Condens portbagaj.
![]() ![]() ![]() |
Condens portbagaj.
CipTal |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 12 September 14 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007/1.5 dci 85 CP
- xxx
|
|||
mariusik88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 25 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Presupun ca trebuie sa desfac mocheta de pe partea respectiva.
|
--------------------
Renault
Clio IV
2017 / 0.9 TCE / Life
- RO
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Cel mai probabil pe la lampa stop. Patit si eu si rezolvat cu mastic auto. Presul ala gen tava din cauciuc tine oricum umezeala sub el. Faptul ca nu ai circulat mai mult timp , deci nu ai folosit ventilatia , a favorizat acumularea de umezeala.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
mariusik88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 25 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Imaginea e luata de pe net, eu am presul normal (vreau sa-mi iau tavita in viitorul apropiat).
Multumesc de raspunsuri. O sa vad in weekend ce ii fac, sper sa gasesc cauza si sa o rezolv. Revin cu un raspuns. 16 Jan 2015, 20:02: Am ajuns acasa si in portbagaj este transpirat si "peretele" cu încuietoarea. Cred ca nu etanseizeaza bine potbagajul si se face condens in prostie. This post has been edited by mariusik88: 16 Jan 2015, 20:02 |
--------------------
Renault
Clio IV
2017 / 0.9 TCE / Life
- RO
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.131 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Scoate roata de rezerva si vezi sa nu fie apa in gaura aia sub ea. Posibil sa fi intrat peste garnitura capotei portbagaj.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
mariusik88 |
![]()
|
Am descoperit. Apa intra prin gaurile de ghidaj ale barii spate (prin stanga mai mult, prin dreapta mai putin).
Ma gandeam sa ii bag silicon sau exista vreun mastic pentru asa ceva? |
--------------------
Renault
Clio IV
2017 / 0.9 TCE / Life
- RO
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Este mastic special ca acela pentru lipit fata de usa.....dar se poate folosi si silicon mai elastic.
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
mariusik88 |
![]()
|
Problema rezolvata. Am pus silicon ieri astazi m-am dus la omv si i-am dat cu jet de apa si nu a mai intrat.
Multumesc pentru raspunsuri. La service imi cereau 190 lei (2 ore de manopera) ![]() This post has been edited by mariusik88: 18 Jan 2015, 12:01 |
--------------------
Renault
Clio IV
2017 / 0.9 TCE / Life
- RO
|
|
razvan_kalibra92 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 16 November 10 ![]() |
Salutare! Acum vad ca este o problema des intalnita. De vreo jumatate de an constat cu stupoare ca se formeaza de-a dreptul BALTA la roata de rezerva. Am scos acum vreo luna cca 2L de apa..iar weekendul asta mi-am montat muzica pe masina si-a fost nevoie sa demontez mocheta sa pot sa trag cablurile.. surpriza! Am scos vreun litru de apa de acolo..
Dupa alte 2 zile, timp in care n-a plouat deloc, am gasit condens in portbagaj..era "transpirata" toata tabla in portbagaj, inclusiv in zona capotei spate.. Cand m-am bagat sa trag cablul pe la podul pedalier am vazut ca si peretele ala dintre habitaclu si compartimentul motor era transpirat.. Masina este un symbol din 2006 si o am de noua. Nu a avut niciun eveniment. Nu stiu ce sa mai fac, pentru ca ecuatia cu firele de la amplificator, amplificator, subwoofer combinate cu apa nu prea-mi place cum suna. Va rog daca ati gasit o solutie sa ma ajutati. This post has been edited by razvan_kalibra92: 3 Mar 2015, 11:47 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4MPI
2006 FIDJI
- PH 26 RAZ
|
|
GlontZ_YO! |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 11 January 08 ![]() |
Din experienta proprie, sper sa iti fie de folos:
Am avut un incident in urma caruia a fost reparat portbagajul, indreptat, vopsit, etc. Dupa ce am luat masina din service, am observat ca sunt 2 clipsuri de plastic cum deschizi portbagajul si unul la roata de rezeva. Le-am deschis si am vazut ca fac se vede pe afara. La momentul respectiv nu stiu ce a fost in capul meu, de le-am lipit cu picatura, "etansand" astfel portbagajul. Au fost necesare cateva zile pentru a face condens, desi nu plouase, astfel ca am luat clipsurile, le-am curatat si de atunci nu am probleme... Sau mergi la un mester, ceva, e clar ca la tine in portbagaj nu se face aerisirea cum ar trebui, lasand loc condensului.. Numai bine! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001, 1.4 8v
- B-xx-xxx
|
|
CipTal |
![]()
|
Vei gasi raspunsul dar trebuie sa mai cauti pe forum.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007/1.5 dci 85 CP
- xxx
|
|
kretzu77 |
![]()
|
![]() n00b Group: Members Posts: 310 Joined: 14 August 06 ![]() |
Nu ar strica un link catre raspunsul respectiv.
Din cate stiu, una din probleme mai este si aerisirea laterala. This post has been edited by kretzu77: 4 Mar 2015, 00:20 |
--------------------
Toyota
Corolla E15/Prius 3
2008 1.4D-4D/2012 Hybrid Ne nastem pe rand si murim pe sarite!
|
|
razvan_kalibra92 |
![]()
|
QUOTE(GlontZ_YO! @ 3 Mar 2015, 11:59) Din experienta proprie, sper sa iti fie de folos: Am avut un incident in urma caruia a fost reparat portbagajul, indreptat, vopsit, etc. Dupa ce am luat masina din service, am observat ca sunt 2 clipsuri de plastic cum deschizi portbagajul si unul la roata de rezeva. Le-am deschis si am vazut ca fac se vede pe afara. La momentul respectiv nu stiu ce a fost in capul meu, de le-am lipit cu picatura, "etansand" astfel portbagajul. Au fost necesare cateva zile pentru a face condens, desi nu plouase, astfel ca am luat clipsurile, le-am curatat si de atunci nu am probleme... Sau mergi la un mester, ceva, e clar ca la tine in portbagaj nu se face aerisirea cum ar trebui, lasand loc condensului.. Numai bine! Mersi frumos, dar nu am inteles faaza cu "clipsurile" ... adica am vazut ca sub roata de rezerva e un "capacel" de plastic.. dar e etansat. Nu am inteles ce clips la deschiderea portbagajului si daca ai putea sa ma ajuti cu o poza sau ceva as fi recunoscator. Multumesc anticipat! si da, kretu77 are dreptate, nu ar strica un link daca tot stii despre problema asta, CipTal! |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4MPI
2006 FIDJI
- PH 26 RAZ
|
|
GlontZ_YO! |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 11 January 08 ![]() |
Da, e vorba de capacelele alea. Unul e la roata de rezerva, iar celelalte 2, cum deschizi portbagajul, unde se termina mocheta...
Ridici un pic mocheta si trebuie sa le vezi. Sunt identice cu capacelul de la roata. This post has been edited by GlontZ_YO!: 4 Mar 2015, 09:07 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001, 1.4 8v
- B-xx-xxx
|
|
razvan_kalibra92 |
![]()
|
Am inteles, o sa ma uit cand ajung acasa, mersi frumos! Numa` bine!
Iar pentru condensul dinauntru, ce ziceti o fi de la filtrul de habitaclu? are vreun an jumate de cand e neschimbat.. ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4MPI
2006 FIDJI
- PH 26 RAZ
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Schimba filtru de polen/habitaclu si verifica scurgerile care dau jos la roti, trebuie sa scoti bratele stergatoarelor si carenajele de sub ele sa ai acces la acele scurgeri.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
razvan_kalibra92 |
![]()
|
Mda si ma temeam ca o sa ma plictisesc weekendul asta
![]() Baieti multumesc mult! Am pe cineva la Serus Ploiesti si mi-a spus sa verific "garniturile" alea dintre caroserie si stopuri..care am vazut ca sunt dintr-un burete cu adeziv..ca s-ar putea pe acolo sa intre apa, adica in 90% din cazuri asta e problema. As inlocui porcaria aia, dar as pune ceva din cauciuc..o sa merg pe la un brico, dedeman ceva si-o sa caut un fel de cheder lat sa pun in locul benzii adezive de fabrica. A mai incercat cineva asta? ca nu le-as da cu mastic. Multumesc inca odata! This post has been edited by razvan_kalibra92: 5 Mar 2015, 14:06 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4MPI
2006 FIDJI
- PH 26 RAZ
|
|
liviu_r18 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 6 July 10 ![]() |
nu cred ca este vorba de intrari de apa in portbagaj cat este condens . am si eu aceeasi problema dar sunt sigur ca este numai condens deoarece la mine gasesc uda(plina de apa)-roata de rezerva, si nu pe partea care sta pe tabla ci pe deasupra , adica partea care este acoperita de pres . daca gasiti solutii puneti raspunsul va rog. va multumesc si va salut
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 . 1.4 8V
- VL-06-UOI
|
|
CipTal |
![]()
|
QUOTE(liviu_r18 @ 3 Apr 2015, 19:35) nu cred ca este vorba de intrari de apa in portbagaj cat este condens . am si eu aceeasi problema dar sunt sigur ca este numai condens deoarece la mine gasesc uda(plina de apa)-roata de rezerva, si nu pe partea care sta pe tabla ci pe deasupra , adica partea care este acoperita de pres . daca gasiti solutii puneti raspunsul va rog. va multumesc si va salut Apa intra in portbagaj astfel incat treptat este absorbita de mocheta care acopera roata de rezerva. De regula patrunde in portbagaj prin gaurile de ghidaj ale barii spate. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2007/1.5 dci 85 CP
- xxx
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
eu folosesc dezumidificator. nu se mai strange asa mult umezeala si iarna nu se mai aburesc asa tare geamurile.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
liviu_r18 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 6 July 10 ![]() |
multumesc de raspunsuri ! si la mine este problema aburirii geamurilor in special parbrizul dar nu numai iarna ci si pe timp ploios
This post has been edited by liviu_r18: 3 Apr 2015, 21:48 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 . 1.4 8V
- VL-06-UOI
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Ce inseamna ca folosesti dezumidificator? Despre ce e vorba ?
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
beneficii.jpg ( Size: 57.85k )
Number of downloads: 202
Este vorba despre acest tip de aparat, se gaseste in supermarket-uri. Sunt si variante mai ieftine, sau altceva cel mai low cost, cumperi un asternut de pisica ATENTIE sa fie silicat! sunt niste granule care absoarbe pipi de pisica dar acele granule absoarbe foarte bine si umezeala, se baga continutul in 2 ciorapi unu in altul si se arunca in portbagaj. Atentie umezeala se absoarbe treptat rezultatele se vad in cateva zile. http://www.avantaje.ro/articol/cum-dezabur...-cateva-secunde |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
rocco123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 2 June 15 ![]() |
Am descoperit ca apa care se strange la roata de rezerva in portbagaj vine de pe lateral de la prinderile laterale din plastic ale barii din spate. Pentru asta am desfacut mocheta laterala si cu un furtun am"plouat" aripa din spate. Apa care se scurge pe aripa spate intra intre tabla si partea laterala a barii din plastic(foto), apoi intra in portbagaj pe la prinderile alea 5cm x 6 cm negre(vizibile doar din portbagaj).
intrebare: acele prinderi/ghidaje au o guma de cauciuc (care la mine lipseste acum) sau e doar indoita/murdara? This post has been edited by rocco123: 26 Jun 2015, 15:45 Attached thumbnail(s) exemplu.jpg ( Size: 5.93k ) Number of downloads: 192 |
--------------------
Renault
Symbol II
2006
|
|
Grigo0605 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 23 April 15 ![]() |
Și eu am găsit apă în portbagaj, aproximativ un litru...
M-am uitat la stopuri dar văd ca sunt încă bune garniturile, în caz de ceva voi pune bandă dublu adezivă/ mastic/ silicon, oricum nu cred să fie de la ele. Am să dau bara jos, mă voi uita pe acolo și revin cu poze de găsesc ceva. This post has been edited by Grigo0605: 3 Oct 2015, 22:55 |
--------------------
.
.
. Volkswagen Jetta / 2016 / 1.2 TSI / 77 kw 105 cp
Renault Clio 2 / 2003 / 1.5 dci / 48 kw 65 cp |
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Uite eu, frustratul de pe un alt topic...desfa stopurile, da mocheta la o parte si vezi ca sunt niste ghidaje negre de la bara care intra in caroserie in niste forme de cerc. Alea nu sunt acoperite decat pe exteriorul caroseriei cu un burete adeziv. Acoperi gaurile alea cu silicon si acoperi si distanta dintre caroserie si bara. Eu chiar azi am facut operatiunea, vezi postul 131
This post has been edited by alexgeogabriel: 4 Oct 2015, 20:12 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
CZoperator |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 21 September 23 ![]() |
La Megane 4 sedan, a rezolvat care problema condensului din portbagaj, in compartimentul rotii de rezeva?
|
--------------------
Renault
Megane IV
2019, 1.33 tce, 115 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 20:37 |