Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bucuresti - Roma, ... pe urmele lui Badea Cartan

micutu
post 25 Mar 2006, 10:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Badea Cartan pleaca la drum in 3 ianuarie 1896 , a trecut prin Timisoara, Budapesta, Tirol(Austria), Alpii Sloveni, Apenini, Genova, Pisa, Livorna, si dupa 45 de zile de drumetie a ajuns la marginea orasului etern l-a salutat cu: “Bine te-am gasit, maica Roma”.
A patruns in Roma prin Via Compana si ghidat de un ac magnetic interior, a trecut pe langa Terme Forum, ruinele Coliseului, bazilica Maxentiu si Palatinul, Forul Roman si … deodata: Columna. “- No ca asta este!"
S-a invelit in cojoc si a adormit. Dimineata, vizitatorii au vazut un dac viu coborand de pe monument.
Ziarele anuntau evenimentul zilei: “Un dac a coborat de pe Columna”

sper ca nu v-a deranjat aceasta mica introducere.
anul acesta, urmand o traditie personala, as vrea sa fac a cincea plimbare prin Europa.
traseul pe care mi l-am propus: Bucuresti-Cluj-Budapesta-Graz-Florenta-Roma, intorsul fiind prin Pisa-Genova-Torino-Lyon-Paris-Belgia- ....
orice cautare de traseu spre Roma te duce direct prin Serbia ... e cam complicat pe acolo ...
as vrea ca din Budapesta (pentru a evita Viena) s-o iau spre Székesfehérvár si apoi de acolo spre Graz. e ceva deosebit pe traseul asta? de vizitat? la vama e diferit fata de Nickelsdorf? se pierde prea mult timp datorita faptului ca de la Budapesta pana la Graz sunt doar 100km de autostrada, din cei 330?
multumiri ... si sper sa continuam etapele ... pana la Roma.

--------------------
Logan 1.6 Laureate & Ambition - B66__ & B59___
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Robert SLZ
post 27 Mar 2006, 08:51
Post #2

Membru autentic

Eu am mers prin Croatia Slovenia, si mi s-a parut mai scurt si mai rapid, ai foarte multa autostrada si autobanda, si se merge foarte bine.

--------------------
Volkswagen Passat 2001 - B-XX-YYY
+
drumaru
post 27 Mar 2006, 09:14
Post #3

Membru

Se pierde ceva timp cu drumurile nationale si de vazut poti vedea doar Balatonul (daca mergi pe autostrada pina la Enying si de acolo o iei la dreapta spre Veszprem si de acolo spre Graz).

Pentru rapiditate si comoditate iti recomand M1 Budapesta - granita cu Austria, apoi autostrada in continuare pina la iesirea 43 si de aici drumul spre Eisenstadt, apoi Wiener Neustadt, unde intri pe autostrada spre Graz - Italia (intre cele doua autostrazi sunt 60 km, din care 30 pe semi-autostrada).

--------------------
Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP
+
Gheorghe Dracu
post 27 Mar 2006, 12:10
Post #4

Membru

Eu am facut drumul asta cand inca nu bagasera sarbii viza. Drumul a fost Bucuresti-TImisoara-Stamora-Belgrad-Zagreb-Ljubljana-Venetia-Roma. Acum te sfatuiesc sa mergi din Bucuresti prin Arad-Szeged-Budapesta-Viena directia Italia. Nu iti fie frica de Viena, este bine semnalizata si te pierzi doar daca esti habauc rau. Daca nimeresti ora de varf (13-18) pierzi mult pe centura Vienei.

--------------------
Skoda Octavia
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 11:19
Dacia