Sfaturi..., Budapesta -> Bucuresti
![]() ![]() ![]() |
Sfaturi..., Budapesta -> Bucuresti
Arsenio |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 July 06 From: Paris ![]() |
|
||
--------------------
Mazda
MX-5
1999
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.185 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(Arsenio @ 10 Jul 2006, 15:13) Buna ziua oameni buni, Locuiesc la Paris de mai multi ani si ma pregatesc de un drum in Romania cu masina, nu am mai fost de aproape 15 ani cu masina in tara si as vrea sa cunosc lucrurile indispensabile de stiut ca acest drum sa nu devina un cosmar... Pana la Budapesta nu cred sa fie probleme dar de la Budapesta la Bucuresti astept sfaturile voastre ! ![]() La randul meu daca va pot ajuta si aveti nevoie de informatii despre Franta, nu ezitati, va raspund cu cea mai mare placere... Multumesc, Arsenio Nu mai fi asa de speriat ca in 15 ani ne-am mai dezvoltat putin si noi pe aici, am mai turnat niste asflat pe sosele si alte lucruti din astea. Acum serios: autostrada ai pana la Szeged, care este la 50 km de grantia cu RO. Inta in tara pe la Nadlac, apoi Arad-Deva-Sebes-Sibiu-R. Valcea-Pitesti-Bucuresti. Drumul este bun dar sa nu te astepti sa fie autistrada ca in Franta. S-ar putea sa fie pe Valea Oltului (intre Sibiu si Rm. Valcea unele probleme, adica caderi de pietre si circulatia blocata). Autostrada Pitesti-Bucuresti este acceptabila in mare masura, desi are unele portiuni cam "denivelate" dar se merge pe ea. Drum bun. Drum bun |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
khris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 8 May 06 ![]() |
Venit de curand de la Viena.
Am urmat in mare acelasi traseu.Impactul e mare cand intri in tara dupa ce alergi pe autostrazi o sa te cam infranezi pe drumurile tarii care sunt ok ,dar le-ar mai trebui macar o banda pe sens. Am facut 4.45h Viena -Nadlac si 7.30h si Nadlac -Sighisoara.Asa ca ai grija sa ajungi odihnit la granita cu Romania ![]() This post has been edited by khris: 10 Jul 2006, 15:40 |
--------------------
Peugeot
307 SW
2005
- -----
|
|
Arsenio |
![]()
|
Va multumesc pentru raspunsuri, deci sa inteleg ca Viena-Bucuresti nu se poate face intr-o singura zi...?
|
--------------------
Mazda
MX-5
1999
|
|
CristianM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 12 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Arsenio @ 11 Jul 2006, 11:53) Va multumesc pentru raspunsuri, deci sa inteleg ca Viena-Bucuresti nu se poate face intr-o singura zi...? Sigur ca se poate. Acum depinde cat esti de obisnuit sa conduci timp mai indelungat sau daca sunteti 2 soferi. Eu am facut drumul asta de 3 ori, tot in aceasta perioada. Viena - Buc sau invers iti ia cam 15 ore cu opriri macar la 2 ore catel, purcel(..copii..). Dac pleci dimineata din Viena(macar 8) ai toate sansele sa ajungi in jur de 10-11 seara la Buc. Oricum drumul de la Paris ar tb sa il faci in 2 etape. Prima zi Paris-Viena sau cat poti si urmatoarea spre Buc. Eu am fost anul trecut pana la Paris si escala am facut-o la Munchen. Ideea e ca daca sunteti 2 care conduc si puteti sa dormiti in timp ce celalalt conduce veniti mai bine. La mine a condus si sotia, dar nu pot sa inchid un ochi cand stau in dreapta, mai ales ca stiu ca are talpa "grea". Daca mai vrei sfaturi despre traseu su locuri de oprit poti sa ma intrebi. Ai grija cand vi, cam din 25 iulie pana spre 12 august o sa fie balamuc la intrare in RO si invers intre 22 aug si 6-7 sept. Asta o sa te coste cateva ore in plus!!! |
--------------------
Opel
Astra G Caravan
- B 30 TWO
|
|
Arsenio |
![]()
|
Am facut si eu drumul asta de mai multe ori dar acum multi ani...si tot asa ma opream la Viena o noapte, apoi plecam spre Bucuresti dar de multe ori nu ajungeam si ma opream pe drum cam pe la Cluj ca eram prea obosit ...dar pe vremea aia stateai mult in vama... 4-5 ore...si poate de asta ! nu stiu cum e acum la vama in perioada de vacanta...e adevarat ca eram si singur la condus dar si acum la fel !
|
--------------------
Mazda
MX-5
1999
|
|
khris |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 8 May 06 ![]() |
Vezi ca acum nu o mi iei pe la cluj
|
--------------------
Peugeot
307 SW
2005
- -----
|
|
Arsenio |
![]()
|
|
--------------------
Mazda
MX-5
1999
|
|
Leonard_Predoiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 July 06 ![]() |
Va recomand ca in aceasta perioada sa evitati pentru intrarea in tara vama Nadlac.
Este ingrozitor de aglomerata ziua. Sau va calculati un traseu care sa va aduca in vama seara spre noaptea (2-3 noaptea e pustiu) sau folosit vama Turnu. Doar ca tineti cont ca noaptea vamesii sunt mai suspiciosi si mai pusi pe control, nu ca s-ar intampla ceva dar va pot pune sa desfaceti toate bagajele doar pt amuzamentul lor. drumul Viena-bucuresti se poate face in o singura zi dar....de ce sa te risti? Pana la Szeged este autostrada (mai putin centura Budapestei care are limitari de viteza de 80) dar dupa aceea drumul prin Romania e lung si obositor. Daca este un singur sofer atunci oboseala drumului, stresul si nervii de la vama, plictiseala drumului Arad-Deva va vor obosi inutil.. mai bine gasiti undeva o cazare prin Arad, Hunedoara si continuati a doua zi cu forte proaspete. Inteleg ideea "am facut Viena-Buc dintr-o bucataaa!" dar incercati sa intelegeti ca finalitatea oricarui drum e ajungerea la destinatie si nu drumul in sine. Scuzati tonul prea...parintesc. |
--------------------
Renault
Megane
2003 1,6 16V
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Zilele trecute am preferat vama Cenad. Si la dus si la intors nu era absolut nici o masina la orele pranzului sau putin dupa. Merita ocolul, mai ales pe timp de vara, cand niciodata n-am reusit sa trec in mai putin de o jumatate de ora pe timp de zi, la pranz sau dupa amiaza (de obicei 45 de minute sau mai mult)
Drumul Viena-bucuresti se poate face intr-o singura zi daca esti obisnuit sa stai mult timp "in priza", mai ales daca ai o ocupatie care te obliga la lucrul in salturi si la eforturi prelungite periodice (fie si numai intelectuale) cu termene stricte (gen: la ora/minutul/secunda trebuie sa dau gata ceva si nu exista sa dau un rateu, 10-12 ore de efort continuu). E mai greu daca faci 2 eforturi din acestea in zile consecutive, e mai riscant doar cu o singura noapte de somn, daca nu esti obisnuit. Ma refer la Paris-Vienna + Viena-Buc. Eu vin tot timpul de la Viena direct acasa, in Buc. Plecat de la 6:30-7:30 ora locala si ajuns la 21-22, ora Romaniei (o ora se pierde pe diferenta de fus orar). Numai ca niciodata nu s-a intamplat sa vin dupa o alta zi de condus prelungit. Intotdeauna fac o pauza la Viena, macar de o jumatate de zi, pentru ca imi place sa mai petrec putin timp prin acest oras (macar de un snitel si o tura mica prin muzee, magazine sau pe aiurea). Acum, ca vii de la Budapesta la Buc sau de la Viena la Buc, cam tot aia e. De la Viena la Budap faci 2 ore (cca. 250 de km), abia te trezesti ca lumea, cu o pauza sa cumperi vigneta si sa-i faci cu ochiul vamesului. Distractia incepe in Romania, ca n-avem autostrazi, altfel nu era nici o pb. un parcurs de o mie si un pic de km. Totul e sa opresti imediat ce simti nevoia de o pauza sau simti ca ti-ai pierdut concentrarea pentru o fractiune de secunda. Iar daca simti nevoia sa te opresti din nou dupa numai o ora sau mai putin, e cazul sa te opresti de tot pentru ziua respectiva. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
Arsenio |
![]()
|
Va multumesc din nou pentru raspunsuri. Tocmai ca ideea "Am facut Viena-Bucuresti dintr-o bucata" nu prea ma incanta din cauza oboselii de asta intrebam...si eu sint de parere ca se poate face dar nu e rezonabil imediat dupa un "Paris-Viena"
Dar starea drumului prin tara, adica de la granita la Bucuresti e acceptabila? sau tot risti sa-ti rupi masina in anumite locuri? ![]() |
--------------------
Mazda
MX-5
1999
|
|
Leonard_Predoiu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 July 06 ![]() |
Sunt zone cu drum mai prost, e autostrada care e incredibil de distrusa pentru o sosea cu pretentii de autrostrada nr. 1...
Nu starea drumului e problema ci intensitatea traficului care te oboseste incredibil. ganditi-va ca sunt 70 km pe valea oltului unde depasirea e daca nu interzisa imposibila din lipsa de vizibilitate, in plus, veti ajunge seara si seara pe soselele romaniei inseamna masini fara lumini aprinse, sau maxim cu pozitiile, inseamna carute, biciclisti din care 90% beti, pietoni beti, inseamna centura sibiului care e in reparatii si te ocoleste, inseamna pitesti care e un oras infect din pdv al traficului, inseamna Arad-Deva, valea muresului cred, 150 km de curba dreapta curba stanga curba dreapta curba stanga ... |
--------------------
Renault
Megane
2003 1,6 16V
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Hai ca nu este chiar asa....pe Valea Oltului se circula binisor mai ales noaptea cand vezi farurile celui care vine din fata si pe mine cel putin asta ma ajuta pt. ca depasesc mai usor...
De centura Sibiului este adevarat dar de ce sa te duci pe acolo....Sibiul se trece foarte repede si usor pe centru, drumul este ok... Pentru iesirea din tara eu recomand varianta Sibiu-Alba-Cluj-Oradea-Bors drumul este ok si se trece destul de repede prin vama. This post has been edited by cj98czh: 12 Jul 2006, 11:22 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Fanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Dragilor, eu tocmai am venit Barcelona - Bucuresti in 2 zile. La dus am facut 3, dar cu opriri, vizitat, poze, alea-alea...
Prima zi: Barcelona - Graz - 1500 km, 15 ore cu tot cu opriri de mancare, motorina si pauze tehnice ![]() A doua zi: Graz - Viena (de fapt Schwechat) - Budapesta - Bucuresti. Am plecat pe la 8.30 din Graz, am ajuns la 00.30 in Bucuresti, cu tot cu opriri + o vizita la Cora in Budapesta. Si juma' de ora frecat duda la Rompetrol Deva din cauza incompetentei angajatilor de a face o tranzactie cu cardul. In vama mai mult de 30 minute nu petreceti, se lucreaza pe 3-4 culoare constant si nu sunt probleme. Nici la dus, nici la intors nu m-a intrebat nimeni de bagaje sau daca am ceva de declarat. |
-------------------- Megane II.2 Bicorp Confort Expression 1.5 dCi 100 - Bleu Extreme
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Drumul este bun pe varianta DN7 (E68) Arad-Deva-Sibiu-Rm Valcea-Pitesti-Buc. Daca alegi sa intri pe la Nadlac o tii spre Arad iar daca intri pe la Cenad, iti recomand Cenad-Timisoara-Arad-Deva ... s.a.m.d.
Daca ai cum sa-ti alegi zilele in care vei face drumul, n-ar strica sa faci portiunea de drum din Romania intr-o zi de duminica, sunt mai putine camioane. Poti citi si sectiunea Starea drumurilor dar nu-i neaparat nevoie. Ai o singura portiune nasoala (pe traseul pe care l-am specificat), pe autostrada Pitesti-Buc, (la 30-40 km de Buc), unde ai limitare de viteza la 80 km/h si asfaltul e "mancat" pe alocuri. Dar se merge pe banda de siguranta sau razant cu glisiera dintre sensuri si e ok. Asta pe o portiune de vreo 10km, aprox. In rest e doar o chestiune de trafic. Nu mi se pare cu nimic mai dramatic decat o sosea nationala din Franta dintr-o zona plata sau usor deluroasa pe care merg camioane, motociclisti/scuteristi/biciclisti, cu 1 sens giratoriu sau mai multe la fiecare km (prin/pe langa localitati). Chiar s-ar putea sa aibe mai putine gropi (ma refer in special la guri de canal prea ingropate sau prea "in relief", de care am intalnit destule pe drumurile din Franta si pe care numai eu le ocoleam din coloana de masini, toti localnicii facand zdrang-zdrang prin ele). Doar ca la noi se merge mai repejor (adica se mai depaseste viteza legala) si depasirile se fac mai repede, nu sta nimeni in spatele tau sa-ti ia grupa sanguina si sa te intrebe de vreme. Orice varianta ai alege, drum bun! |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:53 |