ulei+senzor, scurge ulei pe la roata din dreapta
![]() ![]() ![]() |
ulei+senzor, scurge ulei pe la roata din dreapta
danasrl |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 23 September 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu nu am inteles mai nimic... incearca sa fi mai explicit.... la inceput vb. de filtru de benzina... apoi de cel de motorina...... deci in primul rand ce motorizare ai????
Pune niste poze sa vedem pe unde pierde ulei..... This post has been edited by cj98czh: 13 Oct 2009, 15:38 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
danasrl |
![]()
|
E diesel. Ma scuzati... filtru de motorina. Nu pot sa pun poze ca am ramas cu masina la pascani si trebuie sa o aduc pe platforma, din pacate.
13 Oct 2009, 15:45: Nu stiu pe unde perde ulei.....cei de la service au spus ca e de la busonul de ulei, ca nu mai sta etans. Adevarat ca partea unde era busonul era stropita, dar eu cand am fost cu ea la spalat motorul, am vazut ca toata partea dreapta (partea pasagerului) sub capota e stropita de ulei. De aici uleiul se scurge pe amortizor, pe roata si il sufla pe toata partea dreapta a masinii, pana in spate. This post has been edited by danasrl: 13 Oct 2009, 15:45 |
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ori nu explici tu bine, ori e ceva aiurea rau la masina aia.
De care buson vorbim? De cel de umplere, presupun, nu? Nici daca n-ai avea buson deloc n-ar trebui sa zboare atat de mult ulei p-acolo incat sa-l vezi scurgandu-se pana in spate. Cu distributia ce ai avut?! Daca zici ca nu trage si miroase a incins atunci poate uleiul a ajuns cumva la ambreiaj. Reformuleaza-ti, te rog, povestea ceva mai pe intelesul nostru ![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
danasrl |
![]()
|
Imi cer scuze ca nu stiu termenii. Vorbesc de busonul de ulei, acel capac galben care se scoate pentru a putea completa cu ulei. Acel capac are o garnitura pentru etansietate care insa la mine nu mai exista , nu stiu ce s-a intamplat cu ea. Explicatia la service a fost ca datorita faptului ca acest capac nu este etans curge ulei.
Problema 2 - cei de la service au spus ca trebuie schimbata cureaua de distributie si cea de alternator pentru ca s-au imbibat cu ulei, s-au inmuiat si exista posibilitatea sa se rupa. Din acest motiv sau fost schimbate. Problema 3 - ulei curge, nu stiu pe unde, ajunge pe amortizorul de la roata si de aici este aruncat pe masina. Ca sa va dati seama cam cat curge, am completat 2 litri de ulei la 1000 de km, in conditiile in care eu schimbam uleiul la 10.000 de km. |
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Deci: ai constatat ca nu mai ai garnitura la busonul de umplere, a sarit uleiul peste tot pe acolo (absolut normal de altfel in atare conditii - am intalnit eu la o masina, busonul nu a fost pus bine pe cele 2 nuturi, in 50 km de mers urban se umpluse aproape tot compartimentul motor de ulei, radiatorul, curgea uleiul de pe capota pe masca, pe faruri si pe spoiler, exagerez putin dar cam asa ceva, noroc ca ajunsese uleiul si pe evacuare, iesea fum de sub capota in timpul stationarii, altminteri cine stie cat ar mai fi mers asa), ti-a ajuns pe curele, pe ambreiaj, ai schimbat curelele si mergi in continuare cu acelasi buson?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
danasrl |
![]()
|
Am schimbat busonul si ..... uleiul curge in continuare.
13 Oct 2009, 17:03: Se pare ca nu aia a fost cauza principala. Pentru ca si acum dupa ce am pus buson nou curge la fel This post has been edited by danasrl: 13 Oct 2009, 17:03 |
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai poate alta este problema acolo... poate gura aia de umplere a patit ceva de nici busonul nou nu poate sa etanseze. Sau poate curge prin alta parte.
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
19vik, cat sa zboare p-acolo, totusi?! Se vede axa cu came?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
danasrl |
![]()
|
Nu stiu ce sa va spun..... pentru ca nu ma pricep
|
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am spus ca am exagerat putin... Nu se vede axa cu came, dar nici ambreiajul nu se vede si totusi nu sunt perfect etanse fata de exterior... daca ar fi numai la unul din capetele motorului ar putea fi vorba de un simering, dar e vorba de ambele capete... ce poate arunca uleiul din motor pe toate partile? Un segment spart? O problema la turbina? Motorul se accelera singur la 3500 rpm diesel fiind, nu cumva mergea pe ulei? Un test de compresie ar fi bun.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
danasrl |
![]()
|
cei de la service unde au schimbat busonul au spus ca problema cu suprarotatia ar putea fi de la senzorul de motorina. Acum nu stiu ce sa mai spun . Totusi nu inteleg de ce nu vrea sa mai traga deloc. Am mai intrebat si mi s-a spus ca e posibil sa fie de la senzorul de motorina..... Ce parere aveti?
|
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
E drept ca pare a fi o problema grava... dar aia de la bucuresti s-o lase sa plece asa?
|
--------------------
DS
5H
|
danasrl |
![]()
|
maine o duc in service, vor face o constatare si imi vor spune ce are. Voi reveni pe forum sa va spun problemele, si ce rezolvare au gasit cei de la service. Am pus intrebarea pe forum pentru ca stiti cum e si la service.... una iti repara si alta iti strica....
|
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
danasrl |
![]()
|
Am primit azi de la service vesti vis-a-vis de masina :
- mi-au spus ca e stricat un semering arbore came distributie si din acest motiv curge ulei - iar a doua problema este kitul de ambreiaj care trebuie schimbat. Mi-au dat un deviz cu piesele pe care trebuie sa le schimb: prezon fixare fulie cod 8200778847 - 13,57 lei piulita cod 82007832248 - 9,66 lei garnitura turnanta cod 7701478660 - 57,27 lei kit accesorii cod 7701476476 - 349,64 lei kit distributie cod 7701477028 - 442,42 lei cilindru receptor cod 8200990502 - 501,92 lei set ambreiaj cod 7701476834 - 736,16 lei elf trj 75w80 - 25,21 lei litrul Manopera total 658 lei si consta in : inlocuire semering arbore came distributie inlocuire kit distributie+kit accesorii demontare-remontare cutie de viteza demontare-remontare disc de ambreiaj inlocuire tampon de ambreiaj test vehicul Specific ca preturile nu includ TVA. Acum cei de la service mi-au mai spus ca acel semering e posibil sa se fi stricat din motiv ca distributia nu a fost bine pusa atunci cand a fost schimbata la revizia de 120.000 de kilometri. De asemenea au precizat ca daca eu am dus-o in service pentru ca imi curgea ulei cei de la service trebuiau sa isi dea seama ca e vorba despre acel semering si nu sa ma lase sa plec cu masina spunandu-mi ca a fost de la buson. Intrbare: a mai fost cineva in situatia asta ? Daca da, cum a procedat? Cum vi se par preturile? Fac precizarea ca sunt preturi pentru piese de origine iar service-ul este un service autorizat Renault. Multumesc anticipat si astept in continuare raspunsurile dumneavoastra, cu mult interes pentru ca ma cam usuca la portofel . Nu ma asteptam sa fie chiar 34 de mil. O zi buna! |
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
Pai asta ziceam si noi, ca nu ar fi trebuit sa te lase sa pleci cu uleiul zburand aiurea...
Cu cilindru receptor ce mai au?! La kitul de ambreiaj ajungeai oricum, mai devreme sau mai tarziu. Doar stilul tau de a conduce determina durata lui de viata. In rest... nu prea ai ce le face. QUOTE kit accesorii cod 7701476476 - 349,64 lei kit distributie cod 7701477028 - 442,42 lei De aici ar trebui sa iei doar cureaua de distributie, nu kitul complet. Rolele au 10k km. |
--------------------
DS
5H
|
danasrl |
![]()
|
Dar aveti idee de ce s-ar fi putut strica acel semering?
Este la vedere acel semering? Pentru ca eu nu imi explic de ce cei de la service nu l-au vazut. Este posibil sa se fi stricat de le distributia pusa defectuos, asa cum au zis cei de la reno? Multumesc. 15 Oct 2009, 11:20: OK. Eu am mai putin de 10.000 de km de cand am schimbat distributia. De ce ma pun sa schimb iar distributia? This post has been edited by danasrl: 15 Oct 2009, 11:20 |
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
1. semeringul ala este SIMERING
![]() 2. din cunostintele mele nu aveau ce cauta la simeringul ala cand au schimbat distributia; s-a stricat pentru ca s-a stricat... nu cred ca a avut un motiv intemeiat. 3. orice curea de distributie odata detensionata nu se mai remonteaza. D-asta ti-am spus sa schimbi doar cureaua, nu si rolele. |
--------------------
DS
5H
|
danasrl |
![]()
|
Multumesc pentru informatii!
Dar stie cineva unde este pozitionat acel simering? |
--------------------
Renault megane
berlina
- b60ews
2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
Pai daca zici ca nu ai cunostinte in domeniu... e greu sa-ti explicam. Daca vrei asa o orientare in spatiu - cum te uiti la motor, in stanga sus.
|
--------------------
DS
5H
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 13:09 |