mister
![]() ![]() ![]() |
mister
McVic |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Renault Clio Bicorp 1.4 16v 2003
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|||
electriczbif |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 23 May 04 From: Cluj ![]() |
O atitudine foarte constructiva, chiar te rog, sunt si eu curios.
This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 19:15 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Sincer nu am gasit negru pe alb scris ca daca nu ai centua airbagul nu se declanseaza, dar peste tot spune cum centura si airbagul lucreaza impreuna.
QUOTE RENAULT
The system operates in three levels: In mild crashes below 35 km/h the seatbelt pretension will only activate. Above 35 km/h and up to 45 km/h, the system activates the seatbelt pretensioner and the deployment of a 35-liter airbag. A crash above 45 km/h will activate a further seatbelt pretensioning and the deployment of a second airbag with the capacity of 50-60 liters. This second action of the seat belt pretensioner will pull the body back more creating 5 cm of knee room during the crash which the company feels is a critical factor in avoidance of injuries during a crash. http://www.gulftel.com/lillfire/Hybrid.html Restraint systems have also been enhanced by the in-car computer systems. The seat-belt system evaluates the severity of an impact almost immediately (within 10 milliseconds), and then winds in slack, and decides whether to inflate a small or large airbag. http://specials.ft.com/ftit/june2001/FT3Y0EI0JNC.html Airbag and seatbelt thus work together throughout the duration of the impact to distribute the restraining load across the entire surface of the chest and to reduce the loads exerted on the head and neck. The loads exerted on the chest are thus reduced by 60 to 70% and remain below the limits of the most vulnerable individuals, especially the elderly. http://www.renault.com/datamedia/doc/media...B_241103pdf.pdf si foarte interesant pt cei care nu poarta centura http://www.swov.nl/en/kennisbank/protectio...e_seat_belt.htm |
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
electriczbif |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 23 May 04 From: Cluj ![]() |
QUOTE Sincer nu am gasit negru pe alb scris ca daca nu ai centua airbagul nu se declanseaza, dar peste tot spune cum centura si airbagul lucreaza impreuna. Da, asta gasisem si eu... Eh, in lipsa de dovezi, raman la parerea mea ca cele 2 sisteme de siguranta actioneaza independent, desi intr-adevar eficienta lor e maxima daca se folosesc ambele. Daca airbag-urile ar fi conditionate de centuri cred ca ar exista un avertisment mare si rosu scris pe bord, parasolare, etc. Am gasit undeva cat de greu a fost legalizat comutatorul ala care decupleaza airbag-ul din dreapta. |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
McVic |
![]()
|
Tind sa merg spre parerea ta, dar PURTATI CENTURA :!:
This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 19:16 |
|
FlorinZ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 26 November 04 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE Dupa ce am citit si eu posturile voastre am sa trag o concluzie: airbag-ul se declanseaza doar daca ai centura cuplata; daca aceasta nu este cuplata atunci airbag-ul nu se umfla tocmai ca sa nu-ti rupa gatul; deci in concluzie ori purtam centura, ori suferim cu stoicism beep-ul idiot; purtatul centurii pe dupa scaun(cum faceam si eu pana acum) sau metoda cu clipsul nu este recomandata!!!
Totusi pe mine m-ar interesa sa stiu cum pot sa fac sa nu se mai auda beep-ul acela insa martorul luminos de la bord sa-mi ramana activ pe toata durata cat nu am centura legata... Pai daca ai rabdare 90 de secunde dupa ce ai plecat de pe loc nu ai sa mai auzi acel bip stresant Totusi purtati centura :!: |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2004 MEGANE II 1.5 dCi 100 CP
Confort Privilege - Vert Cuivre - Clima - Oglinzi rabatabile electric |
|
FlorinZ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 26 November 04 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE Decuplarea airbagului se face numai pt. cazul in care pui scaunul copilului in fata, care daca esti cat de cat responsabil ai sa ii pui centura.
In cazul in care se umfla aibagul si ai acolo Doamne fereste un copil acela va muri sufocat indiferent de impact. Decuplarea airbaglui pasagerului din dreapta se mai poate face cind pleci la drum lung si esti singur, iar in caz de impacct (fereasca Dumnezeu) sa fie nevoie sa schimbi numai volanul nu tot bordul (ma refer la interiorul masinii). Desi daca airbagul se deschide la 34 de km/h nu prea cred ca ca tre sa schimbi multe lucruru la "botul" masinii dar in interior tre sa schimib volanul si bordul (daca nu era decuplat airbagul din dreapta) Sper sa intelegeti ce am vrut sa zic. Am impresia ca am avut o exprimare cam imbirligata ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2004 MEGANE II 1.5 dCi 100 CP
Confort Privilege - Vert Cuivre - Clima - Oglinzi rabatabile electric |
|
McVic |
![]()
|
se pare ca renault a prevazut o astfel de intamplare prin un cantar care isi da seama daca locul este ocupat sau nu, deci daca airbagul se declanseaza sau nu
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu de cum mi-am luat masina dupa ce am mers cam 1 km fara centura ( de la dealer pana la mine acasa ) si m-a bipait de m-a luat dracu, le -am infipt prin spatele scaunului si de atunci am terminat-o cu ele. ( asta o fac doar prin Buc. la vit medie de 16 Km / h)
![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
McVic |
![]()
|
16 ai tai + 60 ai lui = 76 mai mult decat la testele NCAP
|
McVic |
![]()
|
Oricum, la mine poate a devenit obisnuinta, nu ma deranjeaza, dinpotriva ma simt aiurea daca nu o port
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ce ziceti de http://forum.reno.ro/viewtopic.php?t=853 ?
astept comentarii acolo, pe acel topic.. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Problema nu e daca perna de aer e proiectata sa se deschida sau sa nu se deschida atunci cind nu porti centura. O fi, n-o fi, asta e discutabil pina cind nu gasim ceva scris clar negru pe alb.
Problema este ca daca se deschide cind n-ai centura, poate sa te si omoare. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cat de relevant este, dar uitandu-ma aseara la HBO la "Miscari periculoase", este o faza cand i se desprinde roata din fata la un mercedes, si o ia prin parapeti. Eh, airbag-ul pasager s-a deschis cu toate ca nu era nimeni in dreapta, si banuiesc ca a fost un comportament real al masinii. Deci nici macar la mercedes nu este senzor de greutate in scaun (care de altfel am auzit ca ar fi prezent la unele masini).
Se pare ca nu este conditionata de centura deschiderea airbag-ului, din pacate. Mi s-ar fi parut mult mai logic, chiar si pentru airbag-ul pasager. Contactul de oprire al airbag-ului ar fi fost utilizat doar in cazul in care am pe cineva in dreapta, cu centura pusa, dar deschiderea airbag-ului ar prezenta un risc (copil, femeie insarcinata, ...soacra :twisted: ) |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
electriczbif |
![]()
|
Linistete-te, e doar un cosmar! Unde ai vazut un mertzan la care sa-i sara roata sau sa se deschida airbag-ul fara rost?! Sau filmul a fost finantat de rautaciosii aia de la bmw... :wink:
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
McVic |
![]()
|
au fost prezoanele scoase cu intentie :wink:
This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 19:17 |
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Da. ce vroiam eu sa spun este ca airbagul de pasager sare chiar daca nu e centura pusa, chiar si la mercedes.
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
McVic |
![]()
|
Asa este, dar eu spun ce am citit pe net, poate inca nu s-a implementat
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
O abordare diferita:
Eu cred ca polemica sare aibag-ul cand e centura pusa sau nu nu prea e constructiva. Cred ca mai bine ar fi sa-i convingem pe cei care nu poarta centura ca e spre binele lor sa "buckle up"!!! Cand am fost peste ocean mai era o chestie pe langa amenda primita daca nu purtai centura care ii face pe soferi (si pasageri) mai atenti; daca in urma unui accident ajungeai in spital asigurarea nu te despagubea nici un cent daca nu purtai centura la momentul accidentului. Alta chestie interesanta: la momentul incheierii asigurarii masinii cu cat masina este echipata cu mai multe sisteme de securitate scade costul asigurarii. |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
McVic |
![]()
|
Si asigurarea era mai mare pt soferii cu mai putini ani de conducere.
Asigurarea scadea odata cu urmarea unor cursuri de "defencive driving". Deci pana la urma tot prin bani fortau lumea sa conduca safe. Oricum, ce mafie aveau si nenorocitii aia cu asigurarile :x This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 19:17 |
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai ce crezi ca civilizatia se creeaza fara a apela la masuri pecuniare??? Sa-i vezi pe americani cum poarta centura si nu arunca nici mucul de tigara pe geam... de ce? 250$ amenda sunt o caruta de bani si pt un american mediu, plus ca la renegocierea asigurarii in anul urmator compania de asigurari vede toate prostiile pe care le-ai facut in anul precedent si ... creste cota!!!
![]() |
|
|
McVic |
![]()
|
Mie mi-a placut masura care s-a luat in NY contra soferilor "intoxicati"
2000 $ amenda, carnet suspendat, masina confiscata. Masina se poate recupera de la politie platind jumatate din valuarea acesteia sau va fi scoasa la licitatie :shock: This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 19:18 |
|
arribawd |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE Sistemul ISOFIX de fixare a scaunelor pt. copii cu care este dotat Megane nu se bazeaza pe folosirea centurii de siguranta. Oricum ar ramane valabil punctul 1 ![]() Scuze ca intervin, dar se bazeaza si pe centuri. Nu este exclusiv fixat in centuri, dar centura are rolul de a pastra pozitia scaunului. Ia uitati-va la cativa fabricanti de scaune Isofix si o sa vedeti. Oricum, problema cu scaunele Isofix e ca sunt foarte scumpe, pe de o parte, si de negasit, pe de alta. Eu am cautat, ba chiar am comandat unul o data cu masina, dar ulterior mi-au spus ca nu-l pot livra, sa mai astept si i-am salutat. |
-------------------- |
|
cornel_t |
![]()
|
Eu am un scaunel de copil de la vechiul Megane I unde nu exista ISOFIX, de care sunt f multumit, pe care il prind cu centura de siguranta. Al meu pusti s-a obisnuit sa stea in scaunel de mult, asa ca acum prima grija cand se urca in masina este sa-mi zica sa-i pun centura de siguranta.
|
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
fratilor, si-a revenit senzorul!Am bagat centura cand am plecat la drum lung si acum merge.
bine, acum imi vine sa urlu cand aud bip-ul ala. ma scoate din masina. mor cand merg cu masina pana la colt si trebuie sa-mi pun centura. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Johnny Bravo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Centura si air-bag-ul nu e obligatoriu sa functioaneze impreuna. Asa ar fi ideal dar... De ce? Pentru ca daca nu ai centura pusa si in caz de accident se deschide air bag-ul, se va produce un fenomen de foarfecare a corpului si sigur, coloana vertebrala se va rupe. Tendinta corpului fiind de a intra sub volan, airbag-ul vine si impinge partea superioara invers. De aici, dati-va seama si voi.
|
-------------------- Audi A3 8p 2.0 TDI DSG
Opel Astra H 1.6 Twinport Opel Astra Classic 2 1.7 CDTI |
|
LBR |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 6 February 07 ![]() |
QUOTE(Johnny Bravo @ 18 Jan 2005, 12:37) Centura si air-bag-ul nu e obligatoriu sa functioaneze impreuna. Asa ar fi ideal dar... De ce? Pentru ca daca nu ai centura pusa si in caz de accident se deschide air bag-ul, se va produce un fenomen de foarfecare a corpului si sigur, coloana vertebrala se va rupe. Tendinta corpului fiind de a intra sub volan, airbag-ul vine si impinge partea superioara invers. De aici, dati-va seama si voi. Salve Sunt nou pe aici dar cred ca am ceva de spus in legatura cu centurile si airbag-urile. Acum un an si ceva am fost lovit din lateral stanga de un van - VW(viteza lui inainte de impact aprox. 60km/h). Nu aveam centura. S-a deschis doar airbag-ul lateral"ceea ce fie vorba intre noi m-a salvat". Capsula pirotehnica si-a facut si ea datoria (degeaba pentru ca boul de sofer, adica eu, nu avea pusa centura). Din pacate nu s-a deschis si airbagul lateral dreapta ceea ce a dus la fracturarea bratului celui din dreapta (care nu avea si el centura pusa). In urma accidentului eu m-a ales doar cu speritura si o durere de coloana pentru o saptamana. Masina a fost avariata in proportie de aprox. 30-35%. Stie cineva daca trebuia sa se deschida si airbagul lateral dreapta? Masina este renault clio bicorp 2. Unde pot gasi mai multe detalii despre modul de deschidere a airbag si a centurilor. Linku-rile postate anterior nu mai sunt valabile. Multumesc anticipat de raspunsuri si nu uitati sa puneti centura! |
--------------------
Renault
renault clio 2
- B07LLP
2003
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Daca privesti filmele facute la testele EuroNCAP, vei observa ca la impact lateral se deschid doar airbagurile de pe partea impactului. Daca cel din dreapta avea centura pusa, socul "de recul" la lovirea corpului de usa din dreapta nu ar fi fost atat de puternic in cat sa necesite airbag si nici nu cred ca ar fi patit ceva...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
daca ar fi avut centura ar fi ramas lipit in scaun. se alegea cu cateva vanatai cel mult.
|
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
ce spune LBR .ar trebui sa puna pe ginduri pe unii.Acest om a trecut printr-o experienta nefericita fara a purta centura si acum spune PURTATI CENTURA. ..sa nu asteptam motive sa ne convingem personal sa invatam din greselile altora
bine ai venit LBR,felicitari pentru primul post... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by apostol_emil: 6 Feb 2007, 18:49 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th August 2025 - 02:56 |