Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bențu, O altă “rablă” nemțească pe șoselele patriei

IRONICK
post 20 Aug 2025, 19:23
Post #91

-

Group: Members
From: Romania

QUOTE(YRX @ 20 Aug 2025, 19:47)
Daca n-ai batrani, sa-ti cumperi... biggrin.gif
*

Bai, dar ai timp liber, nu gluma.

--------------------
CUGIR Albalux 11 (©SanGiorgio) - B-11-LUX 1982
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
YRX
post 20 Aug 2025, 19:34
Post #92

Membru autentic

From: Bucuresti

Ba, voi nu stiti cu AI-ul, nu le aveti cu technologia moderna... radmasa.gif
N-am eu uatsap, dar am bagat pe goagle "mercedes slk convertible rubber grease" si mi-a dat asta

For a Mercedes-Benz SLK convertible's rubber seals, a specialized rubber lubricant is recommended to prevent squeaks, leaks, and premature wear. A common and recommended product is the Mercedes-Benz Original Lubricant, part number A 000 989 36 60. Silicone-based lubricants are also suitable for rubber components, including those found in convertible tops.

Oricum, n-am incredere, dar am luat codul si l-am bagat. Avand cultura vasta si o inteligenta iesita din comun, stiam cum arata un produs de genul, si din 3 rezultate l-am gasit pe ECS, care e un magazin dat naibii.
Luati de aici bai IT-stilor.... radmasa.gif

In timpul asta faceam cannelloni cu branza cu fi-miu.

20250820_203654_resized.jpg ( Size: 255.92k ) Number of downloads: 491

This post has been edited by YRX: 20 Aug 2025, 19:39

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
wolfin
post 20 Aug 2025, 19:46
Post #93

Haha

@Marks..acum ca ai intrat in hora..sa nu uiti de :

Iar ochelarii de protectie....si la baie sa te duci cu ei.

Stiu ca stii dar nu strica sa iti zic

Attached thumbnail(s)
20250820_204142_copy_997x1330_1.jpg ( Size: 408.35k ) Number of downloads: 492

--------------------
pegas 3120 din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
axabrt
post 20 Aug 2025, 20:01
Post #94

Membru autentic

From: Ploiesti

QUOTE(YRX @ 20 Aug 2025, 18:47)
Baga investigatie, ce, credeai ca doar te plimbi? biggrin.gif
*

Asta e EXACT motivul pentru care nu o sa mi iau mașină veche ever.
Nu s bun investigator
(In plus după cum bănuiți, eu am aflat ultimul că mă înșeală, dupa aia am realizat de ce de ceva vreme toți cunoscuții mă priveau mai cu mila așa...) Închis paranteza

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
User is online!Galerie FotoPM
+
YRX
post 20 Aug 2025, 20:30
Post #95

Membru autentic

Wolfine, masca sa o poarte cand scoate becurile din far? Asa i-ar trebui, sa se invete cu greu'... laugh.gif

Axa, e pe baza de consimtamant liber exprimat, nu vrei, nu faci. Noua ne place sa mesterim, uneori e mai misto decat cand folosesti agregatul. Masina, nu nevasta, sa fie clar!

This post has been edited by YRX: 20 Aug 2025, 20:31

--------------------
+
wolfin
post 20 Aug 2025, 20:34
Post #96

Haha

Pentru far viziera. icon_mrgreen.gif

Attached thumbnail(s)
20250820_213242_copy_997x1330.jpg ( Size: 322.3k ) Number of downloads: 474

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
marksman
post 20 Aug 2025, 21:22
Post #97

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(YRX @ 20 Aug 2025, 18:47)
Daca n-ai batrani, sa-ti cumperi... biggrin.gif
Nu ti-am dat link-ul catalogului nemigaparts? Intri pe el, bagi datele masinii (nu stiu daca merge cu VIN-ul gratuit, la BMW merge) si o sa ai si codul siliconului de parbriz. La fiecare subansamblu iti da si consumabilele necesare - cleaner, etansant, saibe, suruburi etc. Acolo gasesti si uleiurile, antigelul, servo, vaseline.
Cauta intodeauna codul OE si sa vezi dupa aia ce gasesti piese disponibile.

G052172A1 e unsoarea VAG care cred ca e acelasi lucru si e mai ieftin. Nu mai stiu la BMW si denumirea Krytox, da' ti le gasesc.

Lasa farul cu becurile scoase o zi in soare si se va usca. Probabil ai o garnitura lipsa sau deteriorata, cand ai fost la spalatorie ai bagat apa in el. Baga investigatie, ce, credeai ca doar te plimbi? biggrin.gif
*

Am băgat VIN-ul și zice “pas”. Ca să fiu sigur că nu-s eu prost am băgat și VIN-ul unuia dintre băieții de pe slkworld. Tot așa.
Referitor la far, n-am fost la spălătorie, am băgat-o în curte și am luat-o la mânuță, cu metoda celor două găleți.

Fusese dată cu ceară, că fugea apa de pe ea. Nu știu dacă dealerul a făcut asta sau fostul proprietar, adică ultimul. Primul a fost o tanti care a avut mașina 14 ani, mașina pare să fi fost de flotă din decodarea VIN, și a avut grijă de ea. Aripile au ceva tratament pe buză, are montați senzori de parcare de zici că-s de fabrică, după 5 ani de la cumpărare i-a montat navigație originală Mercedes în fabrică, și a fost menționată în VIN. Următorul proprietar a ținut-o afară, i-a făcut schimbul de fluide și s-a ținut de prostii cu modificări: montat un player Alpine, care există și în prezent, apoi i-a montat cameră de marșarier și o navigație chinezească, de la care a rămas telecomanda în cotieră și antena DAB în parbriz. Camera există și acum, se alimentează la marșarier (are 4 leduri albe), dar unitatea chinezească, probabil 2DIN a fost scoasă și pus la loc trimul original și playerul Alpine. În procesul ăsta a îndoit trimul și a spart capacul original de la scrumieră (are altul, cu alt model). Norocul meu, ca să zic așa, e că a condus-o puțin (am dovada cu TUV-urile), undeva la 3200 km pe an.

Din cauza ramei cu cameră nu pot răsuci cheia în încuietoarea portbagajului, nici nu știu dacă merge. Mi-e groază să mă apuc să desfac camera aia, cine știe ce găsesc, și nici nu e momentul acum. Aș vrea să elimin camera, nu-i văd rostul, și nici nu vreau să instalez o altă unitate audio. Oricum playerul e instalat aiurea, pierde setările la luarea contactului și dimmerul nu funcționează când se aprind luminile, deci și asta e pe listă.

Revenind la far, o să caut să desfac capacul, și să văd dacă nu cumva lipsește vreo garnitură. În plus, cică ar trebui să existe niște orificii de ventilație, trebuie verificate și alea. Pe weekend, cel mai probabil. Nu vreau să mă apuc să o fac ca nouă, vreau doar să o țin să n-o ia la vale.

LE: m-am învârtit prin nemigaparts ăla, dar n-am dat nicăieri de uleiuri, lichide. Îmi pui un printscreen?

This post has been edited by marksman: 20 Aug 2025, 21:39

--------------------
Opel/Mazda/Mercedes Crossland X / CX-30 / SLK200 2019 / 2020 / 2002
Discipline equals freedom
+
MyKe89
post 21 Aug 2025, 00:35
Post #98

Membru RFG

Pe partsouq punct com merge și cu VIN… gratis. smile.gif

--------------------
'23 Honda CR-V e:HEV
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
marksman
post 21 Aug 2025, 06:53
Post #99

Post mortem nihil est

Îl știu, dar tot n-am găsit cantitățile de fluide.

--------------------
+
MyKe89
post 21 Aug 2025, 07:58
Post #100

Membru RFG

Păi nu despre asta era vorba aici, ci de diagrame și piese. Pentru tipuri și cantități de fluide, vezi manualul mașinii. Îl ai?

--------------------
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
YRX
post 21 Aug 2025, 08:14
Post #101

Membru autentic

Da, catalogul lui MB nu arata ca VAG sau BMW.
De ex la Mini diagrama cutiei arata asa:

diag_7s90.jpg ( Size: 72k ) Number of downloads: 428

Atunci iti trebuie manualele. User si Service. Cauta pe forum-uri fire de discutie despre manuale. De obicei o sa gasesti vreun site care pentru o subscriptie de sub 10 $ iti da acces limitat si dai jos tot ce te intereseaza.
Capacitatile de fluide le gasesti si pe oil configuratoare de la producatori. De ex Motul are unul bun.

--------------------
+
marksman
post 21 Aug 2025, 12:33
Post #102

Post mortem nihil est

QUOTE(MyKe89 @ 21 Aug 2025, 07:58)
Păi nu despre asta era vorba aici, ci de diagrame și piese. Pentru tipuri și cantități de fluide, vezi manualul mașinii. Îl ai?
*

YRX zicea că se găsesc acolo și informații despre fluide. Până la urmă am scos la înaintare manualul mașinii, în germană. Noroc că pricep mai mult când citesc decât atunci când aud. De acolo am aflat ce oloi trebuie și am confirmat cu ce scrie și pe slkworld.

21 Aug 2025, 20:24:
Au ajuns uleiurile și Gummi Pflege. Până ajung la Mercedes să dau 80 E pe cei 30 ml, e bun și ăsta, că am o vagă impresie că nu a prea văzut întreținere pe partea asta la al doilea proprietar. Doar că pe weekend vremea arată cam… udă.

This post has been edited by marksman: 21 Aug 2025, 20:24

--------------------
+
marksman
post 25 Aug 2025, 10:35
Post #103

Post mortem nihil est

Cum în weekend vremea nu a fost chiar atât de udă și a fost cald, am sărit ordinea operațiilor și m-am apucat de chedere. Am zis că fac doar portbagajul și curăț scurgerile acoperișului, dar am ajuns la mai mult, adică la curățat și dat toate chederele cu Gummi Pflege.
Dar pentru a avea acces la ele trebuie oprită decapotarea într-o poziție de service și blocat acoperișul ca să nu cadă în față sau în spate. Dacă cade în față și îți prinde mâna ți-o rupe sau te lasă fără degete. Dacă cade în spate, riscul de a-ți prinde mâna sau degetele e mai mic, dar sunt șanse ca prin cădere să se spargă luneta. Mercedes folosește și vinde o sculă pentru a bloca acoperișul, dar la peste 100 de euro, mulțumesc, o să mă descurc DIY. Folosind instrucțiunile de pe slkworld, o cheie hexagonală de la ceva mobilă, o bucată de lemn și o bucată de cauciuc capsată pe celălalt capăt al lemnului, am reușit să blochez acoperișul:

IMG_2873.jpeg ( Size: 1.86mb ) Number of downloads: 306

(Va urma)

<span class='edit'>25 Aug 2025, 16:22:</span>
Ceea ce am crezut că e mizerie sunt de fapt crăpături în chedere, din cauză de mentenanță lipsă și mașină ținută sub cerul liber. Chederele nu se mai găsesc (mulțumim, Mercedes).
Stânga spate: IMG_2875.jpeg ( Size: 1.47mb ) Number of downloads: 77

Stânga sus: IMG_2874.jpeg ( Size: 1.31mb ) Number of downloads: 73

Cum cred eu că s-a întâmplat: geamul de la șofer se deschide cel mai des, se insistă pe ridicare, pentru că are doar coborârea automată, iar chederul netratat nu mai e suplu să absoarbă șocurile, nu se mai întinde, și crapă.
Mercedes le are marcate NLA (no longer available).
Singurele opțiuni sunt dezmembrările, unde speri să găsești într-o stare bună, sau uitate pe undeva printr-un depozit, la prețuri de cocaină.

25 Aug 2025, 20:53:
Adăugăm pe listă azi și numerele roșii, că alea de Germania au expirat. Am demarat procesul de înmatriculare, și am ales să se ocupe o firmă de asta. Vreme de stat la cozi și umblat după hârtii n-am. Asigurarea pe un an a fost 970 de lei, cu B8. La Mazda am plătit 780 și ceva, tot motor de 2000 și 180 CP, deci putere mai mare.

Revenind la ce am mai făcut pe weekend, rămăsesem la chedere, pe care le-am curățat și dat cu Gummy Pflege, am desfundat scurgerile de la acoperiș, am curățat un pic plafonul pe unde era sărit ulei sau lichid hidraulic, și m-am apucat un pic de interior. “Interiorul” a însemnat pentru fostul proprietar să dea cu silicon ca să fie lucios. Rezultatul a fost că tot interiorul a devenit lipicios. Scoaterea siliconului a necesitat 1-2 treceri cu APC. Scoaterea murdăriei a necesitat și ea 1-2 treceri cu APC. N-am făcut o treabă chiar ca la carte, dar pe uși se vede diferența foarte bine. Mă rog, se vede pentru mine, care știu cum era înainte.

De scaunele de piele nu am avut curaj să mă apuc, nici nu era prea cald pentru asta și nici timp nu mai aveam, că mă ocupasem de chedere. Apropo, asta am scos de pe ele: IMG_2876.jpeg ( Size: 1.79mb ) Number of downloads: 73

Scaunele sunt cu piele perforată, dar după cum arată, ultima îngrijire au avut-o când primul proprietar a făcut chestia asta. În afară de a le șterge cu niște șervețele Meguiars Gold Class Leather Wipes și cu o lavetă de microfibră, n-am avut ce face. Se rezolvă cu altă ocazie sau voi apela la cineva care știe ce face. La nivel teoretic știu ce să fac, kitul de la Leatherique îl am, l-am folosit la Opel pentru volan, dar scaunele din piele perforată sunt în altă ligă. Am văzut pe slkworld ce se poate întâmpla cu Leatherique dat aiurea peste piele perforată, am alte probleme, mulțumesc, nu mai vreau.

Volanul era și cojit și lipicios. Am dat cu APC 1:20, am șters cu Meguiars Leather Wipes și dacă de lipici am scăpat, volanul arată așa: IMG_2877.jpeg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 62

Am găsit procedura de scos de la locul lui, desfăcut airbagul, dar nu m-aș băga, prefer o vopsire in-situ dacă este posibil. Dacă nu, o să mă mai gândesc.

Între timp se adună destule și nota de plată crește: amortizoare portbagaj, o-ring-uri cutie/diferențial, mai am de comandat antigelul, aici am o dilemă. Mercedes recomandă G40 (roz), pe mașină e ceva verde. ChatGPT și slkworld zic că e posibil să fie vechiul G48, eu cred că nu. În ultimii 8 ani, mașina a avut 3 revizii, niciuna la Mercedes, deci aș zice că ceea ce e acolo e fie un antigel generic, fie vechiul G48, deci trebuie dat afară și pus ce recomandă Mercedes. 75 de lei litrul, și se pune diluat 50/50 cu apă distilată. Din ce îmi dau seama, circuitul de răcire are 10 litri. Toți zic să scot pe cât posibil întreaga cantitate de antigel vechi, completând cu apă distilată și golind de trei ori circuitul după atingerea temperaturii de regim. Sunt curios cine naiba are răbdarea să facă asta la service, iar eu nu am cum s-o fac, că n-am elevator.

This post has been edited by marksman: 25 Aug 2025, 20:53

--------------------
+
Ov
post 26 Aug 2025, 15:36
Post #104

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

Am vopsit acum niste ani volanul de la un passat care era cam ca la tine in poze si de la un 5/10 l-am adus la un 8/10, multumitor. Inca vreo 2 ani cat am mai avut masina s-a pastrat cam in aceeasi stare.

Daca vrei sa iasa perfect nu scapi fara scos borna, desfacut airbag si volan, dus volanul la un tapiter sa-i schimbe pielea.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
marksman
post 26 Aug 2025, 18:02
Post #105

Post mortem nihil est

Mulțumesc, Ov, pentru confirmare, aproape toți au zis că trebuie scos dacă vreau o treabă ca la carte. Deocamdată rămâne acolo. Altele-s prioritățile.

Gaura din buzunar ca să nu fie găuri în tablă:IMG_2880.jpeg ( Size: 1.97mb ) Number of downloads: 66

--------------------
+
wolfin
post 26 Aug 2025, 18:53
Post #106

Haha

E asa de ruginita masina de ai luat si si?

--------------------
+
MyKe89
post 26 Aug 2025, 19:25
Post #107

Membru RFG

Preferabil ar fi să cureți rugina mecanic (cu peria de sârmă, gen), să aplici Deox gel, pe care să îl speli după x ore, să usuci rapid, apoi să dai cu spray de zinc. Plănuiești să faci astfel?

--------------------
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
wolfin
post 26 Aug 2025, 20:10
Post #108

Haha

Asta e calitatea ferfacului

Dai cu el..si nu mai speli (nu e nevoie)....actioneaza ca un primer pt vopsit.

Si da....primer zinc...peste ferdac inchizi perfect.
Eu asa am facut...pe piese ruginite. Pe nou...ferdac plus primer cu uscare rapida ..

Ps. Perie medie...sau de plastic.

--------------------
+
marksman
post 27 Aug 2025, 06:26
Post #109

Post mortem nihil est

Pașii pe care i-am găsit sunt:
- șmirghel de 600-800 pentru îndepărtarea vopselei umflate și a ruginii
- deox gel, aplicare și retenție 4 ore
- curățare gel
- aplicare tratament suplimentar (ex. Ferdac)
- primer
- vopsea
- lac

LE: ca să nu se mai trântească portbagajul:

IMG_2881.jpeg ( Size: 2.08mb ) Number of downloads: 50

@YRX, e ce trebuie? smile.gif
PS: da, am cumpărat două bucăți

This post has been edited by marksman: 27 Aug 2025, 09:04

--------------------
+
Bwwlan
post 29 Aug 2025, 01:41
Post #110

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

Spor la treaba, frumoasa masina smile.gif
Uite, cateva resurse pentru piese, daca o sa ai nevoie: AICI, AICI sau AICI.
Si, desigur, mai exista si clasicul RRR
Spor la surubareala.

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd September 2025 - 10:33
Dacia