Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Reparație cutie automata., Cutie automata defecta

findgogain
post 20 Mar 2025, 08:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Megane 3 2012 1,5 dci cu 215k.Am schimbat distribuția și mecanicul mi -o atras atenția că este un pic de ulei la cutie.In fine....am fost cu ea intr-un atelier de reparații cutii și am ajuns la concluzia că nu merită să o repar.Dealtfel am și trecut la un Grandscenic.Cumva costurile ar ajunge la prețul mașinii.Devizul prim se ridică la suma de 8800,adică 32mii demontarea ,încă 32 mii remontarea și restul rulmenți,simering etc.Ppsibil să trebuiască și ambreiajul schimbat ceea ce însemna încă 10mii.Acum voi ce ați face?....Cam cât ar valora mașina sa o vand așa cum e? Mașina arata bine,nu are nevoie decât în viitor de plăcuțe pe fata.

--------------------
renault megane 1999
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dadi_T
post 20 Mar 2025, 09:10
Post #2

Membru

From: Iași

Sunt tare curios cum de la niște ulei pe cutie au ajuns la suma aia aberantă. Schimbă locația.
Pe unde exact este scurgerea de ulei, ți au arătat? Și specifică când te referi la euro și când în lei, ca să se înțeleagă mai bine

This post has been edited by Dadi_T: 20 Mar 2025, 09:11

--------------------
Renault Grand Scenic 3 2012 Bose, EDC, 1.5 dci, Dacia Logan 2017 1.0 sce
+
findgogain
post 20 Mar 2025, 10:58
Post #3

Membru incepator

Rulmenți ,Semering,consumabile,ulei și 64 mii demontatul si demontatul....plus daca e nevoie de ambreiaj 10mii,deși am văzut pe epiesa redus la 7000 de la 9800

--------------------
renault megane 1999
+
cj98czh
post 20 Mar 2025, 12:22
Post #4

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

este o firma prin Bucuresti care iti reconditioneaza toata cutia cu 12-13k ron

https://www.reviziecutie.ro/

sunt specializati mai ales pe cutii EDC si powershift ..

This post has been edited by cj98czh: 20 Mar 2025, 12:22

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
findgogain
post 20 Mar 2025, 19:34
Post #5

Membru incepator

E departe București.Pe aici prin zona Clujului daca îmi puteți recomanda.
Ambreiajul posibil sa nu fie dus,dar avand in vedere Nr de km poate ar fi mai bine înlocuit și acela.Rulmentii și semeringurile sunt acum problema.

This post has been edited by findgogain: 20 Mar 2025, 19:49

--------------------
renault megane 1999
+
cj98czh
post 20 Mar 2025, 20:16
Post #6

Membru de la Cluj ...

poti sa le trimiti cutia .. nu este musai sa mergi pana acolo

in Cluj am auzit de bine de autoshift.ro, nu la nibelul cwlor din Buc. dar poti incerca ..

eu la ai le-as trimite cutia, dar fiecare

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
findgogain
post 21 Mar 2025, 09:54
Post #7

Membru incepator

Da.E 18800 adică apr.4 mii de euro pt înlocuit rulmenții,semeringuri și ambreiaj care e 10000 lei.Nu știu dacă se merita.Ma gândesc la o înlocuire cu o cutie second.

--------------------
renault megane 1999
+
Dadi_T
post 21 Mar 2025, 10:09
Post #8

Membru

Omule, tu ai pierdere de ulei, probabil. Rulmenții, ambreiajul, furci și alte chestii foarte scumpe nu provoacă scurgerea de ulei.
Un simering e 20 de lei, iar un litru de ulei pt completare e 60, 80 de lei. 2 litri intră în toată cutia.
Tu trebuie să găsești exact pe unde pierde ulei într o locație de oameni, nu de tâlhari.
Nu poți emite asemenea deviz din burtă, de la o pierdere de ulei.

This post has been edited by Dadi_T: 21 Mar 2025, 10:12

--------------------
+
ProfiBv
post 21 Mar 2025, 17:37
Post #9

Membru autentic

From: Bv

In cel mai rau caz , daca scurgerea de ulei este cauzata de unul din cele doua semeringuri de la axul (dublu) si necesita demontare dublu ambreaj , as intelege ca e multa manopera dar la devizul "astronomic" nu m-as astepta decat cu kit nou complet inclus in pret si garantie . Kit complet nou insemnand dublu disc, furci , semeringuri si pliculete de vaselina ... toate incluse si originale Luk .
A , ca se recomanda si verificarea rulmentilor de diferential si dupa caz semeringurile de la planetare (insemnand si "disecarea" cutiei ) asta e altceva .
Pana la urma ...cat ulei mai are in cutie/cat de tare curge si cum se comporta ambreajul in mers ?

--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
+
findgogain
post 21 Mar 2025, 18:43
Post #10

Membru incepator

Am vandut-o.Case closed.Cea mai ieftina varianta era o cutie second,care cine știe cât ar mai fi dus.In concluzie e de evitat cutiile automate la astfel de mașini.Decat daca o cumperi de noua și după 5 ani o măriți.

--------------------
renault megane 1999
+
cj98czh
post 21 Mar 2025, 22:49
Post #11

Membru de la Cluj ...

cutiile nu au nici o treaba daca au parte de o mentenanta corecta

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
findgogain
post 22 Mar 2025, 20:43
Post #12

Membru incepator

Sigur.Daca o tii in vitrina....sau cum?Ce mentenanța vieții să-i faci?Circuli cu ea pe drum drept și doar când nu i aglomerat ?Sau cum?

23 Mar 2025, 09:13:
Deci după o documentație reală,și nu pe forumuri de gen unde primești răspunsuri aiurea sau ți se face morală,am aflat următoarele:Nu e cea mai slabă cutie automata dar e departe de una cu adevărat fiabila(Toyota,Mercedes).Dar e cea mai scumpă.Durata ei de viață e 160k taxi,ridesharing,200k daca stai in Cluj, București și ți duci nevasta la lucru in fiecare zi in orele de varf și mai ieși pe afara ocazional la un picnic....sau poți atinge 400k daca stai la tara in Austria și faci naveta pe centura între 2 localități mici aflate la câmpie.Pe o mașină ieftina cum e Megane nu se merita luxul de a avea automata decât dacă o iei de noua și o revinzi la 100k.Deci de evitat.Despre mentenanța,mi-a duc aminte de Dacia 1300 a tatălui unui prieten care o spala in fiecare săptămână și arată bestial,parca era noua de colecție.I-am zis...Ba nu mi vine sa cred ce mașina întreținută are taicatu....Câți km are?...5000...zice.Deci omul mergea pe jos 2km in fiecare zi la lucru si la sf de săptămână o spala.Asta da mentenanța...

This post has been edited by findgogain: 23 Mar 2025, 08:13

--------------------
renault megane 1999
+
Dadi_T
post 23 Mar 2025, 08:43
Post #13

Membru

Eu aș zice să fii mult mai rezervat în a da sfaturi în domeniu și să ți vezi de următoarea ta mașină.
Documentația ta este nulă, iar faptul că tu chiar ai impresia că ești informat la doar două zile după ce erai cât pe ce să schimbi o cutie pt o pată de ulei, arată cam cât ești de rupt de realitate.
Bineînțeles, pachet complet cu aroganță și mândrie cât casa.

--------------------
+
findgogain
post 23 Mar 2025, 09:48
Post #14

Membru incepator

Ce pata de ulei?Daca erau duse rulmenții și semeringurile.Crezi că am făcut Io constatarea?Faci și tu parte din cei care știu mai multe chiar decât inginerii de la Renault.Nu mi vb mie de aroganță ..Cu siguranță că habar nu ai.Cel puțin eu întreb pe cine trebuie.

23 Mar 2025, 11:14:
Totuși care e pregătirea ta in domeniul cutiilor automate....să știm în calitate de ce îți dai cu părerea?

This post has been edited by findgogain: 23 Mar 2025, 10:14

--------------------
renault megane 1999
+
ProfiBv
post 23 Mar 2025, 12:17
Post #15

Membru autentic

From: Bv

QUOTE(findgogain @ 23 Mar 2025, 10:48)
Ce ...
Faci și tu parte din cei care știu mai multe chiar decât inginerii de la Renault.Nu mi vb mie de aroganță ..Cu siguranță că habar nu ai.Cel puțin eu întreb pe cine trebuie

Totuși care e pregătirea ta in domeniul cutiilor automate....să știm în calitate de ce îți dai cu părerea?
*

Crezi că noua achizitie Grand Scenic e " fata mare" ?
Nu inteleg pentru ce ai apelat pe forum , daca ingineri de la Renault , la care ai apelat , sunt asa buni !
Cat despre cuti , cel putin Mercedes... cauta documentatia de cutie cu sprintshift și o să vezi acolo mecanisme mult mai complicate și costisitoare decat DC4. Asta doar vorbind de experiențe personale .
Să ai baftă de noua achiziție , să nu ai nevoie de această comunitate .
Respect !

--------------------
Renault Grand Scenic 3 2010 / 1,5dci 110cp / EDC - Bv
Drumuri bune și RESPECT !
+
findgogain
post 23 Mar 2025, 18:09
Post #16

Membru incepator

Mulțumesc.Noua achiziție e cu manuala.Probabil consuma mai mult....Neveste s de vina.Mie nu mi trebe mașina.Am primit de la lucru.

--------------------
renault megane 1999
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 12:45
Dacia