Schimbare placute frana, de care, cum, preturi
![]() ![]() ![]() |
Schimbare placute frana, de care, cum, preturi
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
238 mm are 1.4 8V..daca stai cu piciorul pe frana merita ventilate,in cazul meu nu merita..oricum mi se pare ca nu poti sa schimbi doar discul,mai trebuie schimbate cateva piese..
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Trebue schimbati etrierii de frana, ca sa treci de la discuri simple la ventilate , cheltuiala nejustificata.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
cipriann |
![]()
|
![]() cipriann Group: Members Posts: 514 Joined: 28 April 07 From: Brasov, Romania ![]() |
Chiar cheltuiala aiurea....dar daca faci rally puternic prin oras atunci merita schimate cateva piese
![]() Si alea originale sunt discuri duble ventilate si sunt destul de eficiente daca ai si niste placute de frana de calitate dupa parerea mea. |
--------------------
Renault
Clio 2 Hatchback by France
- BV026638
Year : 2001 , Engine : 1149 cmc , Power : 58 hp cipriann love: Volkswagen & Renault & Toyota & Skoda.
|
|
ReiMNs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti / Adjud ![]() |
trebuie sa schimb si eu placutele, sa vad ce gasesc, in concluzie am 49265KM si nu le-am schimbat niciodata, la revizia de 30 000km mi-au zis ca inca sunt bune si mai merg..dar cam din decembrie se aude fier pe fier si trebuie sa le schimb cat mai repede ca mai trebuie sa fac si ITP-ul:)
|
--------------------
Renault
Symbol
- VN--BWE
ian-2008 Music Edition 1.4 8V Priveste cerul!
dec 2007 - 5km 2013 - 125000 km |
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Eu zic sa iei in calcul si discurile. Daca in 50k km n-ai schimbat placutele, e clar ca au fost destul de dure si-au ros si discul. Trebuie masurate si vazut ce si cum. Si eu am schimbat placutele la revizia de 45k km, cu toate ca mai mergeau putin dar cand am masurat discurile am constatat ca erau la limita inferioara si-au trebuit inlocuite.
|
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
ReiMNs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti / Adjud ![]() |
cat te-a costat? pot sa pun discuri mai mari?
|
--------------------
Renault
Symbol
- VN--BWE
ian-2008 Music Edition 1.4 8V Priveste cerul!
dec 2007 - 5km 2013 - 125000 km |
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Nu mai tin minte exact cat au costat, parca am scris pe-aici pe undeva (in jur de 300-350 ron amandoua), dar la mine sunt altfel, ventilate (chipurile).
L.E. Am gasit: 277.16 ron ambele - Brembo ventilate This post has been edited by andurs: 5 Feb 2010, 13:49 |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Ca sa pui alt model trebuie facute modificari, de gen etrier si asa mai departe. Atentie insa, discurile de la logan (cel neventilate au aceasi dimensiune si pret mai mic)
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.010 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
dimineata, cred ca u ingetat franele pe fata. se auzea ca si cum ar fi fier pe fier la franari, scartiau (au 2-3 mii de cand l-am schimbat).
e vreun bai? This post has been edited by wolfin: 8 Feb 2010, 15:36 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
si la mine face cand e f frig afara pana pun 2 ,3 frane pe urma nu se mai aude..
|
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
S-a mai discutat; e un zgomot oarecum normal, datorat umezelii care ramâne între placute si discul de frâna.
|
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
Laurentiu_67 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 24 December 08 ![]() |
Am trecut și de 103.000 km cu plăcuțele de fabrică. N-am schimbat discurile niciodată și bineînțeles ,,mai au”.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
- CT 91 MIK
2005 1,5 Dci 80 CP
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu pot sa cred asa ceva, nu exista asa ceva 1 set de placute de fabrica sa tina 100 000 km. Este imposibil. Nu folosesti frana???
|
--------------------
.
.
.
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
1. posibil ca omul sa fi facut drumuri preponderent in afara localiatilor, drumuri lungi in afara tarii, pe autostrazi de exemplu
2. omul conduce economic dpdv al franarii - foloseste frana de motor si nu accelereaza inutil etc. - chiar eu sunt in situatia in care de multe ori (mai ales pe drumuri de munte, la coborare ma mir ce le trebuie la unii atata frana caci eu o calc f putin fata de altii - stau unii cu becurile alea aprinse din varful muntelui si pana jos ![]() 3. exista mai multe modalitati de calcare a franei care uzeaza diferit componentele: progresiv dar in scurt sau mai lung etc. si chiar asa, parca nici mie nu-mi vine a crede ca au supravietuit niste placute 103k km si "mai au" ![]() intr-o alta ordine de idei, banuiesc ca vazut toata lumea la TV testele privind diferentele intre utilizarea unor placute bune fata de unele slabe (30 m!!! diferenta distanta franare de la 130km/h la 0) ... ei au comparat placute contrafacute su placute de origine, eu spun doar placute bune/placute slabe ![]() intrebarea este: cei care au inlocuit placutele de origine cu alte placute au observat diferente remarcabile sau nu? - cu toate ca tind sa cred ca diferentele remarcabile se vor observa doar in conditii extreme (franare brusca la viteze mari) |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Solidu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 27 November 07 From: Pitesti ![]() |
La a mea la 30.000 km, sunt tocite 2.5-3 mm fiecare. Si am facut si Grossglockner cu ele. Cand m-am intors de acolo aveam 23.000 km si am cumparat alt set sa le schimb, eram sigur ca le-am facut praf si cand le-am desfacut am avut o surpriza. Placutele sunt cele originale, discurile le apreciez tocite cam 0.5-0.7 mm pe fiecare fata. Posibil sa pice si placute si discuri odata.
Am luat "Jurid" acum, cu 130 lei, recomandate de un vanzator de piese auto ca fiind foarte bune la pretul lor. This post has been edited by Solidu: 17 Feb 2010, 12:18 |
--------------------
Renault/Ford
Symbol/Focus
- AG-xx-xxx
Fidji dCi 70 CP, 2007/ Titanium 1.6 TDCI 2008
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Cred ca tin 100.000 de km, ale mele la 40.000 erau ca noi.
![]() |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
Laurentiu_67 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 24 December 08 ![]() |
Fac zilnic naveta Medgidia-Constanța - cca. 100 km plus vreo 20 km în Constanța. Drumurile prin Medgidia nu le mai pun la socoteală. Cred că merg normal, nu pot spune chiar economic, e drept folosesc și frâna de motor. Iar în Constanța chiar și iarna e greu să mergi economic. Mai las rușinea la o parte. Nu am avut intentia să bat vreun record, pur și simplu așa s-a întâmplat. Le urmăresc de pe la 45000 km, n-aveam de unde să știu cât vor ține. Și pentru mine a fost curios. Lucru ăsta mă face să mă gândesc că le voi schimba cu altele de origine de la Renault. Am văzut la ei niște pliante care explică diferența între plăcuțele de origine și cele contrafăcute inscripționate Renault. Cred că au și un post ,,Renault tv” care prezintă așa ceva.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
- CT 91 MIK
2005 1,5 Dci 80 CP
|
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Salutare,
Am in jur de 40.000 de km si trebuie sa schimb placutele. Am vazut multe opinii, dar nu sunt hotarat. Cele de pe Logan merg pe Symbol? Nu vreau ieftine si proaste, dar nici foarte scumpe. Nu stiu exact cele de pe masina ce marca sunt. Am auzit de Ferodo, sunt bune? Astept parerile voastre, pls. |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Da, merg cele de pe Logan. Sunt multi pe aici care si-au pus Ferodo si nu se plang.
|
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Sunt indecis, m-am tot uitat pe net si sunt hotarat la 2, Ferodo sau Delphi. Ce sa aleg?
|
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
eu o sa aleg ferodo premier
![]() 23 Feb 2010, 12:56: care sunt mai bune TEXTAR sau ATE? This post has been edited by UXE: 23 Feb 2010, 12:56 |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
andreis |
![]()
|
De ATE am auzit si eu, parca incercai Ferodo Premier.
|
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
UXE |
![]()
|
m-am razgandit
![]() cica ordinea ar fi ATE, Textar iar Ferodo-ul are vreo 4 nivele de calitate... asa zic unii de pe vwforum. Ferodo-ul cica e renumit la scartaiala cand e rece afara. Cred ca o sa incerc ATE pana la urma. As fi vrut eu si REMSA ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
ATE costa peste dublu comparativ cu Ferodo Premier.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
andreis |
![]()
|
Si calitatea e pe masura pretului? Nu mi-am luat si inca mai ma uit.
|
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
UXE |
![]()
|
Placute frana ATE
ATE a luat fiinta in 1921 pe vremea cand era deschizator de drumuri in domeniul sistemelor hidraulice de franare. Productia de placute si discuri de frana a inceput in 1960, deci ATE beneficiaza de o experienta de aproape 50 de ani doar pe segmentul placute de frana. Pentru multi producatori de masini, ATE este principalul furnizor de placute de frana. ATE reprezinta o sigla pe care o vedem pe majoritatea sistemelor de franare originale. Parteneri ca BMW, Mercedes-Benz, Audi, Volvo, VW, Ford au ales ATE pentru masini care costa 150.000 de euro dar si pentru cele de 8.000 de euro. Placute frana FERODO Primul nume in frane este si primul nume in competitiile auto. 331 de curse de Formula 1 castigate cu placutele Ferodo. Colin McRae pe Ford Focus in campionatul European de raliuri foloseste placutele FERODO DS 2000. Acelasi material folosit pentru placutele de curse poate fi comandat si pentru masina dumneavoastra. This post has been edited by UXE: 23 Feb 2010, 15:54 |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Marketing.
![]() La multi producatori pentru o masina gasesti placute din game diferite de calitate. De exemplu, la Ferodo gasesti placute FSL, FDB, FQT. Tot aceeasi situatie si la discuri. Cred ca mai important e sa gasesti niste placute care sa se impace bine cu discurile de pe masina (sa nu fie prea dure si sa termine rapid discurile). Asta daca nu vrei sa faci o treaba buna (si scumpa) si sa iei placute dintr-o categorie de performanta impreuna cu discuri din aceeasi categorie de performanta. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
+jante+cauciucuri+ mai ce la un amarat de 1.4 8v (si nu V8)
![]() Solutia placute ce se impaca bine cu discul o vreau si eu, negru pe alb te rog (sa imi notez la carnetel)! |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
DMP |
![]()
|
Cele de origine.
![]() Eu nu am schimbat inca placutele. La revizia de 50.000 km o sa merg pe Ferodo FDB si o sa le schimb mai repede deoarece am inteles ca nu sunt asa dure ca cele de origine. Pe DaciaClub sunt forumisti care au pus pe logan placute Bosch si au observat ca discurile au inceput sa se subtieze rapid. La ATE s-ar putea sa se constate acelasi lucru. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 22:12 |