Sorpon [H] – Illmitz [A] – Komarno [SK] – Visegrad, Cateva vorbe si mai multe poze
![]() ![]() ![]() |
Sorpon [H] – Illmitz [A] – Komarno [SK] – Visegrad, Cateva vorbe si mai multe poze
nasty |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 3 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.248 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(nasty @ 20 Aug 2025, 14:37) eu am luat-o către Kaprun, unde am înconjurat lacul cu bicicleta ( peisaje de vis!) Foarte tare. Poate ne povestesti si noua cum a fost. QUOTE(nasty @ 21 Aug 2025, 08:17) Faine pistele de biciclete? Faine cele din Austria. Dar stai la le vezi pe cele din Slovacia si Ungaria de pe malul Dunarii. Pentru ca pe slovaci si unguri i-a dus capu' sa le faca, pe romani ... ============================================ Luni, 26.05.2025 – Partea a VIII-a Sopron – Piuszpuszta – Morbisch am See – Illmitz 24 km Ajungem la Morbisch am See 01.jpg ( Size: 409.79k ) Number of downloads: 78 02.jpg ( Size: 433.93k ) Number of downloads: 77 Biserica din sat. 03.jpg ( Size: 276.28k ) Number of downloads: 76 Pista pentru biciclete intre Morbisch am See si debarcaderul de pe lacul Neusiedler. 04.jpg ( Size: 554.61k ) Number of downloads: 78 Gramada de barci. 05.jpg ( Size: 255.5k ) Number of downloads: 77 In rest cam chicioasa atmosfera. 06.jpg ( Size: 191.9k ) Number of downloads: 10 Debarcaderul de unde am luat vaporul ca sa traversam lacul Neusiedler. 07.jpg ( Size: 242.91k ) Number of downloads: 11 La “mersul vapoarelor” nu m-am uitat atunci cand am facut planificarea initiala a turei. Planul era sa pedalam pana la Rust, sa traversam lacul cu vaporul pana la Podersdorf si de acolo, partial pe malul lacului sa pedalam pana la Illmitz. Doar ca vaporul care traverseaza lacul de la Rust la Podersdorf nu circula luni, asa ca am adapatat traseul, ne-am “mulat” dupa programul vaporului. Asadar, grija mare la “mersul vapoarelor” la planificarea turei. Va mai fi o adaptare a traseului datorita vaporului. Bicicletele imbarcate gratis pe vapor, se plateste doar biletul pentru om, 10 Euro. 08.jpg ( Size: 298.46k ) Number of downloads: 11 Se observa ca toate bicicletele de pe vas erau electrice, mai putin ale noastre. Plecam. 09.jpg ( Size: 321.99k ) Number of downloads: 9 Pe lacul Neusiedler apa era maro, parca era cea care se pregatea sa intre in statia de epurare. Bine ca nu mirosea. 10.jpg ( Size: 207.99k ) Number of downloads: 9 11.jpg ( Size: 218.43k ) Number of downloads: 9 Varsta a treia in Austria, cu bere si bicicleta electrica. 12.jpg ( Size: 310.17k ) Number of downloads: 11 Ne apropiem de debarcaderul de la Illmitz. 13.jpg ( Size: 270.5k ) Number of downloads: 12 Pauza de masa. 14.jpg ( Size: 409.17k ) Number of downloads: 11 Salamul asta unguresc, produs la Gyula [la granita cu RO, langa Chisineu Cris] este super bun. “Csabai” care se citeste “Cioboi” sub forma de carnat prajit si usor picant se gaseste la Kaufland Grill in Tinutul Secuiesc. Super bun si asta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
- B 00 XXX
Inform 1.5 BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
gibonu |
![]()
|
Luni, 26.05.2025 – Partea a IX-a
Sopron – Piuszpuszta – Morbisch am See – Illmitz 24 km Lista carciumilor din zona. 01.jpg ( Size: 381.48k ) Number of downloads: 13 Pictograma cu bicicleta se referara la faptul ca acolo se poate incarca gratuit bicicleta electrica, singura conditie fiind ca biciclistul sa vina cu incarcatorul. 02.jpg ( Size: 154.73k ) Number of downloads: 12 Pista de biciclelta intre debarcader si Illmitz. 03.jpg ( Size: 287.9k ) Number of downloads: 10 Statie pentru reparat bicicleta, montata de catre echivalentul austriac al ACR-ului din RO [traducerea in engleza este Austrian Automobile, Motorcycle and Touring Club]. 04.jpg ( Size: 406.72k ) Number of downloads: 13 05.jpg ( Size: 371.09k ) Number of downloads: 13 Din fericire pentru noi, au aparut si in RO astfel de statii pentru reparat bicicleta. Pompa mergea cam greu, asa ca le-am uns-o eu austriecilor, cu ulei de lant d-ala bun de la Motorex. 06.jpg ( Size: 286.17k ) Number of downloads: 12 Oricum, uleiul de lant l-am luat degeaba, pentru ca ungerea lanturilor de la ambele biciclete era facuta cu ceara (parafina si disulfat de molibden) care a tinut fara problema toata tura. Atentie, familii de gaste cenusii in miscare. 07.jpg ( Size: 433.27k ) Number of downloads: 11 Cred ca astea sunt gastele cenusii. 08.jpg ( Size: 674.63k ) Number of downloads: 11 Vita de vie austriaca, cu distanta cam mare intre randurile de vie. 09.jpg ( Size: 4.55mb ) Number of downloads: 13 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
- B 00 XXX
Inform 1.5 BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
nasty |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 25 Aug 2025, 22:23) Luni, 26.05.2025 – Partea a IX-a Sopron – Piuszpuszta – Morbisch am See – Illmitz 24 km 24 de km pe zi, asta e max 2 ore de pedalat foarte lejer, deci 14 ore de vizitat plus mesele zilei, pe traseu |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
gibonu |
![]()
|
@nasty
Din punctul meu de vedere, turele cu bicicleta sunt planificate pentru a vedea lucruri, locuri si sa stau de vorba cu cei de pe marginea drumului [atunci cand nu exista bariera lingvistica]. Adica in niciun caz nu sunt gandite ca o acumulare de km. Numarul de km aferent fiecarei zile este pus strict pentru a ajuta cititorul la o minima documentare. ================================================= Luni, 26.05.2025 – Partea a X-a Sopron – Piuszpuszta – Morbisch am See – Illmitz 24 km Ajungem la Illmitz. 01.jpg ( Size: 541.87k ) Number of downloads: 8 Aici a fost cea mai scumpa cazare din toata tura, adica 95 Euro, cu mic dejun la Privatzimmer Haider: https://www.privatzimmer-haider.at/en/ Camera. 02.jpg ( Size: 317.65k ) Number of downloads: 9 Baia. 03.jpg ( Size: 294.72k ) Number of downloads: 9 Pentru comparatie, la Budapesta, intr-o super garsoniera, cazarea a costa 54 Euro / noapte, fara mic dejun. Si asta a fost cea mai ieftina pe care am gasit-o in zona, restul erau peste 120 Euro pe noapte. Initial am zis ca sunt destept, ca am experienta in alegerea unei cazari ieftine, adica voi merge la sigur pe o casuta dintr-un camping. Doar ca m-am linisti repede cand am gasit casuta in camping, pret 144 Euro / noapte, 15 Euro / zi taxa de curatenie si 55 Euro la final pentru igienizare. Plus perioada minina de sedere 3 [trei] nopti. E adevarat, casuta era foarte “jmekera”, cu un design modern, cu living, baie si bucatarie la parter plus dormitor la etaj. Oarecum socat de preturile foarte mari de la cazare din zona lacului Neusiedler, cu o seara intainte la Sopron l-am intrebat pe prietenul austriac despre ce e vorba, ceva de genul “Daca in Burgenland cea mai ieftina cazare este 95 de Euro inseamna ca in Tirol este 300 Euro?”. Omu’ m-a lamurit repede referitor la pretul cazarii pentru ca, oricat pare de ciudat, la finalul lui Mai este varful de sezon in zona lacului Neusiedler. Adica nu era foarte cald [pentru standardele austriece] asa ca o gramada de austrieci, majoritatea pensionari, vin in zona ca se se plimbe cu bicicleta [electrica] si sa deguste vinul prin diverse crame. Pare rezonabil ce mi-a spus omu’ pentru ca in mijlocul verii, cand este varful de sezon pentru tot in Europa, nu cred ca vine prea multa lume ca sa faca baie intr-o apa de culoare maro. Momentul in care a crescut pipota-n mine de mandrie patriotica. 04.jpg ( Size: 436.13k ) Number of downloads: 14 Specialitati din porc rasa Mangalita [n-am incercat]. 05.jpg ( Size: 514.59k ) Number of downloads: 12 Carciuma numita “Hambarul din pusta”. 06.jpg ( Size: 432.12k ) Number of downloads: 8 07.jpg ( Size: 262.9k ) Number of downloads: 9 Mi-a placut acoperisul din stuf. 08.jpg ( Size: 623.33k ) Number of downloads: 9 Centrul satului. 09.jpg ( Size: 309.18k ) Number of downloads: 9 Stema landului de pe numerele de inmatriculare. 10.jpg ( Size: 432.23k ) Number of downloads: 9 Biserica din sat. 11.jpg ( Size: 298.16k ) Number of downloads: 8 Daca pachetul este de 20 de tigari, pretul este super bun in Austria. Comparativ, daca am inteles bine, in Franta pachetul de tigari a ajuns la 14 Euro. 12.jpg ( Size: 322.54k ) Number of downloads: 10 Fosta cabina telefonica 13.jpg ( Size: 309.74k ) Number of downloads: 10 a Telekon Austria 14.jpg ( Size: 311.44k ) Number of downloads: 11 azi transformata intr-un fel de bibioteca care functioneaza pe baza de incredere [exista si in RO astfel de initiative]. 14a.jpg ( Size: 494.87k ) Number of downloads: 10 Loteria austriaca. 15.jpg ( Size: 240.15k ) Number of downloads: 9 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
- B 00 XXX
Inform 1.5 BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
Marti, 27.05.2025
Illmitz [A] – Apetlon [A] – Sarrod [H] – Fertoszentmiklos [H] – Gyor [H] – Komarom [H] [cu trenul] – Komarno [SK] 29 km Ziua celor trei tari, in care ne-am trezit in Austria, am pedalat [si mers cu trenul] prin Ungaria si am inoptat in Slovacia. Ziua in care cu foarte mare bucurie am constat ca granitele sunt doar niste linii pe harta, ca poti trece dintr-o tara in alta fara niciun fel de oprire, control, etc. Stiu, pentru cei mai tineri constatarea asta suna foarte ciudat, insa am prins constient vremurile in care trecerea unei granite uneori era o mare aventura. Micul dejun a fost ok. 01.jpg ( Size: 508.63k ) Number of downloads: 12 In garajul in care am lasat bicicletele peste noapte era si un casetofon care venea din alte vremuri, in care muzica sau radioul nu se ascultau de pe telfonul mobil direct in casti prin bluetooth. 02.jpg ( Size: 262.73k ) Number of downloads: 14 Pauza la Billa [odata reteaua asta de magazine a exista si in RO]. 03.jpg ( Size: 249.35k ) Number of downloads: 12 Parcarea pentru biciclete. 04.jpg ( Size: 418.62k ) Number of downloads: 10 Sistemul de sustinere / prindrere al bicicletelor era unul foarte simplu si eficient, probabil compatibil cu orice dimensiune si balon de anvelopa. 05.jpg ( Size: 427.81k ) Number of downloads: 11 Plus statia pentru incarcat bicicletele electrice. N-am inteles daca era gratis sau pe bani. 06.jpg ( Size: 412.36k ) Number of downloads: 11 Soarele, chiar si cel de final de Mai, cam ardea, asa ca era nevoie de niste crema. Cum din RO am uitat sa luam, am cumparat din Austria, “decat” 18 Euro. 07.jpg ( Size: 246.98k ) Number of downloads: 9 08.jpg ( Size: 190.29k ) Number of downloads: 9 Probabil indicator “Atentie la biciclisti”. 09.jpg ( Size: 244.04k ) Number of downloads: 10 Pista de bicicleta interurbana, intre Illmitz – Apetlon. 10.jpg ( Size: 285.19k ) Number of downloads: 8 11.jpg ( Size: 390.32k ) Number of downloads: 7 Din fericire pentru noi, deocamdata la o scara mult mai mica, au inceput sa apara si in RO astfel de piste. Ajungem la Apetlon. 12.jpg ( Size: 401.4k ) Number of downloads: 10 Retea de magazine care vand tigari si tutun. 13.jpg ( Size: 130.19k ) Number of downloads: 8 Daca am inteles bine, vacile astea sunt din rasa sura ungureasca. 14.jpg ( Size: 442.02k ) Number of downloads: 15 This post has been edited by gibonu: 28 Aug 2025, 22:43 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
- B 00 XXX
Inform 1.5 BMW F 800 GS
|
nasty |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 26 Aug 2025, 22:18) …in mijlocul verii, cand este varful de sezon pentru tot in Europa, nu cred ca vine prea multa lume ca sa faca baie intr-o apa de culoare maro. Parcă am văzut ceva balneo marcat pe acolo. O fi un fel de Techirghiol, că aici a fost un fund de mare. Maroniul o fi de la nămol. This post has been edited by nasty: 29 Aug 2025, 09:35 Attached thumbnail(s) IMG_4082.jpeg ( Size: 281.57k ) Number of downloads: 15 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 29 Aug 2025, 00:42) un casetofon care venea din alte vremuri, in care muzica sau radioul nu se ascultau de pe telfonul mobil direct in casti prin bluetooth. 02.jpg ( Size: 262.73k ) Number of downloads: 14 Hai ca-s prost. Norocu ca m-a claxonat un coleg de pe alt forum. Casetofonul din poza este din zilele noastre, are mufa USB si bluetooth QUOTE(gibonu @ 29 Aug 2025, 00:42) Daca am inteles bine, vacile astea sunt din rasa sura ungureasca. 14.jpg ( Size: 442.02k ) Number of downloads: 15 De la un coleg de pe alt forum am aflat ca exista si in RO rasa asta de vaci iar la noi i se spune "sura de stepa". Mai multe detalii: https://www.carpathia.org/ro/transilvania-d...surei-de-stepa/ Cand ajunge povestea la Budapesta vor fi cateva vorbe despre salamul facut din carne de sura de speta. Delicios, si acum imi "ploo-n gura" cand ma gandesc. QUOTE(nasty @ 29 Aug 2025, 11:34) Parcă am văzut ceva balneo marcat pe acolo. Sa fie la ei acolo. Pe mine nu m-a impresionat cu nimic zona asta din Austria. <span class='edit'>1 Sep 2025, 23:35:</span> Marti, 27.05.2025 – Partea a II-a Illmitz [A] – Apetlon [A] – Sarrod [H] – Fertoszentmiklos [H] – Gyor [H] – Komarom [H] [cu trenul] – Komarno [SK] 29 km Reintram pe Eurovelo 13. 01.jpg ( Size: 383.88k ) Number of downloads: 3 Adica iesim din Austria si intram in Ungaria printr-un loc prin care trecea doar ruta velo, mai exact in varful coltului de Ungaria care intra in Austria [sageata rosie]. 02.jpg ( Size: 189.17k ) Number of downloads: 3 Asta era singurul semn care anunta ca aici odata a fost o granita. 03.jpg ( Size: 511.91k ) Number of downloads: 2 Conform Google Tranlate “Allamhatar” = frontier de stat. Azi acolo nu mai este nimic, nicio bariera, niciun gard, niciun granicer, niciun control. Si cu nici 40 de ani in urma pe aici trecea Cortina de Fier, pe aici era separatia dintre Lumea Libera si lumea comunista. Asa este pista velo prin Ungaria. 04.jpg ( Size: 814.06k ) Number of downloads: 4 Pista se termina intr-un drum pe care este o placere sa pedalezi, unde traficul auto este aproape zero barat. 05.jpg ( Size: 656.6k ) Number of downloads: 4 Calea ferata care face legatuta intre Fertoszentmiklos [H] si Neusiedl am See [A] si apoi cu gara centrala din Viena. 06.jpg ( Size: 541.56k ) Number of downloads: 5 Ajunge la Sarrod 07.jpg ( Size: 329.8k ) Number of downloads: 3 Pauza de masa, cu mancarea chiar foarte buna si gustoasa cumparata de la Billa din Austria. 08.jpg ( Size: 535.99k ) Number of downloads: 5 Rosiile chiar aveau gust de rosie, nu erau ciunga. 09.jpg ( Size: 423.01k ) Number of downloads: 5 Iar capsuna austriaca 10.jpg ( Size: 446.29k ) Number of downloads: 2 din landul Austria Superiora 11.jpg ( Size: 319.25k ) Number of downloads: 2 a fost deliciosa, chiar avea gust de capsuna si mirosul aferent. In timp ce savuram masa de pranz au aparut un cuplu [el si ea] de francezi cu trei copii si cel mai tare mi s-a parut faptul ca fiecare copil avea bagaj pe bicicleta. 12.jpg ( Size: 530.63k ) Number of downloads: 5 Oamenii lucrau in Viena si acum faceau o tura cu bicicletele si cortul prin Ungaria. Pista de biciclete pe care am continuat alergarea. 13.jpg ( Size: 475.92k ) Number of downloads: 4 Spatiu public abia amenajat, dotat inclusiv cu suport penru biciclete. 14.jpg ( Size: 476.47k ) Number of downloads: 2 De la Sopron veneam [pe biciclete] spre Gyor mergeam [cu trenul]. 15.jpg ( Size: 271.72k ) Number of downloads: 3 Cireasa unguresca, abia coapta. 16.jpg ( Size: 367.51k ) Number of downloads: 3 Ajungem al Fertoszentmiklos. 17.jpg ( Size: 529.31k ) Number of downloads: 3 This post has been edited by gibonu: Yesterday, 21:38 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
- B 00 XXX
Inform 1.5 BMW F 800 GS
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd September 2025 - 13:30 |