Consum motorina
![]() ![]() ![]() |
Consum motorina
Flamingo |
![]()
|
||
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|||
ionutmar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 9 July 06 ![]() |
greu de crezut, matematic e posibil. viteza constanta de 90 km/h mergi cam 1300-1400 km cu 50 l. Insa unde. Poate in SUA pe Route 66, fara sate fara treceri de pietoni, fara oi si alte animale. Si ai merge peste 14 ore, destul de obositor.
|
--------------------
Renault
Clio IV
2014 Expression 0,9 Tce
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Azi de dimineata am mai parcurs catva km prin oras spre munca... am ajuns la 44 km iar becul nu se mai stinge.
|
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
the teacher |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 16 March 07 From: p l o i e s t i ![]() |
sa ne spui si noua cand faci plinul,cati litrii au intrat!
![]() |
--------------------
renault
symbol
- 1,5dci70hp!
2007 expression
|
|
Flamingo |
![]()
|
Nu stiu daca am mai spus dar nu cred ca am facut vreodata plinul full. De regula alimentez pentru cat imi trebuie pentru moment... 2-3 zile, max 1 saptamana... In cazul in care plec din oras, calculez numarul de km dus-intors, si pun un consum extraurban mai mare... (cam 5 l / 100 km ca sa ma asigur ca am combustibil suficent) cu toate ca stiu ca masina ia in jur de 4 l / 100 km. Oricum, din cand in cand bag mai mult decat imi propun ca sa echilibrez "pierderile" iar apoi cum se aprinde beculetul la nr. de km la care ma astept sa se aprinda, dau fuguta la benzinarie. Nu consider ca este mare inginerie, mai degraba... economie combinata cu chitrosenie...
![]() By the way... stilul meu de condus este cam asa... daca vad la 100 m rosu la semafor, ori o scot din viteza, ori franez usor dar cu ambreiajul pus, reducand turatiile motorului la minim > 800 rot / min sau cat are ea la relanti. FOarte rar actionez frana de motor, doar atunci cand se impune si este necesar. Masina e pe motorina. |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Nu e recomandat sa mergi pe liber, plus ca ai obtine un consum si mai mic daca folosesti frana de motor. Nu trebuie neaparat sa treci prin toate vitezele pana opresti, ci doar sa incetinesti fara sa scoti din viteza si apasand ambreiajul cand turatia ajunge la 1000rpm (aproape de momentul opririi masinii).
Ce inseamna la tine "ambreiajul pus" ? Daca inseamna apasat atunci faci mare gresala, ambreiajul se foloseste ca sa schimbi vitezele, nu ca sa il tii apasat. |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
Flamingo |
![]()
|
QUOTE(diesel_power @ 21 Mar 2007, 22:25) Nu trebuie neaparat sa treci prin toate vitezele pana opresti, ci doar sa incetinesti fara sa scoti din viteza si apasand ambreiajul cand turatia ajunge la 1000rpm (aproape de momentul opririi masinii). Serios ? ![]() ![]() QUOTE(diesel_power @ 21 Mar 2007, 22:25) Ce inseamna la tine "ambreiajul pus" ? Daca inseamna apasat atunci faci mare gresala, ambreiajul se foloseste ca sa schimbi vitezele, nu ca sa il tii apasat. Ok... asa am invatat si eu, dar in vreo 8 ani de sofat nu am facut praf nici o masina adoptand acest stil de mers. Si-apoi am niste amici taximetristi de la care am mai invatat una-alta ref la consum. ![]() Ca putea fi Toyota Yaris cu 2.5 l / 100 km, e alta poveste... ![]() This post has been edited by Catalin S.: 21 Mar 2007, 23:17 |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
Ro! |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
De acord cu Catalin S: daca stii ca o sa opresti la rosu, poti sa o lasi pe liber din vreme si sa reduci din frana. Este logic sa se reduca consumul (decat sa o tii turata pana la stop).
De fapt asta si cresterea "cu mila" ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.5 DCI 80cp
|
|
roskatu |
![]()
|
membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 22 July 06 ![]() |
nu e adevarat .. mai mult scade consumul daca reduci in frina de motor decat daca o scoti pe liber ... daca ai computer de bord poate ai vazut ca in frina de motor consumul instant e 0 , pentru ca se taie injectia
![]() This post has been edited by roskatu: 22 Mar 2007, 12:59 |
--------------------
Renault
Fluence dci90
2011
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
|
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
Flamingo |
![]()
|
Eu ti-am zis ce mi s-a spus. N-ai decat sa razi.
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
baban sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 361 Joined: 22 March 07 ![]() |
eu tocmai mi-am cumparat un Clio 2, 1.5DCI si l-am adus in tara
pot sa va zic ca cu un plin - adica 50 l - am facut 1350km din care o parte din ei si in oras si mai aveam ceva motorina in rezervor in oras (Baia Mare) am constatat un consum de aproximativ de 5.3 l / 100km eu sunt multumit de consum acuma o sa vad exact dupa ce o termin de inmatriculez si ii fac plinu |
--------------------
Rebault
Megane IV EDC + Clio IV
- YC07OCW
2007 - 2015
|
|
Flamingo |
![]()
|
Bine ai venit pe forum "Fane Babanu"!
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
Bucuresti-Passau si retur total 2750 km,131.69 litri motorina,rezulta un consum mediu de 4.79 l/100 km.
Recunosc ca i-am dat 4500 de rpm pe autostrazile din Ungaria,Austria si Germania. ![]() |
--------------------
Renault
Clio
- B-xx-SRS
2005 Symbol dci 65 cp
|
|
rty745 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 31 December 04 ![]() |
am verificat la ultimul plin consumul : 500 km in bucuresti (un drum pana in Otopeni) si mi-a iesit fix 7 l/100 km. Nu e rau dar nici extraordinar.
apropo de ce s-a discutat mai sus : atunci cand esti in frana de motor injectia se taie si consumul e efectiv zero. Daca o scoti din viteza motorul merge la relani si consuma cam 0.5 l pe ora. La Magane-ul de firma pe care l-am avut nu se vedea asa ceva pe computer, fiindca sub 25 km la ora nu mai arta consum instantaneu. La opel insa, care are un computer ceva mai "competent", se vede f. clar: consum 0 in frana de motor, si 2-3 l /100km daca o lasi sa mearga scosa din viteza la 20-30 la ora. Eu zic sa incercati ca nu aveti ce pierde - o sa obtineti doar un consum mai bun. Asta se lega de ceva ce am citit mai demult , unde se spunea ca cel mai mic consum il obtii atunci cand atingi frana cat mai putin. Are f. multa logica: daca nu vreau sa folosesc frana , nu o sa accelerez ca nebunul intre doua semafoare, ci o sa accelerez lent si dupa aia frana de motor cat se poate. Daca ai rabdare (si spatiu) sa faci asta obtii un consum f. bun. (si asta nu insemna sa mergi subturat!) |
-------------------- laguna 2.0 dci privilege 2008
ex. symbol 1.5 dci 80&65 cp |
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
5,7 mixt in procent de aproape 50% oras 50% "afara", stil de condus: normal spre sprinten sa spunem
![]() Symbol 1.5dci 80 CP This post has been edited by ramm: 26 Mar 2007, 15:15 |
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
b90ewn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 7 January 06 ![]() |
QUOTE(sorinrs @ 25 Mar 2007, 20:26) Bucuresti-Passau si retur total 2750 km,131.69 litri motorina,rezulta un consum mediu de 4.79 l/100 km. Recunosc ca i-am dat 4500 de rpm pe autostrazile din Ungaria,Austria si Germania. ![]() cum mai 4500 de rpm? ![]() |
--------------------
renault
symbol
2005 fidji Renault Symbol Fidji 1.5 DCI 80 CP rouge-feu - 2005
in curand MZ RT 125/3 6,5 CP negru - 1961 (restaurat) |
|
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
@b90ewn
Am remapat motorul si nu mai are limitari .... |
--------------------
Renault
Clio
- B-xx-SRS
2005 Symbol dci 65 cp
|
|
diesel_power |
![]()
|
Limitarea era introdusa de fortele de frecare, ca nu e motorul limitat la turatie asa mica.
Eu mai mult de 4250rpm nu am reusit sa depasesc in viteza 5, dar cum spunea sorinrs, a remapat motorul. This post has been edited by diesel_power: 26 Mar 2007, 21:19 |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
Flamingo |
![]()
|
@rty745 - 7 l / 100 km mi se pare cam mult.
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
mikken |
![]()
|
Membru simplu, din popor Group: Members Posts: 56 Joined: 8 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Ultimul consum exclusiv urban (zilnic Pipera
![]() ![]() Acum am pus Rompetrol Euro5 si vad ca trage bine...astept sa vad consumul ![]() Numai bine ![]() |
--------------------
Renault
Clio Bicorp Coupe
- B-01-MKN
2004 - 1.5 dCI - 65CP
|
|
the teacher |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 16 March 07 From: p l o i e s t i ![]() |
al doilea plin!omv,premium d.am alimentat 40l.dupa870km.4,6!nu e rau pt.o masina noua!
![]() |
--------------------
renault
symbol
- 1,5dci70hp!
2007 expression
|
|
rty745 |
![]()
|
QUOTE(Catalin S. @ 27 Mar 2007, 10:22) da, si mie ![]() As economisi in cel mai bun caz 1 l/100 km, deci, la cat meg eu in oras, vre-o 6 litri pe luna adica mareata suma de 20 lei ![]() ![]() I concluzie cred ca vorbim aici de consum mai mult de dragul discutiei decat ca ar avea asa o mare importanta, cel putin nu la cat consuma "tractorasele" astea ![]() |
|
Alexandra |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 15 December 06 ![]() |
eee....consumul meu exclusiv in Bucuresti este in medie 6,7% cu drum zilnic pana in Baneasa la ore de varf - 8 si 16; alimentez numai de la Petrom cu motorina aditivata (nu stiu exact cum se numeste), si recunosc ca o mai si forjez.....
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- B-03-WOW
2006 - Dynamique Megane Sedan 2007, 1.5dci, 85cp, luxe privilege.
|
|
Flamingo |
![]()
|
Cam 6 la suta imi ia si mie de regula, dar nu m-am indreptat niciodata spre 7 litri... si bag motorina tot de acolo de unde baga Alejandra...
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
jri22 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 4 January 07 ![]() |
fericitilor...eu nu scot sub 9 in buc nicicum...oricum am inteles ca la greutatea si puterea ei ,mashinica mea are un consum normal...sunt putine benzinare de 75 cai care sa consume mai putin..pina si matizul papa la buc 8%...asha ca..
|
--------------------
renault
clio
2002 1.2 16v HB
|
|
Flamingo |
![]()
|
Te contrazic, am avut inainte Mati si consuma in jur de 7 in oras si cam 5 si ceva afara... Dar acum nah, depinde de stilul de condus si de "incarcatura"...
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
diesel_power |
![]()
|
Asta parca era topic de consum motorina, de cand merg matizul si 1.2 16v cu motorina
![]() |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
Flamingo |
![]()
|
Se deviase de la postul lui jri22 care ne facea fericiti ca avem masini pe motorina si a ajuns sa ne spuna inclusiv de Matizuri ca sub 8 litri la suta nu iau in oras... de aici si postul ulterior. Capisci ?
![]() Edit.. Si nu mai fiti fratilor atat de drastici ca nu ne aflam la scoala unde ca sa ne dam cu parerea trebuie sa ridicam 2-3-4 degete... Stiu ca nu e bine sa se devieze prea mult de la subiect dar nici robot nu-mi place sa fiu... ![]() This post has been edited by Catalin S.: 29 Mar 2007, 16:20 |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
rty745 |
![]()
|
am inceput de cateva zile un test sa vad cat pot sa obtin minim, exclusiv urban. Primele concluzii sunt ca nu mi s-a lungit timpul de tranzit desi merg mai linistit.
consumul o sa-l vad cand o sa fac plinul, dar asta nu va fi inainte sa ajung la 500 km, ca sa fie cat de cat relevant. Wish me luck ! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th August 2025 - 17:29 |