Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ce piese ati schimbat la meganeul vostru pana acum, Megane II.1

ipatrick
post 23 Feb 2007, 15:03
Post #241

Membru incepator

Group: Members

Schimbat celebrele flanse amortizor cu rulmenti cu tot...
In cartea de service mi-au scris: "Inlocuit col. amortizor"...

Asta s-a intimplat la 18.112 km (acum citeva zile), cu ocazia vopsirii unei aripi spate (pe asigurarea Casco), mi-au schimbat pe garantia Renault, partile legate de suspensie... nu stiu exact ce...
Eu doar le-am semnalat ca la miscarea volanului stinga-dreapta se aude un zgomot, ca de arc, ce a crescut progresiv, in timp, in intensitate... plus un oarecare troncanic la trecerea peste obstacole mai mari...
Am "studiat" temeinic acest forum pt a identifica posibilele rezolvari ale acestei probleme, si astfel am dedus ca e vorba de flanse amortizor...
Tipul de la service a fost foarte rapid, mi-a spus ca e vorba de "ceva la kitul de amortizare"...

Masina a stat 4 (!) zile in service, au rezolvat tinichigeria plus suspensia...
Acum NU se mai aude nici un troncanit sau zgomot ca de arc la miscarea volanului, nu se mai aude nimic! E CA NOUA!
Oricum, ingrijorator e faptul ca din cei 18 K km, cam 6-7 K km au fost facuti in afara RO... iar stilul meu de condus nu e foarte "distructiv", am grija la gropi dar nu excesiv...

Costuri:
1. Reparatia la suspensie ar fi costat (conform spuselor celor de la service), piese plus manopera - aproximativ 12 mil lei vechi... Cam ingrijorator...
2. Reparatia la o aripa (un singur element!), indreptat f putin + vopsit = 5.2 mil lei vechi... de asemenea, ingrijorator...
3. La prima revizie, de 14.800 km, Total 4.2 mil. lei vechi... doar "consumabile"...

Ultima precizare: e vorba de service Redac din Craiova... Sint multumit de ei, singurul lucru de reprosat e timpul prea mare cit sta masina in service...

--------------------
RENAULT MEGANE 2005, 2.1
Renault Megane Sedane 2.1, Noiembrie 2005
1.6 16V Confort Expression, Vert Cuivre, Clima, Airbaguri Spate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yce
post 25 Feb 2007, 19:52
Post #242

Membru

From: fetesti

o rugaminte la toti cei care isi expun problemele. va rog daca puteti sa veniti si cu mai multe detalii gen: preturi (pe fiecare componenta in parte si locul unde au fost schimbate);o descriere a modului de inlocuire a pieselor. Cred ca vor fi de ajutor

caut imagini cu farul si modul de fixare a becurilor

--------------------
renault megane II 2004; break; 1,5dci; 80cp; esp; pilot
+
sorin
post 20 Mar 2007, 13:57
Post #243

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

Am schimbat 4 bujii incandescente(2 erau arse) la 62.000 km,nu e cam repede?A costat 146 de euro cu tot cu montatul.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
ro_megane
post 30 Mar 2007, 09:48
Post #244

Membru

QUOTE(ncristi @ 16 Feb 2007, 21:24)
Stai linistit ca sunt sigur ca nu o sa patesti asemenea catastrofe  smile.gif

another_brick_in_the_wall este unul din marii ghionosti ai acestui forum  smile.gif
*

pentru a ma inscrie in acest club select radmasa.gif , unde intrarea se face de 5-7 reparatii in sus, revin si trec si eu "jurnalul fericirii"

Nr. Data Km Reparatie mecanica
1 mai.-06 12.655 schimbat kit amortizoare fata
2 aug.-06 19.561 schimbat lampi spate
3 sep.-06 21.301 schimbat motoras aeroterma
4 dec.-06 26.075 schimbat kit amortizoare fata
5 ian.-07 28.364 curatat corp clapeta - test CLIP
6 ian.-07 29.000 schimbat caseta de directie
7 ian.-07 29.000 schimbat claxon
8 feb.-07 29.700 schimbat coloana de directie
9 mar.-07 32.500 de schimbat fulie devazoare, kit distributie, kit accesorii

toate pe garantie, deci nu stiu preturi, la care se mai adauga 2 teste Clip- curatat corp clapeta (unul platit-1milion)... si n alte prezentari in service pentru a se face constatarile (chiar si de 2 ori daca se poate)... doar esti client Reno, trebuie sa ne vezi si service-ul ... nu numai sa te plimbi ca presedintele tarii de origine...

Astept comentarii ale celor ce reprezinta Reno, pe acest forum...

Concluzie, pentru cei care nu si-au luat Renault - sa nu o faca, pentru cei care au comis-o deja - tinem aproape pe forum... biggrin.gif

Regards,

--------------------
Renault Megane Sedan Expresion 2005 1,6 16v
+
mafiosso_LODAN
post 30 Mar 2007, 10:01
Post #245

Membru autentic

From: Bucuresti

Ai uitat sa ne zici ce masina ai? Model, an, motor, varianta.

--------------------
Renault Megane/Laguna 3 - xxxxx 2005/2013
+
ro_megane
post 30 Mar 2007, 10:18
Post #246

Membru

QUOTE(mafiosso_LODAN @ 30 Mar 2007, 11:01)
Ai uitat sa ne zici ce masina ai? Model, an, motor, varianta.
*

scrie mai jos... Binenteles ... Renault Megane Sedan, 1,6 litri, 16valve, anul nasterii undeva in 2005, nu stiu luna si zi...

--------------------
+
ncristi
post 30 Mar 2007, 10:45
Post #247

Membru autentic

Pe unde mergi cu ea frate ca eu am curatat corp clapeta la aproape 50k.

Daca ai schimbat caseta de directie asa devreme este clar ... biggrin.gif

Partea nasoala este ca daca continui asa distrugi orice masina indiferent de cat de solida ar fi.

O alta partea nasoala este ca din cauza voastra dau astia garantie 50k la trenul de rulare laugh.gif

This post has been edited by ncristi: 30 Mar 2007, 10:47

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
mafiosso_LODAN
post 30 Mar 2007, 10:50
Post #248

Membru autentic

Pai daca a lui e din 2005 inseamana ca el are chiar 20.000 km garantie la trenul de rulare si nu 50.000 km.

--------------------
Renault Megane/Laguna 3 - xxxxx 2005/2013
+
claus
post 30 Mar 2007, 11:02
Post #249

private spice

ro_megane.. tu siguri nu te crezi la volanul vreunui tractor, si te bagi pe toate drumurile posibile si imposibile cu masina ?
ca e foarte dubios ce ai schimbat tu la masina.. adica.. amortizoarele sa le schimbi aproape o data cu revizia..
si mai da-o incolo de treaba.. sfaturi in genul "a mea e proasta.. nu va luati si voi" .. nu stiu daca isi au rostul aici ..

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
ssilviu
post 30 Mar 2007, 11:06
Post #250

F1 Man

From: Nicaieri

Poate omul a avut ghinion. E adevarat trebuie sa fii foarte ghinionist. Cred ca posibilitatea ca tu sa lucrezi la concurenta este mai mare decat posibilitatea de a avea toate problemele astea. Dar nu trebuie sa excludem nimic, nu? Nu trebuie uitat ca problemele gen fulie, amortizoare si coloana de directie au fost unele tipice pentru megane 2.1

This post has been edited by ssilviu: 30 Mar 2007, 11:23

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
gabriel05
post 30 Mar 2007, 13:34
Post #251

Membru autentic

m-ati speriat fratilor wacko.gif! acum vreo 2 zile eram hotarat sa-mi iau megane sedan... in clipa de fatza, nu stiu ce sa fac ! eu auzisem ca "masinile astea straine" nu se strica cu una cu doua! apoi cand citesc de preturi de astea de 3000 ron la diferite reparatii, ma speri. sunt total dezorientat!

--------------------
Renault Megane Sedan Manager Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
+
Tavishor
post 30 Mar 2007, 13:46
Post #252

Membru incepator

Mmm..nu mai stiu exact datele:

- In jur de 10000 - schimbat pe garantie senzorii de inaltime de la farurile cu xenon
- In jur de 15000 - schimbat celebrul motoras de recirculare aer - vre-o 2 - 3 mil.
cu manopera - facut scandal pt. ca abia fusese masina la revizie..s-a stricat brusc
- Tot la 15000 - schimbat bec semnalizare dreapta...tot brusc s-a stricat la iesirea din service ca si motorasul de recirculare
- 15000 - schimbat proiector ceata dreapta - geam crapat - aka - schimbat proiector cu totul - vre-o 3 - 4 mil. parca
- In jur de 20000 - schimbat placute frana - nu mai stiu cat a fost, pt. ca era la o revizie...cam totul in jur de 7, 8 mil. cu revizie
- La 30000 - schimbat bateria - moarta, schimbat flanse amortizor, schimbat tampon motor, revizie - 25 mil.
- Schimbat parbriz - casco - 6,8 mil. (nu la Renault)
- Schimbat bec stop stanga spate - neglijabil ca l-am schimbat singur.
- schimbat cred ca vre-o 4 cauciucuri - taiate, pana, etc... jentzi de 17" - 8 x 4 = 32 mil.

Cam atat... pana acum. Am cam 31000 km...deci la ce trebuie sa ma mai ashtept?

Faza cu bateria, senzori, motoras recirculare si chiar placute de frana mi se par char jenante...parca-s consumabile sad.gif. De flanse amortizor - no coment.

In rest, super multumit de masina.

--------------------
Renault Megane Estate 2004 Privilege
Renault Megane II Estate Privilege 1.9 dCi 2004/11, full option - piele, 30.000km 02.2007
+
uncle
post 30 Mar 2007, 13:50
Post #253

pole after pole

@gabriel05

nu trebuie sa dramatizezi smile.gif
uite de exemplu la mine nu s-a stricat nimic pana acum si am 30k km...bat in lemn biggrin.gif

si stai linistit ca se strica si Bentley-urile sau Rolls-Royce-urile wink.gif ca doar tot fier sunt, si tot pe drumurile astea merg si ele, nu?! smile.gif

--------------------
renault megane 1.4 16v / yamaha szr 660 >>> 2005 / 1998
2.1 hatch, Influence > 26.600km la revizia de 30k pe data de 03.01.2007
+
ssilviu
post 30 Mar 2007, 13:56
Post #254

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(gabriel05 @ 30 Mar 2007, 14:34)
m-ati speriat fratilor wacko.gif!  acum vreo 2 zile eram hotarat sa-mi iau megane sedan...  in clipa de fatza, nu stiu ce sa fac ! eu auzisem ca "masinile astea straine" nu se strica cu una cu doua! apoi  cand citesc de preturi de astea de 3000 ron la diferite reparatii, ma speri. sunt total dezorientat!
*

Faceliftul beneficiaza de o fiabilitate mult imbunatatita. Iar masinile cu probleme sunt exceptii.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
gabriel05
post 30 Mar 2007, 14:10
Post #255

Membru autentic

multumesc pentru incurajari! asta cu fiabilitatea mai buna la cele cu facelift am mai auzit-o! sper sa se confirme! pana la urma cred ca fac pasul si imi cumpar sedanul!

--------------------
+
ncristi
post 30 Mar 2007, 14:13
Post #256

Membru autentic

Ar fi interesant sa enumeram doar defectele fara chestii reparate pe casco smile.gif

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
ro_megane
post 30 Mar 2007, 14:22
Post #257

Membru

QUOTE(ncristi @ 30 Mar 2007, 11:45)
Pe unde mergi cu ea frate ....
Partea nasoala este ca daca continui asa distrugi orice masina indiferent de cat de solida ar fi.
O alta partea nasoala este ca din cauza voastra dau astia garantie 50k la trenul de rulare  laugh.gif
*

QUOTE(mafiosso_LODAN @ 30 Mar 2007, 11:50)
Pai daca a lui e din 2005 inseamana ca el are chiar 20.000 km garantie la trenul de rulare si nu 50.000 km.
*

QUOTE(claus @ 30 Mar 2007, 12:02)
ro_megane.. tu siguri nu te crezi la volanul vreunui tractor, si te bagi pe toate drumurile posibile si imposibile cu masina ?
ca e foarte dubios ce ai schimbat tu la masina.. adica.. amortizoarele sa le schimbi aproape o data cu revizia..
si mai da-o incolo de treaba.. sfaturi in genul "a mea e proasta.. nu va luati si voi" .. nu stiu daca isi au rostul aici ..
*

QUOTE(ssilviu @ 30 Mar 2007, 12:06)
... Cred ca posibilitatea ca tu sa lucrezi la concurenta este mai mare decat posibilitatea de a avea toate problemele astea. Dar nu trebuie sa excludem nimic, nu? ....
*

salve!, celor de mai sus si nu numai...

in ordinea post-urilor

1. - merg in Bucuresti, dimineata, la pranz si seara,... si nu fac pe taximetrul;
- niciuna dintre piesele schimbate, nu are legatura cu sistemul de rulare, astfel ca nu poate sa induca vreo influenta asupra garantiei acordate sistemului de rulare;
- daca poti, te rog sa-mi spui prin ce actiune directa sau indirecta se poate strica una dintre piesele mentionate (poate lampile spate la care s-au topit geamul colorat in zona becului de pozitie si frana, motorasul care s-a dezaxat, etc...), daca vrei putem sa facem un tratat din conversatiile ce le putem avea pe acest subiect;
Concluzionand, prin nici o actiune directa sau indirecta nu poti conduce la stricarea acestor piese, din cate stiu din sistemul de rulare fac parte: planetare, buse, capete de bara, s.a.m.d. (nu sunt mecanic si nici nu am cunostinte foarte solide, dar pot sa ma documentez).

2. - corect garantia mea aferenta sistemului de rulare a expirat, am avut 20.000km, ma bucur pt. cei ce au 50.000km, ma ingrezesc sa nu care cumva sa se intample si ceva la trenul de rulare.

3. - in mod sigur nu ma cred la volanul unui tractor, si daca as fi ae trebuie sa-mi iau o tinuta adecvata. Circul prin Bucuresti ca toata lumea, daca unele strazi in acest oras sunt imposibile ramane la apreceirea fiecaruia, iar daca caracterul dubies se refera la "amortizoare", ei bine nu sunt amortizoare cum ai retinut - si asa cum am spus, e vorba de kitul de amortizoare (flanse), acea piesa ce e formata dintr-o tabla, un rulment si o garnitura. Al 2-lea caracter dubios, faptul ca le-am schimbat odata cu revizia, mentionez ca a fost taman invers odata cu schimbarea am efectuat si revizia din ratiunea timpului pierdut.
- in ceea ce priveste, reformularea data de tine, celor expuse de mine in finalul post-ului, se incadreaza regulilor de pe acest forum, si pot daca nu reformulez altfel: " Daca ar trebui sa-mi cumpar un autoturism, nu as mai alege Renault. Pe cate stele (5), garantat tot atatea probleme, pentru doritor se poate dublu, triplu, dupa caz."

4. - faptul exercitarii unei practici anticoncurentiale, se poate face, dar tu vei scrie ulterior pe forum, sub protejare anonimatului referitoare la persoana mea: "ro_megane nu are nici o legatura cu practicile anticoncurentiale si nu este de la concurenta Renault."

Regards,

--------------------
+
ncristi
post 30 Mar 2007, 14:27
Post #258

Membru autentic

Caseta de directie si coloana de directie fac parte din trenul rulare.

Oricum este ciudat ca nu ai schimbat bieletele de directie inaintea casetei. De obicei bieletele pica primele pt ca asa sunt gandite.

Multin dintre cei de pe acest forum circula prin B (inclusiv eu) si nu cred ca a schimbat cineva atatea piese extrem de importante la directie.

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
ro_megane
post 30 Mar 2007, 14:29
Post #259

Membru

QUOTE(ncristi @ 30 Mar 2007, 15:13)
Ar fi interesant sa enumeram doar defectele fara chestii reparate pe casco  smile.gif
*

defectele sunt defecte, indiferent de modalitatea in care se platesc remedierea acestora (casco, garantie sau din buzunar), dar as subscrie ca in aceasta categorie nu intra reparea pieselor, ansambluri si subansambluri, ce au fost strica urmare unui accident rutier ori de alta natura ce tin de caz fortuit ori forta majora.

Regards,

--------------------
+
ro_megane
post 30 Mar 2007, 14:33
Post #260

Membru

QUOTE(ncristi @ 30 Mar 2007, 15:27)
Caseta de directie si coloana de directie fac parte din trenul rulare.

Oricum este ciudat ca nu ai schimbat bieletele de directie inaintea casetei. De obicei bieletele pica primele pt ca asa sunt gandite.

Multin dintre cei de pe acest forum circula prin B (inclusiv eu) si nu cred ca a schimbat cineva atatea piese extrem de importante la directie.
*

Daca faceau parte, le plateam, nu neaparat trebuiea sa pice o piesa anterioara daca cea ulterioara are defect.

Regards,

--------------------
+
claus
post 30 Mar 2007, 15:02
Post #261

private spice

ro_megane.. inteleg ca esti incepator in ale forumului.. dar prin "schimbat kit amortizoare fata" se intelege exact ce am scris mai sus.. adica schimb de amortizoare
ca ai schimbat flansele, e ceva cat de cat ok (poate nu chiar ok asa des..) .. dar aici depinde doar de cat de mult iti menajezi masina..
si, ca tot ziceai tu ca nu esti priceput in ale mecanicii.. flansele amortizor, amortizoarele, caseta de directie.. etc .. toate fac parte din trenul de rulare (si automat, toate au garantie 20.000 km, sau 50.000 km, depinde de cum ai prins garantia..)

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
gabriel05
post 30 Mar 2007, 20:52
Post #262

Membru autentic

care e garantia la trenul de rulare pentru megane?? ca nu am gasit pe site-ul reno sad.gif .

--------------------
+
Solon
post 30 Mar 2007, 20:58
Post #263

Membru autentic

Pai vezi postul de mai sus al lui Claus!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
Liviu
post 30 Mar 2007, 21:53
Post #264

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

QUOTE(Tavishor @ 30 Mar 2007, 13:46)
Faza cu bateria, senzori, motoras recirculare si chiar placute de frana mi se par char jenante... parca-s consumabile sad.gif. De flanse amortizor - no coment.

In rest, super multumit de masina.
*

Ce am "bolduit" chiar sunt consumabile ..

Consumabile se considera discurile de frictiune (aici intra placute de frana, discurile de frana, discul de ambreiaj si placa de presiune), bateria, uleiurile, bujiile .. si cred ca ar mai fi (pe astea le-am enumerat din memorie).

Ca timp de schimbare la frane .. placutele fata cam la 20-30.000 Km .. discurile de frana fata cam pe la 60.000 Km .. placutele de frana spate cam pe la 60.000 Km, discurile de frana spate pe la 120.000 Km (asta la un mers preponderent in oras).
Discul de ambreiaj te tine in functie de stilul de condus ...
Bateria ar trebui sa tina cca 2 ani (indiferent de numarul de Km)
Bujiile cam 30.000 Km
Uleiurile .. cam 15.000 Km

Deci daca va "pica" ceva din lista de mai sus in jurul perioadei normale de uzura, probabil ca este normal, deci nu vad de ce ar fi trecute la "defecte".

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
ro_megane
post 2 Apr 2007, 09:36
Post #265

Membru

QUOTE(claus @ 30 Mar 2007, 16:02)
ro_megane.. inteleg ca esti incepator in ale forumului.. dar prin "schimbat kit amortizoare fata" se intelege exact ce am scris mai sus.. adica schimb de amortizoare
ca ai schimbat flansele, e ceva cat de cat ok (poate nu chiar ok asa des..) .. dar aici depinde doar de cat de mult iti menajezi masina..
si, ca tot ziceai tu ca nu esti priceput in ale mecanicii.. flansele amortizor, amortizoarele, caseta de directie.. etc .. toate fac parte din trenul de rulare (si automat, toate au garantie 20.000 km, sau 50.000 km, depinde de cum ai prins garantia..)
*

salutari!

da, sunt incepator pe forum, dar asta nu inseamna ca nu fac diferenta dintre 2 piese... astfel conform dexului, amortizor este acel dispozitiv care atenueaza socurile, trepidatiile unui automobil, ale unui motor etc... dispozitiv pentru micsorarea amplitudinii unei vibrații, pe cand aceasta flansa este definita ca fiind piesa ce ajuta la imbinare si are ca si scop rotirea usoara a volanului...
iar eu nu am schimbat amortizoarele, am schombat aceasta flansa ce are un rulment cu bile prost facute sau dimensiune, astfel ca la efectuarea unui joc stanga-dreapta a volanului se aude un zgomot si o usoara vibratie...
iar daca prin absurd dai in gropi cu ea, nu aceasta este piesa care cedeaza si altele: bielete, buse si eventual niste jenti...
masina a fost achizitionata in Noiembrie 2005, deci a avut 20.000 km garantie...

acum, trebuie sa inchid, dar revin...

Regards,

--------------------
+
another_brick_in_the_wall
post 2 Apr 2007, 11:22
Post #266

Membru incepator

*** Copiate dintr-un mesaj mai vechi ***
1. motoras stergator luneta
- pe data de 16 decembrie am luat masina si pe data de 19 decembrie am folosit prima oara stergatorul de la luneta.... atunci am observat ca functiona cind vroia el... Din 10 actionari, de 3-4 ori nu mergea.... Remediul fiind oprirea completa a masinii, deschis usa stinga, stop total... apoi pornit si functiona iarasi...
Dupa ce m-am chinuit ceva vreme sa prind stergatorul "pe defect", am ajuns in service si am constatat ca "pierdea capul de cursa"... Am schimbat motorasul pe garantie, evident. Motorul este facut de Bosch

2. motoras clapeta recirculare aer
- Asta a picat cam pe la 6-7K Km, se stia de problema... Se pare ca "Valeo" a folosit un plastic inferior la citeva serii de productie... Simptome: tzacanea cam ca o mitraliera incercind sa schimbe pozitia clapetei de recirculare.... Dupa ce l-am schimbat cu unul produs tot de Valeo, a fost ok si este si in ziua de azi...

3. maneta de frina de mina
- Am fost plecat in concediu cam doua saptamini fara masina pentru ca dupa inundatia pe care am avut-o ce la AC a trebuit s-o las la "uscat"... Pentru faptul ca n-am folosit frina de mina 2 saptamini, clichetzii care opresc maneta s-au intepenit si maneta cadea libera.... Cind am desfacut maneta, culmea este ca acei clicheti erau ruginiti si intepeniti. Schimbat pe garantie.

4. blocul de lumini
- Pentru faptul ca ajutajele aerului conditionat trimit fluxul de aer fix peste (prin) manetele de semnalizare si stergatoare (atunci cind vrei ca aerul sa bata spre sofer) si pentru faptul ca filtrul de "polen" lasa destul praf, s-a intepenit inelul de la pornirea/oprirea proiectoarelor... Schimbat pe garantie....

5. simering palier
- pentru faptul ca imi cloncanea ceva la masina am fost in service sa vedem despre ce este vorba... Cind am dat scutul jos am vazut oarece picaturi de ulei... Foarte putine picaturi dar simeringul scapa ulei... Asta se intimpla la aprox 10kKm, la prima revizie l-am schimbat pt ca incepuse sa scape ceva mai mult ulei. Tot garantie.

6. tampon motor
- este vorba de tamponul acela cu ulei, din stinga motorului care cedase "psihic" de pe la 5000 Km !!! Anyway, dupa aprox un an, s-au lamurit despre ce era vorba cu cloncanitul de care spuneam eu.... Am o gramada de "certificate de control" pe tema asta si, desi trecusera cei 20kKm, l-am schimbat tot pe garantie...

7. garnitura baie ulei
- cind am fost sa schimb tamponul (de la motor... evident ) am constatat ca iarasi pierdeam ulei... chiar mai mult de data asta... cum simeringul il schimbasem cu putin timp inainte, s-a decis si schimbarea garniturii... Aku' trebe sa ma duc peste vreo 3K sa verificam eventualele scurgeri... Tot pe garantie.

8. un bec de la numarul de inmatriculare
9. ambele becuri faza scurta
- unul singur s-a ars dar am pus becuri noi la amindoua farurile...

*** UPDATE ***

Acum am 39000 Km si:

10. Inca un simering de palier. La revizia de 45 o sa verificam daca mai pierde ulei...
11. RadioCD-ul, nu mai scotea cd-ul...
12. Inca un motoras de la stergatorul lunetei... Si cel de acum (ca si cel original) se opreste aleator... Merge foarte bine o vreme apoi pierde "capul de cursa"...

*** UPDATE 02.04.2007***

Salut,
Surprize, surprize, ca sa zic asa....

Punctele 1 si 12 enumerate mai sus pot fi scoase din aceasta lista deoarece s-a identificat problema cu pierderea "capului de cursa" pentru motorasele de la stergatorul lunetei...

So, cind am fost sa schimb motorasul de la punctul 12 (de mai sus) surpriza a fost ca a trebuit sa schimb Calculatorul de Habitaclu, pentru ca pierderea capului de cursa se datora unui "bug" soft (sau hard, nu stiou exact) dar una peste alta, cei de la Renault mi-au trimis un calculator nou, versiunea 3 (dupa cum scrie pe el), produs de Siemens (ca si cel original, de altfel) dar care nu mai face problemele pe care le aveam... Nu cred ca-s subiectiv, dar acum imi functioneaza corect si modulul care asigura pornirea si sincronizarea stergatoarelor cu viteza masinii & nivelul de apa de pe parbriz....

Asa ca si primul motoras si cel de acum nu faceau problemele descrise, dar calculatorul original era varza....

Interesant este ca versiunea celui de acum este "3" si nimeni nu a anuntat aparitia versiunii "2" care probabil elimina diverse "bug"-uri ale versiunii "1", ce sa mai zic de faptul ca aparut versiunea...3...

Schimbul s-a facut pe garantia extinsa....

--------------------
Renault Megane II 2005/Dynamique
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
ro_megane
post 2 Apr 2007, 13:12
Post #267

Membru

... am revenit

inainte de a continua, trebuie sa ma cenzurez un pic:
- schombat - se corecteaza si va fi citit schimbat
- bilele rulmentului sunt prost facute sau prost dimensiunate, mai precis subdimensionata in opinia mea...

Acestea fiind spuse, mai departe...

Liviu, te rog sa-mi comunicii care este perioada medie de utilizare pentru:
1. flanse amortizor,
2. motoras recirculare aer,
3. lampi spate,
4. fulie defazoare,
5. caseta de directie,
6. coloana de directie.

In timp ce un bec, are in general in jur de 18 luni perioada medie de utilizare, iar aceasta periada este calculata ca fiind media aritimetica intre perioada cea scurta si cea mai lunga in care becul a fost aprins continu si s-a ars, fiind un consumabil si "jenant" sa mentionam ca defect faptul ca s-a ars, piesele de mai sus nu cred ca pot fi considerate consumabile iar perioada de garantie nu a fost calculata pe acelasi model (functionare non-stop).
Unele dintre acestea sunt piese importante in securitatea in "exploatare" a autovehicolului (defect coloana sau caseta de directie). Un defect la o asemenea piesa si nedepistata la timp, poate sa-ti genereze un eveniment neplacut. Si aici exclud varita de a fi oprit de echipajul de politie, ce constata ca ai defect la sistemul de directie, primesti o amenda si ti se ridica certificatul de inmatriculare.
O alta probleme se poate pune, daca acele bile din rulmentul flanselor se intercaleaza si se blocheaza rulmentul astfel ca nu se mai poate vira volanul in mers... ?!?
Fata de aceasta ultima problema si piesa numita "fulie defavazoare sau electrovalva", al carei principiu de functionare si rol inca nu-l cunosc, imi asum lipsa unor cunostinte solide in mecanica auto.
Iar defectarea unor elemente electrice pot genera: neputinta de a utiliza acel element electric (motoras recirculare), un scurt urmat de fum si eventual foc, sau in mod sigur o lipsa de securitate in trafic.
In general, garantarea unor piese sau ansamblurilor de piese ce constituie un autovehicol, este acordata in mod general pentru durata medie de utilizare a tuturor la nivelul inferior. Dar nu acesta e subiectul topicului...

Astept sa-mi spuna cineva ce este pro Renaul si reprezentanti ai acestuia, cum se pot strica piesele de mai sus prin "nemejarea" masinii, ori neutilizarii corespunzatoare.
Nu se poate sustine, ca nu ai condus cum trebuie autoturismul si s-a defectat motorasul de la recirculare aer, sau lampile spate (ati mers cu pozitia aprinsa si ati apasat de multe ori pe pedala de frana)... sau ati mers pre mult in oras si de aceea trepideaza (se subtureaza) motorul la relanti - curatare corp clapeta, test Clip, sau denivelarile din asfalt (de orice natura ar fi ele) ori maniera de condus avecteaza caseta si coloana de directie.
Multi dintre noi, am mai condus si alte masini, mai vechi sau mai noi, la cate dintre acestea ati schimbat coloana de directie sau caseta, iar daca ati schimbat va rog sa faceti si precizari cati km avea respectiva ce sa nascut in anul...

Propun realizarea unui sondaj, sa vedem, printre userii inregistrati, cate piese s-au schimbat si care sunt, defectiunile au aparut in perioada de garantie (2 ani de la achizitionare) ca numar de luni si km la bord (extimativ).

Administratorii si/sau moderatorii pot face o selectie asupra tuturor problemelor ridicate pe intregul forum referitor la Megane 2.1 (sedan si hatchback).

O sa mai scriu...

La buna vedere!

Regards,

This post has been edited by ro_megane: 2 Apr 2007, 14:56

--------------------
+
MariusL
post 2 Apr 2007, 13:22
Post #268

Membru incepator

Am schimbat urmatoarele:
1. Motoras spalator parbriz
2. Cheder usa dreapta fata
3. UCH
Toate pe garantie, in primele patru luni de la achizitie. De un an si patru luni n-am mai avut nici o problema.

--------------------
Megane II Sedan 2005, 1.5 dci 80 CP, Privilege
+
madmax1
post 5 Apr 2007, 09:02
Post #269

Membru incepator

From: bucharest

22.000 km
-kit ambreiaj, plus nu stiu ce cilindru colector (pe banii mei)- 1370 RON
- manere cojite (pe garantie)
- fulie defazoare (pe garantie)
- sonda oxigen (pe garantie)
- cred ca trebuie sa schimb si flansele (are simptomele)

- restul reparatii caroserie din zgarieturi dar nu se pun

--------------------
renault clio bicorp 2003
+
i_am_sleek
post 5 Apr 2007, 11:10
Post #270

Membru autentic

75 000

-macarale geamuri fata
-balamale usi fata (trosneau)
-motoras stropitor parbriz
-reparat schimbator viteze (nu mai era arcuit)

cam atat + un maner cojit
in rest nimic, nici macar la trenul de rulare, totul e original pe masina

e luata din germania poate deaiai o fi ma rezistenta

--------------------
BMW X1 2013 xDrive
Renault Megane Coupe TCe
+
16 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 19:54
Dacia