Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

dCi... 80 sau 100?

claus
post 8 Nov 2004, 16:29
Post #31

private spice

Group: Members
From: Bucuresti

zero, dat fiind faptul ca am facut putin peste 60.000 cu 1.5 de 80 de cai, pot sa spun ca este diferenta intre 80 si 100 cp
a, si stiu si cum trage o laguna de 120, da' deja e alta mancare de peste
a, si zero .. incearca sa urmezi linia topicului.. si, sa stii ca ti se pot sterge mesajele aiurea doar din cateva clickuri de mouse

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Zero
post 8 Nov 2004, 16:46
Post #32

Membru incepator

Mesajul nu-ti era adresat tie. Dar daca stii care este diferenta poate i-o explici si lui Sneferu. Pentru el ori ca sunt 20 cp, ori 5 cp, tot una este. Crezi ca diferenta intre 120 cp si 100 nu este valabila si de la 100cp la 80? Eu cred ca da.
In ceea ce priveste stersul mesajelor, daca asta e job-ul tau, n-ai decat sa le stergi. Mie nu mi s-au parut mesaje aiurea, nici jignitoare, poate putin ironice, dar daca forumul asta e pentru fetite, ar fi trebuit trecut in instructiuni (sau in prezentare ce-o fi). La urma urmei a fost o confruntare de idei pe marginea a doua tipuri de motoare (adica exact subiectul acestui topic - apropo de mesaje aiurea-). Daca tie ti s-a parut prea dur ar trebui sa vezi cum se "vorbeste" pe alte forumuri.

--------------------
+
Sneferu
post 8 Nov 2004, 17:24
Post #33

Membru

From: O groapa numita ... Bucuresti!

Si totusi ce vrei de la noi?

E parerea mea si mi-am sustinut-o; sper ca omul sa isi i-a masina care sa ii satisfaca dorintele. Si mai cred ca un 1.9dci ar fi mult mai bun decat 1.5dci 100cp. Dar nu am vazut diferenta notabila intre 1.5dci 80cp si 1.5dci 100cp. Poate sunt eu mai nesimtit...

Eu i-am spus parerea mea; altii au facut la fel; el, baiat destept, cu astea in minte se va duce la drive test. Poate are noroc sa se dea cu amandoua motoarele. Poate nu. Dar oricum va avea niste informatii in plus.

Pana una - alta nu vad in mesajele tale nici un argument tehnic; doar chestii ca ai "simtit" tu ca la 120 cp e mai bine decat la 100 cp --> adica un fel de iarna nu-i ca vara.

Iertare, dar asta stiu si eu; insa nu vad de ce ar da 1000 eur in plus pe cei 20 cp...si iarasi spun ca este parerea mea, sustinuta cu argumente, nu coleric...

Referitor la limbaj, el e ok atat timp cat nu deranjeaza pe altii...in fond ne vrem democrati. Dupa cum vad prin posturile tale tu iti sustii parerile cu atacuri la persoana; chiar daca aveam 10 ani tot nu aveai cum sa ma combati ;-).

Numai bine....(nu tie, stai calm!)

This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 17:53

--------------------
Megane II Sedan 1,5 dCi 80 CP Gris Holograme
Confort Privilege
August 2004
+
Zero
post 8 Nov 2004, 17:57
Post #34

Membru incepator

Si totusi ce vrei de la noi?

De la tine ti-am mai explicat ca nu ma astept la nimic.

E parerea mea si mi-am sustinut-o; sper ca omul sa isi i-a masina care sa ii satisfaca dorintele. Si mai cred ca un 1.9dci ar fi mult mai bun decat 1.5dci 100cp. 

Evident. Doar de putere.

Dar nu am vazut diferenta notabila intre 1.5dci 80cp si 1.5dci 100cp. Poate sunt eu mai nesimtit...

Daca zici tu...

Eu i-am spus parerea mea; altii au facut la fel; el, baiat destept, cu astea in minte se va duce la drive test. Poate are noroc sa se dea cu amandoua motoarele. Poate nu. Dar oricum va avea niste informatii in plus.

Sunt de acord.

Pana una - alta nu vad in mesajele tale nici un argument tehnic; doar chestii ca ai \"simtit\" tu ca la 120 cp e mai bine decat la 100 cp --> adica un fel de iarna nu-i ca vara.

E, aici nu mai sunt de acord. Desi am zis ca nu ma mai antrenez in pseudodiscutia asta, dar totusi. Ca argument tehnic am amintit de turbina variabila. Detaliile nu le cunosc f bine pt ca nu ma consider un expert. Dar am lasat un link catre alt forum unde detaliile sunt explicate intr-un mod profesionist. Daca nu ma insel am postat si o adresa web mai demult. Vroiai sa intru acolo sa dau copy-paste in forumul asta? Eu zic ca cine poate (si vrea) sa inteleaga poate sa citeasca detaliile acolo. Iar daca tu-mi spui ca intre 120cp si 100cp nu e diferenta, inseamna ca esti novice rau in ale motoarelor. Dar, lasa... sa nu-ti fie rusine d-asta.

Iertare, dar asta stiu si eu; insa nu vad de ce ar da 1000 eur in plus pe cei 20 cp...si iarasi spun ca este parerea mea, sustinuta cu argumente, nu coleric...

Am prezentat ceva argumente. Mai vrei? Iata inca unul: 80% din masini sunt cumparate in leasing, ceea ce inseamna ca sunt sanse ca si persoana in cauza sa-si fi luat masina in leasing (sau s-o ia). 1000 euro in 36 luni inseamna aprox 28 euro/luna. Parerea mea ca aceasta valoare are o pondere mica in totalul ratei de leasing si merita pentr 20cp in plus. Iar argumentele tale sunt pur si simplu teoretice si bazate pe niste impresii, sau ca ai auzit tu ca a crapat o turbina la nu stiu ce Nissan. Asta nu este argument.

Referitor la limbaj, el e ok atat timp cat nu deranjeaza pe altii...in fond ne vrem democrati. Dupa cum vad prin posturile tale  tu iti sustii parerile cu atacuri la persoana; chiar daca aveam 10 ani tot nu aveai cum sa ma combati ;-).

Referitor la limbaj, imi cer scuze daca am sarit calul. Eu zic ca nu. La urma urmei suntem barbati in toata firea (cred). Chestia ca n-aveam cum sa te combat... nu-mi fac acum un scop din asta.

Numai bine....(nu tie, stai calm!)

Numai bine si tie!

--------------------
+
claus
post 9 Nov 2004, 01:08
Post #35

private spice

zero si sneferu.. n-am nimic personal cu nici unul dintre voi, da' cred ca ar fi mai interesant daca astea 2 ar fi ultimele voastre mesaje dupa topicul asta.. si-asa deja sunt in plus, si omul care a inceput topicul nu cred ca mai intelege nimic ...
multa bafta !

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
maxreno
post 12 Nov 2004, 21:48
Post #36

Membru incepator

130-140 ar fi viteza maxima cu care as merge eu. Depasirile s-ar incadra in 80-110km/h. Daca masina se descurca intre aceste valori, cu un AC, cu vreo 4 persoane si cateva bagaje (oare deja e prea mult? biggrin.gif ) atunci nu-mi trebuie mai mult..

... Atunci, daca acestea sunt pretentiile, iar mia de euro e la mare pret, nu merita sa o o investesti. Cumpara dCi-ul de 80CP! Am 9000 de km cu a mea si am simtit nevoia doar de vreo 2 ori de mai multa putere. O data m-am enervat ca are demarajul foarte lent si plecau toti de la stopuri inaintea mea (la un traseu lung in afara tarii, dar in 20 secunde ii lasam in spate) si alt'data nu mi-a iesit o "figura", dar niciodata la viteze mari.

Foloseste banii cum stii tu mai bine. Eu din reducerea de la dealer mi-am luat extra (pe langa altele) incalzire in scaune (123euro). Crede-ma ca nu e un moft. Desi nu sunt un friguros am ajuns sa indragesc jucaria asta. Pe vremea asta rece, prietena mea o foloseste mai mereu, iar in ce ma priveste, in max 10 min ajung la job iar masina nu apuca sa se incalzeasca, posteriorul meu se simte deja gadilat smile.gif Alegerea mea a fost sa cumpar confort in defavoarea unui motor mai puternic. Inca ma fericesc pentru alegerea facuta!

Succes la alegerea masinii !

--------------------
Megane II Sedan 1.5dCi 80CP Privilege
+
Agglutina
post 14 Nov 2004, 18:56
Post #37

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

STITI VOI CUM E: FICARE ISI IA MOTOR DUPA CUM IL TINE PUNGA SI DUPA CE STIL DE CONDUS ARE...
NU CRED CA CINEVA (ONEST) SE POATE PLANGE DE PERFORMANTELE MOTOARELOR DCI.

--------------------
Megane II Bicorp, 1.5 dCi, 80 CP, rosu
Pack Authentique + proiectoare ceata si CD
+
smoothdrive
post 15 Nov 2004, 09:42
Post #38

Membru incepator

ohoo.. cate raspunsuri de cand n-am mai intrat pe forum.. Deci, mersi mult pt. ele dar din ce am citit pana acum am ajuns la concluzia ca nu prea am de ce sa dau 1000 euro in plus pt. motorul de 100. Singurul plus ar fi ca ma ajuta in depasirile riscante, pe care oricum nu le fac.. si nu stiu cati dintre voi le-ar fac stiind ca are 2 copii pe bancheta din spate wink.gif

--------------------
+
smoothdrive
post 15 Nov 2004, 09:50
Post #39

Membru incepator

@maxreno
Pai exact pt. acest motiv am si apelat la un mic ajutor din partea posesorilor de megane. As putea lua un ESP, faruri xenon, etc. care poate ca ma vor ajuta mai mult...

This post has been edited by cmandrei: 10 Mar 2006, 17:53

--------------------
+
smoothdrive
post 15 Nov 2004, 10:13
Post #40

Membru incepator

Inca ceva.. Dupa ce am citit raspunsurile de pe forum, m-am dus pe siteul serus sa fac o configurare sa vad ce pot face cu 1000 euro.

Mi se pare mie sau au scazut preturile ?? :shock: Un megane sedan dCi-80cp Confort Expression e 12.700 euro.. parca era mai mult!

--------------------
+
Zero
post 15 Nov 2004, 11:04
Post #41

Membru incepator

Smoothdrive, sunt de acord cu optiunea ta indiferent care ar fi fost. E perfect adevarat ca pt 1000 Eur poti sa-ti pui orice altceva: de la xenon pana la scaune incalzite sau trapa. Toate minunile astea pot sa-si dovedeasca utilitatea la un anumit moment. Poate cele mai importante accesorii pe care ai putea sa le pui ar fi cele de securitate. Cu viata ta si a copiilor tai nu-i de glumit. Deci, exceptand acesoriile de securitate, restul acesoriilor pot la un moment dat sa-si dovedeasca utilitatea, dar nu tot timpul. Pe cand cu 20cp in plus ai de-a face din momentul in care demarezi pana cand parchezi masina si asta in de fiecare data cand mergi cu ea. Motorul este cel pe care-l simti tot timpul cand te aflii la volan, este cel care reactioneaza primul cand apesi pedala de acceleratie. Iar modul in care reactioneaza poate fi deasemenea un element de confort, atunci cand il simti cum trage si te scoate dintr-o intersectie aglomerata sau orice alta situatie dificila, sau de disconfort cand apesi acceleratia pana la capat si vezi ca motorul nu reactioneaza atat de repede cat te asteptai. Puterea motorului poate fi considerata cel mai important element de confort al unei masini, pt ca de motor depinde tinuta de drum a masinii. In ceea ce priveste depasirile, sunt convins ca depasiri vei face. E imposibil sa le ocolesti, fie ele riscante sau nu. Dar, repet, ceea ce-ti vei lua va fi foarte bine pt tine, iar ceea ce am scris eu mai sus este o parere pur personala. Succes!

--------------------
+
alintosu
post 23 Apr 2012, 17:26
Post #42

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Am condus meganeuri si de 82 si de 101 cp...amandoua erau ok...nu aveau probleme la motor...pot sa va spun ca nu se simtea mare diferenta la cum mergeau...DAR...cel de 82cp era hatch si avea masa 1100 si ceva de kg ,iar cel de 101cp era break si avea masa de 1300 si ceva de kg...deci aceste doua motoare puse pe acelasi tip de masina , clar prezinta diferente de mers...dar nu cred ca foarte mari incat sa merite diferenta de bani...eu as lua mai de graba motorul de 1.9 si 131cp sau 2.0dci 150cp...acolo diferentele ar fi majore si ar merita investitia...parerea mea...

--------------------
Renault Megane II Grandtour, 1.5 dCI, 74kW 2004
126cp, 260Nm
+
mircea_aq
post 23 Apr 2012, 18:04
Post #43

Membru autentic

Colegul smoothdrive a intrat ultima data pe forum pe:

15th November 2004 - 10:00

smile.gif

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
gabize
post 23 Apr 2012, 18:40
Post #44

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

da poate asteapta inca raspuns pe mail smile.gif

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 02:39
Dacia