inlocuire lamele stergator laguna 2
![]() ![]() ![]() |
inlocuire lamele stergator laguna 2
adi_0434 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 315 Joined: 26 December 06 ![]() |
|
--------------------
renault
laguna II
2002 1.9 dci 79kw estate expresion ex laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- nu sti prea bine...
![]() |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
adi_0434 |
![]()
|
atunci explica asta
http://www.renault.ro/home_laguna_estate_f2.html |
--------------------
renault
laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eh, conform acestei teorii, eu am tot break, nu?
![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- mai sa vezi... deci eu mi-am cumparat masina din Germania si veniti voi doi cocosi si imi spuneti ca nu stiu ce am cumparat... ca Grand Tour e limuzina si GTi vine de la grand tour... deh... la faza cu GTi comparat cu Grand Tour chestia cu ''Prostia are sediul in cap!' eu as scoate-o ca ma fac de ras... fara suparare
![]() - da de asta voi ce spuneti: http://www.renault.nl/RenaultSITe/puma/NL/..._PH2_K74/p1.jsp - ori: http://www.renault.de/RenaultSITe/puma/DE/..._PH2_K74/p1.jsp - sau de asta: http://www.ciao.es/Laguna_Grand_Tour_2_2_dCi_150_CV__344602 - ori asta: http://www.autozine.nl/text/359.html - cam peste tot ce am eu este Grand Tour si ziua si noaptea... concluzie, adi fugi la Renault si batei ca numai in RO se boteaza masinile aiurea cu franzuzisme sau alte cuvinte ciudate special inventate pentru piete slab dezvoltate (bicorp, tricorp etc) iar catalin... nici nu stiu ce sa mai spun... GTi = GT = Grand Tour = ? noooooooooo GTi Definition: Gran Turismo injection ( used as part of the name of a fast car ) - si inca ceva... sper sa nu ajunga si asta subiect de polemica aiurea... This post has been edited by laguna_2_interceptor: 15 Jun 2007, 11:39 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Hai, ca a zis la caterinca GTi
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu am zis în glumă GTi, la fel precum în glumă a scris Dacia Mioveni GTi pe fundul Novelor...
Restul de comentarii la adresa Daciei sau a semnăturii... prefer să le ignor... În fond, cine nu și-ar dori ceva mai bun, dar mai ales mai sigur decât o Dacie... |
--------------------
-
-
|
|
adi_0434 |
![]()
|
pe site-ul din ro ,inainte sa il modifice specifica clar faza cu estate si grand tour dar dupa ce am vazut link-urile nu mai stiu ce sa mai cred
fratilor spuneti-mi si mie cum se cheama masina mea ,ca eu sunt in ceata rau de tot? |
--------------------
renault
laguna II
peugeot 407 2.0 HDI |
|
IvanCG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca Grand Tour = Estate = Station Wagon = break. Cu stergator la spate
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
Estate Privilege 1.9 dCi 2002
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Pt Bosch AeroTwin se intra aici si se selecteaza tipul de autovehicul, iar apoi tipul de piese cautate http://ecat-online.bosch.de/toc/de/GlVg_yG...etJavaVersion11
Se va obtine un cod cu care se merge sau se suna la magazin Bosch ( lista distribuitori Bucuresti aici http://servicefunctions.bosch.com/user/con...A-3E6B40A2EFA4} ) This post has been edited by Luka: 15 Jun 2007, 15:28 |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
QUOTE(Catalin Marinarul @ 15 Jun 2007, 13:36) Eu am zis în glumă GTi, la fel precum în glumă a scris Dacia Mioveni GTi pe fundul Novelor... Restul de comentarii la adresa Daciei sau a semnăturii... prefer să le ignor... În fond, cine nu și-ar dori ceva mai bun, dar mai ales mai sigur decât o Dacie... - sunt bucuros ca a fost o gluma, sper sa nu o iei ca o rautate... am incercat sa raspund exact la ce ai scris... nu am nimic cu cei care au Dacie, si eu poate imi doresc Veyron dar inca nu am castigat la loto ![]() ![]() QUOTE(adi_0434 @ 15 Jun 2007, 13:48) pe site-ul din ro ,inainte sa il modifice specifica clar faza cu estate si grand tour dar dupa ce am vazut link-urile nu mai stiu ce sa mai cred fratilor spuneti-mi si mie cum se cheama masina mea ,ca eu sunt in ceata rau de tot? - daca in toate tarile acest model de masina este denumit Grand Tour si tot asa scria si in Brief-ul masinii cand am luat-o, nu stiu de ce noi romanii (de la Renault in special) suntem mai motati si ne apucam sa dam denumiri, altele decat cele date aceluiasi lucru mai peste tot... la noi mai poti intalni cum am mai spus clio sau megane bicorp, sedan care numai la noi sunt asa denumite si tot asa... QUOTE(IvanCG @ 15 Jun 2007, 14:55) - break iar este un cuvant aparut la noi odata cu prima dacie 1300 cu 5 usi... ideia este ca fiecare producator adauga unui model produs o terminatie specifica lui... Grand Tour in acest caz este specific modelelor 5 usi de la Renault actuale... Station Wagon este specific altor marci sau generalizat in tarile anglofone cum e la noi cuvantul break. - in cauza, situatie e cat se poate de clara indiferent ce va scrie RENAULT Romania... masinile in 5 usi sunt Grand Tour la Renault pana va (re)aparea NEVADA (a se vedea Renault 21''break'') sau alte terminatii ce sa simbolizeze acest gen de masina... @Luka... util site numai ca eu nu am gasit stergatoarele... de la curele pana la calculatoare de toate... am omis undeva? am cautat din nou si in varianta romana si nici urma de stergatoare... http://ecat-online.bosch.de/toc/de/v6N9kHa...etJavaVersion11 - site de prezentare: http://www.bosch.com.ro/products/car_equip...ts/wipers_a.htm This post has been edited by laguna_2_interceptor: 15 Jun 2007, 18:41 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
alex0875 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 9 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(laguna_2_interceptor @ 9 Jun 2007, 20:46) - pai asta e metoda ta... din cate stiu eu cei de la RENAULT recomanda schimbarea lor exact in pozitia in care stau ele off pe parbriz, si anume nu ai nevoie sa le ridici complet ci doar foarte putin pentru a le scoate pe cele vechi si pune pe cele noi... asta sa fim on topic ![]() Ma surprinde faptul ca fiind atat de documentat nu stii si cum recomanda Renault sa se faca schimbarea stergatorului spate. Daca poti da atatea sfaturi altora chiar nu poti schimba un stergator spate fara ajutor? Este cel mai usor lucru care se poate face la masina respectiva. Pentru ceilalti utilizatori: Schimbati numai lamelele la cel de pe spate pentru ca majoritatea stergatoarelor spate (inclusiv cele furnizate de Valeo) pentru Laguna sunt din plastic si nu metal cum sunt cele originale. In alta ordine de idei mai documenteaza-te putin . Mecanicul de la coltul blocului nu este reprezentant Renault si nu poate face recomandari in numele firmei. This post has been edited by alex0875: 16 Jun 2007, 23:27 |
--------------------
Renault
Laguna
2002/Estate Initiale Laguna II 1.8 16V Estate Initiale Gri Eclipse 11/2002 Cutie Automata, Full Piele, Full Electric
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- pai ce sa zic, nu iti inteleg surprinderea, nu sunt nici Mafalda, nici Oracol... nu am declarat nicaieri ca sunt documentat in primul rand, am schimbat stergatoarele si m-am informat deci daca stiu ceva deschid gura daca nu stau linistit in banca mea si intreb, nu stau sa citesc toata ziua pliante de documentare... sa nu mai zic ca uit de fiecare data sa ma uit la stergatorul spate de cate ori sunt in preajma masinii ca poate ma prindeam eu cumva... asa mi-am adus aminte ca veni vorba de cele din fata si am crezut ca voi afla ceva util... pana acum am aflat de la tine ca e cel mai usor lucru dar tot nu am aflat nimc ca nu ai spus cum se desface...
- nu am inteles partea cu: In alta ordine de idei mai documenteaza-te putin . Mecanicul de la coltul blocului nu este reprezentant Renault si nu poate face recomandari in numele firmei. - daca te referi la calitatea mecanicilor de la RENAULT parerea mea (fiind patit cu ei in diverse locatii din RO) este ca nici unul nu ar avea dreptul de a avea calitatea sa reprezinte RENAULT sau sa dea sfaturi in numele cuiva, nici pareri personale macar ![]() |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
claudiuvuta |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 17 March 07 ![]() |
Salut,
Sunt din Constanta. Am cautat in disperare stergatoare pentru Laguna 2. Nu am gasit nicaieri. La Carrefour si celelalte marketuri nici o sansa sa gasesti, la Renault costau cele pentru fata 150 RON, iar cel de pe spate alti 100 de RON. Cam mult ce-i drept. La magazinele de piese am gasit cu 130 RON. Pana la urma am cumparat niste stergatoare pentru Laguna 1. Am incercat sa le montez... normal, nu se potriveau. Atunci am inceput sa improvizez. Pe partea dreapta, cea a pasagerului, am decupat in locul unde se prinde stergatorul si a intrat perfect. Pe spate am luat lamela celui de-al doilea stergator (cel ramas din set) si am inlocuit-o pe cea veche. Toata afacerea a costat 7 RON! Stiu, cat dai atata face, insa merita incercat. Cel de pe spate este mai mult decat ok, iar pe partea pasagerului nu am observat ca ar lasa urme cand sterg parbrizul. Mi-a mai ramas un singur stergator de cumparat, dar promit sa nu dau mai mult de 35 de RON pe el. Am vazut la Selgros ceva pentru Laguna 2 la pretul asta. ![]() Daca ar fi fost sa imi iau originale ar fi costat 250 RON. Eu zic ca merita sa incercati. Daca e cineva interesat o sa ma uit sa vad ce marca sunt. Nu va trebuie decat o panza de bonfaier sa decupati cate 7-8 mm din stergatorul de Laguna 1:) Ciao p.s. IEFTIN SI BUN! ![]() |
--------------------
Reanult
Laguna
1996
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Singurul avantaj al Bosch AeroTwin este ca produc mai putin zgomot la viteze ridicate.
Si arata mai bine... |
--------------------
-
-
-
|
|
ickx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 19 January 07 From: Bucuresti ![]() |
A incercat cineva stergatoarele astea nou aparute "siliconate" (ca o panglica din cauciuc) - tare explicatia nu? Eu am vazut unele montate pe o rapandula de Espero si se comportau chiar peste asteptari.
|
--------------------
Renault
Laguna II Hatchback
2003 1.9 dci 74 Kw cool
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Adică acestea? Sau alt model? Nu prea e clară descrierea ta...
![]() Attached thumbnail(s) 901149.jpg ( Size: 32.39k ) Number of downloads: 470 |
--------------------
-
-
|
|
ickx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 19 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Da astea, dar nu Bosch. Am vazut prin supermarketuri unele "no name" grafitate & stuff, dar nu stiu cat sunt de longevive
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II Hatchback
2003 1.9 dci 74 Kw cool
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Nu iti cumpara prastiile alea noname din hypermarketuri.
Un prieten si-a cumparat asa ceva pentru un Logan si le-a aruncat dupa 2 saptamani. A dat pe ele vreo 30 RON. Apoi si-a cumparat Valeo, cele de origine, cu vreo 60 RON. Eu pe ale mele am dat 130 RON la concesionar la revizia de 30.000 km. Sunt sigur ca se pot gasi si mai ieftine la magazine de piese, probabil pe la 100 RON. Ia-ti stergatoarele facute de o firma cunoscuta. Parca si Valeo a inceput sa faca din astea. In nici un caz nu-ti lua noname-uri fiindca daca iti cedeaza intr-o luna, atunci nici economie de bani nu se poate spune ca faci... |
--------------------
-
-
-
|
|
Hadrianvs |
![]()
|
![]() Fericit FOST proprietar de reno Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 08 ![]() |
Zilele astea am schimbat si eu stergatoarele fata(e foarte simplu,a durat 2 minute)le ridici cat se poate,le tragi intr-o parte si ies.Am pus Bosch AeroTwin(din alea,model nou,am dat 30 euro)si USUCA,nu sterg.Sunt foarte multumit !
Mi se pare ca pentru Laguna 2002 codul e A 606 S(unul de 60cm,unul de 50) This post has been edited by Hadrianvs: 21 Feb 2008, 13:19 |
--------------------
EX Renault
Laguna II
- BY 228 CS
GrandTour Privilége 1,9dCi / 120HP/2002 Hyundai i20 Classic Pack2
|
|
bvirgil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 9 November 06 From: Oradea ![]() |
Salut,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce lame de stergatoare imi trebuie pentru Laguna din semnatura. Cele pe care le am sunt niste chestii de guma cumparate din Selgros si taiate cu cutitul (extrema urgenta) si fac un zgomot cam nasol. 1. Ce marca 2. La ce pret gasesc (nu vreau neaparat sa dau jumate din valoarea masinii pe stergatoare) 3. Ce lungime trebuie sa aiba Multumesc tuturor |
--------------------
Renault
Laguna III Carminat 1.5 dci
2010 Laguna III Carminat, 1.5 dci
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Sunt sigur că știi cum să descoperi singur răspunsul la punctul 3.
Iar pentru 1 și 2, citește întreg topicul. |
--------------------
-
-
|
|
leonardg |
![]()
|
Member Group: Members Posts: 111 Joined: 20 April 07 From: Sibiu ![]() |
Stergatoarele no name gen "Bosch Aerotwin" de prin supermaket-uri nu sunt chiar atat de rele. Oricum mi se par mai bune decat cele clasice. Nu sunt originale Bosch dar isi fac treaba. Eu am pus asa ceva de cca 1 luna. Sunt multumit de raportul performanta/pret.
@bvirgil: la sofer 600mm; la pasager 510mm. Eu am dat cca 35 RON/pereche. Cat despre marca.... |
--------------------
Renault
Laguna II
- SB
2003 / Expression / 1,9 DCI 88KW I'm not driving fast... I'm just flying low !
|
|
sorin_rusu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 8 November 07 ![]() |
Poate s-a mai postat chestia asta dar repetitia nu strica.
Deci, mi-am schimbat stergatoarele vechi cu un set nou marca Champion care a costa 110 RON. Sunt clasice cu arc, nu cu lamele. Ce sa zic? De sters sterg perfect. Usuca cum spunea cineva pe-aici. Problema care o am e cand spal geamul. La prima trecere sterg atat de bine incat la intoarcere stergatorul din dreapta nemaiavand deloc lubrifiere sare de cate ori pe geam. Cand ploua afara nu se intampla asta pentru ca la tura de intoarcere gaseste cativa stropi de apa care ii fac lubrifierea si aluneca usor. |
--------------------
Renault Laguna III
2.0 dci, 150 CP
2008/Dynamique Megane I 1,6 16v, 110cp
Megane II 1,6 16v, 110cp Laguna II 1,8 16v, 120cp Megne II 1,5dci 105 cp |
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Salutare. Eu am reusit sa fac o economie extraordinara cumparand niste no name-uri de prin Carrefour, pret 70RON, gen Bosch AeroTwin. Toate bune si frumoase timp de 2 saptamani. Dupa o pauza de 1 saptamana, timp in care masina a stat in fata blocului, DEZASTRU: lasa niste urme urate pe parbriz, fac un zgomot incredibil, intr-un cuvant bune de aruncat, ceea ce am si facut. In momentul de fata le folosesc din nou pe cele vechi care sterg mai bine. Mai astept o perioada dupa care am sa investesc intr-o pereche Bosch, ca acum o sa ma ia nevasta de urechi (de ea a zis sa nu cumpar din Carrefour). Concluzia o trageti voi!!!
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Acum nu vreau sa rasucesc cutitul in rana, dar uita-te ce am scris eu cateva posturi mai sus ( ianuarie 2008 )
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
hai sa vin si eu cu o intrebare... pe mine ma dispera "picatura chinezeasca" de la renault-uri... mai precis cum se aduna apa sus pe parbriz in dreptul soferului... din cate m-am uitat s-ar rezolva daca stergatorul de la sofer ar fi putin mai lung si cel din dreapta mai scurt... astfel incat cel de la sofer sa curete ce aduna cel din dreapta pe retur... credeti ca ar fi o problema daca s-ar face asa?... ma refer la motorase sau eu stiu ce altceva... de iesti de pe parbriz nu iese din ce am masurat eu ochiometric....
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
nimeni?
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Poti pune mai lung, nici o problema, daca gasesti si daca se potriveste.
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Tiberiu.anghel bine ca rasucesti cutitul in rana mea si nu a sotiei, ca ma toca iar maruntel.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 23:57 |