Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault 19

baron
post 29 Nov 2004, 13:03
Post #31

Membru

Group: Members
From: Iasi

Se pare ca am luat tzeapa cu curatatul injectoarelor. Am gasit dupa aceea un service unde le demontau si le curatau pe un stand special cu ultrasunete de iesiau ca noi si ma costa vreo 500 mii lei...asta-i treaba
M-am uitat mai bine si am vazut ca am mufa de diagnosticare OBD2 cu vreo 12 pini dispusi cate trei pe rand, mufa dreptunghica. E posibil ca cel ce a schimbat motorul inaintea mea sa nu fi schimbat si ECM-ul(ECU) sau sa fi schimbat doar blocul motor , nu stiu...Ideea e ca s-ar putea diagnostica motorul pe un computer
Daca ai OBD2, e simplu si te pot ajuta eu. A, stai, vad ca esti din Iasi, e mai greu sa ne intilnim. Ma rog, nu conteaza; interfete OBD2 se gasesc si sint universale. Eu mi-am cumparat-o de pe net. N-ar fi mare problema.

Da-mi mai multe detalii, te rog! Acest cablu il pot face si eu? Prin ce port il leg la laptop? Ce program folosesc? Spune-mi cum trebuie sa procedez...

--------------------
Laguna II, 1.6l, 16v - motor K4MD-710, - IS 33 BAR 2001, Expression
Sfatul este ceea ce cerem atunci cand stim deja raspunsul, dar ne-am fi dorit sa nu-l fi stiut.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 29 Nov 2004, 14:51
Post #32

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Mufa de OBD 2 e trapezoidala si are doua rinduri a cite 8 contacte. Nu seamna cu ce ai tu. Probabil ca ai OBD 1, care e ceva rudimentar si dependent de fabricantul masinii (nestandard).

Pentru OBD 2 exista interfete gata facute sau kit-uri pentru do-it-yourself. E un cablu care intr-un capat are mufa OBD 2 cu 16 contacte, iar in celalalt capat are o mufa de seriala sau de USB. Intre ele e o mica cutiuta cu ceva electronica, care face traducerea.
Eu mi-am cumparat-o pe a mea de pe internet, cu tot cu soft.

Daca vrei ne intilnim si iti arat cum merge si ce stie sa faca. La tine insa nu va merge; tie cred ca iti trebuie un code reader OBD 1 pentru Renault.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
Adi_Ren_19
post 15 Dec 2004, 16:47
Post #33

Membru incepator

From: Valcea

Ma intereseaza si pe mine chestia aia cu mufa. Eu am fost la service si nu au dat de ea. Tot F3N-742. Cum o gasesc?

--------------------
+
baron
post 16 Dec 2004, 08:18
Post #34

Membru

From: Iasi

Vezi ca e in compartimentul sigurantelor, sub torpedou. E o chestie patrata, maro, care are un capac tot maro. Mai exact e chiar langa alarma pentru portiere deschise....

--------------------
Laguna II, 1.6l, 16v - motor K4MD-710, - IS 33 BAR 2001, Expression
Sfatul este ceea ce cerem atunci cand stim deja raspunsul, dar ne-am fi dorit sa nu-l fi stiut.
+
B-74-K T L
post 12 Nov 2007, 22:43
Post #35

Membru incepator

cine are cutie viteza R19 16V si cam cat costa ?

--------------------
Renault 19 1994 16V 140CP
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 01:53
Dacia