Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 8 9 10 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Daca Ati Vinde Ce Aveti Marca Ati Cumpara ?, de asta chiar sunt curios

Ce alta marca ?

Tot Renault(Dacia) [ 85 ] ** [25.00%]
Ford [ 15 ] ** [4.41%]
Citroen [ 7 ] ** [2.06%]
VW [ 34 ] ** [10.00%]
BMW [ 33 ] ** [9.71%]
Mercedes [ 20 ] ** [5.88%]
Peugeot [ 10 ] ** [2.94%]
Audi [ 50 ] ** [14.71%]
Opel [ 16 ] ** [4.71%]
Alta [ 70 ] ** [20.59%]
Total Votes: 340
Guests cannot vote 
AndreiMR
post 12 Jul 2011, 22:00
Post #271

Membru alfist

Group: Members
From: Pitesti

Scuza-ma, dar nu vad niciun motiv pe lumea asta ca cineva sa isi ia Toyota. Repet, si vorbesc din experienta, fiabilitatea lor mi se pare muuuuult exagerata. LandCruiser cu injectoare picate si caseta de directie terminata, Corolla cu mari probleme de electronica si greieri la mai putin de 20.000 de km. De Avensis nu stiu, pentru ca nu am "interactionat". Sunt masini ok, da, dar de ce ti-ai lua un Auris, de exemplu, motor 1.4 diesel la 18.000 de euro cand o Mazda 3, un Megane, un Focus sau un C4 cu motoare mai puternice si dotari mai multe costa cu vreo 2.000 de euro mai putin? Platesti bani in plus pentru o masina care arata ca un adidas chinezesc, cu un motor lesinat si un interior din anii '80. Si comparatia se mentine in toate clasele...Deci Toyota, Reno, Opel, VW, fix acelasi lucru, ca si tehnica, diferente doar de design si personalitate, cel putin din ce am vazut eu. Nissan Juke e interesant, asta ca sa nu mai vorbim de 370Z sau GT-R biggrin.gif

This post has been edited by Synyster: 12 Jul 2011, 22:01

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bwwlan
post 12 Jul 2011, 22:39
Post #272

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

Nissan Juke aia e second gayest car ever, dupa asta (tot a lu' Nissan):

Attached thumbnail(s)
123.jpg ( Size: 195.17k ) Number of downloads: 371

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
+
PhilipMorris
post 12 Jul 2011, 23:57
Post #273

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

25% tot reno (sau dacia) iar 20% alta? 052.gif Lamborghini, MC Laren, Bugatti Veyron, WTF people?

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
aLecsunder
post 13 Jul 2011, 13:18
Post #274

Membru...

Synyster, n-am experienta vasta cu Toyota dar o ruda si-a cumparat din Germania Avensis 2.0 diesel la 180.000km , iar acum , dupa aproape 3 ani si inca 100.000km facuti doar in Romania masina e mai inchegata si robusta decat sedanul meu la 70.000km. Iar in afara de consumabile a schimbat doar un senzor pe admisie sau ceva de genu' . Daca nici asta nu inseamna fiabilitate si rezistenta ...

--------------------
Ford Mondeo 2019 ST-Line
+
aqua
post 13 Jul 2011, 13:36
Post #275

Membru autentic

From: Bucuresti

desi acum 4 ani cand am luat meganul nici nu vroiam sa aud de SH, zilele astea si-a luat un coleg un bmw 320, benzinar, 160 CP, 10 000 euro, masina f ok, 120 de mii km
acum m-as mai gandi daca merita un reno luat de nou, sau un sh
la subiect smile.gif, m-ar interesa o insignia, o mazda, un accord, un superb

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
+
mircea_aq
post 13 Jul 2011, 14:02
Post #276

Membru autentic

interesant motorul de 160, din ce an este ?, E90 nu a avut asa ceva.
On-topic, depinde de buget, daca vorbim de masini noi:
<30 000 Laguna Coupe
<50 000 Z4
Audi as lua doar cu motorul nou de 211, cel vechi de 200, in niciun caz, consuma semnificativ mai mult si e slab in 1500-3000 rpm.
Juke cu 1.6T e cat se poate de straight, de fapt sterge pe jos cu un 2.0TDI de 170 de cai, plasticele sunt proaste, iar interiorul inghesuit, dar asta e alta poveste.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
AndreiMR
post 13 Jul 2011, 14:17
Post #277

Membru alfist

From: Pitesti

Dupa cum am zis, de Avensis nu stiu, dar cu Corolla respectiva am mers destul, si iti garantez ca nu e placut sa ramai in drum iarna, pe un viscol puternic, pentru ca masina nu vrea sa mai recunoasca cardul de acces, nu e placut ca dupa manevre repetate de mers fata-spate (gen intoarceri in 3 puncte), cutia de viteze automata sa dea eroare si sa nu mai functioneze normal, iar la un drum de vreo 2500 de km, sa ai un greiere criminal (ramas neidentificat) care apare de la 90 km/h in sus e chiar nenorocire pentru psihic smile.gif Din punctul meu de vedere, fiabilitatea atat de trambitata la Toyota vine din SUA, unde, comparativ cu ce conserve fac americanii, masinile japoneze sau europene sunt cu multe clase peste. Comparand Toyota cu orice europeana, parca nu mai e asa diferenta. Exemplu concret, fosta masina a familiei, actualmente masina omorata pe firma, Megane 1 Classic 1.9 dci, la vreo 250.000 de km, merge perfect, probleme doar cu EGR (vina soferului) si bineinteles schimbate componente la trenul de rulare (bucsaraie, capete de bara, maruntisuri). Deci exista si reno fiabil, si Toyota care se strica smile.gif

Si revenind on-topic, in afara de o Alfa Romeo Giulietta m-as gandi serios si la un Opel Astra GTC, modelul nou. Arata demential wub.gif

This post has been edited by Synyster: 13 Jul 2011, 14:22

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
T.rac3Er
post 13 Jul 2011, 14:29
Post #278

cr8or

sunt mai multe alternative la care m-as gandi, si sigur o masina noua nu se va afla printre ele.
un sh mai noi, cu diverse optionale de comfort. o japoneza ceva. dar nu pe baza de renume ci efectiv dupa ce as citi tot ce e de citit pe toate forumurile internationale. aceasta ar fi o masina de calatorii, deci probabil un diesel de 2 litri.

apoi ar veni masina mea, de distractie. depinzand de buget aceasta ar fi un nissan skyline gtr32 sau gtr33specv (care are acelasi sistem de tractiune integrala ca si gtr34 dar la un pret mult mai mic) acestea ar fi refurbish-ate cu interioarele refacute cu scaune sport, rollbaruri, muzica minimul optim (adica si un subwoofer, dar de dimensiuni modeste, cat sa dea tonalitatea joasa) si mecanic
daca nu, as opta pt un gtr2000 din anii 70, si eventual cu niste modernizari mecanice la tot ce tine de partea de rulare si motorizare. nu vreau totusi in fiecare dupa amiaza sa ma uit la motor si sa mai invart la surubelnita putin. gasesc setarile optime si abia la 6 luni reviziile.
ca alternativa, ar vi o celica gt din 70.
mazda rotative din nefericire nu are cine sa le ingrijeasca pe aici, si ar trebui sa invat totul de la zero numai sa o tin pe strada, nici nu mai zic de piese de schimb.
pt gt-r exista comunitati mari si in restul tarilor vestice, deci piese mai accesibile, nu doar in japonia

ca realitate de in tamplare pasii vor fi:
1. schimbare cu un hot hatch (C4 VTS 180cp)
2. planul de mai sus, cu 2 masini
3. daca viata e buna cu mine, pot sa ma bucur si cu un offroader apoi

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
ovidiupay
post 13 Jul 2011, 20:24
Post #279

Membru

From: Sola -Norway

Dupa 4 FIAT-uri asta e primul Renault pe care il am , nu e rea masina , doar ca are multe mici probleme pe care cu Fiat-urile nu le-au avut .

Deci , obtiunile ar fi :
1. Fiat Croma , Bravo , 500 Abarth (desi nu mai am varsta necesara pt asa ceva)
2. Honda Acord sau Mazda 6

--------------------
ex : Renault Laguna 2 Dynamique,1.9 dCi 120 CP 2002 - AJ 53969
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
+
papa_mulo
post 14 Jul 2011, 06:31
Post #280

Membru autentic

QUOTE(aqua @ 13 Jul 2011, 14:36)
desi acum 4 ani cand am luat meganul nici nu vroiam sa aud de SH, zilele astea si-a luat un coleg un bmw 320, benzinar, 160 CP, 10 000 euro, masina f ok, 120 de mii km
acum m-as mai gandi daca merita un reno luat de nou, sau un sh
la subiect smile.gif, m-ar interesa o insignia, o mazda, un accord, un superb
*

La noi in RO s-a impamantenit ideea ca SH inseamna ceva de peste 100.000 km.
SH inseamna si 30.000 si chiar si 5.000 si geme mobile.de si autoscout24.de de "Jahreswagen"-adica masini de un an(vechime). Poti lua o masina ca si noua evitand devalorizarea brusca care se produce in primii 1-2 ani dupa achizitie.

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
T.rac3Er
post 14 Jul 2011, 08:02
Post #281

cr8or

si cine cumpara masina noua numai ca sa i se devalorizeze din start in acel an. si mai ales ce neamt ar face asta? sa o vanda dupa un an de zile, in care stie ca pierde enorm.
intr-adevar exista si chilipiruri, da, putine, dar restul?

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
PhilipMorris
post 14 Jul 2011, 08:45
Post #282

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Masinile care se vand la 30.000 km nu cred ca sunt cea mai buna optiune dupa parerea mea. Cat despre numarul de km, nemtii nu au nici un scrupul la vanzare. Masinile de un an la ei cred ca depasesc 100.000 km lejer inainte sa fie vandute.
Am vazut opel de 11 luni cu 179.000 km in germania de vanzare. Acolo media de rulaj pe luna este cat este media in romania pe un an.
Nu mai cred de mult in masini bune in germania. De cand peugeoturilor le cade ambreiajul in jur de 90.000 si opelurilor le cad turbinele la 70.000. Vezi Doamne de la mersul subturat. Vraja marii, de parca unul din romania nu merge subturat.
macar in romania se vede o masina ingrijita vis a vis de un tuci. In germania tuciurile arata si merg super.
Am vazut audi A6 care la 120.000 km i-a cazut cutia. Si si voi cred ca stiti exemple de genul, masini de pe la vreun mos sau baba, de parca acolo toti mosii pe moarte vand masinile cu care nici nu au mers si sunt tinute in garaj.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
Bwwlan
post 14 Jul 2011, 09:17
Post #283

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

Se scapa din vedere un aspect: exista firme de inchirieri auto. De regula (nu stiu cum e in alte tari, dar in Germania, asta e regula) firmele mari tin masina pana la un an sau 25.000 km., care survine prima, dupa care o revand firmei de la care au cumparat-o (unui dealer Opel daca e Opel, unui dealer Audi daca e Skoda/Seat, s.a.m.d.)
N-as putea sa va spun sume precise, insa devreme ce exista cei doi parametri (365 zile sau 25.000 km.) imi vine greu sa cred ca nu este la baza un calcul de rentabilitate.

Eu asa mi-am luat prima masina, un Golf V 1.9 de 105PS, cumparata in 08/2007 la 25.000 km., produsa in 10/2006, de la un dealer VW/Audi/Skoda (Max Moritz, poate ii spune cuiva ceva). Masina avea Dekra siegel si mi-a fost data pe mana pentru test drive timp de cateva ore (nu mai tin minte, 3 sau 4), neinsotit. Cu sigla Dekra si fiindca am putut s-o duc chiar eu la un centru de verificare ADAC unde mi-a fost verificata gratuit, n-am avut niciun fel de emotii ca ar avea kilometri dati inapoi sau ca ar fi fost lovita sau alte vicii ascunse. Singurele daune vizibile erau urme de la o ploaie cu grindina insa nu erau foarte vizibile si oricum luasem masina in cunostinta de cauza.

N-a fost tocmai ceea ce se cheama "chilipir" fiindca a costat 12.605 Euro fara TVA (19%, a fost luata pe firma), cautasem vreo 2 sau 3 luni inainte prin Romania si gemea Autovitu' de masini proaspat rujate pe buze, insa am ajuns la concluzia ca e mai bine de dincolo, fiindca aici, personal, n-am incredere nici macar in centrele de verificare...

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
+
papa_mulo
post 14 Jul 2011, 10:42
Post #284

Membru autentic

QUOTE(T.rac3Er @ 14 Jul 2011, 09:02)
si cine cumpara masina noua numai ca sa i se devalorizeze din start in acel an. si mai ales ce neamt ar face asta? sa o vanda dupa un an de zile, in care stie ca pierde enorm.
intr-adevar exista si chilipiruri, da, putine, dar restul?
*

Dar macar te-ai uitat pe site-urile alea? Ce nu intelegeti voi e ca piata lor auto este infinit mai mare decat a noastra, iar intr-o piata uriasa ai de unde alege. Pe de alta parte mai faci o greseala, nu mai judeca cu mintea romanesca ce crezi tu ca face neamtzu...aia este alta societate, oranduita dupa alte principii economice si alte mentalitati.
Vad in semnatura ca ai un C4, am dat cautare pe ambele site-uri pt C4 fabricat incepand cu 2009, fara sa aplic nici un alt filtru:
- pe autoscout24 avem 1236 rezultate: http://www.autoscout24.de/ListGN.aspx?atyp...rt=price&page=1
-pe mobile avem 1362 rezultate: http://cautare.mobile.ro/vehicule/search.h...ambitCountry=DE
Ce zici, gasesti una care sa-ti placa printre ele? In Romania daca vrei un C4 fabricat dupa 2009 cam cate crezi ca gasesti? Nu mai caut pe autovit ca sunt sigur ca maxim 10...si alea probabil manarite si samsarite.
Si nu am zis ca sunt chilipiruri, sunt masini la un pret corect. Iei o masina cu max 20.000 km veche de un an cu 10.000 E in loc sa dai pe ea noua 14.000-15.000 E, evitand astfel devalorizarea mare care are loc la inceputul vietii fiecarei masini...lasi devalorizarea respectiva in seama neamtului.

@PhilipMorris: scuze dar bati campii. Tu chiar ai senzatia ca orice masina din Germania merge 180.000 km pe an? Sunt unele care fac si mai mult, dar au bord, te uiti pe el si cat scrie atat are ...ca la ei nu se risca nimeni sa intre la bulau pentru gainarii cu datul km inapoi. Are prea multi km pt gustul tau, atunci nu o iei si cauti alta intre cele 2000 de optiuni pe care le ai.

@Bwwlan: foarte frumos ai facut, as adauga ca pe langa firme de rent-a-car mai sunt zeci de mii de firme cu diverse obiecte de activitate care au flote si care fac aceleasi miscari. Plus firme de leasing, plus particulari care isi dau la autohaus masinile spre revanzare, buy-back etc.

This post has been edited by papa_mulo: 14 Jul 2011, 11:31

--------------------
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
T.rac3Er
post 14 Jul 2011, 11:48
Post #285

cr8or

omule, ce ai?! esti prea efervescent
nemtii sunt oranduiti dupa principiul pierderii? adica isi cumpara masina fara cap, nu? cheltuiesc banii doar ca fantezie, nu?
citeste mai cu cap ce am scris eu si apoi arunca paharul cu apa peste mine

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
papa_mulo
post 14 Jul 2011, 12:38
Post #286

Membru autentic

Unde vezi tu ca fac fas?!
Raspunsurile la intrebariile tale le ai mai sus iar realitatea pe site-urile respective...ai sa vezi acolo cate masini se vand dupa un an.

Neamtu daca foloseste masina un an si o vinde cu 5000 E mai ieftin nu are nici o pierdere. El castiga de la 2000 E in sus pe luna...
Nu-ti mai zic ca de la autohaus orice masina SH sau noua se poate lua in rate fara jepcareala ca la noi iar dobanda e maxim 6%.
Daca iei masina de 15000 si nu ai decat 5000, bagi 10000 E pe Rate in 18 luni. Cam cat de greu crezi ca e pentru ei sa achite 500-600 E pe luna timp de 18 luni??
http://ww2.autoscout24.de/fs_microsites_in...0&ip=1546313985
D'aia zic sa nu incerci sa te pui in pielea lor, ca nu ai cum.

This post has been edited by papa_mulo: 14 Jul 2011, 13:01

--------------------
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
ovidiupay
post 15 Jul 2011, 17:11
Post #287

Membru

From: Sola -Norway

@papa_mulo are dreptate in mare parte , poate ar trebui sa va ganditi ca sint multe tari la care daca esti indatorar ai REDUCERI la IMPOZIT , asa ca mai bine sa ai rate si sa schimbi masina cit de des e posibil.

In Norvegia e moda de a lua alta masina decit de a o repara pe cea veche (mentalitate pe care eu nu o inteleg inca) , asa ca atunci cind se termina garantia sau trec peste 80-90 mii km , masina se vinde si devine avans la una noua . Pe de alta parte vin si multe masini de afara , mai ales cele de la marile parcuri Rent-a-car .Am vb cu colegi norvegieni care mi-au zis ca prefera sa ia o masina pana intr-un an de la Rent-a-car decit sa isi ia una noua nouta , aici taxele pentru masina noua 100% sint fff mare , dar are balta peste , asa ca se vad si alea destul de bine , mai ales ca decit sa dai bani la STAT mai bine iti iei o masina sau o casa cu ei.

--------------------
ex : Renault Laguna 2 Dynamique,1.9 dCi 120 CP 2002 - AJ 53969
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
+
10 Pages « < 8 9 10
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 16:49
Dacia