CONSUM 1.6 16v, totul despre consumul motorului 1.6 16v
![]() ![]() ![]() |
CONSUM 1.6 16v, totul despre consumul motorului 1.6 16v
sandman_ |
![]()
|
||
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|||
conucristi |
![]()
|
![]() Un membru oarecare ... Group: Members Posts: 106 Joined: 12 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Consum mai mic de 9 in Bucuresti?
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan
2006 1.6 16V
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Batraneste
![]() In general o frig ca tot timpul sunt pe fuga! Acum o mai menajez si eu ca este noua! Dar oricum am scos un consum mai bun decat la clio 1,4/16V si afara si in oras! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
conucristi@ daca mergi numai bara la bara toata ziua nu ai cum sa scoti 9%
Mai conteaza si ce talpa ai la pantof (adica greutatea)..... Oricum daca te chinui un pic scoti consumul din cartea masinii! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
conucristi |
![]()
|
![]() Un membru oarecare ... Group: Members Posts: 106 Joined: 12 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Cu greutatea ai nimerit-o.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan
2006 1.6 16V
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
Ramses |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 15 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ramses @ 20 Nov 2006, 16:38) AIX Consumul mentionat il obtin in Buc. , este adevarat ca numai dupa 400 -500 de km parcursi in oras computerul afiseaza aceste valori , daca ma uit dupa 100 de km am si eu 9.5-10.5 /100 km ,dar dupa 4-5 zile ajunge la 8.9 , si sa stii ca evit pe cat posibil centrul si orele super aglomerate , prefer trasee mai lungi dar sa pot merge nu sa stau sa astept pe Magheru , sau pe Stefan cel Mare 45 de minute, noroc ca nu lucrez si nici nu locuiesc in zonele respective |
--------------------
Renault
Megane II sedan
2005 Megane Sedan 2005 Confort Privilege 1,6 16V
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Mergeti voi sportiv , asa cum zice sandman si nu o sa vedeti consumuri sub 10-11 in oras.
Sfatul meu pentru un consum redus , dar care nu cred ca functioneaza in Bucuresti ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
Danezu |
![]()
|
Se poate si a-5-a la 60/H
![]() |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
sandman_ |
![]()
|
QUOTE(Bacu @ 21 Nov 2006, 12:03) QUOTE(V A L I @ 21 Nov 2006, 12:13) Mergeti voi sportiv , asa cum zice sandman si nu o sa vedeti consumuri sub 10-11 in oras. Sfatul meu pentru un consum redus , dar care nu cred ca functioneaza in Bucuresti ![]() Depinde ce intelege fiecare prin batraneste; sa mergi constant cu 60kmh in t6(la mine) nu e batraneste. Batraneste este sa accelerezi de la 60 la 100 in t6 ![]() Eu am mers si subturat (schimbat la 2500), si schimbat la 6000, si schimbat la 4000 si, culmea, cand schimbam la 4000 imi consuma cel mai putin. Buba este cu uzura motorului. Mai e un aspect: cand accelerezi sustinut, hotarat, intra mai mult aer in camera de ardere si creste randamentul. Eficienta in ceea ce priveste consumul nu se obtine din valoarea turatiei motorului, ci mai mult din folosirea franei de motor, anticipare, etc... poate ne explica (pardon, sfatuieste) VALI cum accelereaza el repede de la 0 la 60 fara sa treaca de 2500 rpm si fara sa creasca consumul... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
@Ramses - nu credeam ca ala poate sa fie consum de Bucuresti
![]() N-am 1.6 Renault, insa nu ma pot abtine sa nu spun ce consumuri scot - urban, pe drumuri scurte (6-8km, mers in general cu <15km/h), dimineata si seara, ~13% (+-). Doar intr-o sambata am reusit un consum de 9.9% pe o distanta de ~20km, cu prins semafoare pe verde, sau cu cel mult 3-4 masini in fata la semafor. Iar extraurban ma invart intre 7.2 - 7.8 %. |
--------------------
.
.
.
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Sandman va ca o iei personal , nu aia a fost intentia mea
![]() Pana la urma fiecare conduce cum stie , eu am explicat varianta mea. Am un consum de 7 L / 100 km cu 50% urban si 50% extraurban (zona Brasov). Zici de uzura motorului la 4000 rpm. Aici gresesti , pentru ca acolo se simte el cel mai bine fiind in cuplul maxim. Cand accelerezi hotarat asa cum zici tu ai si consumul pe masura. Zici ca "eficienta in ceea ce priveste consumul nu se obtine din valoarea turatiei motorului..." ...adica daca mergi in 3500 rpm in treapta a 3-a iti va lua mai putin decat cu 2500 rpm in treapta a 4-a !? Mie computerul de bord imi zice alteva... |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
sandman_ |
![]()
|
7% in conditiile enumerate de tine e normal( M1 1.6, BV, 50/50).
daca mergi constant, este asa cum spui tu. Recitind atent mai sus, vei vedea ca si eu sustin acelasi lucru in ceea ce priveste mersul constant!. Cam rar se merge constant in oras. daca vrei sa accelerezi de la v1 la v2, iti consuma mai putin daca esti in t3 la 3k decat daca esti in t4 la 2.5k. ![]() Daca accelerezi hotarat ajungi mai repede la viteza dorita si apoi poti sa mergi constant. Prefer sa merg 10 m cu consum 20L/100km si 90m cu consum nul decat sa merg 100m cu consum 10L/100km (valorile sunt ipotetice, evident, dar intelegeti voi ideea). Revenind la uzura motorului, cred ca esti de acord cu mine ca uzura creste (exponential, as zice) odata cu turatia. Uzura motorului n-are treaba cu zona unde "se simte el bine". De acord cu tine ca evacuarea are de suferit la mersul subturat, dar cu motorul este alta poveste. Si nu, nu o iau personal deloc; era doar un schimb de idei, insa tot nu mi-ai explicat cum accelerezi repede de la 0 la 60 kmh fara sa cresti consumul si fara sa treci de 3k rpm. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
V A L I |
![]()
|
Apoape total de acord cu tine
![]() Despre acceleratia de la 0 la 60kmh , nu am zis nimic de turatiei (aia de 3k) sau de cresterea consumului. Prin "repede" ma refeream la faptul ca nu stai sa o accelerezi usor , ci mai bine apesi mai mult pe acceleratie pana la 2500-2800 rpm,schimbi, apoi incerci sa pastrezi viteza constanta in jurul vitezei legale cu o apasare cat mai usoara pe acceleratie intr-o treapta de viteza cat mai superioara. O sa ai un consum mai mare la plecare 1-2-3 dar mai mic dupa. Asta in functie de trafic... etc. |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
Ramses |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 15 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@AIX Nici mi-e nu-mi vine sa cred cand mai citesc pe forum ce cunsum/100 au alte MII, cred ca stilul de conducere este determinant in obtinerea unor consumuri mai mici sau mai mari . Cosumul tau de 13 este normal la drumuri scurte de 6-8 km ,eu parcurg cca 35-37 Km in fiecare dimineata Berceni-Colentina si retur Colentina-Popesti Leordeni plus alte drumuri in cursul zilei dar la ore in care traficul este mai normal ora 12-13 ,daca ala poate fi numit trafic normal ...
![]() |
--------------------
Renault
Megane II sedan
2005 Megane Sedan 2005 Confort Privilege 1,6 16V
|
|
sandman_ |
![]()
|
vezi ca incet-incet ajungi la ce ziceam eu inainte sa ma contrazici
![]() ![]() referitor la uzura motorului, oricare ar fi temperatura, la 4000 rpm se uzeaza mai mult ca la 2500, la fel cum la 6000 se uzeaza mai mult ca la 4000, datorita intervalului de timp in care se desfasoara un ciclu de ardere, etc... De acord si cu tine ca diferenta de uzura intre 4000 si 2500, la cald(90°) este mica, poate chiar neglijabila ![]() In alta ordine de idei, cred ca strategia de condus in vederea minimizarii consumului depinde foarte mult de oras. Eu, personal, dupa 1 an m-am saturat sa merg la consum si de-atunci merg fara sa ma uit la consumul instantaneu si fara sa ma concentrez prea mult pe economie, iar consumul a ramas tot pe acolo... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
patrick |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 10 April 06 ![]() |
In fine sunt si eu fericit.. am scos cel mai bun consum al meu cu M2 de cand il am.. s-anume .. Bucuresti - Brasov Media vitezei 89km/h Consum 6,4
Brasov -Bucuresti Media Vitezei 76km/h consum 5,8/100km Deci se poate si cu benzina.. Mai mereu a mers Cruise Controlul in majoritatea localitatilor 78km/h . Am mers mereu cu clima pe AUTO Deci piciorul meu e aiurea.. nu sunt eu in stare sa conduc masina asta asa delicata incat sa scot un consum bun.. e ca o fata sesibila careia ii plac doar atingerile usoare.. This post has been edited by patrick: 23 Nov 2006, 00:05 |
--------------------
Renault
Megane II
2005 1,6 16 V Megane II - 1,6 16 V 115+5 CP Mandru fost proprietar al unui Renault Megane II
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Momentan 95 de km in Bucuresti, de fapt primii 95 de km, consum cam 12, avand in vedere ca la inceput avea 26 pe primii 6 km, hehe.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Daca discutam de cazuri extreme, pot sa ma laud si eu cu un Slanic Ph-Bucuresti cu 4,9 la suta. Am avut 4,9 la PLoiesti, pana la Baneasca scazuse la 4,7 si cand am ajuns la Leu deja aveam iar 4.9. Mers la consum, chiar am vrut sa vad cat pot sa scot minim. Din pacate abia atunci cand am ajuns la Bucuresti mi-am dat seama ca am uitat sa sting farurile si ventilatorul de la climatizare.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Ssilviu care a fost viteza medie?
|
--------------------
------
------
------
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
In jur de 65km/h. La intrarea in Bucuresti aveam 70. Consumul cred ca putea fi mai mic daca mai opream pe langa cele de mai sus si radioul si umflam rotile foarte mult.
PS si daca mai scoteam bancheta spate, roata de rezerva, sculele, triunghiul, trusa medicala, manualul masinii, presurile, ma imbracam doar in slip si mai ceruiam si masina inainte.... ![]() ![]() This post has been edited by ssilviu: 4 Dec 2006, 22:56 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
mihailstanculescu |
![]()
|
![]() telecommunication engineer Group: Members Posts: 6 Joined: 25 September 06 From: Bucuresti ![]() |
In Bucuresti nu reusesc sub 11 dar in afara, de ex Buc-Predeal-Buc cu viteza max. de 120 intre localitati si 76 in localitati, folosind cruise control si limitatorul de vitaza am un consum de 6,3 cu aerul conditionat manual pe viteza 1 si 2 adulti+2copii.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 - Sedan, Confort Expression, 1,6 16V
- B XX MDS
nov. 2004 Mihail Stanculescu
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Cat poti economisi daca mergi batraneste ? 20-30 RON la un plin ? -- Asta in cel mai bun caz.
Voi alegeti daca pentru cateva sute de mii merita sa va omorati nervii mergand super atent. Eu unul nu am rabdare, mai bine dau niste bani in plus... Daca vreti super economie, luati-va dieselache. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
sandman_ |
![]()
|
depinde ce intelegi prin mers batraneste:D
eu prin mers sportiv inteleg schimbat la intrarea in zona roshie... prin mers batraneste, inteleg caracteristica de taximetrist(in ceea e priveste acceleratiile si turatiile), si mi se pare o prostie. In general merg undeva intre, adica schimb pe la 3,5k si nu ma chinui sa tin consumul instantaneu sub o limita, insa incerc sa anticipez cat mai mult si sa merg pe cat posibil in frana de motor si sa folosesc cat mai putin frana de serviciu. diferenta de consum intre stilul acesta si cel batranesc este de jumatate de litru la 100km, ceea ce inseamna cam 2,5l in oras(deci max 10RON la un plin, adica pierd 5%). diferenta intre un mers "batranesc" si unul mediu este ca eu(in stilul "mediu") nu ma sfiesc sa ma duc cu ea la 5500rpm pentru a prinde un semafor verde, in loc sa merg economic si sa stau la semafor)... lasati grijile si mergeti cum considerati ca e mai potrivit, fara sa va uitati la turometru sau consum momentan si veti vedea ca nu sare consumul; poate chiar scade |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Pai asta spuneam si eu, oricum diferenta de bani e destul de mica, cel mai bine e sa mergi cum te simti tu mai bine si sa nu faci o obsesie din consum.
Mai bine lumea ar incerca sa-si repare stilul de participare in trafic, in loc de stilul de schimbat viteze. Mai putine depasiri pe linia de tramvai si mai putine treceri pe galben sau rosu sunt mai importante decat un procent la consumul instant care oricum e relativ. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
Am ajus si eu in cele din urma sa fiu posesorul masinii din semnatura, si ieri am facut un drum Ias-Vatra Dornei (cam 550 km dus-intors), cu 100kg de incarcatura, plinul facut, si greutatea mea (80kg), mers constant cu aprox 100km/h. Consumul mediu...stupoare : 5.7 l/100km!!!!!!
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
2006 Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(alexava) Mai bine lumea ar incerca sa-si repare stilul de participare in trafic, in loc de stilul de schimbat viteze. Perfect de acord! ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
A l e x |
![]()
|
manucu, stai putin, abia ai luat masina. Nu-ti fa iluzii si nu te bucura de pomana, 1.6 consuma mai mult de atat, mai ales in oras.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
manucu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 3 November 06 From: Iasi ![]() |
alexava, sunt perfect de acord. insa mi se pare acum ca un consum in oras (Iasi) de 9% e realizabil la stilul meu de condus. ceea ce, pentru o masina de 1200kg goala e mai mult decat imbucurator. ceea ce m-a facut sa postez este ca m-a mirat in mod pozitiv consumul pe care l-am atins cu masina in rodaj (perioada in care normal e mai marisor cu aprox 10% consumul), in conditiile in care masa totala cu care am facut acesti primi 500 kilometrii s-a apropiat de 1500 de kg. benzina am pus de la Petrom cea care se numeste 99+. poate si de aceea a fost consumul mult mai mic decat ma asteptam
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
- IS-07-MAN
2006 Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th August 2025 - 15:07 |