Computer de bord
![]() ![]() ![]() |
Computer de bord
taurash |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- Megane II Sedan
Confort Privilège 1,5 dCi 80 CP, 2004 |
|||
taurash |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 336 Joined: 26 January 04 From: Bucuresti ![]() |
oricum timpul scurs de la plecare se poate calcula cunoscand distanta parcursa si viteza medie, dar nu inteleg de ce trebuie sa prezinte ei aceasta functie care efectiv nu exista...!!!
|
|
taurash |
![]()
|
Acum am vazut ca echiparea Confort Expression are 6 functii la computerul de bord: Computer de bord cu 6 functii: distanta parcursa, viteza medie, autonomia de carburant, consum total/mediu/instantaneu
Sa inteleg ca am dat banii pe ceva ce ar fi trebuit sa fie pe Confort Privilege si am obtinut Confort Expression? Renault ... Rushinica :oops: |
|
RIP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 15 June 04 ![]() |
Ai mare dreptate! Si eu mi-am pus intrebarea asta, am citit si rascitit manualul si nimic. Nici la mine nu e a 7a functie! Chiar daca nu e vitala informatia aia, se pare ca ne-am luat o mica mica tzeapa, nu?
![]() |
-------------------- Megane II Sedan 1.6 16V Gris Eclipse
Climatronic, Cabasse, Xenon |
|
nikoro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 24 May 04 From: Timisoara ![]() |
Si eu calculam pe degete in primele zile functiile dar m-am lasat pagubas. Noi sa fim sanatosi
![]() |
-------------------- Megane II Sedan 1.5dci 80 CP, 2004
Confort Privilege |
|
electriczbif |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 23 May 04 From: Cluj ![]() |
Se pare ce a 7-a functie a aparut ceva mai tarziu, la fel cum a aparut si ESP-ul. Din pacate eu mi-am luat masina prea devreme ca sa prind vreuna din ele :cry: Chiar ma miram ca lipseste functia asta banala (a, si inca o chestie cretina la computeru' de bord: nu poti parcurge optiunile decat intr-un singur sens, daca vrei sa treci de la instantaneu la mediu clampanesti de 8 ori - 9 la cei cu masini recente :wink: - pe butonu ala).
Acuma in schimb am inteles ca au scos pielea de pe usi, probabil ca sa demonstreze ca niciodata nu poti fi cu toate... (scuze dar sunt inca turat ca tocmai m-au sunat azi cei de la renault romania sa ma intrebe cat de multumit am fost dupa vizita in service) |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
RIP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 15 June 04 ![]() |
Nu cred ca functia aia a aparut mai tarziu. Eu am luat masina acum 2 luni (aproape) si in oferta Confort Privilege era trecuta cu multa vreme inainte functia respectiva. In realitate insa tot nu e.
Sambata ma duc din nou la dealer sa-mi iau caietul de garantie si o sa-i intreb, eventual o sa ma uit la masinile din showroom mai atent, de curiozitate. |
-------------------- Megane II Sedan 1.6 16V Gris Eclipse
Climatronic, Cabasse, Xenon |
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
nu conteaza ca nu ai nevoie NICIODATA de acea functie care nu exista (poate ai nevoie totushi, dar nu conteaza), in state un client care ar cumpara o mashina in urma unei reclame fara suport real ar da dealerul in judecata in no time...
la noi... te duci la dealer shi te uitzi daca mai au shi altele aceleashi lipsuri.. tu'le mama lor, albie de porci i'ash face.. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
stai linistit ca m-am convins eu cum e si in state cu cumparaturile, pe propria piele. nici aia nu dau 2 bani pe tine.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
taurash |
![]()
|
are careva pack expression?
eram curios daca au 6 functii cat scriu cei de la Renault sau se merge pe formula n-1!?? |
|
stanutir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 8 September 04 ![]() |
Pai asa este normal sa ai, si asa scrie si in dotarile standart adica:
Pack Authentique Computer de bord cu 7 functii: distanta parcursa, timpul scurs de la plecare, viteza medie, autonomia de carburant, consum total/mediu/instantaneu Confort Expression sau Confort Privilege Computer de bord cu 6 functii: distanta parcursa, viteza medie, autonomia de carburant, consum total/mediu/instantaneu |
-------------------- |
|
MBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 484 Joined: 27 November 03 ![]() |
functia 7 este mesaje de service, si mai bine sa nu va apara...
numai ca este putin anacronica, deoarece eu schimbasem uleiul la 8100 si la 14500 a aparut service : change oil soon, ceea ce insemneaza ca se face contorizare kilometrica si nu calitativa a uleiului... ![]() |
-------------------- |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
Pai calitativa nici n-ar prea avea cum. Nenea care iti schimba uleiul trebuie sa reseteze ceva pe-acolo. La tine o fi uitat.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
MBZ |
![]()
|
nu!, n`a uitat nenea, dar resetarea se face din 15 in 15 mii.
ideea este ca teoretic, eu avand dor 6400 km trebuia sa nu imi apara mesaj, pentru ca nivel si calitate avea, dar coputerul stie atat ca vine 15 000... avea cum calitativa, cu o sonda analizor de cataliza in baie, care masoara aciditatea uleiului, dar asta este de ceva banuti si nu ie cazul la rienault ;D This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 13:20 |
-------------------- |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stīnga ![]() |
Ei, da, sigur ca teoretic avea cum, teoretic multe lucruri ar fi posibile, dar nu la clasa asta.
![]() Si ce, nu putea sa-ti faca resetare oricum? Ce daca n-aveai cinspe mii? |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
taurash |
![]()
|
pai e clar ca mesajul apare automat la fiecare 15.000 cand se presupune ca trebuie facuta revizia + schimbat ulei!
ce mi se pare insa ciudat, e faptul ca pana-n cei 15.000, mesajul afisat este: "Oil level OK". deci verifica cel putin nivelul uleiului. cand ajungi la 14.000 nu mai scrie mesajul asta, ci scrie "Change Oil soon". practic, iti da senzatia ca nivelul uleiului nu mai e OK, lucru aberant numai daca ne gandim ca MBZ avea doar aprox. 7.000km |
|
VladSoare |
![]()
|
A, vrei sa spui ca mesajul ala apare oricum cind te apropii 15.000? Nu are nici un contor care sa se reseteze? Si daca treci de 15000 el presupune ca ti-ai schimbat uleiul si atunci mesajul dispare?
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
MBZ |
![]()
|
evident ca dispare pentru ca este resetat counterul de service - revizie de intretinere
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 13:20 |
-------------------- |
|
octavianf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 15 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu asa stiu ca se face la toate masinile cu computer: la schimbul de ulei/revizii se reseteaza contorul. In schimb am auzit de cazuri cand s-a resetat contorul, dar nu s-a facut schimbul de ulei.
|
-------------------- Clio Symbol 1.4 16V 2002 Dynamique
Culoare: Rosu Optionale: ABS + Airbag pasager |
|
taurash |
![]()
|
si eu la fel stiu: trebuie resetat computerul, altfel mesajul apare in continuare!
ce vroiam sa zic, este ca din momentul resetarii calculatorului el incepe sa socoteasca iara 15.000km. e simplu de verificat si o sa ma uit sa vad peste cati km imi zice ca o sa am revizie. cand am facut revizia de 15.000 nu aveam fix 15.000! daca computeru imi arata un nr. de km care adunati la cati km am acum dau fix 30.000, atunci el singur face resetarea si socoteste/presupune ca din 15 in 15.000 tb schimbat uleiu. daca insa, am o mica diferenta, atunci cineva mi-a resetat computeru la service. Io parca mi-aduc aminte ca l-am vazut pe mecanic mesterind ceva la computeru de bord, asa ca am convingerea ca el a resetat, mai ales ca imediat ce am plecat cu masina nu mi-a mai afisat mesajul ... |
|
cata |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 26 November 03 ![]() |
Cel putin la alta marci exista posibilitatea de resetare a indicatorului de service fara legarea la calculator. Trebuie sa cautam putin si vom afla.
|
-------------------- ex-dsn 2001
|
|
...Roadrunner... |
![]()
|
![]() Membru fondator "Skija Klan (c)" Group: Members Posts: 751 Joined: 27 September 02 From: Bucuresti ![]() |
Resetarea la MII se face fara conectare la computer. Scrie in manual cum se face...
|
--------------------
Renault
MeganeII
- B-81-RoadRunner Bip... Bip... !!!
|
|
Zero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 29 September 04 ![]() |
Legat de consumul mediu: faceti un plin de rezervor si resetati calculatorul. La urmatorul plin, faceti un calcul de consum in mod clasic si apoi comparati-l cu consumul mediu raportat de computer. Pe langa faptul ca niciodata nu va fi acelasi, diferentele sunt oarecum semnificative (0,3-0,7%). Exista vreo explicatie?
|
-------------------- |
|
taurash |
![]()
|
pai nu vad de ce nu ar calcula bine computerul.
in fond are 2 parametri: distanta parcursa si benzina/motorina consumata. la distanta nu are cum sa te traga in piept. si nici la consumul de benzina/motorina pt ca ar insemna sa-ti raporteze gresit cantitatea de combustibil din rezervor. o apare o abatere, dar e suficient sa vezi cat combustibil ai bagat la a 2-a alimentare si sa compari cu combustibilul raportat de computer ca a consumat. |
|
meganescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 20 August 04 ![]() |
Diferenta ar putea sa vina si din faptul ca o pompa pune mai mult sau mai putin combustibil decat alta. Probabil ca intr=o perioada mai lunga de timp cu mai multe plinuri cele doua valori tind sa se egalizeze.
|
-------------------- |
|
nick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 9 April 03 From: Bucuresti ![]() |
La mine a aparut mesajul "Change Oil Soon" la 9000 km si aprox 10 luni de la achizitionarea masinii. Am intrebat la service si au spus ca il pot reseta oricand. Cred ca voi astepta totusi revizia.
|
-------------------- Megane II 1.6 16V Confort Dynamique 2003
Chevrolet Lacetti 2.0 TDCi 2007 |
|
electriczbif |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 23 May 04 From: Cluj ![]() |
QUOTE Legat de consumul mediu: faceti un plin de rezervor si resetati calculatorul. La urmatorul plin, faceti un calcul de consum in mod clasic si apoi comparati-l cu consumul mediu raportat de computer. Pe langa faptul ca niciodata nu va fi acelasi, diferentele sunt oarecum semnificative (0,3-0,7%). Exista vreo explicatie? Banuiesc ca vorbesti de 0,7l/100km (deci eroare de 7-8%). Sursele de erori sunt mai multe: Modul in care masoara pompa de la benzinarie (daca mai multi oameni ar fi curiosi sa mearga cu un bidon de 2l si sa-l umple la diferite pompe ar iesi un scandal monstru, sunt diferente de 0,5-1,5l intre realitate si indicatie), umflarea pneurilor (computerul de bord calculeaza distanta parcursa pt un diametru standard al rotilor), precum si modul in care crezi tu ca umpli rezervorul pana la buza (in functie de pozitia masinii poti prinde pungi de aer - incearca sa zgaltai un pic masina si/sau sa astepti un pic si o sa vezi ca mai intra benzina). Offtopic Chiar ma intreb cum masoara politia cu radar mobil viteza masinii proprii? /Offtopic |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2003
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE (daca mai multi oameni ar fi curiosi sa mearga cu un bidon de 2l si sa-l umple la diferite pompe ar iesi un scandal monstru, sunt diferente de 0,5-1,5l intre realitate si indicatie Am facut asta o data, dar nu-mi amintesc daca la Agip sau OMV, si am umplut sticla pina aproape de buza, iar pompa imi arata fix doi litri. Doi zero zero. Si daca tinem cont de faptul ca sticla de doi litri are de fapt doi litri la baza gitului, deci mai jos decit o umplusem eu, eu zic ca totul a fost super OK. Dar intr-adevar, la alte benzinarii poti obtine alte rezultate. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
depinde si daca i tras un pic de furtun in sus sau daca ala dinainte a facut asta inainte sa puna furtunul la loc. cred ca macar 1l poti sa scoti de pe furtun fara sa-l platesti..... (Eu am vazut tipi care fac asta)
This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 13:21 |
-------------------- |
|
sircux |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 9 May 05 From: Arad ![]() |
La o benzinarie Petrom din centrul Aradului aproape ca s-au batut soferul si pasagerul unui VWPolo cu angajatii Petrom pentru ca au facut plinul la masina si le-a indicat pompa 52 litri iar soferul a venit cu talonul masinii aratand ca capacitatea rezervorului este de 45 litri. Angajatii se aparau cu hartiile de la testele metrologice facute in aceeasi saptamana. Eu am pus 30 l benzina de la aceesi pompa imediat dupa tipul cu probleme..Cat am pus de fapt probabil ca nu voi sti niciodata... Oricum e trist...
|
--------------------
Megane
1.6 16V
Dec2004 M II Sedan, 1.6 16V, Confort Expression, Bej Angora, Jan2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 08:03 |