Revizie Megane 15.000, Ce se schimba, cat costa
![]() ![]() ![]() |
Revizie Megane 15.000, Ce se schimba, cat costa
mtode |
![]() ![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 25 May 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II.2 ESTATE
- B-??-???
nov 2006, Expression, 1.5dci 80CP
|
|||
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
s-a schimbat si filtrul de habitaclu, si filtrul de polen la 15.000 km?
![]() ![]() manopera 3.1 ore? tu sigur nu te-ai dus cu 2 masini? |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
mtode |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 25 May 03 From: Bucuresti ![]() |
E la 10.000 (ca asa e acum la dci!!!)
au schimbat ambele filtre ...dar cel mai tare m-a intrigat schimbarea filtrului de carburant pt ca din planurile de revizie postate pe aici reiese ca nu se schimba. Ma gandesc ca poate e mai ok ca l-au schimbat avand in vedere perioada de rodaj. Raspunsul lor a fost: asa recomanda constructorul si suntem obligati! <span class='edit'>30 May 2007, 11:50:</span> ...iar 3.1 ore au bagat probabil ca sa ajunga la suma de 210 RON !!! ...si citisem destule lucruri bune despre ei :-) Sunt curios daca a facut cineva recent revizia la SERUS si cam cat a costat Initial la Serus am vrut sa merg insa m-au enervat ca nu raspund la telefon si pentru programare trebuie sa asteeeepti....... This post has been edited by mtode: 30 May 2007, 09:53 |
--------------------
Renault
Megane II.2 ESTATE
- B-??-???
nov 2006, Expression, 1.5dci 80CP
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Te-au fraierit. Constructorul recomanda ce scrie in cartea de revizie si acolo scrie ca se schimba la 20 000. Iar pentru manopera de 3 ore si a sta mi se pare o hotie pe care reno romania o acopera. Eu am trimis mail sa intreb care este norma de lucru pentru revizia de 10 000 si mi-au raspuns ca fiecare service isi stabileste singur tarifele pentru ora de manopera. Parca suntem in bancurile cu prosti
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
mtode: filtrul de polen si filtrul de habitaclu sunt una si aceeasi piesa. Sper ca ai facut tu o greseala cand ai scris aici.
Norma de timp pentru revizia de 10.000 (are o denumire speciala) este de 1.6h si nu include schimbarea filtrului pt habitaclu. 1.6h este la Viena, 1.6h a fost la Craiova si am mai vazut posturi pt vreo 2 serviceuri pe aici in care se mentiona 1.6h. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Zetu |
![]()
|
@sandman
Pai uite ca nu e chiar asa, eu am facut revizia la meridian si la ei era cam asa manopera Tarif revizie 1 (ora) x54.90= 54.90 Manopera service 1,30 (ore) x 54,90 = 54,90 Manopera service 0,5 (ora) x 69,90= 34,95 Deci 2,8 ore |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
sandman_ |
![]()
|
deci te-au pacalit si pe tine...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Zetu |
![]()
|
Da pai eu am facut scandal ....cum am spus le-am scris si la VC si aia mi-au raspuns ce am scris mai sus ...Nu ai cu cine ..daca la cea mai simpla revizie ai 3 ore de manopera nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie la celelalte mai complexe. Oricum eu nu mai imi fac revizia in bucuresti, este cea mai mare furaciune. La pitesti sau la targoviste sunt si piesele mai ieftine si manopera e ~70 de roni.
This post has been edited by Zetu: 30 May 2007, 18:22 |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
441529 |
![]()
|
![]() Administrator de blocuri Group: Members Posts: 160 Joined: 14 January 07 From: Comuna Bucuresti ![]() |
Astia pe la service-uri au norma de timp pentru fiecare operatiune in parte, demontat-montat. Si mie mi se pare aiurea, dar nu avem ce face, decat sa facem reviziile in alta parte, cine nu mai este legat de garantie.
|
--------------------
Renault Megane
Nissan Pathfinder 2.5 dci SE+ 174 CP
Nissan Urvan 2.4i
|
|
Zetu |
![]()
|
@441529
EU inteleg chestia cu norma, nu sunt babuin..sa stau cu ceasu dupa aia sa vad ca de fapt m-au taxat cu mai mult decat au stat efectiv la masina. Problema era ca nu au toate serviceurile aceleasi norme date de reno asa cum ma asteptam. Nu vezi si aici pe forum ca pe unii ii taxeaza la manopera pentru 1,6h pe altii pentru 2,8 3,2 ... Dupa mintea mea ar fi trebuit sa fie aceeasi norma (nr de ore) si sa difere tariful pe care il practica fiecare service pentru ora de manopera. |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
luni dimineata sunt programat la Pitesti la revizia de 20.000km, va zic atunci cat e manopera acolo ;-)
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
sandman_ |
![]()
|
Orice retea de serviceuri ale aceluiasi producator de "utilaje" care se respecta foloseste o norma de timp si un tarif orar bine definit de producator. Nu conteaza ca ala face revizia in 30 de minute sau in 3h, norma de timp este 1,6h. Atat spune producatorul ca dureaza o revizie facuta cap-coada.
Taxeaza diferit, pentru ca nimeni nu are timp/chef/indrazneala sa ii reclame. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Zetu |
![]()
|
@sandman
Eu vreau sa-i reclam dar spune-mi tu unde. Daca la VC sunt niste retarzi..unde sa-i reclam? Ca la mine pe factura exista un tarif revizie -x roni si dupaia schimbat filtru aer, schimbat filtru habitaclu, verificare vizuala, verificare pe calculator. Toate astea sunt taxate separat. M-am certat cu ala atunci "fratica, pai tarifu asta de revizie pentru ce e daca ma taxezi separat pentru fiecare operatie?" si stii ce imi raspunde? "Pai ala e doar schimbu de ulei, restu sunt operatii suplimentare" "Pai am cerut eu vreo operatiune in plus fata de ceea ce este scris in cartea de intretinere la revizia de 10000?" A inceput sa o dea din fanta'n sprite "Ca astea sunt normele de la renault...a inceput sa-mi tina teoria normelor de timp" Abia astept sa-i scoata din reteaua de service pe astia. |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
sandman_ |
![]()
|
OPC. (NU astra OPC
![]() Suni la Vocea Clientului pana iese ceva. Faci reclamatie la OPC; pana la urma ei iti factureaza un serviciu de doua ori. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Zetu |
![]()
|
Sunt si prosti frate astia ca pana la urma daca vroiau sa faca o furaciune ceva si stiau ca pe renault romania nu-i intereseaza. Scriau tarif revizie 10 ore manopera, nu o mai defalcau asa sa vezi cum te fura si sa-ti explice cum de fapt alea sunt operatii suplimentare.
Da o sa-i reclam la opc sper sa nu fie prea tarziu. Pana acuma am ezitat pentru ca am crezut ca pana la urma asa e manopera. |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
sandman_ |
![]()
|
Eventual mergi pe la ei din nou si intreaba cat este manopera pentru revizia respectiva. Eventual cere un deviz pt asa ceva...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Zetu |
![]()
|
Eu nu zic, ca m-au tepuit numa pe mine atunci, eu cred ca asa fac ..ei in general, adica daca as intreba acuma cat e manopera cred ca mi-ar spune acelasi lucru. Oricum e o chestie ciudata cand intrebi cat costa revizia nu stiu sa-ti spuna desi sunt o gramada de masini pe care le factureaza zilnic si schimba aceleasi piese la ele. Doar ce poate sa difere este uleiul, ar putea sa-ti spuna exact cat costa revizia dar ei spun asa evaziv 5-6 milioane. Cand era masina in service am intrebat cat costa revizia (ca sa scot bani de la bancomant) si nu a "stiut" sa-mi spuna ...cica asteapta foaia de la mecanic si dupaia o da la facturare. Mai rau ca la coltu strazii..
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Zetu>>pai de ce sa se complice el sa se uite in comp sa vada preturile pieselor;asa iti zice aprox 600 Ron si scapa chiar daca revizia costa 400 ron..Eu am intalnit baietii care sunt ''meseriasi'' si iti spun exact cat costa revizia (fiecare piesa in parte etc) dar si pe unii care la sfarsitul discutiei nu mai stiau daca am diesel sau benzina..la noi totul este posibil...
|
--------------------
------
------
------
|
|
Zetu |
![]()
|
@MHY
NU zic sa-mi recite preturile la filtre sau mai stiu eu ce, ideea era ca la ei in fiecare zi cred ca sunt programate la revizie cel putin 5 masini sa nu mai spun pe saptamana sau pe luna si la toate ar trebui sa coste la fel revizia ca se schimba aceleasi filtre doar la ulei exista posibilitatea de a alege. Cel putin asa e normal sa-i coste pe toti la fel. |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
dandutulescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
Urmeaza sa fac prima revizie la MAVEXIM Targoviste. Am intrebat cat costa ,in jur de 300lei am primit raspunsul dar la solicitarea mea de a veni cu uleiul meu[elf 5w40] si filtrele mele [mann] deci consumabile originale, mi-au spus ca ma primesc dar pierd garantia daca nu le cumpar de la ei.Este normal acest lucru si daca da unde pot efectua revizia in apropiere cu consumabilele mele [bucuresti-pitesti-ploiesti-brasov] ?
|
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
-
08
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
300 ron e foarte putin, si e sigur cu ulei 10w40. ia totul de la ei si daca e pana in 400 ron e super ok.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
sandman_ |
![]()
|
Daca e 300 RON inclusiv piesele, e ok si nu are rost sa te complici alergand dupa piese. Doar spune-le sa puna ulei 5W40.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la ce pierzi garantia? La ulei?
![]() Atunci au zis repede "Pierdeti garantia", "La ce pierd garantia?", aici s-au blocat ![]() Ceea ce am achizitionat de la ei a fost pus frumos in portbagaj si asteapta revizia de 30.000. |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
sandman_ |
![]()
|
La motor.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
viorel31 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 2 April 07 ![]() |
@Dandutulescu - avand in vedere ca masina mi-am cumparat-o de la Mavexim eram tare curios sa aud de la cineva cum se comporta la revizii, dar din postul tau observ ca nu voi afla acest lucru. Sunt curios daca o sa faci totusi revizia la Mavexim sau daca nu, unde ai facut-o in apropierea jud DB si eventuale recomandari?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Manager
- DB-10-LVD
2007, 1.6, 16v, 110 cp, RNA
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Cum sa pierd garantia la motor? Daca pun aceelasi tip de ulei.....si cum imi pastrez garantia daca mie mi-au pus in portbagaj consumabilele lor?
![]() |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
chiar nu stie nimeni unde te primesc cu piesele tale? parca am auzit ceva de Filaret...
|
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
mihaiyak |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 31 January 07 ![]() |
la targoviste(mavexim) am dat pe o revizie de 15000 fix5.000.000 pt 1,5 dci,asta ca am schimbat filtrul de motorina care a costat 120 ron.mi-sa parut destul de ieftin fata de celelalte service-uri renault.la cliuo la 45000 am dat 320 ron dar e 1,4 16v.
1 Jun 2007, 13:03: si la mavexim primesc piesele tale dar ce e drept pierzi garantia decat la grupul moto-propulsor This post has been edited by mihaiyak: 1 Jun 2007, 13:03 |
--------------------
renault
laguna 2.2
confort dinamique 1.9 dci 120 cp , 2006
|
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
nu inteleg de ce sa iti pierzi garantia daca vii cu piesele tale, mai ales daca sunt originale si mai si chitanta pe ele ca sa justifici provenienta lor ( in ideea ca au dubii asupra calitatii sau a locului de unde le-ai achizitionat). Ma gandesc ca este un fel de monopol , ceea ce nu este normal, atata timp cat eu cumpar aceleasi piese dar din alt loc unde sunt mai ieftine nu vad de ce sa comenteze cei de la servis
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Hai fii serios cu monopolul asta...daca te duci la un restaurant, scoti salamul din buzunar??
Service-ul de marca autorizat e o afacere ca oricare alta, angajatii aia trebuie sa aiba pene pe spate?...daca toata lumea ar veni cu piesele in socosa, ce salar isi mai iau angajatii? |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 09:26 |