cat "traieste" un dci?
![]() ![]() ![]() |
cat "traieste" un dci?
meganus_bicorpus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
|
||
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Cu persoane aflate in aceeasi situatie cu a ta ai luat legatura?.....sunt cativa chiar aici pe forum care au trecut prin experienta asta.
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Am vb si la aceeasi problema , in final s-a ajuns la aceeasi reparatie.Pur si simplu am incredere in omul ala din reprezentanta, stie ce zice, intelege si partea financiara si vad ca vrea sa faca o reparatie ca pentru masina lui.
E o reparatie destul de complexa, nu imi vine sa desfac motorul si sa bag segmenti de ASAM, garniturile sa le folosesc tot pe cele vechi si sa le intaresc cu etansator si tot astfel de chestii.fac ceva care imi multumeste toate pretentiile,atat dpdv calitative cat si financiare. Referitor la conditiile de lucrunsi curatenie, in filmulet se vede ca oamenii muncesc intr-o hala pe unde mai trec si niste motostivuitoare cu piese, nu poti sa zici ca pe acolo nu e praf...si pana la urma nu e motor de NASA,strictetea la care viseaza unii e un pic exagerata This post has been edited by meganus_bicorpus: 10 Jun 2015, 22:13 |
--------------------
renault
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
E pe principiul "lasa ca merge si asa"......nu?
In filmul de prezentare este o uzina de reconditionat....s-a inteles asta nu? La uzina de asamblat motor nou nu vezi praf/mizerie.....si astea nu sunt filme e real. This post has been edited by espacern: 10 Jun 2015, 22:24 |
--------------------
.
.
- .
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Ok, poate nu suntem pe aceeasi lungime de unda..eu nu cred ca ceea ce fac intra la capitolul merge si asa, sa inteleg ca trebuia sa merg cu motorul in brate la fabrica si sa-l las la poarta iar de acolo mi se va da altul reconditionat in niste conditii de maxima securitate si curatenie, inclusiv angajatii fabricii beau apla plata extrasa din ghetar iar ozonificare mediului de lucru se face cu aer adus direct din Alpi...
|
--------------------
renault
|
|
espacern |
![]()
|
Cate motoare a mai refacut omul tau de incredere?
Ti-a spus ca garantia scrisa este de maxim 3 luni? Oricum vad ca esti glumet si e normal....doar platesti pentru asta nu? |
--------------------
.
.
- .
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
meganus_bicorpus - ai avut masina asta de noua?
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Avand in vedere ca sunt reprezentanta si fac si multe masini in garantie, cu siguranta au mai multa experienta decat nea gigi de la colt care stie Vanos-ul la bemveu pe de rost...
In iarna am fost cu masinile de firma la revizie pe acolo si erau mai multe motoare de Duster desfacute pe acolo, ceva cu o presiune mare la pompa de ulei, spargea filtrul parca. Am urmarit modul in care se face diagnosticarea si modul general de lucru si mi-a placut, inclusiv strangerea suruburilor se facea la cuplu, mecanicii cereau de la inginer cuplulsi acesta le dadea o foaie cu valorile scoase din manual...nici asta nu am vazut in multe parti. Chiar si la masina mea , de fata cu mine, au deschis manualul online, mi-au aratat etapele si mi-au explicat ce reprezinta piesele ce necesita inlocuire tehnologica. Nu cred ca am nimerit eu mama specilaistilor, dar faptul ca sunt foarte deschisi, arata si explica clientului ceea ce e de facut cu lista de preturi in fata pe mine ma multumeste. Repet, cred ca deja unii sunt prea carcotasi, reparatia la reprezentanta cu piese de origine a devenit brusc cea mai mare prostie... |
--------------------
renault
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
N-am fost atent: ce reprezentanta Reno este? Ca doar nu e secret daca sunt asa de constiinciosi si fac strangerea la cuplu la suruburi.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cat costa un "motor" reconditionat?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Un motor reconditionat costa undeva la 14000 lei, fara manopera..dar vine complet echipat, adica are pompa de injectie si injectoare, kit distributie si pompa de apa.
reparatia o fac la SC MAVEXIM SRL, au doua puncte de lucru, in Targoviste si in Gaesti. Masina mea este la Gaesti, acolo lucreaza si prietenul meu in care am incredere.Nu vreau sa ii laud prea mult, astept rezultatul final..faza e ca nu mk-au dezamagit niciodata, chiar daca strangerea rotilor o fac cu pistolul si nu cheie dinamometrica ![]() Ca si preturi, pot sa va zic ca un piston nou costa cam 250 de lei, 400 de lei setul de garnituri, garnitura de chiulasa costa 240 de lei.Cu manopera cu tot si nu am cum sa ajung la pretul unui motor reconditionat. |
--------------------
renault
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca esti bun te rog fa la final un calcul total al costului reparatiei.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Am asteptat sa ajung la kilometrii astia pentru ca trebuia oricum sa fac revizia cu tot cu distributie la 240 k km, in felul acesta cureau de distributie nu mai apare ca un cost suplimentar.Oricum,. in afara de ce am vorbit initial, baieitii au demontat si intercoolerul si l-au curatat de ulei (cam 200 de grame)+ curatatul chilasei si al baii de ulei
|
--------------------
renault
|
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
Presupunem ca nu ma intereseaza consumul de ulei , cam 1 l la mia de km, acum , ce se poate intampla? As vrea sa bag o excursie in Lefkada si mai in toamna sa cumpar un motor .
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
Sharpe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 11 April 05 From: B u c u r e s t i ![]() |
Iei ulei la pachet si stai cu ochii pe joja din 500 in 500 KM.
This post has been edited by Sharpe: 11 Jun 2015, 12:55 |
--------------------
VOLVO
V70
- B 74 BFL
III SUMMUM 2012
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Din ce am vazut eu, nu tot uleiul ajunge sa fie ars, vapori de ulei ies prin supape si ajung in turbina, in anumite conditit cred ca pot distruge turbina sau pot fi aruncati inapoi in motor, comprimati si genereaza o ardere exploziva, necontrolata.
11 Jun 2015, 22:41: chiulasa este aproape gata, canalele sunt curatate.misto logo-ul cu F1 This post has been edited by meganus_bicorpus: 11 Jun 2015, 21:41 Attached thumbnail(s) IMAG4475.jpg ( Size: 1.51mb ) Number of downloads: 521 IMAG4473.jpg ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 527 |
--------------------
renault
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
E doar o inscriptie fara legatura cu celebrul logo
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
Orice Renault ascunde inauntru un pui de F1.
|
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Mai putin cele diesel....
|
--------------------
renault
|
|
espacern |
![]()
|
Jean Louis Schlesser participa cu 1.9 DCI (200 CP) in Paris-Dakar....prin 2001.
|
--------------------
.
.
- .
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu-mi place cum ti-a curatat scaunele de supapa .... acolo trebuie sa fie curat lacrima ... la tine sunt depuneri la greu + dupa urmele de pe chiuloasa asta nu a fost pusa pe o masina de tras plan pentru a elimina eventualele deformari survenite in timp ...
Aia care iti iau banii au carente destul de mari .... daca tot este desfacut tot ... trebuie facuta lucrarea ca la carte .. This post has been edited by cj98czh: 12 Jun 2015, 07:37 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Vor iesi bine la pasuire, nu pare a fi mizerie, ci material lipsa...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Nu am de ce sa duc chiulasa la rectificat iar in poza am vrut sa va arat ca galeriile din spatele supapelor sunt aproape gata curatate.scaunele supapelor vor fi refacute cu pasta speciala, chiulasa va fi apoi complet echipata si verificata etansarea noilor supape pe scaune inainte de montajul final...problema este ca inca nu mi-au sosit pistoanele...
12 Jun 2015, 10:32: Baietii au curata si teava de inox, este la fel de curata inauntru cat si afara! This post has been edited by meganus_bicorpus: 12 Jun 2015, 09:32 Attached thumbnail(s) IMAG4485.jpg ( Size: 965.75k ) Number of downloads: 503 IMAG4489.jpg ( Size: 834.76k ) Number of downloads: 473 IMAG4484.jpg ( Size: 1.08mb ) Number of downloads: 468 |
--------------------
renault
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cat vrei sa mai folosesti masina?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Nu mi-am propus sa pastrez masina o anumita perioada, termen fix.Daca imi convine un pret pot sa o dau si peste o luna, dar macar stiu ce masina am si pe ce ma bazez la drum lung, in plimbari cu familia.
Nu de putine ori am taiat tara in doua cu tot familionul in miez de noapte, ori am vrut sa circulam pe drum mai liber, ori a fost vreo urgenta..ori asa a fost sa fie. |
--------------------
renault
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Ziceai ca folosesti masina mai mult extraurban la viteze de 70-80 km/h si cu inca 2 persoane in masina. La mine, la viteza de 80 km/h in treapta 5 turatia sta sub 2000, ceea ce este subturat, viteza 4 duce lejer pana in 90km/h, deabia atunci motorul cere 5, asta am observat la mine.
Acum, tu+2 persoane, asta inseamna undeva la 240kg, treapta 5 cu 80 km/h sub 2000 turatii...nu trepida masina? Posibil sa fie o mica diferenta intre cutiile de viteza/rapoarte, acum nu stiu daca conteaza norma euro a motorului, al tau zici ca e 3 pe cand la mine stiu ca e 4. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Motorul meu e de 83 CP (sau atat a avut la nastere) si sub 2000 rpm nu am mers mai deloc.Cand va fi motorul gata va fac niste poze cu tabloul de bord, sa se vada si viteza si turatia.La motoarele Euro 5 la 100 km/h motorul are cam 1800 rpm, dar asta tine de etajarea cutiei.Eu mereu am simtit nevoia unei cutii in 6 trepte, dupa 130 km/h chiar mai trebuia o treapta
|
--------------------
renault
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Masina aia are una dintre cele mai bine socotite cutii de viteze cu care am mers eu vreodata. Si nu, n-am mers cu 2-3 in cei aproape 20 de ani de permis... Si nu, nu-i trebuie deloc 6 trepte, avand putere semnificativ sub suta de cai (60kW x 1,36 = 81,6 CP - ca sa fim "politically correct"). Ei, la puterea aia, este nevoie de o etajare extrem de scurta a cutiei, dar care da avantajul exploatarii motorului pe toata plaja de turatie fara prea mare efort. Si se mai traduce si intr-o placere deosebita de condus prin oras, adica in tr.3 merg foarte lejer, fara sa fie nevoie de mai mult. Ca mai trec frecvent chiar si in oras de 3000 rpm, asta e, dar chiar nu-mi da senzatia ca s-ar chinui. Cu 5 trepte am atins viteza maxima contructiva din carte (la hatch este trecut 171 km/h), iar motorul nu dadea semne sa sara de sub capota.
This post has been edited by cristi.r: 15 Jun 2015, 14:35 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Cu masina asta am mers eu cu 175 9atat arata pe bord, nu stiu daca si era real) si pedala mai avea...ce vremuri!In oras merg mai mult cu a doua si a treia si imi place cand am cate o linie dreapta sa o duc pana la 3500 de ture
|
--------------------
renault
|
|
sk0rpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 475 Joined: 5 October 11 ![]() |
in oras da, o cutie doar de oras, pe autostrada e de groaza, 3000rpm la 130kmh, 205 am prins cel mai mult cu ea, dar dupa 185-190 incepe sa vibreze grav + urca foarte greu, pana la urma e si normal, a fost gandita sa atinga maxim 170.
|
--------------------
renault
megane 2
2003/ hatchback 1.5DCI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 16:44 |