Dimensiune maxima (latime) anvelope
![]() ![]() ![]() |
Dimensiune maxima (latime) anvelope
concrion |
![]() ![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 19 March 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|||
george_ss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 2 October 08 ![]() |
.. 205/55/16 e stock la jante, iar pe 15 daca nu lasi masina din amortizoare arata rau, plus ca cel putin pe fata dau sigur in contraaripa cele de 235...am incercat roti ce i drept cu alte jante nu cele de fabrica pe 15/xx/225 si atingeau unde am zis mai devreme si in aripa
|
--------------------
reno
meganeII
05/ 1.5
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Pentru toate jantele, dimensiunile pe care le poti pune legal, sunt cele trecute in certificatul de inmatriculare.
Latimea jantelor este de 6,5 inch=165mm, nu stiu cum ai calculat tu, iar J-ul e altceva, e factorul de forma a bordurii jantei, nu e totuna cu latimea. Presupunand ca ai putea monta-o... imagineaza-ti cum ar arata o roata cu anvelopa lata de 235 pe o janta cu 165 intre borduri plus ca la 235/55/15 ai diferenta de circumferinta 3 inch si eroare la vitezometru/kilometraj de 4% fata de anvelopele stock. This post has been edited by 19vik: 28 Mar 2009, 12:02 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
concrion |
![]() ![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 19 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut. Referitor la calcule, total de acord.....habar nu am ce naiba am calculat eu (tinand cont ca un inch = 25.4 mm, evident ca 6.5=165 mm). Ideea de la care a plecat intrebare mea era legata de urmatorul aspect:
- ma gandeam sa imi iau anvelope de vara mai performante (cele stock, Bridgestone 390, m-au slujit cu credinta in ultimii 2 ani, insa nu sunt potrivite pentru stilul meu de condus, foarte sportiv si agresiv..) - am impresia (si poate ma insel) ca niste gume mai late ar oferi un sprijin lateral suplimentar (nu foarte mare insa) pe virajele stranse si o mai mare stabilitate. De aceea caut sa aflu care este dimensiunea maxima a unor anvelope care pot fi montate pe jantele de care aminteam si care sa nu creeze probleme (partea de consum suplimentar de combustibil, sau diferenta de viteza intre cea reala si cea indicata nu ma intereseaza) In spiritul celor de mai sus, astept in continuare parerile voastre. Multumesc celor care au raspuns si celor care vor raspunde. P.S. Maine dimineata o sa ma duc sa fac masuratori sa vad cat spatiu suplimentar mai ramane acum, la bracare maxima a rotilor, astfel incat sa pot sa imi fac o idee ce se intampla in eventualitatea unor anvelope mai late de 205 cat e scris in talon. |
--------------------
Renault Laguna II
Privilege, 1998 cmc
2002
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
lasa deocamdata cauciucurile si umbla pe la arcuri,amortizoare....daca vrei stabilitate,condus sportiv etc,etc...
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
klaus_io |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 28 March 07 ![]() |
eu am pus cauciucuri de 235/50/ZR16 pe jentile originale de aliaj...nu lovesc,dar se simte la demaraj...am mers cateva mii de km cu ele,dar pe fata acum am pus 215/55/R16
|
--------------------
Renault
Megane
- xx-00-xxx
2007/Privilege
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Concrion, esti pe drumul gresit in dorinta de a obtine mai multa stabilitate! Trebuie sa intelegi ca latind cauciucul si pastrand aceeasi janta nu vor rezulta imbunatatiri...ba chiar e posibil sa fie invers. Un cauciuc mult mai lat decat janta este foarte elastic(deformabil) la fortele ce se manifesta asupra lui pe viraje si asta este total impotriva ideii de sport. Nu latimea e totul pt o stabilitate mai buna...concura mai multi factori. Ce zici tu acolo de 235/55/15 suna a roti de "off road"...sau de masini americane din anii 80
Daca nu vrei investitii mari si sa pastrezi jantele de 15, cumpara cauciucuri bune(cu performante bune, nu e suficient doar sa fie noi) pe dimensiunea care o ai acum 195/65/15 si ai sa constati o diferenta de aderenta mare fata de bridgestone b390 care sunt slabe rau. Asta te ajuta la aderenta, nu si la balansul masinii pe viraje, ala il poti regla cum deja ti-au sugerat colegii din suspensie. Varianta mai costisitoare ar fi sa cumperi jante de 16 si sa pui cauciucuri 205/55/16 + niste arcuri sport...combinatia asta te duce pe la 3500 lei daca nu ma insel(si daca le iei de noi). |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
cu un talon de 65 nu o sa faci "treaba" niciodata ... nici cel de 55 nu e departe.
parerea mea ... daca ai in talon 195/65/15 poti pune ( "ilegal") un 205/50/15 , o firma consacrata si o oarecare imbunatatire vei resimti.insa o suspensie pe masura e un must-have daca zici ca iti place sa conduci sportiv.pt. condusul agresiv nu cred ca s-au inventat inca accesorii asa ca mai bine l-ai lasa deoparte ![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
Mihai.D.G. |
![]()
|
![]() Jupanu' Group: Members Posts: 1.107 Joined: 23 April 08 From: Pantelimon City ![]() |
Sa inteleg ca totusi merg gume mai late de 195 pe jenti de 15".
205/50/15 sau 205/55/15? Am in talon add. pentru jenti de 17" dar nu sunt bani... |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.5dci
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.335 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Nu m-a interesat niciodata datele referitoare la dimensiunea jentilor si a cauciucurilor, dar am vazut in CI-ul masinii trecut la ,,modificari ce nu afecteaza performantele s.am.d....,, Anv. optionala 195/65 R15 91H.
Le-am confruntata cu realitatea si am vazut ca asa este, masina este dotata cu dimensiunile trecute. V-as ruga sa-mi explicati si mie ce inseamna aceste dimensiumi, adica grosime, latime etc ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Uite aici tot ce trebuie sa stii si chiar mai mult, Google is your friend
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.335 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Multumesc pt. engleza.
In romana nu gasesc ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th August 2025 - 18:20 |