greierasi
![]() ![]() ![]() |
greierasi
Ryk |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|||
oppy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 10 May 08 ![]() |
cu stima va salut din nou. am un megane de 3 luni si evident ca au aparut si stimabilii greierasi. gasisem inainte de ami cumpara meganul niste poze foarte explicite despre cum poti scapa de greieri si acum nu le mai gasesc. am rugamintea daca se poate cel care le-a postat sa le trimita pe acest mail alin_lumaicu@yahoo.com. multumesc anticipat
24 Sep 2008, 11:06: uitasem.... problema o am in zona cd playerului si la sistemul de ventilatie. merci This post has been edited by oppy: 24 Sep 2008, 11:06 |
--------------------
reno
megan sedan manager
14-06-2008
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
Salutare!
Am un greiere care mi-a mancat tineretea si zilele ![]() Si inca ceva legat de greieri in general. Daca presiunea in atmosfera este mai scazuta (gen ploii sau urmeaza ploi si scade presiunea atmosferita din natura) se aud mai putin greierii, asta am patit-o si la vechea masina, un cielo. |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
Mecos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 25 October 04 From: Ploiesti ![]() |
Am un scartait care se manifesta doar cand trec peste un anumit tip de denivelari (sine de tramvai, gropi nu foarte mari) si este localizat undeva in bord stanga. cateodata mi se pare ca se aude din coloana volanului. Apare in special cand trec cu roata stanga prin denivelari. Nu pot sa imi dau seama de unde poate provenii cu exactitate. Daca cineva are niste sugestii il rog sa mi le transmita si mie. Multumesc.
|
--------------------
Renault
Megane II
2007 Expression 1,5 dci 105 CP
- b
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
incercati sa imobilizati tot bordul , la denivelari poate sa bata in parbriz si de aici sa apara multe zgomote
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
citeste aici poate iti e de folos
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=108...dpost&p=1357750 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
aduasarchaeus |
![]()
|
![]() Web Developer Group: Members Posts: 103 Joined: 25 June 08 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Greierasi.... am si eu 2... la masina din semnatura... nu prin bord sau mai stiu eu pe unde ci in usi.... La viteza mai mare (100+) nu se aude absolut nici un scartait ci numai tacanituri de metal... nu se aud foarte tare, nu sunt mofturos (am putea convietui), dar.... mi s-a intamplat sa fiu nevoit sa merg fara muzica si in linistea aia din masina se auzeau 2 zurgalai in usile din fata (stanga si dreapta). ca si cum s-ar lovi foarte des 2 spite de bicicleta (exemplu asta imi vine in minte acum... sorry). Nu ma deranjeaza foarte tare.. dar mi-ar placea sa stiu ca ii pot alunga. Am mai avut 2 tipuri de zgomote de care am scapat.
1. In portbagaj acolo unde se prinde chestia aia de plastic ce acopera portbagajul si e prinsa de hayon cu 2 ate.... capetele atelor, niste sisteme din plastic... jucau in boltul in care se infig. 2. CHESTIA aia de mai sus (aia de plastic ce acopera portbagajul) ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2004/Hatchback/1,6 16V/Dynamique
|
|
Catalinmodena |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Dragi colegi,eu am un tip de greiere mai special,si nu stiu cum sa ma lupt cu el.Sa va spun despre ce este vorba:mergeam pe niste piatra cubica cand aud un scartit pe spate.Opresc muzica si ciulesc urechile.Ajung apoi acasa si localizez zgomotul.Acesta,ca un scartit se manifeta cand apas pe usa din spate-stanga,in partea superioara a acesteia,mai concret pe rama de sus a geamului.
Credeti ca trebuie schimbat chederul,uns sau schimbata usa? Astept parerile si mai ales sfaturile voastre. Multumesc! Nu-mi poate da nimeni vreun sfat ceva?Chiar nu s-a mai intalnit nimeni cu chestia asta? This post has been edited by Catalinmodena: 4 Oct 2008, 18:17 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Ryk |
![]()
|
pai sigur nu trebuie schimbata usa
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Nu Ryk.Asa cum am scris si intr-un topic zgomotul este dat de frecarea chederului usii cu interiorul plafonului(sper ca ma intelegi).Intradevar,si geamul se misca dar nu provine de la el zgomotul.Chestia e ca trebuia ca partea superioara a usii sa fie mai inclinata spre interior,sa forteze in partea din interior a plafonului.Ca daca apas pe usa,la nivelul manerului de care tragi pentru a o deschide,chederul forteaza si nu mai joaca nimic pe acolo.Cel mai bine se simte cand apas pe bucata aia de cauciuc ce delimiteaza geamul mare de cel mic.
Sper sa ma intelegeti! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
Am 5000 de km si de la inceput a existat un greieras care se aude undeva prin bord. Un fel de zbarnait care intra in vibratie pe drumurile noastre deosebite. Eu nu am timp de desfacut bord sau alte elemente si incerc sa-l ignor. Am inceput sa depistez insa ca "tamburusul" de la mansa de avion (frana de mana) zornaie si se pare ca de acolo prin consola se transmite zornaitul in bord.
Am citit aproape toate cele 25 de pagini si observ ca e mai mult moft decat realitate. Drept pentru care am tres 2 concluzii: 1. Ceva zornaituri cam la toate prin bord si montantii laterali 2. Daca exista vreo masina care sa nu inceapa sa zornaie prin Romania v-o fac eu cadou ! S-auzim numai de ...greierasi ! |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Eu am rezolvat problema mea cu scartaitul la usa din spate,desi nu credeam.Am luat un pachet de servetele umede si am sters chederul usii,inclusiv cantul ce il are acesta(de aici era zgomotul,fiinca se adunase praf),apoi chederul montat pe caroserie,caroseria la partea superioara,chederul de la usa pe care culiseaza geamul(am sters acest cheder sus,jos,pe laterale si sus),iar la sfarsit am sters si geamul la marginile unde se imbina cu chederul,atat pe exterior cat si pe interior.Rezultatul:zgomotul a disparut.
Sper ca a-ti inteles. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Catalinmondena, ti-am raspuns legat de intrebarea cu directia intr-un alt topic, pentru ca nu pot trimite mesaje pe privat (inca). Eu, dupa ce am schimbat coloana de directie astazi (3200 RON costul... dar pe garantie), nu mi se mai pare ca am greierasi in bord... dar probabil ca in timp vor re-apare.
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
nadanecostel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 18 May 08 ![]() |
Eu mi-am adus masina anul acesta de Pasti din Franta.Avea 108000km si nu avea nici un greieras. De atunci am facut 20000km si zdrangane si la mine ceva in bord numai pe drumuri denivelate. De vina sunt drumurile noastre proaste, nu masinile.
|
--------------------
renault
megane
1.08.2005/estate
- VN 014649
|
|
Ryk |
![]()
|
imobilizatul bordului cu doua radiere la mine nu a functionat. Le-am pozitionat in toate modurile posibile si din contra, face mai rau
![]() In alta oridine de idei, cum se deschisese si un topic, daca cineva este dispus sa faca treaba in locul meu, pt. uciderea greierilor astept un PM, binenteles operatia se face contra cost si o sa ofer si eu ajutor cum pot si cum ma pricep. |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
vladp |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 30 June 08 From: Galati ![]() |
Salutare,
Referitori la greieri, vin si eu cu unul de care nu prea am citit pe aici. La trecerea peste denivelari si gropi se aude un scartait metalic in spate in portbagaj in partea dreapta sub plasticul care acopera aripa. Am incercat si solutia din ghidul greierasilor cu acel spray WD-40 dar parca mai tare se aude acum. Poate aveti vreo solutie. Si nu cred ca scartaie acel plastic... |
--------------------
Renault
Megane II
07.2005 1.5 Dci 60Kw K9K-D7-22
|
|
alinpurdea |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 15 Joined: 7 April 08 From: Iasi ![]() |
Si la mine cacapacul de la display face ca toti dracii, iar daca tin apasat inspre parbriz nu se mai adue nimic. Am incercat metoda cu banda adeziva dar degeaba.Am pus radiere intre capac si parbriz, exact pe capetele capacului, deocamdata nu se mai aude nimic.O sa incerc si metoda cu siliconul sa vad daca il tine indeajuns de presat incat sa nu ma scoata nici un zgomot.
|
--------------------
renault
megane sedan
2008/ 1.6 16v
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
alinpurdea |
![]()
|
extraordinar.....
|
--------------------
renault
megane sedan
2008/ 1.6 16v
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.207 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 7 Jul 2008, 17:35) Am anihilat, prin stragerea, cu destul efort, a surubului de la axul pedalei de ambreiaj, un gandac manifestat printr-un "ticait", parca zornaia o saiba sau un fir in tabla in ritmul vibratiilor motorului. Zgomotul nu se auza permanent si parea sa vina de undeva din bord dar disparea daca "blocam" pedala cu piciorul. Al meu se manifesta intrte 2700-3200rpm! Si tace daca apas ambreiajul sau il ''ridic'' cu virful piciorului! Eu am zis ca rup cheia, si al dracu surub n-a vrut sa miste nici ''un gang'' macar! ce-i drept e vorba de o cheie fixa, ramane sa mai incerc cu o tubulara ... Tu cit de tare ai tras?! Mai face? |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
marsel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 4 March 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Are cineva idee cum se desfac plasticurile de sub frana de mana, cele din fata cotierei, la Megane 2.2? Am acolo o zumzaiala tare enervanta cand accelerez, si daca apas cu palma pe ele, se opreste zgomotul. Ma gandesc sa desfac acele plasticuri si sa vad daca pot baga printre ele ceva banda sau hartie...
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,9 dci, Privilege, 2008, Tuning by TCM
- CJ xx XXX
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Vezi aici.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
marsel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 4 March 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Multumesc frumos!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,9 dci, Privilege, 2008, Tuning by TCM
- CJ xx XXX
|
|
alinpurdea |
![]()
|
Ma poate ajuta cineva cu o ideea de cum as putea imobiliza suportul de sub RCD sa nu mai pacane si sa nu mai scartie la cea mai mica denivelare? Plasticul din care e facut e de o calitate..... si daca il atingi cu varful degetului incepe sa pacane....
Eu l-am desfacut si am lipit pe el ( si deasupra si dedesubt ) bucati dintr-un suport bord, din ala antialunecare, dar nu a avut loc nicio transformare majora ( in bine ). |
--------------------
renault
megane sedan
2008/ 1.6 16v
|
|
silveretzu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 November 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Salut.
La meganul meu, a aparut un greiere unicat (nu am mai vazut la altii problema asta). Acest greiere s-a instalat in plafon, undeva la jumatatea distantei dintre lampa de citit spate si cea din fata. Cum dau muzica (basul) putin mai tare, acel greiere danseaza in tandem cu acesta. Daca apas pe plafon, sunetul dispare. Ceva idei despre cum se poate remedia problema? |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.5 dCI 60kW
2007 Expression
|
|
Ryk |
![]()
|
eu tot nu am reusit sa scap de zgomotul provocat de bord. Ceea ce cred, este ca "buretele care desparte bordul de parbriz pacane. Aveti vreo idee careva? Sau imi puteti spune dimensiunile radierelor? Ca cele care le-am pus eu nu erau cat distanta respectiva erau putin mai mici.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
Ru55eL |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 16 February 09 ![]() |
@ silveretzu ...nu cumva greierasii aia se aud mai mult spre spate.. ? la mine se aud greieras la plafon dar exact la luneta.. park e putin dezlipit.. si pacane acolo..de la mzq... dar nu ma deranjeaza kiar asa rau... si la bord am..unde arata ceasul..undeva langa parbriz se aude....
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
Decembrie 2005/ Privilege
- 1.6 16V
|
|
crosbyx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 5 November 07 ![]() |
pt. Ryk:
pacaniturile nasoale sunt generate, intr-adevar, de frecarea buretelui dintre bord si parbriz. Poti testa asta foarte usor: mergi pe drum cu denivelari si apesi cu mana cu forta bordul; daca nu mai suna, vezi rezolvarea de mai jos. Daca totusi suna, mai cauta... Am rezolvat problema abordand o alta solutie decat radierele; mi se parea putin complicat: radiere, tus negru etc. Pe un ghemotoc mic din hartie, nu conteaza textura, culoarea, grosimea, infasori strans banda izolatoare neagra, in foarte, foarte multe straturi. Daca lucrezi cu atentie va rezulta un cilindru negru, uniform, cu diametrul bazelor de cca. 1,5cm si inaltimea egala cu latimea benzii (2cm). Datorita benzii, cilindrul va fi flexibil, astfel incat va avea elasticitatea necesara pentru a intra, culcat (cu inaltimea paralela cu bordul), putin fortat, in spatiul dintre parbriz si bord. La fel ca si in cazul radierelor, ai nevoie de 2 cilindrii, de o parte si de alta a afisajului cd-player-ului. Datorita caldurii din zilele astea cilindrii vor tinde sa nu isi pastreze forma, astfel ca e necesar sa fie strapunsi transversal cu cate 2 ace cu gamalie. Rezultatul este multumitor: bordul nu mai suna, iar ca aspect, cine nu cunoaste foarte bine un megane nu va vedea ca e ceva in plus la bord. This post has been edited by crosbyx: 12 May 2009, 19:50 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
Privilege, 2006, 2.0, 16V, 135cp, 6viteze Renault Clio Symbol Expression, 2006, 1.4, 75cp
|
|
Ryk |
![]()
|
crosbyx, merci. Chiar acum voi incerca si revin cu pareri. Dar cat trebuie sa infasor izolier??
This post has been edited by Ryk: 12 May 2009, 19:33 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
claus: cu ajutorul lui ssilviu avem la dispozitie Ghidul complet al vanatorului de greieri amator. Toate solutiile cunoscute pt eliminarea greierilor
mii de multumiri lui silviu |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 08:23 |