Concediu Kusadasi
![]() ![]() ![]() |
Concediu Kusadasi
con |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 1 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005 1,6mpi
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.320 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Taxa de viza este 10 USD dar daca nu ai sunt buni si 10 euro...de fapt la tipul care ia banii de viza 10USD=10 euro
In rest eu iti recomand sa schimbi in lire pt. ca altfel o "iei" la curs...eu am fost la sfarsitul lui iulie si am schimbat la 1euro=1,9 lire, noi am stat la Bathihan si a fost super... Sezlongurile si toate accesoriile de sport la noi au fost gratis.. Mare atentie la soferii din Izmir ca sunt niste bezmetici...eu am avut nenorocul sa ma frece unul care a crezut ca poate trece printre mine si un autocar... Foarte important ...in caz de acceident sa nu muti masina de acolo chiar daca accidentul a fost fara victime.... pana la sosirea politiei...mie erau sa-mi dea amenda pe chestia asta... Mare atentie la radare in Turcia - costa 100 euro si daca incerci sa dai spaga te aresteaza pe loc... In Bulgaria da-i inainte cat poti de repede pt. ca cu 5 euro rezolvi orice radar... In rest drum bun si concediu placut. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
madalina82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu plec pe 18 Septembrie cu niste amici cu masina (un Logan Preferance) la Bodrum, hotel Sami Beach
A mai fost cineva? A auzit careva de hotelul asta? |
--------------------
DSN
clima
- B 39 DSX
|
|
b_42_jim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 28 May 06 ![]() |
@con
1. Mie mi-au cerut direct in E si n-am mai stat sa parlamentez, ca erau graniceri totusi, nu buticari din bazar. 2. Nu plateam sezlongul, ci saltelele si prosoapele. Puteam sta pe sezlonguri mocca, dar parca nu-mi venea sa stau direct pe plastic pt. 3 lire / zi / 2 sezlonguri. 3. Depinde de unde intrebi daca e usor de ajuns. Pe centura Izmirului ai indicatoare de Aydin si Torbali, apoi ai indicatoare de Selcuk, apoi de Kusadasi. Dupa ce treci prin Kusadasi (e destul de mare localitatea, eu ma asteptam sa fie ca un sat sau o comuna de la noi, de fapt e cam cat un municipiu), tii drumul national, treci prin o zona de livezi si urmaresti indicatorul de Davutlar. Cand ai ajuns acolo, e cam aiurea sa intri spre Egeria Beach pt. ca dinspre drumul national nu ai indicator direct. Vei intalni o intersectie unde vei avea un panou plin de indicatoare de hoteluri spre dreapta. Treci de asta, mai mergi cam 1 km si vei gasi o alta intersectie cu indicatoare de hoteluri, faci acolo dreapta, tii drumul, apoi stanga la urmatoarea intersectie, mai mergi cum te tine drumul cam 500 m si vei ajunge la o intersectie cu rond unde nu ai nici un indicator dar vei vedea ca spre stanga drumul o ia spre livezi iar la dreapta vezi un magazin alimentar. O iei dreapta, dupa vreo 200 m lasi in urma pe dreapta un bazar, ajungi la un rond plin de indicatoare de hoteluri, faci stanga acolo (abia aici ai indicator de Egeria Beach, primul in colt stanga) si e a 2-a straduta la dreapta (te uiti dupa emblema hotelului ca e pe colt). Iti recomand in BG sa o iei pe Nova Zagora, pe varianta Stara Zagora se lucreaza in draci exact in defileu, au decopertat drumul in mod aleator, plus ca e si mai lung cu 100 km. Acum 1 luna, cand am schimbat la banca, am primit 1.83 lire / 1 E. Dar poti sa zici ca iei f. bine cu 1.8. Gasesti chiar in vama o casa de schimb valutar, daca vrei sa iei niste lire (cat sa ai pt. feribot). Turcii sunt corecti si daca platesti cu euro (primesc oriunde, inclusiv autoritatile), iti calculeaza la 1.8 si-ti dau restul in lire. Dupa ce ai trecut cu feribotul, la Canakkale poti schimba valuta la banca sau chiar la feribot in dreapta, imediat ce ai trecut de portile docului. Nu incerca alte case de schimb, ca te ard la comision. Cat priveste camionagii turci... daca nu te grabesti nu ai treaba cu ei. Ei merg destul de tare (90-130). Iar daca te grabesti, repet, lasa-i sa-si faca depasirile cand li se scoala, ca dupa aia se dau la o parte si treci si tu. Daca faci greseala sa le dai claxoane sau sa le faci din faruri, risti sa trezesti resentimente. Incearca sa-ti tii intuitia treaza pt. ca se semnalizeaza foarte putin acolo la schimbarea benzilor, dar daca esti atenta iti dai seama cand cineva vrea sa depaseasca. Din cauza atentatelor, sa nu fii surprinsa daca veti fi opriti si vi se va cere sa deschideti portbagajul, fac filtre frecvent si jandarmii lor au costume verzi si umbla cu mitraliera cu degetul pe tragaci. Fiti relaxati si faceti ce va cer, va lasa imediat sa treceti. Drum bun si distractie placuta! |
--------------------
--
--
--
- -- Chrysler Sebring LX
Laguna II 1.8i Lux Privilege s.a.m.d. |
|
con |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 1 September 06 ![]() |
m-am intors acu' o saptamana de la kusadasi. a fost binisor la egeria. la intoarcere am facut drumul dintr-o bucata - pe la 19:30 eram aproape de edirne si am tinut-o lunga. am intrat in vama pe la 20:30 si am iesit la 22:30. am mers incetisor prin bg., m-am ratacit un pic (cam 30-45 min.) - 2 opriri politia bg. si mi-au facut semn davai!!!! - nu tu amenda, nu tu ciubuc, nimic nimic (incep sa-i iubesc pe politistii bg.)
a doua oara nu mai fac tot drumul deodata - este cumplit de obositor This post has been edited by con: 27 Sep 2006, 20:09 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005 1,6mpi
|
|
catalexe |
![]()
|
Membru marcant Group: Members Posts: 109 Joined: 10 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Vrem si noi (parintii si cu bebe de 3 ani) sa mergem in iunie la Kusadasi, cu masina, si am vrea sa stim cateva lucruri:
1. Nu a spus nimeni de traseul de la Svilengrad la Canakale. Viamichelin recomanda un traseu mai direct, prin... Grecia. Voi pe ce ruta ati ajuns de la Svilengrad la Canakale? 2. Cat costa feribotul ? Cum se taxeaza? La masina, la nr de persoane? 3. Cat v-a costat la Canakale sederea la Viva Le Prince Ada *** si ce ati primit de banii astia? 4. A fost cineva la AquaFantasy - hotel si parc acvatic ? Stiti ceva de el? 5. Unde e mai bine sa fac rezervare: pe site-ul agentiei din Bucuresti sau pe site-ul hotelului pe care il voi alege? Stiti ceva de rezervare.ro? 6. Merita sa optezi pentru All Inclusive in conditiile in care se presupune ca te plimbi prin zona si masa de pranz nu prea o iei la hotelul unde esti cazat? Multumim frumos! This post has been edited by catalexe: 15 Apr 2007, 19:15 |
--------------------
Renault Megane
Sedan 2007 1.6 16v
Privilege Gris Asiere Ca sa nu fi obligat la RCA si numere rosii la pret de specula INTREABA INAINTE SA DAI VREUN BAN. Si NU te duce la Meridian.
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.182 Joined: 29 May 06 ![]() |
@ catalexe
Viamichelin mai da si erori, pe aici prin Balcani si Europa de est. Dai sa caute cu puncte de tranzit intermediare, ruta care te intereseaza. Oricum, n-are rost sa o iei pe unde recomanda ei, adica prin bucata mica de Grecia. Pierzi timpul aiurea Ai incercat sa cauti pe Google ferry-ul care te intereseza. Din cate stiu eu, se plateste un tarif de masina si unul de persoana. Mai bine opteaza pentru demi-pensiune, ca daca zici ca vrei sa te si plimbi ziua, nu o sa prea ajungi la masa de pranz. Oricum eu stiu ca turcii nu se zgarcesc la mancare. Eu aveam la Istanbul numai micul dejun inclus in pret si imi ajungea. Mai mancam un kebab din ala adevarat de oaie de pe strada si rezolvam cu masa. Drum bun. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
doriant |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 October 06 ![]() |
@CATALEXE
trecerea cu ferry era anul trecut in august cam 16 lire turtcesti (1lira=1,8 RON) aceaasi combinatie masina + 2 adulti + 1 copil AquaFantasy merita daca nu vrei sa vizitezi prea mult, e putin izolat in nord dar doar 10 min de mers cu masina, ptr ca ai si acces gratuit la park (f bun ptr copil de 3 ani) daca poti, cel mai bine e pe site-ul hotelului |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - laureat 1.4 mpi
- AG - 07 - NIJ
|
|
yrandreia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Buna ziua dragilor!
Intrucat am decis sa facem si nou concediul in Kusadasi, respectiv la Egeria Beach, ma interesau cateva informatii de la cei care au fost in zona respectiva. Vom merge tot cu masina, pe traseul indicat aici pentru Bulgaria ![]() Cineva m-a sfatuit sa imi iau niste saboti pentru intrat in apa, cum ca ar fi niste arici de mare si nu e bine sa intru fara incaltari in apa, ca asa este si in Grecia ![]() ![]() Cine a fost acolo poate sa-mi spuna si mie cum e apa? Macar acum, dupa ce am platit sejurul, sa stiu daca am dat banii in vant sau pot face baie in mare. Va multumesc mult! |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
2002
- B-XX-YRA :::... Nu te pune cu prostul ca... are mintea odihnita! ...:::
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Buna ziua,
Din experientele avute de mine (chiar daca nu pe malul grecesc), chiar daca nu sunt pietre pe jos si asa mai departe niste sandalute de intrat in apa sunt intotdeauna bune. Spor, |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Am fost in Kusadasi in septembrie 2003 si nu am avut nici un fel de probleme cu plaja. Intr-adevar este un pic mai pietroasa decat litoralul nostru insa pietricelele nu au pus probleme. Daca totusi simti nevoia de incaltari in apa cu siguranta vei gasi ceva potrivit in bazarul din Kusadasi la un pret corect.
Iti recomand sa nu ratezi Aqua Fantasay (decat daca, cumva, nu esti deloc fan al activitatilor acvatice). Daca esti cu masina merita sa vizitezi Efes si intr-o zi si Ismir este de vizitat. De asemenea, la nord-east de Kusadasi se afla orasul Soke, orasel tipic turcesc, fara activitati turistice insemnate si in care poti vede viata obisnuita si reala a turcilor (spre deosebire de statiune). De acolo am cumparat kg intregi de baclava! ![]() In rest numai de bine, turcii sunt prietenosi cu tine si gata sa te asculte si sa te multumeasca, ca doar platesti. P.S. Bazarul este de evitat in momentele in care in portul din Kusadasi este ancarat un vapor de croaziera. Atunci preturile cresc usor (pt. ca de obicei aceste vapoare sunt ocupate de turisti cu dare de mana si vanzatorii profita de asta. Plus ca si atenti lor catre tine este redusa. This post has been edited by alecsz99: 1 Jun 2007, 11:28 |
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
yrandreia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc frumos pentru sugestii!
Voi avea 2 saptamani in care voi avea timp si de vizitat, asadar orice sugestie e bine venita ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
2002
- B-XX-YRA :::... Nu te pune cu prostul ca... are mintea odihnita! ...:::
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
A stat cineva la hotel Asena in Kusadasi?Cum este mancarea fiindca am auzit fel si fel de pareri?Are parcare si daca nu cat costa pe zi parcarea in alta parte?Plaja e publica sau privata?
|
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
gabriel_TMF |
![]()
|
![]() membru cu bun simt Group: Members Posts: 81 Joined: 16 August 05 ![]() |
Pentru ca se apropie vacanta, vin si eu cu o intrebare???
A fost cineva la Kustur Club in Kusadassi? Si daca a fost ma intereseaza daca au parcare la hotel si daca este destul de mare? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Am fost in Kusadasi acum doi ani. Recomand cu caldura Club Mersin. Este de vis atat ca servicii, cazare, pret, cat si ca zona de promenada in imediata vecinatate a unui carier rezidential de vile de vacanta.
Se pot face excursii (carenu trebuiesc ratate) in Effes, Izmir, Pamukale, Mireapolis,Manastirea Fecioarei Maria etcc etc Un concediu foarte reusit. Attached thumbnail(s) P9060032.JPG ( Size: 667.97k ) Number of downloads: 3578 P9060033.JPG ( Size: 661.55k ) Number of downloads: 3698 P9060034.JPG ( Size: 666.53k ) Number of downloads: 3400 P9060040.JPG ( Size: 681.53k ) Number of downloads: 3369 P9060042.JPG ( Size: 657.57k ) Number of downloads: 3319 P9060043.JPG ( Size: 644.86k ) Number of downloads: 410 P9060053.JPG ( Size: 644.68k ) Number of downloads: 415 P9060061.JPG ( Size: 600.03k ) Number of downloads: 475 |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe 24 aprilie plec spre kusadasi, unde voi sta o saptamana. Mai pleaca cineva atunci ?
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
ionel98 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 10 June 07 ![]() |
Salut!
Spuneti-mi cati km sunt pana la Kusadasi prin Canakkale? Multumesc ![]() |
--------------------
Dacie
Logan
2005, logan 1.6
|
|
alecsz99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
Pe ruta Bucuresti-Giurgiu-Veliko Tarnovo-Stara Zagora-Edirne-Ecebat-Canakkale-Izmir-Selcuk-Kusadasi sunt un jur de 1.200 km.
|
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|
vali79m |
![]()
|
![]() No. 620 Group: Members Posts: 509 Joined: 5 April 05 From: Titan-Salajan ![]() |
QUOTE(gabriel_TMF @ 18 Mar 2008, 20:15) Pentru ca se apropie vacanta, vin si eu cu o intrebare??? A fost cineva la Kustur Club in Kusadassi? Si daca a fost ma intereseaza daca au parcare la hotel si daca este destul de mare? Am fost eu acum 2 ani, langa Kustur la Vera le Prince Ada..parca ii zicea, este ceva select hotelul, are parcare...stai linistit, numai ca pentru a merge la plaja(ca mai la toate hotelurile) trebuie sa mergi pe sub sosea. Sper ca ti-am fost de folos. PS: e frumos |
--------------------
Clio
Symbol
2005 dci-80 cp
|
|
gabriel_TMF |
![]()
|
multumesc vali79m, daca iti mai aduci aminte de ceva interesant din kusadassi, locuri de vizitat, atractii in oras si in jur, cred ca ar fi interesant sa ne spui si noua cei care mergem pentru prima oara acolo.
8 Apr 2008, 08:19: vali79m zici ca ai fost la Vera le Prince Ada, am o colega care pleaca acolo in toamna cum e hotelul da-ne si noua niste repere. This post has been edited by gabriel_TMF: 8 Apr 2008, 08:19 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.320 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Recomand cu caldura de stat la Hotel Bathihan...4* dar sunt mai mult de 4...cel putin in Bodrum la 5* nu am avut conditiile de la hoteleul asta...absolut superb totul...
De vizitat merita orasul Effesus, Adaland pt. iubitorii parcurilor de apa, si Casa Fecioarei Maria...in rest mai sunt multe....aaaa si nu uiati de Pamukale...si magazinele outlet...merita de facut cumparaturi de acolo.. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
gabriel_TMF |
![]()
|
unde sunt magazinele alea outlet, ce produse gasesti in ele, si cum sunt deschise, in fiecare zi, o zi pe saptamana, da-ne mai multe detalii.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
2005 laureate
- B 47 TMF
|
|
cj98czh |
![]()
|
Eu le-am gasit cand mergeam catre Pamukale...sunt pe marginea drumului nu ai cum sa nu le vezi...deci sunt asa...Outlet Lee, Adidas, si alte cateva marci... pot sa va spun ca blugii cumparati de acolo cu 15-20 euro/pereche i-am gasit in Cluj la reprezentanta locala cu 400 RON/pereche..... deci...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vali79m |
![]()
|
![]() No. 620 Group: Members Posts: 509 Joined: 5 April 05 From: Titan-Salajan ![]() |
QUOTE(gabriel_TMF @ 7 Apr 2008, 21:38) multumesc vali79m, daca iti mai aduci aminte de ceva interesant din kusadassi, locuri de vizitat, atractii in oras si in jur, cred ca ar fi interesant sa ne spui si noua cei care mergem pentru prima oara acolo. <span class='edit'>8 Apr 2008, 08:19:</span> vali79m zici ca ai fost la Vera le Prince Ada, am o colega care pleaca acolo in toamna cum e hotelul da-ne si noua niste repere. Hotelul este frumos, numai ca este cam retras, cam la marginea kusadasiului. Pentru a ajunge in oras se iau microbuze care te duc in centru..kam 7-8 km parca. Ca un sfat, odata ajunsi acolo da-ti o mica atentie receptionerei sa va dea o camera cu vedere spre interior...la piscina, ca cele de pe exterior nu prea sunt atractive, asta daca nu va da direct cu vedere la piscina. mancarea este multa doar ca la bunatatii(preparate pe loc in timpul meselor) este cam coada. In rest este super ok hotelul, seara de seara se organizeaza in curtea interioara, la piscina diferite mini spectacole destul de atractive. Pentru a merge la mare se merge pe jos cam 1.5 km, dar intrarea in mare se face printr-o "bariera" de pietre cam de 30 m si deabea dupa gasiti apa fara pietre. Ca excursii nu prea imi mai aduc aminte de toate, doar una cu vaporasul care te duce in vreo 3 insule, dureaza aporape toata ziua......foarte frumos(asta daca nu ai rau de mare). This post has been edited by vali79m: 10 Apr 2008, 07:30 |
--------------------
Clio
Symbol
2005 dci-80 cp
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
anul trecut de luna de miere am fost cu sotia si cu bestia din semnatura in kusadasi la hotel korumar.un vis..atat va pot spune!oameni mai primitori nu exista!servicii de super calitate si totul asa cum astepti sa fie.am stat in honeymoon sweet si totul a fost pachet all inclusive;total:1000 dolari si costurile calatoriei inca 250 300.
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
Sh4rk |
![]()
|
![]() membru...calator Group: Members Posts: 117 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Cam ce preturi au la mancare? Am inteles de la cineva ca nu s-ar merita sa "mergi pe" all-inclusive, pentru ca mancarea ar fi ieftina. E adevarat?
|
--------------------
VW
Golf IV
-
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu inteleg de ce te intereseaza preturile la mancare daca ai merge pe mic dejun+cina? Pranzul nu e problema, preturile sunt cam ca la noi.
All incusive iti iei cand vrei sa stai toata ziua in hotel si sa bagi in tine pana pleznesti... Eu nu as merge niciodata pe All inclusive, si nu inteleg de ce m-as duce pana in Turcia pentru asa ceva daca tot nu ies deloc din hotel. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 14:24 |