Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Asigurari (reunit)

GABONE77
post 22 Oct 2005, 18:05
Post #301

el jefe

Group: Members
From: Bucuresti

sa va spun si eu patania mea

joi m-a lovit unul cu spatele si mi-a indoit portiera stanga spate si bandoul ala de plastic. se intampla joi seara inainte de meciul cu dinamo ca de aia eram acolo. cum s-a intamplat inainte de meci am zis ca sa nu ma duc pe loc sa ma duc a doua zi. i-am luat telefonul aluia nr la masina si am vb cu el sa mergem vineri. asta s-a dat lovit ieri si nu am mai dat de el asa ca m-am dus azi la sectorul 2 si am dat declaratia singur.

ce m-a socat e ca am primit amenda 75 RON in 48 de ore ca nu am declarat accidentul imediat. asta e ...e vina mea ca nu cunosc legile din noul cod rutier. pt ala am inteles ca se lasa cu luat permis 3 luni si o amenda cel putin ca a mea.

un sfat pt accidentele usoare: luati asigurarea celui care v-a lovit altfel o sa aveti mari batai de cap.
acum am termen de 30 de zile sa rezolve problema politia. si casco personal...asta nu ma pot folosi de el din cauza ca am indicat cine m-a lovit. deci se poate folosi casco numai daca e cu autor necunoscut sau voi sunteti vinovati si atunci va faceti masina pe casco personal.

si acum o intrebare pt cei din domeniu. daca il fac pe asigurarea lui, usa e infundata , bandoul de plastic indoit si putin zgariat unde a lovit. viteza a fost mica ca dadea cu spatele. problema mea e ca nu vreau sa mi-o repare la ciocan. as vrea cel putin fata de usa schimbata sau daca nu schimbata toata usa cu bandou cu tot. asa ca cei care lucreaza in domeniul asigurarilor va rog sa imi dati si mie un pont cum sa fac sa mi-o schimbe si nu sa o ia la ciocan.

si la urma un sfat: nu mergeti pe incredere sau pe buna credinta. vedeti-va interesul personal si nu va bazati ca cine va loveste e de buna credinta. cine nu casca ochii casca punga.

Later edit:
care e procedeul prin care se repara? mai precis dau bani de la mine pe care societatea de asigurari mi da inapoi cand vin cu facturile sau cum se face?
as aprecia un raspuns poate am sa fiu in tema inainte sa inceapa toata tevatura.

This post has been edited by GABONE77: 22 Oct 2005, 21:58

--------------------
Dacia Sandero - TPG 2009 1.6 MPI Laureate
cine e bun e bun si cand e rau
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asybo2002
post 22 Oct 2005, 22:58
Post #302

Membru autentic

e treaba de contabilitate cine plateste trebuie sa aiba in contabilitate factura...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi - B 2010 Laureate
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
kaspersky
post 23 Oct 2005, 02:31
Post #303

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

@gabone: In principiu firmele de asigurare au citeva serviceuri cu care au contracte pt. decontare directa. Cind service-ul a terminat reparatia iei facturile si te duci la asigurator pt. acceptul de plata. Ei isi dau acceptul si tu-ti iei masina fara sa dai bani.
Daca asiguratorul nu are contract cu serviceul la care faci masina atunci platesti costul reparatiile sicu facturile te duci la asigurator sa-ti dea banii!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
GABONE77
post 23 Oct 2005, 21:44
Post #304

el jefe

asta vroiam sa stiu mersi mult. am sa mai postez pe masura ce se rezolva cazul meu. pacat ca platesc si eu asta mi-e cel mai ciuda. daca nu casti ochii casti punga. din cate stiu ala are aisgurare la alianz deci as putea sa lucrez cu meridianul ceea ce ma incanta. in alta ordine de idei si acum ma repet:
daca portiera e infundata cum sa fac ca cel care constata sa decida inlocuirea ei si nu indreptarea cu ciocanul?

--------------------
+
Codrin
post 23 Oct 2005, 21:47
Post #305

Membru autentic

Din cate stiu daca nu e perforata se chituieste. Varianta 2 e cu Caragiale sau multiplu de Vlaicu wink.gif

--------------------
Mazda . .
+
Doru
post 25 Oct 2005, 20:20
Post #306

Membru autentic

Recunosc ca n-am citit tot sirul de posturi.Am si eu o intrebare : s-a marit prima de casco la logan ( la asirom cel putin) ? anul asta platesc 290 de euro la o valoare a masinii de 6600 de euro(logan laureate un an vechime),in timp ce anul trecut am platit aceeasi suma pt masina noua (7400 euro).

--------------------
VW PASSAT TDI 4 MOTION - B-05-TIE
Keep It Real!!
+
BGV
post 25 Oct 2005, 21:28
Post #307

Membru

Am jenti de supernova. Le-am asigurat la 260 pe toate 4. Vor sa ma despagubeasca cu 65 pt ca am stricat una intr-o groapa, desi eu am dat pe ea 100.Deci valoarea de inlocuire de 100 euro este valoarea din magazin .E corect ce vrea sa faca Asirom ?

--------------------
DACIA LOGAN - GVB 2012,laureate
RENAULT GRAND SCENIC,2005,AUTOMAT
+
adrloc
post 25 Oct 2005, 21:36
Post #308

Membru

meridianul ala de la berceni are asigurare cu allianzul. vest meridian nu are. problema nasoala e ca daca te duci acum la tinichigerie in service te programeaza dupa jumatatea lunii decembrie

--------------------
dacia logan 1.4 mpi preference - B 43 ***
+
kaspersky
post 25 Oct 2005, 21:56
Post #309

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

@BGV - daca le-ai asigurat pe toate la 260 facind un calcul simplu inseamna ca una bucata era asigurata 65, inseamna ca 65 este suma maxima care pot ei sa ti-o ofere!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
BGV
post 25 Oct 2005, 22:17
Post #310

Membru

QUOTE(kaspersky @ 25 Oct 2005, 22:56)
@BGV - daca le-ai asigurat pe toate la 260 facind un calcul simplu inseamna ca una bucata era asigurata 65, inseamna ca 65 este suma maxima care pot ei sa ti-o ofere!
*

Man, 260 valoarea de nou.Stiu ca una ar fi 65. Insa din cate stiu eu scrie in contract ca daca valoarea de piata, de inlocuire, e mai mare ti-o dau pe aia.N-am vrut eu la 260 ca sa spui ca sunt subasigurate.
asybo ce zici ?

--------------------
DACIA LOGAN - GVB 2012,laureate
RENAULT GRAND SCENIC,2005,AUTOMAT
+
GABONE77
post 26 Oct 2005, 16:52
Post #311

el jefe

QUOTE(adrloc @ 25 Oct 2005, 22:36)
meridianul ala de la berceni are asigurare cu allianzul. vest meridian nu are. problema nasoala e ca daca te duci acum la tinichigerie in service te programeaza dupa jumatatea lunii decembrie
*

curios. ala de la meridian vest mi-a zis ca ei lucreaza si cu alianz. sorry daca m-a dezinformat.

--------------------
+
GABONE77
post 26 Oct 2005, 16:54
Post #312

el jefe

QUOTE(Doru @ 25 Oct 2005, 21:20)
Recunosc ca n-am citit tot sirul de posturi.Am si eu o intrebare : s-a marit prima de casco la logan ( la asirom cel putin) ? anul asta platesc 290 de euro la o valoare  a masinii de 6600 de euro(logan laureate un an vechime),in timp ce anul trecut am platit aceeasi suma pt masina noua (7400 euro).
*

din cate stiu in primii doi ani e aceeasi valoare si daca nu ai incidente incepe cu timpul sa scada de la an la an. si eu la solenza si tot la asirom pe primul an am platit chiar mai putin decat in anul 2 ca uitase aia sa puna ceva. oricum diferenta e f mica dar ca idee in anul 2 platesti cam aceeasi suma ca in primul an.

--------------------
+
dragos01
post 27 Oct 2005, 06:18
Post #313

Membru incepator

From: Pitesti

fratilor "sistemul" se spoate invinge! Dupa lupte charge.gif seculare am reusit sa reiinoiesc polita de asigurare CASCO cu plata in rate. Bineinteles ca la inceput nici nu au vrut sa auda, spunand ca la inceputul contractului eu am optat sa platesc integral, cand toti cunoastem cum iti pun sula in coaste ca o conditie de acceptare a creditarii sa platesti la inceput pe tot anul. Am dat email la vocea clientului la BRD de unde am primit urmatorul raspuns:

Stimate Domn ....,

Am primit mesajul dumneavoastra datat 25/10/2005.
Referitor la intrebarea adresata dorim sa va comunicam urmatoarele :
Pentru a modifica modalitatea de plata a politei de asigurare CASCO, este necesar ca dumneavoastra, in calitate de titular al creditului sa va adresati consilierului de clientela din unitatea BRD, unde ati solicitat creditul. Va fi necesar sa completati o cerere prin care sa solicitati plata asigurarii, lunar sau trimestrial , cu cel putin 5 zile inainte de termenul scadent al asigurarii.

Pentru detalii suplimentare sau informatii referitoare la oferta de produse si servicii BRD va rugam sa apelati numerele de telefon: 0 800 803 803 (apel gratuit in reteaua ROMTELECOM) si 302 61 61 (numar cu tarif normal), accesibile de luni pana duminica intre orele 8-22.

Va multumim ca ati apelat la serviciile BRD-Groupe Societe Generale, ramanem in continuare la dispozitia dumneavoastra pentru informatii suplimentare.

Cu stima,

Cu acest raspuns m-am dus iar la sucursala BRD, dar culmea mi-au spus din nou ca nu stie tanti asta de la vocea clientului ce spune sad.gif , iar telefoane la Bucuresti si pana seara in sfarsit am primit telefon de la sucursala ca se poate si sa ma prezint la ei pentru incheierea politei, sper ca si-au primit bobarnacele cuvenite de la "centrala" biggrin.gif
In concluzie nu va lasati, numai ca imobilitatea sistemului este imensa!!!

--------------------
Nissan Qashqai 1,6 DIG-T - AG-xx-DAR Tekna 2015
+
Stash
post 31 Oct 2005, 16:37
Post #314

Membru incepator

Mda si eu am patit-o cu un bou care nu mi-o dat prioritate ca " nu era asa circulata strada " si am luat o plasa de zile mari pt ca asigurarea nu plateste mai mult de 400 euro reparatii si nenorocitu e bine mersi.Trebuia sa ii si bag una in freza cand a coborat din masina si mi-a zis " de ce n-ai oprit la stop " norocu lui ca am un fizic mai suplu si 18 ani pe cand el era un tigan de 25 mad.gif Si cand l-am sunat si i-am zis ca e mai mult a zis ca nu imi da nimic, ca imi vine sa ma duc dupa el si sa il omor pe nenorocit!
Concluzia : daca nu sunteti vinovati si masina e mai veche de 10 ani nu fiti prosti ca mine si intrebati-l daca mai vrea sa aiba carnet si nu ezitati sa ii cereti bani pt ca o sa aveti nevoie dupa... 183.gif

--------------------
Dacia 1310 - BV XX JIC
+
kodrix
post 31 Oct 2005, 22:23
Post #315

Membru tanar

Am avut si eu un mic incident: am lovit o javra de caine si mi-a s-a stricat farul de ceata cu tot cu suport precum si plasa aceea neagra din partea de jos a barei de protectie fata.
Masina e un Logan Laureate 1.4 MPI asigurata la ASIBAN. Pot sa-mi fac reparatia pe casco?
Cum sa procedez? Ma duc mai intai la politie si apoi la asigurator? Pot sa merg mai intai la asigurator? Daca se face pe casco ce trebuie sa mai platesc? Ce sa spun la politie si la asigurator ca sa fiu sigur ca imi fac reparatia pe casco?
Mersi mult anticipat!

--------------------
- - -
Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km

Logan 1.4MPI 2009 E0
Logan 1.4MPI 2009 Ambiance
+
kodrix
post 31 Oct 2005, 22:32
Post #316

Membru tanar

Mai am o intrebare.
Masina e luata prin rate de la BRD.
Care este suma minima, maxima care mi-o poate da asiban-ul?

--------------------
- - -
Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km

Logan 1.4MPI 2009 E0
Logan 1.4MPI 2009 Ambiance
+
radioman
post 1 Nov 2005, 08:45
Post #317

membru D'ala mare

From: Constanta

Eu am patit-o acum 2 saptamani(o poarta care s-a inchis cand tocmai dadeam cu spatele), asa m-am dus frumusel direct la Politie, am dat un mic extemporal, cu desen cu tot, politaiul -baiat de treaba mi-a dat un avertisment(ca cica intotdeauna cand faci ceva -incalci un articol din lege)si bineinteles dovada de reparatie si procesul verbal,dupa care a doua zi la Asiban, acolo mi-au facut o poza cu "fapta' ,cu km la bord si cu seria sasiu,dupa care mi-au dat o nota de constatare oprindu-mi procesul verbal de la Politie si xerocopii dupa originalele de la talon , polita de asigurare si buletin, mi-au zis sa merg unde vreau sa mi-o repar( am fost la Daewoo ca au vopsitor si tinichigiu super , si il stiam si pe sef), dupa care inapoi cu factura la Asiban si "alles gute".Ei au decontare directa , eu nu am dat decat de niste beri pe la service smile.gif

--------------------
Skoda Octavia 3 VW Polo V - CT-xx-HIT 2017/2019
[COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
+
asybo2002
post 2 Nov 2005, 00:11
Post #318

Membru autentic

si la Asiban nimic???

--------------------
+
asybo2002
post 2 Nov 2005, 00:11
Post #319

Membru autentic

suma minima e zero si cea max e suma asigurata pe polita...

--------------------
+
GABONE77
post 7 Nov 2005, 09:02
Post #320

el jefe

de la politie mi s-a zis ca in cazul meu am sa primesc raspuns in maxim 30 de zile. treaba se intampla pe 22 oct. stie cineva sub ce forma primesc raspunsul din partea lor? si daca nu primesc in 30 de zile ce pot face?

This post has been edited by GABONE77: 7 Nov 2005, 09:03

--------------------
+
charly
post 7 Nov 2005, 14:52
Post #321

Membru incepator

From: CJ

Vreau sa-mi fac un casco ptr viitorul meu logan si m-am gandit(mi s-a recomandat) bt asigurari. Sunt ok?

--------------------
Ford Focus 2008
+
diosrl
post 7 Nov 2005, 20:52
Post #322

Membru incepator

Are cineva Anexa 2 scanata, de la Asiban? Mi-ar fi foarte utila, astazi pe la 4 dimineata trebuie sa merg la Candiano si nu am de unde sa o fac rost pana atunci sad.gif Va multumesc mult anticipat. Ai naibii astia de la Asiban, au pus toate prostiile pe site, dar actele de genul asta lipsesc cu desavarsire.. mai si inchid la 4 de parca toti suntem someri sau studenti.

//edit: gata am rezolvat, nu mai e nevoie smile.gif

This post has been edited by diosrl: 8 Nov 2005, 04:29

--------------------
Accord 2.0i VTEC 2005. Megane 2 1.5dci 100cp 2006.
+
asybo2002
post 8 Nov 2005, 20:30
Post #323

Membru autentic

Anexa 2 e formular al POLITIEI...

--------------------
+
diosrl
post 8 Nov 2005, 23:01
Post #324

Membru incepator

Nu, e formular ASIBAN care trebuie completat de Politie. Astia de la Poliție spun ca nu sunt obligati sa dea altceva in afara de dovada aia. Oricum, Anexa 2 e necesara doar in cazul accidentelor in parcare. ultima oara am luat-o de la Asiban de pe Ion Mihalache, problema era aseara ca nu o aveam, dar s-a rezolvat intre timp.

This post has been edited by diosrl: 8 Nov 2005, 23:03

--------------------
Accord 2.0i VTEC 2005. Megane 2 1.5dci 100cp 2006.
+
klaus
post 8 Nov 2005, 23:09
Post #325

步步

Group: Moderatori

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
sonykel
post 9 Nov 2005, 08:45
Post #326

Actualmente Ing.

Salut tutturor

Am si eu o mica problema dar urgenta ieri tatal meu a facut accident el pe banda a2a vinovatul pe banda 1 accidentul sa intamplat intr-un viraj(deci viraj nu intersectie) la dreapta ieri seara atrebuit sa remorcam masina de la locul accidentului (avea roata rupta) am platit 110ron remocarea!Dabia azi dupa rezultatul expertizei efectuate aseara sa aflat azi dimineata ca tatal meu nu este vinovat deci intrebarile mele: 1.cine-mi plateste mie remorcarea?
2.cine-mi plateste mie expertiza(expertiza pe care ieri seara a fost platita jumi-juma adica cel vinovat si tatal meu)acum n-ar fi normal sa-mi dea banii inapoi cel vinovat?
Am fost la asirom ptr a-mi face constatarea la masina iar hapciupaliticu ala mi-a zis ca trebuie sa ne intalnim joi la service ptr a-mi face constatarea!
3.Cine-mi plateste mie remorcarea pana la service ca cei de acolo nu au platforma cu troliu?

Si mai am o intrebare cam cat mi-or tine masina in service deci schimbare aripa schimare bolturi balamle portiera schimbare semnalizator si schimbare bieleta rupta?????

--------------------
DACIA Logan MCV - CT-87-SNK 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
+
Sorcerer
post 21 Nov 2005, 17:29
Post #327

Membru incepator

Group: Banned

Salut baieti.
As vrea sa-mi fac si eu un CASCO pt. Dacia mea din '98.
Pana acum am fost la:
- Allianz ( 57 Euro/an, suma asigurata 970Euro,fraciza 2% avarii partiale, 20% furt, 5% discount la plata integrala )
- Astra ( 52Euro/an, suma asigurata 1550 Euro, franciza 0% avarii partiale, 10% furt, 10% discount la plata integrala ).

Din datele astea sunt tentat sa fac la ASTRA. Este ok firma de asigurari? Sunt probleme cu ea? Cum se face decontarea in caz de avarii ? etc ...

Ce alte recomandari imi puteti face ?

DE CE ALLIANZ MI-A ASIGURAT-O DOAR LA 970e, PE CAND ASTRA LA 1550e ?

This post has been edited by Sorcerer: 21 Nov 2005, 17:32

--------------------
Dacia 1300 - B-53-FAQ
+
sonykel
post 21 Nov 2005, 18:40
Post #328

Actualmente Ing.

daca masina e lovita pot sai fac casco?adica nui fac casco ca sai repar lovitura veche pe casco!deci?pot?

--------------------
DACIA Logan MCV - CT-87-SNK 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
+
k-elu
post 22 Nov 2005, 11:36
Post #329

Membru incepator

QUOTE(sonykel @ 21 Nov 2005, 18:40)
daca masina e lovita pot sai fac casco?adica nui fac casco ca sai repar lovitura veche pe casco!deci?pot?
*

salutarii.
Tatal meu a murit intrun accident de masina . mai exact conducea un logan proprietate a firmei la care era administrator unic si o duba ia taiat calea masina fiind luata in leasing avea casco dar nu stiu ce tip de casco si am auzit ca in cazul decesului asigurarea casco plateste si daune morale familiei , tot ce stiu este ca la evaluare a venit un tip sa faca poze la masina si a zis ca era de la allianz ? poate cine va imi dea mai multe detali? se plateste ceva infara de faptul ca imi da alta masina si trebuie sa continui cu ratele?

--------------------
dacia logan - b--- fxb
+
i96nds
post 22 Nov 2005, 14:59
Post #330

Stefan

Group: Moderatori

Imi pare rau sa aud asta. Condoleante....

Daune familiei cred ca plateste RCA-ul celui vinovat, nu se platesc de pe CASCO. Poate totusi exista si contracte casco de acest gen insa nu prea cred... La RCA sigur exista despagubire pentru familie si se calculeaza intr-un mod mai ciudat. Poti gasi pe net legea care zice ce si cum despre RCA.

Daca masina e deteriorata foarte tare atunci se dau daune totale la aceasta masina. De obicei se zice ca e deteriorata 90% (de ex.) si atunci proprietarul (firma de leasing....) va primi 90 % din valoarea masinii la momentul acela.

Ca sa se calculeze valoarea masinii la acel moment se aplica niste indici. Prespunem ca masina costa 10.000 de noua. Are deja 1,5 ani. Dupa un an deja valoreaza 9.000 iar dupa inca jumatate de an probabil cam 8500. Deci firma de leasing va primi 90% din 8500, adica 7650 Euro. Din banii astia nu primesti nici cum o alta masina noua si sa continui cu ratele, din pacate.... Cred ca firma de leasing incaseaza banii si tu ramai cu ochii in soare. Imi pare rau sa iti spun asta. Probabil vei primi si tu niste bani pentru ca nu poate continua contractul. Insa aici chiar nu stiu sa iti dau detalii. Cel mai bine e sa mergi la firma de leasing cu pricina si sa discuti problema. Din pacate nu esti tu proprietarul masinii ci aceasta firma de leasing. Ei primesc despagubiri pentru avarierea masinii.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
18 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 15:20
Dacia