Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
![]() ![]() ![]() |
Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.169 Joined: 13 October 06 ![]() |
Vremea cand reno transporta persoane s-a cam dus.
Azi le proiecteaza de parca urmeaza sa fie utilizate de imigranti ilegali. Apropo, ma uitam la un clip: https://www.youtube.com/watch?v=yYhLjUDzMuM Foarte inovativ, dar parca am mai vazut ceva de genul asta la un moment dat. Acum, daca vrei sa transporti 5-6 adulti in conditii bune, iti trebuie intr-adevar o masina de clasa superioara cu motorizari pe masura. https://youtu.be/3kk8gACzfUI?si=-gBdCR_F6phx0_Qv&t=65 Speram ca la un moment dat o sa-mi permit una din asta noua, dar modelul pe care e pusa eticheta espace azi, nu mai are nici in clin, nici in maneca cu conceptul acestei masini. De-aia CUV compact ca Bigsterul mi se pare in regula, chiar daca nu mi-as cumpara, dar sa transformi un monovolum care iti ofera aproape orice iti doresti de la o masina de familie intr-un suvulica din asta nesigur, care nu stie ce e, nici ce vrea, mi se pare o tampenie, iar cifrele de vanzari vorbesc de la sine. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Ma uitam ieri in parcare la un puma si duster dinasta nou unul langa celalalt.
Dimensiunile intre roti sunt la fel, lungimea si inaltimea aproape la fel, putin de tot mai mare duster. Apoi am inceput sa ma intreb de ce compara lumea kuga cu dister+bigster? Kuga e pe platforma de clasa C nu pe clasa B... Adica pret de lista de la 23800 tva inclus asa au aparut si strutocamilele astea de masini inaltate... |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.515 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
In Puma se sta ca in fiesta
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.682 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Dar sta pe sosea ca un bigster
Edit: ma refer la distanta dintre roti, ca sunt convins ca au alte caracteristici dinamice This post has been edited by psychoo: 13 Apr 2025, 09:05 |
--------------------
Ford
Focus
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.788 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
@mircea_aq
Espace 2 the best ca si ergonomie. Scaunul soferului la 180 ° sau modularitatea tuturor scaunelor..... Probabil si 3 si 4 This post has been edited by cmandrei: 24 Apr 2025, 14:45 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Pe aici pe unde mai prasesc eu pana la vara, Dusterul asta nou are ceva succes…ieri am fost la munte si am vazut destule Dustere noi, ba chiar si vreo doua Bigstere - cred ca erau la drive-test astea din urma, ca era un dealer Dacia in sat, la intoarcere cred ca unul din Bigstere l-am vazut in fata dealerului…nu arata rau pe sosea, ma bate un gand sa ma duc sa le vad si cum arata si in realitate. Ma uit pe YouTube la baietii aia de la Suceava cu Dusterul 4x4, pare sa aiba ceva capacitate in offroad…daca as reusi sa ajung cu un Duster din asta la via unde acum ma duc cu zecarul, la fel de usor, as lua o jucarie de genul in locul zecarului, ca masina de iarna si de naveta zilnica de la taranoaia de fitze la birou la Bucuresti, sau la mosie…ca sa menajez C-ul de naveta mica si sa il tin doar pt naveta lunga la GL si concedii…
This post has been edited by b06fcn: 13 Apr 2025, 10:25 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.960 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
In puma se sta că Intr o fiesta mai înaltă.
Scaunele sunt la fel interiorul la fel. As zice că fiesta sta mai bine pe drum fiind mai joasa. Și da...fiesta chiar este o mașină stabila. Puma nu știu ... |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.515 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 13 Apr 2025, 15:55) sigur ca da! din cauza asta este printre singurele masini cu comportament rutier de top Pai ce are comportamentul rutier cu inghesuiala? <span class='edit'>13 Apr 2025, 17:12:</span> QUOTE(IRONICK @ 13 Apr 2025, 16:28) Debitezi prostii, nu stiu unde am spus eu de bine sau de foarte bine, de reno, sau de megane Dar daca tot zici, deocamdata e ok . Si in scaunele de pe megane, cam stai ca in fotoliu, Eu cel putin. Si ca sa vezi, le a mai laudat unul pe aici, pe care cica l chema Ironick, si mai zicea ca spatele lui i a multumit. Cum improasca unii cu rahat, asa, ca sa fie. Ironice, aici nu i despre Lasconi, trezirea <span class='edit'>13 Apr 2025, 17:15:</span> QUOTE(wolfin @ 13 Apr 2025, 16:09) Si sustin, daca stateam mai relaxat, o cumparam, treceam peste inconvenientul service departe si alte lucruri, gen plastice, greieri la masina cu 6200 km, masina directorului reprezentantei din Bacau, portbagaj cam mic si altele. Masina personala e de concediu, si trebuie sa pot conduce in ea 1000 de km intr o zi , fara sa mi cada ouale. Daca nu indeplineste aceste conditii, e degeaba <span class='edit'>13 Apr 2025, 17:19:</span> QUOTE(axabrt @ 13 Apr 2025, 16:23) In puma se sta că Intr o fiesta mai înaltă. Scaunele sunt la fel interiorul la fel. As zice că fiesta sta mai bine pe drum fiind mai joasa. Și da...fiesta chiar este o mașină stabila. Puma nu știu ... Tu de unde pana mea debitezi asemenea prostii, ti le am spus eu? This post has been edited by bgdrenault: 13 Apr 2025, 17:20 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.960 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
De unde rezultă că nu e nevoie de merge des gla de 40 de mii daca poți face același lucru cu un R21 de 400 de euro.
Cum finanțele mele sunt mai aproape de suma de 400 de ruro, cu o săptămână înainte de Paște mai având pe card aproape 600 de Ron, deci nici de euro, eu îmi notez undeva R21. E de ținut minte că vin vremuri grele In orice caz luând Renault 21 ești din start câștigat barem mașină aia a mers 35 de ani , ceea ce nu poți spune că mergedes GLA va ajunge la varsta aia in stare de funcționare. Sau mai știi? Pe naiba. Cele câteva R21 care s de vânzare sunt la preț de 5000 sau mai mult deci și astea s au scumpit. Nici laguna 1 nu mai găsești la 1000 de euro. Oare bipserul va ajunge la venerabila vârstă de +35 ? This post has been edited by axabrt: 13 Apr 2025, 21:34 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristic1982 @ 12 Apr 2025, 18:54) De ceva vreme tot ma uit dupa o corolla break, dar azi, cand am vazut o masina, mi-am dat seama ca are mai putin spatiu in spate (pe latime in principal) decat dusterul, iar asta este un minus. Dar, mai repede poate ma orientez spre un jogger. e plin uberul de alea, cum are lateralele curbate spre interior, am dat un cap de manerul de viraj la o groapa . Problema e extinde si la stalpii A, e ciudfat cu vizibilitatea spre inainte daca esti inalt 14 Apr 2025, 07:06: QUOTE(axabrt @ 13 Apr 2025, 20:48) De unde rezultă că nu e nevoie de merge des gla de 40 de mii daca poți face același lucru cu un R21 de 400 de euro. Cum finanțele mele sunt mai aproape de suma de 400 de ruro, cu o săptămână înainte de Paște mai având pe card aproape 600 de Ron, deci nici de euro, eu îmi notez undeva R21. E de ținut minte că vin vremuri grele In orice caz luând Renault 21 ești din start câștigat barem mașină aia a mers 35 de ani , ceea ce nu poți spune că mergedes GLA va ajunge la varsta aia in stare de funcționare. Sau mai știi? Pe naiba. Cele câteva R21 care s de vânzare sunt la preț de 5000 sau mai mult deci și astea s au scumpit. Nici laguna 1 nu mai găsești la 1000 de euro. Oare bipserul va ajunge la venerabila vârstă de +35 ? tu te lauzi ca ai un apartament in propietate care sta gol, neinchiriat si vrei sa-ti plangem de mila ca nu mai ai bani pe card? 14 Apr 2025, 07:08: QUOTE(psychoo @ 12 Apr 2025, 19:54) Eu nu inteleg de ce nu ii zice duster mk2 E efectiv aceeasi masina dar o idee mai mult portbagaj Nu e o alta masina sau platforma... rage bait much? This post has been edited by einstein1984: 14 Apr 2025, 07:08 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.855 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
QUOTE(axabrt @ 13 Apr 2025, 20:48) De unde rezultă că nu e nevoie de merge des gla de 40 de mii daca poți face același lucru cu un R21 de 400 de euro. Pe naiba. Cele câteva R21 care s de vânzare sunt la preț de 5000 sau mai mult deci și astea s au scumpit. Nici laguna 1 nu mai găsești la 1000 de euro. Oare bipserul va ajunge la venerabila vârstă de +35 ? Cand faceam asta cu R21, acum 30 de ani, cam tot echivalentul unui GLA…de-a lungul timpului am facut asta si cu alte masini din semnatura, care nu au costat ca un A6. Ca nici GLA in cauza nu a costat cat un A6…dar ideea este ca masinile s-au scumpit enorm pentru ce ofera. GLA-ul din semnatura a avut pret de lista 55000, enorm daca ma intrebi. Macar e Mercedes, se devalorizeaza mal greu, de aia l-am si luat…Daca e sa compar insa GLA-ul sau un A6 cu Avensis-ul din garaj care a costat acum 18 ani vreo 22000 euro, si care ofera acelasi nivel de comfort…ma intreb pe ce se duc toti banii aia ceruti in plus… This post has been edited by b06fcn: 14 Apr 2025, 07:29 |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
psychoo |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 14 Apr 2025, 08:04) rage??? ![]() Noua generatie de focus are sasiul lungit binisor fata de gen3 si se numeste tot focus...nu e absurd sa te gandesti ca pt 20cm in plus la bara+portbagaj sa pastreze denumirea. Dar astept cu interes sa vad noile modele dacia: whitester, bluester, greenster, etc Doar sunt diferite, oricine poate vedea asta ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.211 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu chiar oricine
Ca Cocksteru are alte motorizari tre sa ridici capota sau s acitesti spec-urile si sa te pricepi This post has been edited by miki: 14 Apr 2025, 07:57 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
bgdrenault |
![]()
|
Ca tot ai zis de focus, in 2019 am facut test cu sedanul, foarte confortabil si statea super pe sosea.
Numai ca nu are service la mine in batatura, si a trecut pe locul 2. Bine , si motorul ala in 3 cilindri imi statea pe creier, dar daca aveam service in oras, treceam peste |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
axabrt |
![]()
|
Pai la.fpcus 4 in primul rand au tăiat vreo 20 decm din bord comparativ cu focus 3. Are bordul cam că Dacia 1310 ceea ce e super, nu înțeleg de ce la focus 3 și de exemplu la Astra j l.au făcut de juma de metru.
Și în spate se sta mult mai lejer la focus 4 Dar este o mașină cu mai multă electronică decât focus 3 și bineînțeles ceva probleme. Am un coleg căruia îi descarcă aleator acumulatorul. Adică odată pe an rămâne ceva deschis aleatoriu un consumator și papa tot. A schimbat până acu 4 baterii pe garanție , una pe an din 2019 până n 2025. Și 3 parbrize. Interesant preturile la parbrize. Primul pe casco sub 5 mii. Al doilea pe casco vreo 6 mii. Al treilea vreo 7 mii. Ce or avea de se scumpesc anual? Pe de altă parte eu cu focus 3. Bateria am schimbat la 8 ani ca.m am plictisit de ea și nu mai mergea start stop. Iar parbrizul e ăla original This post has been edited by axabrt: 14 Apr 2025, 09:50 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(miki @ 14 Apr 2025, 07:56) Nu chiar oricine Ca Cocksteru are alte motorizari tre sa ridici capota sau s acitesti spec-urile si sa te pricepi Si volanul ala hexagonal de rahat. Ce idiot crede ca daca pui asa ceva pe masina, o sa fie frumos si util???? Mai sunt aia de la Pejo, dar aia o fac ca au tabloul de bordul peste volan. Alta tampenie. This post has been edited by IRONICK: 14 Apr 2025, 09:57 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ca tot ziceam in alta parte de 208 si motorul turbo cu perfuzie. Ala cu curea in baia de ulei.
Trage bine la 100CP, are un usor zgomont de pistoane putine. Doar ca zgomotul general de motor si rulare sta bine-bine. Mult mai bine ca la competitori. Are lag, destul de sesizabil. Pentru 5008 sau 3008 nu am am fost deloc impresionat. Poate ca la astea am pretentii la un nivel destul de ridicat. Cu 5008 pe autostrada cu fata spre soare, sistemul de te tine pe banda facea corectii fara sens. Si nu pe autostrazile noastre. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
3008 de 1.2 e misto pe partea de confort si NVH. Si cutia automata e ok
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
psychoo |
![]()
|
3008 electric am prins pe un uber. Troncanea tot in spate pe la suspensie la vreo 40.000km, plastice ieftine si prea multe dar socul mai mare a fost cand mi-a zis soferul ca a costat cat o tesla si regreta ca l-a ales
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
stolniceanulucian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 386 Joined: 31 March 11 ![]() |
A inceput perioada de test drive oficial in reprezentante pentru Bigster. Daca are cineva impresii la cald, mai ales despre spatiu interior si antifonare ar fi fain sa le auzim. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 GPL Landi Renzo
2008 Preferance
- BT-03-YPY berlina 1.4 mpi GPL Landi Renzo
caravan 1.4 twinport GPL Tomaseto QBox orlando 1.8 twinport |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.065 Joined: 11 February 04 ![]() |
mda, m-au sunat si pe mine sa vin sa testez minunea!
O sa ma duc si revin cu detalii; Mi-e ca dau Rav4-ul , mai pun niste bani si iau menunea; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.788 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
mda..si eu am inceput sa caut..sa imi fac o idee....
am doar 2 cerinte AT si ACC. |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.211 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Io nu cred ca voi gasi curind la Dacia ce caut
Fie inlocuiesc Megane-ul ( desi ar fi stupid avind in vedere cit am circulat si cheltuielile mici), cu o lelectrica care s aaibe macar 400km adevarati autonomie Fie inlocuiesc tractorul, dar iar nui cred ca voi gasi curind la Dacia Tre sa aibe 4x4 macar cu lock 50-50, cuplu minim 280 Nm si sa suporte 100kg pe cirlig ( 3x bicle electrice) Ecident toate tre saibe clima automata si CC ( nu tre sa fie neaparat Acc) |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
einstein1984 |
![]()
|
la 100kg vertical pe carlig tre sa cauti una destul de mare totusi.
15 Apr 2025, 09:23: QUOTE(wolfin @ 15 Apr 2025, 08:42) hybridul merge misto, termica automata inca nu am prins la drive test. This post has been edited by einstein1984: 15 Apr 2025, 09:23 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
miki |
![]()
|
Am deja
Dar are 18 ani Ce-i drept merge perfect ( mai putin cite un pivot... ![]() Dar parca as schimba Nu ma grabesc... doar studiez |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
IRONICK |
![]()
|
IMG_20250416_211940.jpg ( Size: 1.37mb )
Number of downloads: 179
La ala vechi nu imi placea plansa de bord. Dar tabloul zici ca-i de can-can la asta nou. Incerc sa ma duc la opera cu tableta asta. This post has been edited by IRONICK: 16 Apr 2025, 22:17 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
psychoo |
![]()
|
E ca reclamele alea proaste din anii 90. Se vede ca si actorul e prost platit, altfel ar fi depus mai mult efort. Sau doar atat poate...
|
--------------------
Ford
Focus
|
|
bgdrenault |
![]()
|
Condus astazi bigsterul, avea 1100 km la bord
trecem de varianta plastice si ciocanit in bord, desi recunosc ca nu imi place asta. Pentru mine, un bord din spuma sau ce o mai fi, e de dorit, ar putea sa fie un criteriu. Bine, nu musama ca la suzi 2019. Bine, lasati comentariile de genul ca nu mergi cu bordul La exemplarul din showroom, tableta avea lag intr adevar, dupa cateva actionari apare pe bord avarie elecrtica( era 1,2 mildhibrid, 4x4). Probabil baterie descarcata, parca imi aparuse pe bord ca se va inchide, etc, etc Spatiu cacalau Materiale medii consola cu ventilatie pentru pasageri spate Fara ventilatie la piciore pasageri spate. Portbagajul nu l am deschis Varianta condusa 1,8 4x2 mi s-a parut ok, condus 40 de km , extern si ceva oras. La depasiri din scurt, oarecum anticipate, in sensul ca incepi din timp acceleratia si tasnesti cand cel de pe sensul opus a trecut, e foarte fasnet, placut in accelerare ceva troncanituri pe la denivelari, dar de filtrat filtreaza bine.Gabarit mare al masinii, cam greu in trafic aglomerat daca nu esti obisnuit Uneori motorul e cam galagios, depinde de regim. Alta data nu prea i auzi, alta data cam tipa. Ma rog, poate i normal la hibride. L am luat cu 4,9 consum pe bord, am mers cca 35-40 km, am mers cativa km cu peste 100, vreo 3 accelaratii mai puternice, in rest regim placut hibridului, cum conduc eu de obicei, l am adus tot cu 4,9. fain regimul acela de franare in oras.Lane asistul foarte placut, nu trage brutal. In rest , o Dacie. In varianta 4x4, cu motor hibrid si la un pret de sub 5-8000 sub RAV 4 la niveluri similare de echipare, poate fi o solutie This post has been edited by bgdrenault: 17 Apr 2025, 17:33 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
psychoo |
![]()
|
Inovatie, au redirectionat ventilatia pasageri spate in cotiera ca sa ia gura la heitări
![]() Jumatati de masura, as expected... |
--------------------
Ford
Focus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 05:13 |