Tremurat la 140-150 km/h 1.5 dCi, ce se intampla ?
![]() ![]() ![]() |
Tremurat la 140-150 km/h 1.5 dCi, ce se intampla ?
sosolino |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 17 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio
2005 1.5dci
|
|||
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Primul lucru, mergi la o vulcanizare buna, verifica jantele sa nu fie indoite si echilibreaza rotile. In 90% din cazuri de aici provine tremuratul la viteze mari.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Daca ai jenti de aluminiu si ai luat o groapa mai tare sunt toate sansele ca janta sa se fi deformat. Am avut aceeasi problema dar s-a rezolvat.
Succes!! |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Sau da jos pentru inceput toate rotile si spala-le de noroi. Eu le curat la fiecare iesire din iarna si scot cate o movilita de pamant. Daca tot ai probleme atunci treci pe la vulcanizare.
Daca ai vibratii in volan la orice viteza inseamna ca ai o janta stramba si se rezolva doar prin inlocuire. |
--------------------
.
.
.
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
Poate fi una din urmatoarele cauze, dupa cum s-a mai spus:
1. echilibrare defectuoasa 2. presiune incorecta (asta se simte si prin faptul ca trage intr-o parte, usor) 3. posibila dezlipire a plumbului de la echilibrare de pe janta. 4. janta deformata 5. boalfa in cauciuc Un caz interesant (eu is patit) e sa se adune mult noroi in partea inferioara a jentilor de aluminiu spate. In cazul asta vibreaza masina "in sine". Ma rog, nu se dezmembreaza, dar se simte de la 150 incolo. Daca ai aluminiu, atentie cand cureti sa nu scoti si plumbul lipit tot pe interior. Iarna le curat odata pe luna (ii rog pe cei din spalatorie sa rezolve), vara la 3. |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
shadower |
![]()
|
![]() EVERYTHING IS SPORT Group: Members Posts: 84 Joined: 2 June 08 ![]() |
Salut!
Nu am vrut sa mai deschid un nou topic despre problema care vreau sa o relatez deoarece am gasit topicul acesta, desi este vorba de alta motorizare dar cu simptome asemanatoare... Tatal meu are un Clio Symbol 2 din 2002 1.4 16V... De vreo 2 ani are un "tremurat" in volan stanga-dreapta foarte intens si enervant intre 100-120 apoi se reduce, iar la 140 aproape dispare. La revizii baietii nu depisteaza niciodata nimic, spun ca masina e in regula desi le explic problema. Motiveaza ca ar fi jantele ovalizate... A dus-o sa ii verifice si directia care tot asa spun ca e ok. O alta problema care am observat-o si nu mi se pare ok desi cei din reprezentanta spun ca nu au despcoperit defectiune e faptul ca, roata dreapta fata o uzeaza mai mult... indiferent care roata o monteaza acolo apare aceeasi uzura... Voi ce parere aveti? P.S.: Masina asta a fost si este condusa "batraneste" de tatal meu si nu a fost lovita prin gropi mari, dupa care sa poti spune "da, de la groapa aia se trage totul"... Va multumesc! This post has been edited by shadower: 20 Jun 2008, 10:56 |
--------------------
RENAULT
Megane
RS CUP Renault Sport Technologies
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Jante strambe 100 %...ce jante are ?aliaj?
|
--------------------
------
------
------
|
|
shadower |
![]()
|
Da, are jante de aliaj, ca masina a fost echipata full... Jantele daca sunt strambe oricum nu sunt vizibile, ca le-au verificat astia la revizie si nu se vede sa fie lovite, ziceau doar ca e posibil sa fie ovalizate de la drumurile proaste din Romania...
This post has been edited by shadower: 20 Jun 2008, 11:25 |
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Daca erau loviturile vizibile nu vibrau la 100...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
shadower |
![]()
|
Nu stiu sincer ce sa mai cred... a mai schimbat rotile intre ele si persista aceeasi vibratie deranjanta... Intre 100 si 120 trebuie sa ti bine cu 2 mani de volan pentru ca trepidatia e puternica...
|
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Trebuie, cred eu, din pacate sa mergi la un "atelier" specializat care sa echilibreze, intrepte etc. rotile ... de obicei la masinuta mea e vorba de echilibrare cand vibreaza, sau rotile sunt foarte uzate (dar nu se pune acum) ... daca nicicum nu vrea atunci "citeste mai sus" ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ce inseamna ca le-ai schimbat intre ele? Stanga cu dreapta sau axa fata cu axa spate?
Cu ce anvelope sunt echipate jantele? De http://www.autozoneonline.ro am auzit numai lucruri bune. Fa-le o vizita, vezi daca te scapa de problema. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
shadower |
![]()
|
Au fost schimbate intre ele, adica axa fata cu axa spate si vibratia e identica nu se schimba... Jantele sunt echipate (recent) cu pneuri Michelin ENERGY...
|
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
o metoda simpla: gaseste un tovaras cu acelasi tip de roti si imprumuta-i ptr 10 min toate rotile. pune-le la tine, mergi pe-un drum drept si vezi daca mai face.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
shadower |
![]()
|
Este masina tatalui, dar cred ca in weekend nu are nevoie de ea si as putea incerca si chestia asta... Daca face la fel si cu alte roti atunci e clar ceva la partea mecanica...
This post has been edited by shadower: 20 Jun 2008, 12:08 |
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu e mai simplu sa mearga la autozone sa ii puna aia fiecare janta pe masina de echilibrat?
Si jantele tovarasului pot fi strambe... |
--------------------
DS
5H
|
shadower |
![]()
|
Eu i-as duce masina la autozone dar sunt din provincie
![]() Oricum trebuie sa ii duc masina la niste oameni specializati in jante de aluminiu, sa vada care e problema si sa le indrepte daca sunt lovite sau ovalizate... Aveti idee cat cost o operatiune de genul acesta? This post has been edited by shadower: 20 Jun 2008, 12:48 |
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Pneurile ies din discutie, Michelin energy sunt bine echilibrate...
Eu aspectul urmator nu-l inteleg, daca s-au inlocuit rotile fata cu spate si vibratiile au ramas in aceeasi plaja de viteza...de regula fiind diferente de dezechilibru pe roti...s-ar modifica si raspunsul in raport cu viteza. In general o janta ovalizata e parsiva...nu prezinta nici un semn de lovire (buza indoita, crapata) dar daca-o invarti merge ca sarpele. Si asta se simte in caroserie...o janta cu o buza lovita dar neovalizata nu va da niciodata vibratii in caroserie, ca pana la urma anvelopa e in contact cu solul si nu janta. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
shadower |
![]()
|
Da, ai dreptate... Vibratia se simte si pe caroserie nu doar in volan, deci e o vibratie destul de puternica, foarte deranjanta...
|
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Si eu as incerca, daca as avea problema asta, cu 4 roti de imprumut cat mai noi si fara probleme. Fac un test de sosea, mai multe viteze...nu se poate sa nu obtii niste raspunsuri...
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
Himnosiss |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 13 November 05 From: Craiova ![]() |
Am si eu problema asta.
Parerea mea e ca la tine nu e din roti pentru ca iti dispare deci ai un moment de "rezonanta" apoi dispare. E din alta parte. cred ca e de la frana sau planetare. Oricum eu zic ca nu e de la roti. La mine problem e de la roti si am si depistat roata cu probleme, pur si simplu fuleaza si e dreapta fata. Am sa o schimb dar pe moment am si rezerva stramba... deh sunt un ghinionist. |
--------------------
Renault
Symbol
- B 75 HFH
decembrie 2007 diesel 85 CP 1.5L ~full
|
|
hellcat |
![]()
|
Pai ce poate sa fie de la frana?
Iar o problema cu o planetara nu apare doar dupa 100 km/h...dupa mine. Mai pot fi si alte cauze, de motor spre ex...dar dat fiind faptul ca la verificarile tehnice in service nu au gasit nimic anormal, iar jantele masinii au multi ani si km parcursi... |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
shadower |
![]()
|
De fiecare data cand tatal meu isi duce Clio la revizie, baietii de acolo ii spun ca problema e de la roti si nu e de pe partea mecanica a masinii... Nu stiu sincer ce sa mai zic...
Da hellcat, jantele au 6 ani si 90.000 km... This post has been edited by shadower: 20 Jun 2008, 14:59 |
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
ess1902 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
Aceeasi problema am descris-o si eu in alt topic. Am jenti de tabla normale, intretinute normal..pt gropile de la noi.Oricum cu masina am mers numai eu (90 000 km) si nu am atins borduri sau altceva.Anul trecut am luat anvelope de vara noi firestone.Am mers cu ele perfect.Anul asta cind le-am incaltat din nou a inceput circul.Vibra in fata.Le-am schimbat si am rezolvat problema pentru ca dupa aia si vibra si tragea spre stanga
![]() |
-------------------- clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
|
|
shadower |
![]()
|
Vineri urmeaza sa si-o duca la revizie si sunt curios daca depisteaza cei de acolo vreo defectiune... Oricum i-am spus ca trebuiesc verificate si jantele daca sunt ovalizate si atunci indreptate.
|
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Roti neeechilibrate necorespunzator 100%...poti sa o duci la 200 de revizii ca nu au cum sa-si dea seama daca sunt rotile neechilibrate....
Discurile de frana nu au cum sa fie...in momentul in care ai un disc ovalizat trepidatia se simte in volan numai in momentul in care pui frana si atat... Planetara la fel...o auzi batand pe curbe... daca bate pe linie dreapta trage de orgenta masina pe dreapta si nu mai umbla cu ea... ![]() ![]() Deci nu mai da vina pe mecanici ca nu au nici o treaba ei...du-te la o vulcanizare buna si rezolva problema in 30 de min. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
shadower |
![]()
|
Pana acum a dus-o la 3 ateliere diferite de echilibrat roti si dupa echilibrarea cu plumbi la fiecare aparat indica 000...
|
--------------------
RENAULT
Megane
|
|
ess1902 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
Eu am o nelamurire...Sa zicem ca ti-ai lovit roata de trotuar.Iti strici janta (eventual din punctele de prindere...si atunci va sta prost pe flansa) si eventual iti fuleaza si roata (din cap planetara presupun...).Cum isi dau seama in service daca flansa cu totul fuleaza (e valabil si pentru rotile din spate) si cum o vor rectifica...pentru ca ce am vazut eu la majoritatea sunt presupuneri.
|
-------------------- clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th August 2025 - 05:56 |