Echilibrat roti
![]() ![]() ![]() |
Echilibrat roti
gabif |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 12 July 04 ![]() |
|
||
--------------------
Renault Clio
Symbol
2001
|
|||
Radu718 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 675 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Pana acum nimeni n-a reusit sa-mi faca sa stea volanul drept (si i-am facut geometria de 4 ori). In plus de asta, aveam senzatia ca trebuie sa trag mai cu forta, atunci cand virez in partea stanga. Aceasta senzatie se accenttua mai ales daca drumul era inclinat pe dreapta, cum, de altfel sunt majoritatea. Dupa schimbarea bieletei la Serus, s-a impus si refacerea geometriei. Mecanicul a umblat atat la unghiuri, cat si ceva la caseta de directie (pana acum nimeni nu a mai facut asta).Volanul sta impecabil, nu trage deloc, iar senzatia descrisa mai sus a disparut in totalitate. Este pentru prima data cand sunt multumit de directie. Nota 10!
|
-------------------- Clio Symbol Expression 1.4 8V
Gri Boreal |
|
Brohlin |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 11 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Cu ocazia aniversara a celor 4 ani de inactivitate a acestui thread, m-am gandit sa-l folosesc decat sa fac unul nou.
Imi puteti recomanda o locatie unde pot sa fac si eu geometria la un pret accesibil si mai ales, sa aiba program si in weekend? ![]() Multumesc! 10 Nov 2008, 19:51: Am nimerit la un service si il intreb pe individul de acolo cat costa geometria pentru masinuta. - 100 ron. - punte fata si punte spate? - doar puntea fata se face la renault pentru ca ii lipseste ...... * - in banii astia intra toate unghiurile posibile: convergenta, fuga si care mai sunt ele? - doar unghiul de convergenta, ca renaultu' nu are .......* - daca ramane volanul stramb dupa geometrie, cum se corecteaza? - din unghiul de convergenta. - pai si surubul de la caseta de directie? - nu stiu nimic de ala... ......* - am uitat ce a zis ![]() Cam asa a decurs discutia cu mesterul de la service. Deci: ce se poate si ce nu se poate face la un Renault Symbol din 2006 din punct de vedere a geometriei??? ![]() This post has been edited by Brohlin: 10 Nov 2008, 19:51 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 dci +80CP
- B-00-???
2006 What's that coming over the hill / Is it a monster? Is it a monster?... It is my monster!!!
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
Si inca o reinviere pentru threadul ingropat: echilibrarea rotilor se face in functie de pozitia anvelopei? (fata, spate, dreapta, stanga)
si pentru cei cu B390: sunt directionale cauciucurile? trebuie un sens anume de montare? cine le are pe masina din fabrica, uitati-va va rog la profil. pe partea de exterior profilul se termina cu o dunga. acum, dunga aia - sant sau cum vreti sa ii ziceti - e indreptata spre fata sau spre spate? (teoretic ar trebui spre spate... dar stiu si eu acum...) This post has been edited by Bhal: 23 Mar 2009, 22:36 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Echilibrarea rotilor trebuie facuta la fel indiferent de unde este pozitionata anvelopa pe masina... dar trebuie tinut cont de sensul de rotatie al anvelopei (daca are, pt. ca sunt care nu au) si in momentul echilibrarii masina de echilibrat trebuie sa arate 0.0 si nu 0.5 sau alte valori atat pe interiorul rotii cat si spre exterior...
Anvelopele care au sens de rotatie au trecute pe exteriorul lor cum trebuie montate...adica Inside sau Outside, am mai vazut pe cele de iarna in special ca nu au cele doua specificatii ci doar pe exterior o sageata sub care scrie Rotation... Spor la echilibrat ! |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bhal |
![]()
|
B390 nu au nici o sageata sau cel putin nu am vazut eu. :|
dar profilul are o particularitate: se termina intr-un L. acum, daca cineva mai are cauciucurile din fabrica, sa se uite si sa imi spuna cum e orientat "L"-ul ala. Spre fata sau spre spate? |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
B390 nu sunt directionale.
M-am uitat chiar acum la ale mele (momentan nu sunt montate pe masina, in zilele urmatoare o voi face). Eu le-am insemnat pe lateral cu markerul inainte de a le demonta, ca sa le pun la loc exact cum au fost. Chiar daca, sa zicem intorc cauciucul dreapta-fata ca sa fie in pozitie pt stanga-fata, profilele raman aceleasi, nu se schimba nimic. Acel L din profil ramane tot L. La fel si santurile profilelor de pe calea de rulare. La cauciucurile de iarna, in schimb exista o sageata + insemnul Rotation care indica sensul de rulare. Attached thumbnail(s) b390.JPG ( Size: 17.1k ) Number of downloads: 969 |
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
zarul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 5 March 09 ![]() |
la mine bate dreapta fata o roata ....eu nu am simtit da mi-a zis un prieten !sa fie descentrata roata sau sa fie alta problema
![]() |
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4mpi
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu ai insertia rupta la anevelopa respectiva??
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
zarul,
la 40 km/h nu cred ca tine de echilibrarea rotilor. Cel mai probabil ca janta sau cauciucul sunt deformate |
-------------------- |
|
Bhal |
![]()
|
@74r12
merci de poza. dar e prea mica/nu se vede profilul. si tot nu sunt lamurit cu directia in care este L-ul. coada L-ului. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
zarul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 5 March 09 ![]() |
nu stiu care e inserctia si in ce parte a cauciucului este!
![]() ! |
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4mpi
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
@Bhal
coada L-ului este spre stanga - este deci un L inversat This post has been edited by 74r12: 25 Mar 2009, 16:01 Attached thumbnail(s) b390m.JPG ( Size: 52.84k ) Number of downloads: 902 |
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
Bhal |
![]()
|
Merci!!!
![]() <span class='edit'>26 Mar 2009, 15:00:</span> Problema nu s-a rezolvat ![]() m-am uitat de dimineata: pe stanga L-ul este "inversat", adica profilul se termina spre fata, iar pe dreapta este spre spate, adica este L. nu mai inteleg.... daca le incrucisam, ar fi trebuit ca o roata din cele doua de pe o parte sa fie cu profilul invers... dar asa? care se ofera voluntar sa se uite la B390 din fabrica pe masina? This post has been edited by Bhal: 26 Mar 2009, 15:01 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sigur nu au marcat pe talon sensul de roatatie.....
ca unele anvelope au marcat chiar pe buza lor.....succesuri.... de aia imi plac mie anvelopele asimetrice....le pui cu usurinta datorita semnelor inside si outside..... This post has been edited by b76bgaarh: 26 Mar 2009, 16:37 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Bhal |
![]()
|
e bine ca iti plac anvelopele asimetrice.
nici un voluntar cu b390? |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Uita-te si tu prin parcari ca gasesti zeci de Megane cu b390!
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Bhal |
![]()
|
ha, ce tare... nu m-am gandit la asta...
74r12, cj98czh - multumesc pentru raspunsurile pertinente. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Intrebare: Echilibrarea rotilor este necesar sa se faca la un anumit interval de timp (chiar daca directia e ok si masina ruleaza fara probleme), sau numai cand se schimba cauciucurile ?
|
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
necesar e doar daca vibreaza rotile si deranjeaza.
![]() |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Mie de la 100 la 120 imi vibreaza volanul in rest nu am probleme, i-am dat si 170 si nu vibra, de echilibrat am echilibrat rotile de 2 ori, dar dupa un drum la bucuresti tot la fel face. Sa fie geometria?
Trebuie sa schimb o bieleta de directie inainte de ITP ca am un mic joc, sa fie de la bieleta? This post has been edited by Wolverine: 23 May 2009, 20:30 |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
schimba bieleta si apoi faci geometria
scapi si de griji si de ITP cu bine |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
Am plecat odata de la Autosoft Dudesti fara plumbi la o janta roluita la ei (stanga-fata). Vibra volanul fix la 90km/h (n-am simtit si la 45 - dupa regula ca la multipli si submultipli ai vitezei la care apare "vibrarea", fenomenul ar trebui sa se repte).
Din iarna mi-a vibrat volanul mereu DOAR intre 110-116km/h; am re-echilibrat rotile de 2 ori, la 0_0, INUTIL. In final am roluit janta dreapta-fata, fiindca la echilibrarea anvelopei se vedea un pic de bataie radiala. Am scapat de orice urma de vibratie. P.S. Am mentionat numele primului service de roti datorita comportamentului urat al "sefului" de-acolo. |
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 09:33 |