Nuca Schimbator, Stie cineva cum se schimba nuca?
![]() ![]() ![]() |
Nuca Schimbator, Stie cineva cum se schimba nuca?
axs |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 26 July 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2006
|
|||
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
la 2.1 se scoate cercul care fixeaza burduful, la baza lui, dupa care se trage de nuca in sus. Iese cu tot cu burduf. Ramane axul metalic al schimbatorului care in capul lui are un profil cruce (unde intra nuca). unul din bratele crucii e diferit asa incat nuca nu poate fi instalata decat intr-o singura pozitie.
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
la 2.2 la fel!
Succes! ![]() |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
axs |
![]()
|
ok. Multumesc o sa incerc sa vad ce imi iese
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2006
|
|
Gabi |
![]()
|
![]() Preacuvincios moderator Group: Members Posts: 591 Joined: 25 July 03 From: Bucuresti ![]() |
pe megane 2 ( daca ai masina cu 5 trepte) merge cea de pe logan prestige si arata foarte bine. Daca vrei ceva aftermarket s-ar pute sa ai nevoie de mici modificari ( sa "bandajezi" tija de la schimbator la capat inainte de a pune maciulia ( nuca)).
Bafta multa p.s. maciulii gasesti la magazinele de tunning |
--------------------
Renault
Megane 2 bicorp
2004 - 1.5 dci Conf Exp
- XXXXXXX
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
La 6 trepte cum e?
|
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
deja topicul asta se pre lungeste.
Mihai QUOTE se scoate cercul care fixeaza burduful, la baza lui pentru tine : "la baza mare a lui" |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
axs |
![]()
|
pai tocmai asta e .. k vreau sa o schimb k sa nu mai semene cu cea de la logan
![]() NU MAI FOLOSI PRESCURTARI DE GENUL "cv", "dc", "dk", "k", "sh", "tz" ..etc CITESTE REGULAMENTUL FORUMULUI This post has been edited by claus: 28 Jul 2008, 11:59 |
--------------------
Renault
Megane II
2006
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Lasa si tu in pace scrisul cu "k" ca nu se accepta limbaj mirc!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
pana o sa cumpar o nuca originala din piele am scurtat-o pe cea veche, am sa va descriu cum am procedat, poate ajuta pe cineva.
Desi am garaj, am incalzit cu feonul bine si nuca si ornamentul mansonului, ornamentul acela rotund se declipseaza pur si simplu, la mine a mers cu mana, dupa aceasta am intors mansonul pe dos, am descoperit ca mansonul este prins de nuca pe interior cu un colier de plastic (dinacela cu care se leaga capacele la roti) am rupt acel colier, am desprins mansonul de pe nuca, desi sunt destul de bine facut nu am reusit sa scot prin smulgere nuca, a iesit in schimb foarte usor cand am facut parghie din jos cu o surubelnita(exact cum povestea cineva mai sus) tija schimbatorului este din metal plin, am taiat cu bomfaierul vreo 30 minute... am incercat sa recuperez burduful ala din plastic care nu iese de pe tija taia, dupa ce am recuperat-o taiando in 2-a, am vazut ca oricum ea nu se poate folosi, ca, capatul tijei care am taiato era mai ingust la capat, si cu zimti... pana la urma am pus banda izoliera pe tija am pus poxipol la greu in nuca actuala, si am impins-o la loc, cand voi lua o nuca de piele aceia am sa o montez ca la carte. voi largi plasticul care o sa stea fortat in tija. Iata si cateva poze, prima este cu tija netaiata. ps: din tija am taiat c-am cat de lunga e o cutie mica de poxipol, deci vreo 7-8 cm. This post has been edited by mumus: 5 Jan 2013, 13:49 Attached thumbnail(s) IMG_8181_resize.JPG ( Size: 970.19k ) Number of downloads: 4992 IMG_8211_resize.JPG ( Size: 899.96k ) Number of downloads: 5462 IMG_8210_resize.JPG ( Size: 930.45k ) Number of downloads: 5186 IMG_8212_resize.JPG ( Size: 986.84k ) Number of downloads: 5070 IMG_8213_resize.JPG ( Size: 1.05mb ) Number of downloads: 5167 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
sincer, arata ca un .. cenzurat.. dar daca tu te simti bine asa
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
mumus |
![]()
|
sincer...chiar nu sunt interesat de parerea ta.
|
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
TCosmin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 10 April 11 From: Bucuresti ![]() |
Cum este cu ea "scurta".
Nu este prea jos fata de cotiera? |
--------------------
Renault
Megane II
2005 2.0 / 16V / 136 CP, GPL BRC (o ard eco!)
|
|
mumus |
![]()
|
la mine din cauza ca am doar 1.70 inaltime, am scaunul tras destul de infata, scaunul este lasat la maxim in jos in profunzime, spatarul este intr-o pozitie mai dreapta(comoda) si din aceste cauze acumulate cotiera mea oricum este prea in spate, deci ma sprijin doar cu cotul si putin din brat in ea... si pana acum schimbatorul era prea sus, aceiasi problema am avut-o si la logan, dupa taierea levierului totul este perfect ptr mine.
Ce sa zic, inainte sa tai, incearca si tu sa tii mana pe tija in jos, sa vezi cam pe unde te simti bine, la mine e perfect asa, singura problema ar fi urmatoarea: din cauza ca levierul este mai scurt automat forta ptr miscarea levierului creste...deci 'o sa mesteci mai greu in benzina' ... partea buna este ca vei avea un fel de short shifter...cursa schimbatorului sa micsorat considerabil. This post has been edited by mumus: 5 Jan 2013, 14:29 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
mumus |
![]()
|
dupa o zi de mestecat in benzina vin cu un feedback, mie imi place la nebunie asa mic cum e,mana imi sta intr-o pozitie foarte naturala pe schimbator si cotiera dar sa stiti ca veti fi penalizati la confort, adica daca taiati asa mult cat am taiat eu, o sa trebuiasca sa depuneti efort la schimbat vitezele, pe mine nu ma deranjeaza, ptr ca acum cursa este extrem de scurta si favorizeaza condusul mai sportiv. dar recunosc ca, cu batul lung nu simteam ca schimb vitezele, acum simt fiecare schimbat. deci cred ca daca va doriti confort, taiati maxim 3-4 cm, la mai mult sar putea sa nu va placa, cine e din brasov, poate incerca la mine sa vada cum este,
ps: daca chiar o sa ca deranjeze ca e prea scurta tija, se poate oricand ridica inca 2-3 cm nuca, dar la mine nu e cazul, e super asa. |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
Tuborgg |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 July 10 ![]() |
Daca o sa mai scurtezi si putin din husa schimbatorului, o sa arate mai bine
|
--------------------
Renault
Megane 2.1, 1.5 dci
Estate 2004
|
|
mumus |
![]()
|
mi-am comandat o nuca din piele ,ca cele aftermarket toate mi se par cocalarisme...si am zis sa pun una identica, dar din piele. Cand imi vine noua nuca, am sa ma uit daca pot scurta si husa levierului.
|
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
TCosmin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 10 April 11 From: Bucuresti ![]() |
Cat a costat nuca din piele? 250 - 300 ron?
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
mumus |
![]()
|
70 euro. Si e cu cusatura rosie.
Glumesc, a fost 70 ron si e cu cusatura rosie ![]() |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
TCosmin |
![]()
|
De unde ai luat? Au si cu 6 viteze?
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
mumus |
![]()
|
eu am dat search pe google, da tipu e de pe dacia club. id: COSMIN-uau
This post has been edited by mumus: 10 Jan 2013, 13:06 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
mumus |
![]()
|
gata, a sosit si nuca noua de piele, am taiat vreo 3cm si din husa, mie imi place cum arata, si m-am si obisnuit cu levieul scurt. Nu mai simt ca merge greu, imi place. pacat ca nu am gasit cu cusatura alba, dar, dat fiind faptul ca imi place culoarea rosie, iar nu e problema.
![]() This post has been edited by mumus: 15 Jan 2013, 14:24 Attached thumbnail(s) 15012013682.jpg ( Size: 189.25k ) Number of downloads: 2096 15012013683.jpg ( Size: 196.17k ) Number of downloads: 1546 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
Tuborgg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 July 10 ![]() |
Acum este alta treaba cu husa taiata, arata cu mult mai bine
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1, 1.5 dci
Estate 2004
|
|
tyej22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 January 12 From: Caransebes ![]() |
Stie cineva tija cu inel ptr mansarier se poate scurta?
|
--------------------
Renault Megane
Megane 2.2
2007 1.5 dci 105 CP(78 KW)
- CS 22 TYE
|
|
TCosmin |
![]()
|
Sunt fericitul posesor al unei nuci de schimbator noua.
Dupa ce am cautat internetul in lung si-n lat sa iau doar pastila metalica, pe care Renault nu o mai comercializeaza separat decat cu tot cu nuca, am gasit la un dealer Renault in stoc. Si la un pret mai mic de jumate, cred ca vroiau sa scape de ea. fotografie0256.jpg ( Size: 323.58k ) Number of downloads: 1438 fotografie0257.jpg ( Size: 359.19k ) Number of downloads: 1034 Pentru cine e interesat vand maciulia veche din piele (pastila stearsa). fotografie0270.jpg ( Size: 533.8k ) Number of downloads: 993 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Frantuzoaica |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 13 October 12 From: Oradea ![]() |
QUOTE(TCosmin @ 25 May 2013, 22:22) Sunt fericitul posesor al unei nuci de schimbator noua. Dupa ce am cautat internetul in lung si-n lat sa iau doar pastila metalica, pe care Renault nu o mai comercializeaza separat decat cu tot cu nuca, am gasit la un dealer Renault in stoc. Si la un pret mai mic de jumate, cred ca vroiau sa scape de ea. fotografie0256.jpg ( Size: 323.58k ) Number of downloads: 1438 fotografie0257.jpg ( Size: 359.19k ) Number of downloads: 1034 Pentru cine e interesat vand maciulia veche din piele (pastila stearsa). fotografie0270.jpg ( Size: 533.8k ) Number of downloads: 993 Salutare, Cat ai platit? Stii cumva codul la nuca de schimbator 6 trepte? Mersi |
--------------------
Renault
Megane
dec 2008/ Hatchback
- SJ 1.5 dCI, 86 cai PUTERE
|
|
TCosmin |
![]()
|
Numai 87 de lei.
Codul este acesta: 8200596163 Eu am gasit-o aici Am uitat sa va spun... Mi-au trimis-o prin curier, si cand a ajuns la mine, am scos banii sa platesc dar curierul nu mi i-a luat. Oamenii uitasera sa treaca ramburs la colet, si curierul nu avea cum sa-i ia. Deci o primisem gratis... Dar ca un bun om ce sunt, am platit cu ordin de plata prin internet banking, aveam factura cu contul si datele. This post has been edited by TCosmin: 1 Jun 2013, 21:00 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Marianssg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 25 February 08 From: Piatra Neamt ![]() |
nu stiu daca ajuta pe careva insa dupa lungi cautari am ajuns la varianta cea mai economica si anume: autocolant pe banutul buclucas cumparat de la bursa,rezultatul a fost urmatorul
This post has been edited by Marianssg: 10 Jun 2013, 10:50 Attached thumbnail(s) Mario0512.jpg ( Size: 868.4k ) Number of downloads: 810 |
--------------------
Renault
Megane II
2006 privilege 1.5 dci 74kw
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 12:38 |