaie si sa lase dungi, indiferent ca sunt Valeo sau Champion. -la Matiz m-au tinut 2 ani de zile pentru ca eram pe buget redus si puneam apa chioara la stergatoare, iarna eventual mai scapam niste spirt pe acolo. asa ca probleme n-am prea avut. -cum sunt un fidel utilizator al solutiilor de la Metro, rezulta ca problemele apar in cateva luni. -voi ramane insa pe Champion, cu schimbare la 6 luni, e mai ieftin decat sa dau 20-30 de lei pe solutii de spalat parbrizul scumpe. -surpriza a fost ca, acum cateva zile, am luat stergatoarele in casa si am demontat lamelele. Am impresia ca le-am pus invers, intrucat scartaitul a disparut. Nu stiu cum, dar acum sterg aproape ca noi (mai lasa cate-o dunga, dar oricum...). Sper sa mai tina pana in primavara, nu prea merita sa inghete apa pe stergatoare noi. This post has been edited by Laurentziu83: 18 Dec 2007, 14:35 |
--------------------
.
.
.
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 10 May 07 From: Alba Iulia, via Alexandria ![]() |
@Laurentziu83, nu stiu daca e neaparat solutia. Mie au inceput sa lase urme in timp ce foloseam o solutie de 23 de lei 5 Litri, si pana atunci tot aceeasi solutie am folosit, dupa ce au inceput sa se nasoleasca am luat solutie de 12Lei, dar asta pentru ca am ramas fara si am luat ce am gasit. La Dacia care am avut-o bagam in bazinul ala ce gaseam lichid
![]() |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
2007 Expression 1.4 8V | GPL ►Prietenii adevărați sunt ca stelele; nu-i vezi mereu, dar știi că mereu iți sunt alături.
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
la dacie am pus si apa de canal,si solutii ieftine si apa distilata diluata cu alcool tehnic
![]() NU PUNETI SPIRT IN APA DIN BORCAN ptr ca spirtul ataca vopseaua masinii....am patit-o eu la dacie....gri metalizat ![]() This post has been edited by sobolan: 18 Dec 2007, 16:08 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Interesant, n-am mai auzit ca spirtul sa atace vopseaua.
|
--------------------
.
.
.
|
|
sobolan |
![]()
|
auzi acum
![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
Si eu am patit-o si alti prieteni. Daca ai masina vopsita alta culoare decat alb, pe unde se scurge spirtul, dupa o vreme o sa observi o decolorare a vopselei. Mie mi s-a recomandat sa bag si cate o picatura de detergent de vase in borcanul de spalat parbrizul decat alcool sanitar (inca nu am incercat cu detergentu')
|
--------------------
Renault
Symbol phase 4
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
este ok cu detergent, acum vezi ca fairy este mai bun decat pur,
![]() degreseaza geamul (lichidul fiind mai gras din fire) |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
shadowmvs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 25 September 07 ![]() |
Salut! am citit tot topicul si nu m-am lamurit care sunt dimensiunile standard pt symbol ! in cm si in inch daca ma puteti ajuta ! merci anticipat
|
--------------------
renault
renault
- B-57-WAT
2007 clio symbol expresion 1.4 8v 75 cp
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
51 centimetri cel lung, 45 cel scurt
|
--------------------
.
.
.
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
Stie cineva un magazin on-line de unde pot cumpara Bosch AeroTwin? Eu am cautat prin tot Ploiestiul si nu am gasit.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
sobolan |
![]()
|
in urma spalarii pe vremurile astea mi s-au "dilit" bosch-urile....acum i-am pus unul de 53cm "victor" din metro...e model aero simplu...merge brici alaturi de un "champion" normal de 48....unu asa si unu altfel
![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
exact cum zice Cr3atorU am spalat masina si a doua zi nu mai stergeau nimic. Pe la toate niturile de la articulatii era gheata dar solutia de dezghetat parbrizul a reusit sa le curete si e OK.In cartea masinii scrie sa nu folositi solutie spalare parbriz pe baza de alcool.Eu am una albastra pe baza de metanol parca , la fel ca spray ul de dezghetat -Prevent.Stergatorul mare a ramas teapan (lamela de cauciuc) ca scandura, dupa ce l-am sters cu o carpa imbibata in motorina.Acum am unul fara nume la 5 lei din supermarchet.
This post has been edited by verde: 4 Jan 2008, 19:42 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
sobolan, zici ca ai pus un Victor de 53cm din Metro; cum ai reusit ca si eu am vrut sa-mi iau si am vazut ca au prindere speciala, care nu merge ls Symbol. Numai alea de 48cm aveau prindere universala.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
Ayden_CJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 577 Joined: 28 February 07 From: Cluj ![]() |
salutare dupa cum spuneam am luat din italia 2 seturi lungi si 2 seturi scurte de stergatoare noname, 3 euro perechea, si pe frigul asta sterg bine, cel scurt cred ca l-am pus prea lung:) si lasa mici dare, folosesc solutie albastra de iarna, adevarul e ca prințesa stă în garaj, eu stiu ca in carte scrie doar despre "sticla" farurilor sa nu se foloseasca alcool. am facut 10000 km cu ele si le-am folosit foarte intens in austria si ungaria si sunt ok, nu cred ca e vreo mare afacere sa imprastii banii pe marci ultra si supra, opinia mea.
Adrian CD65DXM |
--------------------
Renault
Symbol
- CJ-x5-DXM
2006 EX1,4 16V
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(Abu @ 4 Jan 2008, 19:44) sobolan, zici ca ai pus un Victor de 53cm din Metro; cum ai reusit ca si eu am vrut sa-mi iau si am vazut ca au prindere speciala, care nu merge ls Symbol. Numai alea de 48cm aveau prindere universala. prindere universala...au un plastic,care-l folosesti la reno(adaptor),in ambalaj....uite-te atent...al meu avea....48 e bun pe ala din dreapta... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
f_lorinel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 31 December 07 ![]() |
eu am 9000 km in 5 luni si vreau sa zic ca stergatoarele erau proaste de la bun inceput.
tot timpul trebuie sa la zgudui un pic ca sa stearga bine(asta daca am noroc si le nimeresc pozitia). sper sa gasesc niste stergatoare mai bune. |
--------------------
Renault
Symbol Fidji
- IS 06 ETR
2007 - 1.5 dci 70 cp
|
|
sobolan |
![]()
|
valeo sucks....cu parere de rau,asta e adevarul....la banii care i-am dat pe masina puteam sa am si eu o pereche de stergatoare bune pe masina in loc sa tot incerc toate marcile ,pe rand...acum am un champion si un victor aero la sofer....sterg bine,deocamdata...
in plus de asta ar mai fi cateva mici inconveniente ,dar asta e...nici o masina nu e perfecta...imi pare bine ca o am si incerc sa ma bucur din plin de ea.... This post has been edited by sobolan: 4 Jan 2008, 23:45 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
claudelu_nebunelu |
![]()
|
![]() Rau in Traficc Group: Members Posts: 79 Joined: 29 September 07 From: tg-jiu ![]() |
astea ce stergatoare sunt?
![]() Attached thumbnail(s) DSC07719.JPG ( Size: 111.99k ) Number of downloads: 371 |
--------------------
renault
symbol
- GJ-29-Ban
2007
|
|
dumiDude |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 12 May 07 ![]() |
Exact ca cele din poza are tata pe seat si le mai gasesti pe masinile din grupul VAG. Eu unu nu sunt multumit de ele lasa dare si nu mi-au placut cum sterg, posibil sa fi fost prea noi sau solutia cu care vena masina sa nu fie buna.
![]() M.E. Nu mai cita postul anterior! |
--------------------
renault
clio symbol 1.5 dci
2003
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Stergatoarele din poza sunt Bosch, cu prindere pentru tipul bratului in forma de carlig. Nu se pot folosi la tipul bratului drept (caracteristic modelelor Renault ce vin din fabrica cu flat-blade). Se gasesc si in reteaua Renault.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
dupa catea mii cu stegatoarele aero ce pot spune ?
nu sterg perfect in special cel din dreapta, lasa dare---- dar au un mare avantaj, pe care eu l-am cautat, sunt ff silentioase chiar si pe uscat. |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
jfo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 5 November 06 From: Bucuresti ![]() |
@hellcat, am vazut ca te pricepi la stergatoare pe frigurile astea mi sa rupt plasticul care vine in capatul bratului de stergator,( masina fiind cea din semnatura ) se gaseste asa ceva separat?( fara a cumpara bratul cu totul )mersi!
|
--------------------
Renault
Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/
Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp D C i
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Cauta pe la prieteni care si-au mai cumparat stergatoare la masina si vezi daca gasesti ceva asemanator. In general la bratele de stergator cu capul tip carlig se gasesc clame universale, iar stergatoarele se vand cu mai multe tipuri de clame, din care iti trebuie in mod normal doar unul.
Daca nu ai noroc, intreaba la un magazin de piese auto, pentru 1-2 lei cred ca pot sa-ti dea asa ceva. In poza e in stanga plasticul vechi (rupt si la mine) si in dreapta clama ce vine cu orice set de stergatoare. Piesele sunt interschimbabile, doar ca e bine sa le ai la fel la ambele stergatoare pentru estetica. [attachmentid=1627426719] This post has been edited by Laurentziu83: 7 Jan 2008, 23:14 |
--------------------
.
.
.
|
|
jfo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 5 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Mersi
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/
Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp D C i
|
|
Kr3atorU |
![]()
|
Mi-am cumparat niste "aripioare", sau cum se numesc chestiile alea care se pun pe bratul stergatoarelor, pentru a le tine in contact cu parbrizul la viteze mai mari (asa scria pe ambalaj
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Symbol phase 4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 22:45 |