Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Noi reglementari RCA, Ingradire a libertatii de alegere RCA

Liviu M
post 6 Mar 2006, 17:26
Post #31

Membru

Group: Members
From: Germania

QUOTE(GABY IS BACK ! @ 6 Mar 2006, 17:04)
Nu scoate din context, ma refeream la un contract de tip RCA de un an, din care mai sunt de asteptat 10 zile ca sa expire....

N-am scos din context. Daca citeai ce am scris mai sus, ai fi vazut ca am explicat ca in Germania se aplica deja reglementarile care se pregatesc pentru Romania.
RCA se incheie pe un an de zile (sau pana la sfarsitul anului in care iti cumperi masina). Nu anunti firma la care esti asigurat in anul respectiv cu cel putin 30 de zile mai devreme (asta inseamna luna noiembrie) ca anul care urmeaza vrei sa-i schimbi, anul viitor esti clientul aceleiasi firme.
Asa ca alea 10 zile vor fi, de fapt, 11 luni si 10 zile.

PS In momentul in care noile reguli vor fi aprobate, contractul de asigurare va include (eventual intr-un colt, scris cat mai mic) un paragraf de genul: "prezentul contractul trebuie revocat in scris cu minim 30 de zile inainte de expirare. In caz contrar se prelungeste automat pentru inca un an".
Cel putin asa e aici si nu numai la RCA, ci la o gramada de servicii din astea "cu abonament".

--------------------
Ford Mondeo
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
horsewhisperer27
post 6 Mar 2006, 23:10
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

si daca nu te duci sa platesti?din varii motive, sa zicem ca excludem dorinta expresa de a face asta...orice motive....?mm?

asta cu prelungirea automata a contractului, sa zicem pt telefonia mobila e ok, ca nu o sa te duci sa refaci contractul in fiecare luna, dar asigurarea, odata pe an e clar ca daca nu o platesti nu trebuie sa iti prelungeasca contractul,,,,,,

ce nu e clar, daca nu apari cu banii?e tot o denuntare...ca altfel tot nu e valabil contractul...

@gaby:unde te pune sa declari ca nu ai asigurare?faza aia e pt casco(autovehiculul este/nu este asigurat casco....)

sau te referi la altceva?'faza cu rca-ul nu e optionala,,,

--------------------
fan VAG!
+
Liviu M
post 7 Mar 2006, 00:11
Post #33

Membru

QUOTE(horsewhisperer27 @ 6 Mar 2006, 23:10)
si daca nu te duci sa platesti?din varii motive, sa zicem ca excludem dorinta expresa de a face asta...orice motive....?mm?

Bai nene, voi cititi tot topicu' sau numa' asa, din cand in cand?
Raspunsurile mele la intrebarile de mai sus exista deja pe prima pagina.

--------------------
Ford Mondeo
+
CIPTUNING
post 7 Mar 2006, 00:48
Post #34

Membru autentic

Daca tot suntem pusi pe armonizari legislative, cand aplicam cota regresiva la valoarea RCA din an in an, daca nu comitem accident?

--------------------
SLZ SCALA - BZ 04 XLZ
"Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug"
Eminescu- Imparat si proletar ;)
+
IsNa
post 7 Mar 2006, 16:02
Post #35

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(adisan @ 1 Mar 2006, 20:52)
Faptul ca se va include CARTEA VERDE in RCA este mult peste dorinta romanilor.
*

Ba e exact dupa dorinta acestui roman. Sau, ma rog, ungur cetatean roman! tongue.gif

Si de altfel, de ce lucreaza toata lumea la a gasi metode de a pacali sistemul asta? Reflex romanesc, presupun.
E chiar rezonabil, ca in Noiembrie sa te hotarasti unde vrei RCA la anul. Ce-i asa catastrofa?!
Chiar m-iar place sa umble asiguratorul dupa mine sa-mi faca oferta, decat sa-l caut eu! Primesti, frumos oferta in posta, te mai uiti pe net daca gasesti ceva mai bun, si daca nu, in 10 minute din fata calculatorului ti-ai facut RCA. Comod!

This post has been edited by IsNa: 7 Mar 2006, 16:06

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
GABY IS BACK !
post 7 Mar 2006, 16:30
Post #36

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(horsewhisperer27 @ 6 Mar 2006, 23:10)

@gaby:unde te pune sa declari ca nu ai asigurare?faza aia e pt casco(autovehiculul este/nu este asigurat casco....)
sau te referi la altceva?'faza cu rca-ul nu e optionala,,,
*

Nu la declararea la politie a accidentului... cand se face dosarul de daune, la asigurator...

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
bion
post 7 Mar 2006, 17:02
Post #37

Membru autentic

From: TM

Se refera la Casco. Daca ai in mai multe parti ei trebuie sa stie ca sa imparta plata daunelor.
Replica generala:ce dracu nimeni nu isi citeste contractele de RCA sau CASCO icon_mrgreen.gif
Cu stima
bion

--------------------
Dacia SLZ Scala - TM54 2003
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
GABY IS BACK !
post 7 Mar 2006, 18:13
Post #38

Membru autentic

From: bucuresti - 4

Scuze, am confundat. blush.gif

Dar asigurare CASCO..... chiar isi face cineva "una noua, peste cea valabila " ?
Nu cred.
Si tot te pune sa declari...wacko.gif

This post has been edited by GABY IS BACK !: 7 Mar 2006, 18:15

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
adisan
post 7 Mar 2006, 22:33
Post #39

Membru

From: ORADEA

QUOTE(IsNa @ 7 Mar 2006, 16:02)
Ba e exact dupa dorinta acestui roman. Sau, ma rog, ungur cetatean roman! tongue.gif

Si de altfel, de ce lucreaza toata lumea la a gasi metode de a pacali sistemul asta? Reflex romanesc, presupun.
E chiar rezonabil, ca in Noiembrie sa te hotarasti unde vrei RCA la anul. Ce-i asa catastrofa?!
Chiar m-iar place sa umble asiguratorul dupa mine sa-mi faca oferta, decat sa-l caut eu! Primesti, frumos oferta in posta, te mai uiti pe net daca gasesti ceva mai bun, si daca nu, in 10 minute din fata calculatorului ti-ai facut RCA. Comod!
*

M-am referit la faptul , daca e OBLIGATORIE prin lege , DE CE sa fie obligatorie aceea REGULA de a nu te putea muta la alt asigurator decit prin DENUNTARE.
Ce GARANTIE are omul ca nu se MODIFICA conditiile de asigurare prevazute in contract in luna decembrie si astfel cei care au incheiat polita in NOIEMBRIE sint mai dezavantajati decit cei din DECEMBRIE.

--------------------
DACIA LOGAN Preferance 1.4 MPI - BH - xx - xxx
salutari din Ardeal....
+
horsewhisperer27
post 8 Mar 2006, 00:42
Post #40

Membru autentic

QUOTE(Liviu M @ 1 Mar 2006, 21:21)
1. Nu-mi mai ziceti dl. Nu-i nevoie sa mi se reaminteasca de fiecare data cat de batran sunt smile.gif
2. Habar n-am de inseamna denuntarea aia, da' ca orice bun roman pot sa-mi dau cu presupusu' ( de fapt sa spun cum am auzit ca se procedeaza pe aici):
- la inceputul lui noiembrie primesti oferta de la firma actuala
- faci rost de o oferta mai buna pentru tine
- ii contactezi pe cei de la firma ta si le zici ca ai oferte mai bune
- ei iti fac sau nu o oferta si mai buna.
In functie de noua oferta:
- ramai la ei (daca iti convine)
- pana la sfarsitul lunii noiembrie le trimiti o scrisorica (de preferinta recomandata/cu semnatura de primire) cum ca tu renunti la contract, dupa care te duci la firma la care ai gasit oferta mai buna si faci un nou contract.
*

QUOTE(Liviu M @ 7 Mar 2006, 02:11)
Bai nene, voi cititi tot topicu' sau numa' asa, din cand in cand?
Raspunsurile mele la intrebarile de mai sus exista deja pe prima pagina.
*

da, in primul rand am citit topicul...
in al doilea rand , poate nu caut doar raspunsurile tale... icon_mrgreen.gif
..care, recunosti singur, se bazeaza (uneori) si pe presupuneri....
usurel biggrin.gif

--------------------
fan VAG!
+
Liviu M
post 8 Mar 2006, 11:12
Post #41

Membru

QUOTE(horsewhisperer27 @ 8 Mar 2006, 00:42)
in al doilea rand , poate nu caut doar raspunsurile tale... icon_mrgreen.gif

E si asta o optiune, trebuie sa recunosc. icon_mrgreen.gif

--------------------
Ford Mondeo
+
Smudo
post 8 Mar 2006, 18:16
Post #42

Membru autentic

Horsewhisperer, daca esti curios sa afli si raspunsurile mele, atunci ele coincid cu ale lui Liviu M. Numai ca mie mi-a fost lene sa scriu cit a scris el.

--------------------
x x - X
Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
+
IsNa
post 9 Mar 2006, 18:22
Post #43

Membru autentic

QUOTE(adisan @ 8 Mar 2006, 00:33)
M-am referit la faptul , daca e OBLIGATORIE prin lege , DE CE sa fie obligatorie aceea REGULA de a nu te putea muta la alt asigurator decit prin DENUNTARE.
    Ce GARANTIE are omul ca nu se MODIFICA conditiile de asigurare prevazute in contract in luna decembrie si astfel cei care au incheiat polita in NOIEMBRIE sint mai dezavantajati decit cei din DECEMBRIE.
*

Dar acum ce garantie ai ca asiguratorul nu modifica conditiile in ziua dupa ce tu ai incheiat asigurarea??

Motivul obligativitatii e sa nu mai poti "uita" sa inchei asigurarea, presupun. Daca nu o denunti pe cea veche, se va tine asiguratorul de capul tau sa o platesti. Daca nu o platesti, politia e linistita ca va fi informata de catre asigurator referitor la faptul ca tu circuli fara RCA.
Asa nu te mai poti baza pe norocul ca nu te vor prinde ca n-ai incheiat asigurarea RCA.

Tot nu-nteleg de ce te deranjeaza asa de tare... E doar ideea de a avea o obligatie? O ai si asa! Daca iti platesti RCA acum, nu te va deranja prea mult...
Si vei fi mai linistit ca cei din jurul tau din trafic au si ei RCA, si nu ramai cu dauna neplatita daca te buseste careva.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
adisan
post 10 Mar 2006, 10:07
Post #44

Membru

QUOTE(IsNa @ 9 Mar 2006, 18:22)
Dar acum ce garantie ai ca asiguratorul nu modifica conditiile in ziua dupa ce tu ai incheiat asigurarea??

Motivul obligativitatii e sa nu mai poti "uita" sa inchei asigurarea, presupun. Daca nu o denunti pe cea veche, se va tine asiguratorul de capul tau sa o platesti. Daca nu o platesti, politia e linistita ca va fi informata de catre asigurator referitor la faptul ca tu circuli fara RCA.
Asa nu te mai poti baza pe norocul ca nu te vor prinde ca n-ai incheiat asigurarea RCA.

Tot nu-nteleg de ce te deranjeaza asa de tare... E doar ideea de a avea o obligatie? O ai si asa! Daca iti platesti RCA acum, nu te va deranja prea mult...
Si vei fi mai linistit ca cei din jurul tau din trafic au si ei RCA, si nu ramai cu dauna neplatita daca te buseste careva.
*

Problema in discutie, NU este ca nu vreau sa imi fac RCA sau ca vreau sa insel vigilenta politiei, CI faptul ca se impune sa DENUNT cu minim 30 de zile ca vreau sa renunt la vechiul asigurator.
Aici e BUBA , OBLIGATIVITATEA impunerii.

DACA s-ar face o baza de date generala si se introduce datele proprietarului si ale masinii , LOGIC ca daca ar exista interes s-ar putea LOCALIZA persoanele fara RCA.

SFAT:

Stii cum as face , as pune ECHIPAJE DE POLITIE SI reprezentanti de asiguratori RCA in fiecare benzinarie din ORASE in luna ianuarie si nu le-as da voie sa alimenteze pina cind nu isi face RCA.
E DURA, veti spune si nu ca exista personal de MAI dar poate multi stau in birou la caldurica in loc sa fie la datorie si pe teren. excl.gif

This post has been edited by adisan: 10 Mar 2006, 10:09

--------------------
salutari din Ardeal....
+
Como
post 13 Mar 2006, 17:57
Post #45

Membru autentic

Sursa: http://www.ghiseulbancar.ro/modules.php?op...rticle&sid=2595

"In conformitate cu Ordonanta de Urgenta nr.189/2005, cei asigurati si care, din diferite motive, nu au fost inregistrati in baza de date cu date corecte - erori imputabile societatilor de asigurare - vor fi convocati de catre organele de politie pentru a-si clarifica situatia și daca acestia sunt în deplina legalitate, avand și polita corespunzatoare, vor fi trimisi catre societatile de asigurare unde vor trebui sa prezinte documentele respective, societatile de asigurare ramanand raspunzatoare pentru modul în care isi trateaza asiguratii."

Incredibil cat de aberant suna. Numai pe vremea lui secu' mai erai convocat la interviuri din astea!!!

This post has been edited by thecagero: 13 Mar 2006, 17:59

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
horsewhisperer27
post 13 Mar 2006, 21:49
Post #46

Membru autentic

cum sa nu?
daca nenea ala de la oricare din cele 10 tarabe din piata la care se incheie asigurari nu a scris datele calumea pe undeva, trebuie sa ma duc si la politie, si la societatea de asigurari.,....si mai unde??
pana la urma puteti sa ziceti ce vreti , dar tot birocrati suntem!
nu reusim decat sa copiem prost modelele celor din vest,,,,,pentru ca de functionat nu functioneaza!

--------------------
fan VAG!
+
adisan
post 27 Mar 2006, 18:59
Post #47

Membru

Dupa cum circula zvonurile, deja din luna aceasta (martie) s-a introdus reglementarea.
SURPRIZA, cica asiguratorul care accepta o incheiere a politei fara sa ceara dovada de renuntare trebuie sa RETURNEZE vechiului asigurator cuantumul politei.

Ciudat, curat-murdar, parol, monser!

This post has been edited by adisan: 27 Mar 2006, 19:00

--------------------
salutari din Ardeal....
+
horsewhisperer27
post 28 Mar 2006, 21:11
Post #48

Membru autentic

nu stiu de ce , da mie nu-mi mai place sa ne europenizam!

nu vad de ce trebuie sa renunti oficial!daca nu te mai duci=nu mai vrei!

e un fel de ingradire e drepturilor noastre!
cred ca societatile de asigurare au cam tras pt treaba asta....adica sunt chiar sigur!

--------------------
fan VAG!
+
horsewhisperer27
post 18 Apr 2006, 01:17
Post #49

Membru autentic

am fost cu un amic sa isi faca un rca---la taraba in piata, s-a oprit la nimereala...

cu totul alta firma decat cea cu care avusese contract...

l-a intrebat pe respectivul, si apoi si pe nenea de la urmatoarea taraba cu asigurari....

nu aveau nici o treaba cu compania la care avusese asigurarea pana atunci, nici nu ii interesa...
pe la tv ziceau la un mom dat ca daca o companie incheie asigurare fara a verifica daca exista acel contract de denuntare privind asigurarea percedenta, e pasibila de diverse despagubiri la compania asiguratoare precedenta, etc...

omuletii nu aveau habar, nu i interesa nici pe departe chestia asta...
asa ca si amicul meu si a facut asigurarea unde era mai ieftin fara probleme de constiinta!

romania tongue.gif !ura, nu i bai! tongue.gif
glumesc si ma amuz, sa nu sariti! biggrin.gif

--------------------
fan VAG!
+
Garett
post 19 Apr 2006, 19:44
Post #50

Membru autentic

From: Galati

Trasnaia asta de lege se aplic cumva retroactiv ? Adica mai concret daca am RCA la BT din Decembrie cand nu era legea asta inseamna ca pentru urmatoarea asigurare trebuie sa-i informez pe astia de la BT daca nu mai vreau la ei ? Sincer, constat din ce in ce mai mult ca sunt ingradite libertatile noastre mai mult sub guvernarea asta portocalie decat sub PSD.
P.S. I-am votat, in caz ca m-ar acuza cineva ca as fi nostalgic dupa PSD biggrin.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
horsewhisperer27
post 19 Apr 2006, 23:30
Post #51

Membru autentic

nu intelegi ca astora de fac rca-uri la taraba nu le pasa?
atunci de ce te ai agita tu?
doar nu e pt tine nici un ban de acolo!
fa unde e mai ieftin!clar!

--------------------
fan VAG!
+
puiu82
post 20 Apr 2006, 02:03
Post #52

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

@horsewhisperer,daca eu iti spun ca asa e legea,dar pt.tine conteaza doar unde e mai ieftin,ce fac,mor de foame,sau incalc legea?
Primele cuvinte ale unui client sunt:cat costa cea mai ieftina asigurare si cata reducere primeste,corect?
Daca vii doar cu talonul si vrei asigurare,de unde stiu eu unde ai avut anul trecut?
Sunt colaborator al unui broker de asigurari,dar nu am primit decat 2-3
afise si lista de preturi,cum pot eu sa verific daca ce spui e adevarat?

--------------------
Toyota Auris - B-999-CGS 2011
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
iulianv
post 20 Apr 2006, 07:16
Post #53

Membru

From: Pascani - Iasi

Este posibila si aceasta varianta: anunti asiguratorul, cu 30 zile inainte de expirare asigurare, ca nu mai vrei sa continui cu el si totusi sa faci asigurarea noua tot la el?
Daca DA, masura creste birocratia.

P.S. Apare o noua restrictie legata de RCA: conditie.

This post has been edited by iulianv: 21 Apr 2006, 06:57

--------------------
Dacia 1310Li - IS 04 XYH
+
horsewhisperer27
post 21 Apr 2006, 00:35
Post #54

Membru autentic

QUOTE(puiu82 @ 20 Apr 2006, 05:03)
@horsewhisperer,daca eu iti spun ca asa e legea,dar pt.tine conteaza doar unde e mai ieftin,ce fac,mor de foame,sau incalc legea?
Primele cuvinte ale unui client sunt:cat costa cea mai ieftina asigurare si cata reducere primeste,corect?
Daca vii doar cu talonul si vrei asigurare,de unde stiu eu unde ai avut anul trecut?
Sunt colaborator al unui broker de asigurari,dar nu am primit decat 2-3
afise si lista de preturi,cum pot eu sa verific daca ce spui e adevarat?
*

pai eu nu am postat aici special pt tine, asta una la mana....

cum poti sa verifici?

te prefaci a fi client, mergi pe la tarabe si ii intrebi pe astia...eu am intrebat doar 3 agenti!

si mai la urma, da !, pe mine ma intereseaza doar rca -ul care e cel mai ieftin1de hoti sunt hoti(relativ, ma rog) cu totii, si daca te loveste unu tot scoti bani gramada din buzunar, daca ai dacie veche ajungi sa ii scoti aproape pe toti,,,,,asa ca de ce m ar interesa un rca scump?
plus ca s ar putea sa fac niste rocade, si sa schimb masina cu alta, sau ceva, asa ca rca ul se duce....

deci....banii vorbesc! icon_mrgreen.gif

si nu in ultimu rand, aia de la firma pt care lucrezi nu ti au spus cat de mult conteaza sau nu conteaza unde a avut clientul asigurare???

--------------------
fan VAG!
+
IsNa
post 21 Apr 2006, 10:33
Post #55

Membru autentic

QUOTE(horsewhisperer27 @ 21 Apr 2006, 03:35)
si mai la urma, da !, pe mine ma intereseaza doar rca -ul care e cel mai ieftin1de hoti sunt hoti(relativ, ma rog) cu totii, si daca te loveste unu tot scoti bani gramada din buzunar, daca ai dacie veche ajungi sa ii scoti aproape pe toti,,,,,asa ca de ce m ar interesa un rca scump?

*

Eu zic ca conteaza unde iti faci RCA. Daca iti faci la o firma fantoma, care se dovedeste a fi o gasca de sarlatani, si nu nu plateste dauna celui pe care l-ai lovit, vei plati tu dauna. Pt. ca raspunderea civila nu se sterge daca asiguratorul nu vrea sa acopere dauna.
Interesul tau e sa fii linistit ca daca lovesti un Mertz nu ajungi sa platesti toata viata farul lui.

Daca te loveste cineva, tu nu platesti nici un leu. Punct. Daca acopera RCA-ul lui, bine, daca nu, plateste el, personal. Doar daca e vorba de sume mici, nu merita sa lupti pentru asta, dar obligatia e de partea lui.

Eu am fost lovit de 2 ori pana acum si n-am platit nici un leu pt reparatii. Am lovit si eu o data si iarasi n-am platit nici eu, nici pagubitul. De fiecare data s-a mers cu factura de la service la asigurator, si gata.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
TAI
post 25 Apr 2006, 20:23
Post #56

Membru autentic

From: Hunedoara

Ce inseamna o tara libera? Inseamna ca eu ca si cetatean pot sa ma bucur de libertati individuale, atata timp cat acestea nu aduc prejudicii altor cetateni.
LIBERTATEA de a alege firma de RCA nu trebuie ingradita de lege deoarece prin alegerea mea libera nu aduc prejudicii altui/altor cetateni.
Daca aceasta alegere este conditionata, eu personal consider ca libertatea mea individuala imi este ingradita si implicit traiesc intr-o tara nedemocratica!
Sunt un sustinator al obigativitatii asigurarii de tip RCA, dar nu pot concepe ca sa-mi fie restranse drepturile individuale.
Stiu ca exista si persoane care circula fara RCA. Aceste persoane trebuie identificate si sanctionate inclusiv cu radierea masinii din circulatie.
In trafic masinile fara RCA pot fi identificate la fel de usor ca si cele care depasesc viteza pe autostrada, nefiind necesar suplimentarea politistilor pe strada ci doar investit in tehnologie de varf mai ales ca intram in UE.
Gresesc cu ceva?

--------------------
Dacia Nova GT-1999 - Alfa Romeo 75-1987 Dacia 1100-1970
+
tonicelli
post 25 Apr 2006, 20:41
Post #57

Membru autentic

From: Valea Jiului

Chestia asta cu anuntarea ... renuntarea la un asigurator si mie mi se pare un pic ciudata (din punctul meu de vedere).
Exemplu: am luat masina pe 14.04.2006 - doamna care mi-a completat asigurarea mi-a explicat ceea ce se spune aici (daca faci ... vrei sa schimbi ... cu o luna inainte ...) si eu i-am spus ca nici nu stiu cine este respectiva societate de asigurari, unde are sediul (ca la noi in oras sigur nu este) si alte dubii exprimate de mine.
Nu am avut pana acum nevoie de RCA (sper sa nici nu am) dar mi se pare ciudat sa caut sediul respectivei firme (ca am si uitat ce mi-a spus) cand o sa expire asigurarea mad.gif sa le spun sa-mi prelungeasca polita.
PS Daca tot vorbim de RCA va intreb si eu dupa schimbarea numerelor rosii banuiesc ca ea ramane valabila wacko.gif (ca io sincer nu m-am uitat ce date a trecut acolo).

--------------------
Dacia Logan - HD-XX-XXX Laureate plus
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
MoneyTalks
post 25 Apr 2006, 20:42
Post #58

-

From: Ireland

QUOTE(horsewhisperer27 @ 21 Apr 2006, 00:35)
plus ca s ar putea sa fac niste rocade, si sa schimb masina cu alta, sau ceva, asa ca rca ul se duce....
*

Tocmai ca RCA-ul NU se duce. Daca faci la aceeasi firma RCA pentru noua masina, platesti doar diferenta (daca e cazul). In realitate primesti banii de RCA nefolosit inapoi si platesti noul RCA.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
tatabobu
post 26 Apr 2006, 08:46
Post #59

membru

QUOTE(TAI @ 25 Apr 2006, 22:23)
.....
LIBERTATEA de a alege firma de RCA nu trebuie ingradita de lege deoarece prin alegerea mea libera nu aduc prejudicii altui/altor cetateni.......
*

Si sa-mi faca dom'le RCA si pe o singura zi!
Intelege si tu ca in momentul in care ai semnat un contract, libertatea ta este restransa de clauzele stipulate acolo. Iar una din clauze este ca acel contract se prelungeste automat, cu exceptia cazului in care tu denunti contractul.
peseu: asta nu are nimic de-a face cu statutul de tara libera si democrata.

This post has been edited by tatabobu: 26 Apr 2006, 08:48

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
os
post 26 Apr 2006, 20:13
Post #60

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Ba chiar legislatia **ajuta** consumatorul (pe noi/voi) prin aceea ca prevede explicit termene la care denuntarea e posibila (cu alte cuvinte, impiedica asiguratorii sa formuleze contracte care prind asiguratii in capcana).
How about that?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd August 2025 - 01:45
Dacia