revizia
![]() ![]() ![]() |
revizia
radari |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 30 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2006 1.6-16V Daewoo Nubira II - 2002,1.6-105hp
|
|||
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ce tot "atentie" peste tot? si de ce scrii acelasi lucru peste tot ?
respecta-ti masina, ca sa te respecte pe tine.. ![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
QUOTE(radari @ Oct 14 2005, 12:09 PM) - filtru motorina 240 roni ATENTIE dci-isti in cartea mea de service filtrul se schimba la 30k km, ceea ce am si facut; la 45k l-au schimbat din nou fara sa ma intrebe, pt ca asa ar scrie in ultimele carti pt Clio. cam naspa - nu vroiam mai ales ca a costat cat jumate din factura. scump rau al dracu filtru. si io cand am vazut factura nu mi-a venit sa cred ca-i asa mult rahatu ala ![]() |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
radari |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 30 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(claus @ Oct 14 2005, 12:26 PM) ce tot "atentie" peste tot? si de ce scrii acelasi lucru peste tot ? respecta-ti masina, ca sa te respecte pe tine.. ![]() io te inteleg ca te intitulezi "moderator" si iti raspund. scriu peste tot pt ca sunt satul de "tratamentele"astea. daca pot schimba macar o mica conceptie a unui popor de ratati, tot e bine. dar se pare ca starnesc mania moderatorilor - ce or mai fi si astia. si apropos: nu-mi vorbi de respect... |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
|
mandelu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 6 January 05 ![]() |
De unde pana unde e atata recomandabil sa schimbi ulei la 10.000 daca mergi mult prin oras? Eu nu am auzit de recomandarea asta. Nu e vb nici nu sunt mare priceput dar am vb si eu cu oameni care se pricep. Prima oara ar fi mai bine sa schimbi inainte de 15.000 dar nu de fiecare data. Este foarte clar ca limita aia de 15.000 data de renault include si o marja de eroare in ea, adica e gandita ca daca te-ai dus la 16.000 in loc de 15 sa nu se strice masina din cauza asta. uleiul ala sigur e realizat sa dureze mult mai mult de 15.000 km.
|
-------------------- Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
|
|
radari |
![]()
|
omul vine suparat de pe la serviceuri... a lasat banii degeaba pe acolo si imi vorbeste de respect.
nu am mai spus ca au vrut sa-mi schimbe toate piesele de pe la roti. "bascula, bieletele de directie, bucsaraie, toate sunt distruse domnle" pentru ca masina nu mai e in garantie. cat a fost in garantie (in primavara) totul era ok. da. sunt de acord. nu-mi respect masina... apropos: blood-u' nu curge, da' ban-u' da. ne vedem peste vreo 3 saptamani... |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
|
radari |
![]()
|
@mandelu
scrie in carte. oricum e bine sa scoti joja. te uiti la culoare in primul rand. apoi pui manutza si il "testezi" - sa nu fie pre rugos sau sa prezinte impuritati. eu datorita faptului ca nu mia-m respectat masina, am schimbat din 10k in 10k. This post has been edited by cmandrei: 7 Mar 2006, 15:38 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
|
mandelu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 6 January 05 ![]() |
Scrie de 15.000, nimic de 10.000si de mers prin oras. Dar o sa ma apuc sa mai citesc o data, poate am uitat.
|
-------------------- Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
|
|
radari |
![]()
|
manualul Renault Clio Symbol pagina 16 (la mine)
"Conditii particulare: modul de intretinere descris mai sus, se refera la o utilizare normala a autovehiculului dva. In cazul utilizarii in conditii mai dificile: - zi de zi - folosire majoritara in mediu urban; - trasee scurte si frecventa, motorul fiind rece si neapucand sa se incalzeazca etc (adica io=radari - la toate 3 punctele) Renault va preconizeaza sa realizati schimbul de ulei motor la 10000km." Va preconizeaza - ce dragut... Iti dai seama ca nu te obliga nimeni... dar "daca iti respecti masina, te respecta si ea pe tine" - invat r/d |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ce ban? ce manie? ce tot incerci sa zici acolo? nu vad ce te tot agiti atata..
in cartile mai noi de service se schimba filtrul de motorina la fiecare 15.000 de km.. ce nu-ti e clar ? plus ca nu avem combustibil de calitate, si.. mai bine schimbi filtrul decat sa dai de alte belele.. |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
radari |
![]()
|
offtopic: nu mai zic nimic
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
|
siporazvan |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 3 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare. Filtrul de motorina ti-l baga pe gat la prima revizie sau poti sa le spui ca nu vrei sa ti-l schimbe, mai ales daca nu ai facut prea multi km.?
|
--------------------
renault
symbol 1.5dci 82c.p.
2005 Dynamique Dacă crezi că educația este scumpă așteaptă să vezi cât te va costa ignoranța ta
|
|
radari |
![]()
|
eu am schimbat filtrul la 30k dupa aproape 2 ani. inainte mai trecusem la schimb de ulei la 10k si 20k. service-ul nici macar nu mi-a recomandat sa-l curat pana in 30k, masina fiind si in garantie (deci puteau sa maraie). in carte la mine scrie schimbare la 30k sau curatare (eliminare apa). abia la 45k, dupa 2 ani juma, am inceput sa schimb filtrul din 15k in 15k (asa a decis mecanicul, deci am aflat si eu), mai ales ca intre timp au aparut carti noi de reno clio in care scrie schimbare la 15k. nu am informatii ca filtrul se deterioreaza in timp (daca mergi la revizia de 1 an), vreau sa spun ca eu nu l-as schimba in nici un caz inainte de 20-30k km.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
|
claus |
![]()
|
siporazvan.. sa stii ca e posibil sa-ti spuna ca o sa ai probleme cu garantia, daca nu schimbi si filtrul de motorina..
radari.. mai bine nu schimbi niciodata filtrul de motorina.. vezi si tu ce se intampla.. macar faci economie de 2 milioane/revizie, nu ? |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
radari |
![]()
|
claus: nu lua doar partea negativa din ceea ce spun si nu fi radical. tocmai spuneam ca unii mecanici nu mi-au recomandat schimbarea la 15k. vazand opinia ta, m-am gandit ca poate gresesc si ca intr-adevar 15k este o limita acceptabila. am mai spus de curand, cunosc persoane care nu fac altceva decat sa curete filtrul (adica nu-l schimba niciodata). nu fac parte din aceasta categorie in nici un caz. am contestat deunazi doar faptul ca mecanici nu au procedat corect. este parerea mea personala...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
|
claus |
![]()
|
stiu ca e aiurea sa-ti schimbe ceva la masina fara sa t intrebe, .. dar filtrul de motorina chiar trebuie schimbat..
![]() in fine.. noi sa fim sanatosi ![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
B-20-ARA |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 29 June 05 From: Bucuresti - Romania ![]() |
Nu vreau sa fac din asta o mare discutzie...dar o vorba mai BATRANA inca de pe vremea DACIEI spune: ULEIUL E VIATZA MOTORULUI.
Daca este schimbat mai devreme nu poate face rau. Daca il schimbi mai tarziu...atunci e ceva !!! La 10.000 km ma gandesc sa ma duc eu la Renault sa fac un schimb de ulei, chiar daca in primul ulei (cel din fabrica), cica s-ar afla si un aditiv special pentru motoarele in rodaj. Le cer eu doar sa-mi faca schimbul, sau poate pe la 7.000 - 8.000 ma duc si fac schimbul singur si nu le spun !! Odata ce schimbi uleiul, ies toate impuritatzile odata cu el si cu filtru. Io zic ca merita o mica investitzie de 100 - 150 RON !!! bafta ! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005 1.4 8v Renault CLIO SYMBOL Authentique 1.4 8V
=========================== (m) ("-") (m) |
|
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu schimb uleiul la 7500 km, asa m-au sfatuit cei de la service daca masina este folosita intensiv in oras si consider ca este foarte "sanatos" pt motor. La 15k km, cand au schimbat la revizie a doua oara uleiul, m-am mirat cand am vazut cum arata...
|
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
reno-Axel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
renault_clio_45k_km.jpg ( Size: 727.39k )
Number of downloads: 197
Salve, Am facut revizia de 45000 km la Clio dci la AMG, atasez fisa de costuri & materiale: |
--------------------
Renault
Megane III GrandTour 1,5dCi -110CP
2013 Expression Renault Megane III 1,5 dCI(110CP) Expression model 2013
91000 km 26.03.2018 |
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
@ Axel M-ai omorat cu revizia asta... De fapt cu schimbarea bieletelor de directie, si eu vreau sa fac operatiunea asta dar eu am aproape 60.000 km. Spune-mi te rog, cum se manifesta masina? chiar trebuiau schimbate sau... nu aveau cu ce sa-ti umple factura?
|
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
alin-L |
![]()
|
![]() No more Mr. Nice Guy!... Group: Members Posts: 19 Joined: 27 November 05 From: Pitesti ![]() |
Salut!
Este cineva din Pitesti pe forumul acesta?!?! ![]() 1. unde si-a facut-o? 2. cat a costat? 3. e voie sa aduci propriile materiale (filtru ulei, uleiul,etc)? 4. ce alte piese sau materiale au mai fost "bagate pe gat", in afara de ceea ce scrie in cartea de garantii? 5. cat timp a durat? 6. la ce valoare s-a ridicat ... "ciubucul" / "atentia" ptr mecanic? ![]() Iar acu' o intrebare ptr toti care stiu sa raspunda: dak pe timpul perioadei de garantie se strik ceva (ORICE!), ce platesti - manopera, piesele, shpaga? Mie mi s-ar parea corect sa nu platesti decat cafeaua pe care o servesti la barul de la service... restul intrand pe garantie! (...eu "mi-am tras" si inca un an de garantie extinsa! ... ![]() Vad k sunt f multi din Bucuresti, dar de pe aici ... !? ...pacat, e un oras destul de mare si ne-am putea intalni ptr un schimb de opinii sau alte "treburi" auto... This post has been edited by alin-L: 4 Mar 2006, 11:03 |
--------------------
renault
symbol - fidji
- AG 07 SMT
2005 - 1,4 16V ...masina mica, de familie. E ok dak familia e mica!
...doar 98 bhp - stock, dar merge! |
|
reno-Axel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Salve,
Pt. SorinN: in leg cu acele bielete de directie, le-am spus celor de la service de un zgomot mai pronuntat la rularea pe piatra cubica pe partea dreapata fata; bieleta din dreapta se pare ca avea ceva joc;, dar se pare ca se schimba pe ambele parti o data nu numai una... Btw. am pastrat piesele(bieletele) vechi, sunt curios sa intreb cat costa una la un magazin de piese auto staine; si deasemenea sa compar jocul cu una noua fata de cele schimate la masina. |
--------------------
Renault
91000 km 26.03.2018 |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Dar dupa constatarea din service, te-au intrebat daca doresti sa le inlocuiesti si apoi s-au apucat de treaba, nu?
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
reno-Axel |
![]()
|
Salve,
Da, nu au inlocuit fara sa-mi ceara acordul, trebuiau, desigur sa se asigure daka am cu ce sa le platesc. Evident ca am intrebat si eu pretul acestora inainte de a fi schimbate... |
--------------------
Renault
91000 km 26.03.2018 |
|
raszvan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 2 September 05 ![]() |
axel, bieletele vechi se vor misca mult mai usor decat cele noi. Tu sa verifici daca au joc liber, nu daca merg usor...intelegi tu. Sa ne spui la ce pret le-ai gasit
|
--------------------
ex clio
symbol 1.5 dci
2005 megan dci, 2003.
|
|
dragos clio&astra |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 7 January 06 ![]() |
Eu am schimbat doar una!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2004 1.5dci Clio Symbol 1.5dci 65cp expression 2oo4
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
@Axel: La Augsburg, bieletele originale renault pt masina mea, st+dr costa 393.34 ron cu TVA cu tot. Daca vroiam bielete facute de alte firme, erau si mai ieftine. Pretul din factura ta e enorm, inteleg ca e 300 si ceva ron bucata, nu?
![]() |
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 19:56 |