Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
![]() ![]() ![]() |
Dacia Bigster, fratele mai mare al lui Duster
axabrt |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.255 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.707 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@psichoo, cei externi sunt pe stalpul B mereu , doar unele masini au SI pe lonjeron sau traversa.
@wolfin, pentru ca nu stii despre ce vorbesti, daca stiai ziceai 0% |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.751 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Cand mestecam airbaguri ieftinaturile nu aveau extern deloc, se bazau pe cei 2 interni.
Cele putin mai rasarite aveau un ECS (early crash sensor) pus in botul masinii pe lonjeron. Acesta avea totusi nevoie de plausabilitate de la cei interni altfel nu se intampla nimic. Nu vb aici de pedestrian protection, excludem pe aia. Cele mai high end aveau si pe stalpii B si C + senzori presiune in usi. Maximul era 12 sau 14 senzori externi pe langa cei 2 interni + cel de rollover. Astazi bag sama ca reducerea de costuri a scurtat cablurile, iar senzorii ce se pun pe B nu mai sunt unidirectionali ci au rol in impact frontal si lateral. Doar presupun aici dar nu cred ca ma insel. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.707 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
"senzorii ce se pun pe B nu mai sunt unidirectionali ci au rol in impact frontal si lateral. " asta e de la 2012 incoace daca nu chiar de mai devreme la ale marci. De prin 2017 s-au generalizat si senzori de presiune in usi.
early detection aveau japonezii, dar la masini mari, idem si accelemrometruu laterali in stalpii C? This post has been edited by einstein1984: 25 Jul 2025, 09:44 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.751 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Or fi avut si japonezii, eu lucram pentru VAG.
Am ajutat si Renault (de acolo stiu de ieftinaturi ![]() Acolo m-a socat cat de mult se poate taia din platforma ca sa iasa cat mai ieftin posibil, cu doate dezavantajele stiute si "asumate" |
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Si ai ramas socat de atunci? poate iti trece cand aflii ca piesele nu dadeau nici probleme in garantie nici probleme de performanta sau securitate, asa cum erau ele.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.996 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 25 Jul 2025, 09:30) tu vorbesti de pe google eu vorbesc din realitate...vazut masina care a lovit bordura si sarit aibagurile cortina. si nu avea viteza mare eu am avut accident frontal...la focus toate sarite si frontale si cortina...la mine cangi. si da eu eram intr un renault. |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
psychoo |
![]()
|
@einstein, n-are rost...mai ales pe ASIL D sa faci dinastea calculand statistici de costuri vs ce despagubiri poti sa platesti...asumate de clientul OE ofc...
@wolfin sunt echipe care fac algoritmii si decid ce anume sa se declanseze si la ce praguri bazandu-se pe niste teste in care au folosit diversi senzori, dar unele decizii mie personal imi pareau luate aiurea doar ca sa aiba clientul final de platit mai mult pentru reparatii. De ex la masini decapotabile exista niste bare in spatele tetierei care au capsa pirotehnica. In unele modele algoritmul a fost setat sa le declanseze la ORICE fel de impact. Era o conditie: daca au puscat centurile sa puste si roll bars. Centurile erau setate sa puste la orice tip de impact de la cel mai mic prag. Asemenea cu intreruperea alimentarii. La alte modele au ales sa detoneze ambele laterale chiar daca impactul a fost facut doar pe o parte. Desigur exista tot felul de argumente pro si contra pentru fiecare abordare, doar ca nu erau consistente in cadrul aceluiasi produs. Legat de accidentul frontal, unii ar zice ca fordul si-a facut treaba si ca airbagurile la renault sunt defecte si masina nu e sigura. Altii care ar blama fordul pentru exagerare si risipa. Nu ai cum sa ii impaci pe toti, important este sa supravietuiasca victimele |
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Eu vorbec de pe google
![]() pai daca nu au sarit airbagurile cand ai dat in bordura insemana ca masina a facut ce trebuie, ca nu au sarit aribaguri degeaba (ca te pot rani in loc sa te protejeze) . Asta ca sa nu mai zic de cortine sarite la frontal. Daca pasagerii masinii nu au suferit raniri care sa le puna in pericol viata cand airbagurile NU au sarit nu e nimic de reprosat. cauta pe google ce rani pot sa produca airbaguri care se deschid cand nu trebuie. @psychoo, mai sunt si accidente concatenate (gen un sfert din total, nu cazuri rare), daca tu ai folosit toate airbagurile de la primul, la al doilea o ia ocupantul in plin fara protectie. Nemtii sunt mai mana larga la folosit linii pirotehnice din prima, se vede si la filmuletele de EuroNcap. This post has been edited by einstein1984: 25 Jul 2025, 10:52 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
psychoo |
![]()
|
Chiar, pe la fiat a fost un recall pentru ca au puscat cortinele intr-o spalatorie automata cand a dat apa cu presiune pe ambele usi simultan.
Senzorii de presiune au sesizat o crestere, erau cel putin 2 -> plauzabilitate -> detonare. Ulterior au modificat sa tina cont si de senzorul de acceleratie din ACU ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
|
einstein1984 |
![]()
|
am postat pe aici un reclall la kia si hyundai ca poate declansa airbaguri fix la un soc sub caroserie, gen bordura lovita cu cadrul motor
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.996 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
https://youtube.com/shorts/QP5rhkp49Ug?si=tjOv1f2mAkX7Vgsv
I au sarit toate aibagurile cand a plecat de la semafor X5 Eram departe ..dar s a auzit si bubuitura QUOTE(psychoo @ 25 Jul 2025, 10:42) Legat de accidentul frontal, unii ar zice ca fordul si-a facut treaba si ca airbagurile la renault sunt defecte si masina nu e sigura. Altii care ar blama fordul pentru exagerare si risipa. Nu ai cum sa ii impaci pe toti, important este sa supravietuiasca victimele din ford..doar soferul ars la mana ..eu am mers stramb 3 luni. QUOTE(einstein1984 @ 25 Jul 2025, 10:54) am postat pe aici un reclall la kia si hyundai ca poate declansa airbaguri fix la un soc sub caroserie, gen bordura lovita cu cadrul motor deci cum e..sare sau nu la impact bordura? ca nu toti avem masin 2025 dacia/renault This post has been edited by wolfin: 25 Jul 2025, 11:15 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
daca masina e bine facuta, nu ar trebui sa sara.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
wolfin |
![]()
|
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Noi sa fim sănătoși si sa nu vedem airbaguri deschise decat pe youtube!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.765 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Am zis sa imi arunc si eu un ochi la preturile de la fratele Bigster. pentru chestiile alea adaugate suplimentar.
Carenaj spate, supt portbagaj = 1000lei/buc, carenajele pe supt masina = 500lei/buc, carenaj textil roata spate = 300lei/buc. Deci 1000Euro costa carenajele. This post has been edited by IRONICK: 27 Jul 2025, 15:48 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.255 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Ia vezi tu, o sa îți tot atunci un ochi, până îți cumperi.
Așa eram și eu cu fordul. Bine era la concurenta Ford mai nou vs audi A4 la 200000km. Parca mi pare rău că n am luat audi |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
La 20k gasesti RAV4 sh la 100kkm care o sa tina mai mult ca Bigster.
La 30k il iei ca nou. Nu ai cum sa dai atat pe o dacia subnutrita. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
axabrt |
![]()
|
La 20 de mii găsești rav din ăla cu cable gate.
La 30 de mii da , este ok. Dar 30 de mii nu i are oricine. Avantajul Duster e că oferă probabil și o linie de credit cu mașina , cu o dobândă modica de vreo 12% sau cam așa... |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ce ai vazut tu este doar o izolatie exterioara de protectie, sa zicem electromagnetica. Ai vazut tipurile de materiale diferite folosite? Cand ajunge mizeria cu care se da pe strazi pe ele, sunt pa, indiferent de firma. La noi in Europa toate masinile din Germania sunt mai ruginite ca in restul tarilor.
Conductorii sunt la interior, nu-s afectati. RuginaGate de la Dacia a fost ok, nu? This post has been edited by IRONICK: 27 Jul 2025, 17:49 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
axabrt |
![]()
|
Lasă pe nemți , canadienii te ar contrazice
https://driving.ca/features/maintenance/toy...ttlement-canada Nu va luați Lexus NX 2022. This post has been edited by axabrt: 27 Jul 2025, 18:26 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
Acum te intreb eu, Dacia/Renault cand si asumat ultima oara bubele?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
einstein1984 |
![]()
|
adevarul e ca daca nu auzi tu personal de un recall pe 1000 de masini inseamna ca nu exista. Ca alea pe sute de mii de amsini ale lu Toyota sunt de obicei prin stiri (si nu nseamna decat ca au asteptata sa ajunga la numarul ala de masini inainte sa faca ceva, nu ca sunt responsabili cu clitatea)
This post has been edited by einstein1984: Yesterday, 07:00 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
axabrt |
![]()
|
Azi am văzut un bister alb. A fost ca în bancul ăla cu crocodilul, ce e verde și lung , dar mai mult lung decât verde.
Bigsterul are niste defecte de proporții, e ceva deranjant. Ia sa vedem recunoaște Dacia ceva eroare de proiectare. Sau nu e eroare, e feature? |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 28 Jul 2025, 07:59) adevarul e ca daca nu auzi tu personal de un recall pe 1000 de masini inseamna ca nu exista. Ca alea pe sute de mii de amsini ale lu Toyota sunt de obicei prin stiri (si nu nseamna decat ca au asteptata sa ajunga la numarul ala de masini inainte sa faca ceva, nu ca sunt responsabili cu clitatea) Pai fa-ma tu de ras, arata-mi cum a chemat Dacia masinile sa rezolve cum trebuie problemele majore. Si nu 1000 de masini (asa la misto), ca Dacia nu a vandut 1000 de masini. Alea pentru care comunitati s-au asociat sa dea Dacia in judecata la comun prin alte tari. This post has been edited by IRONICK: Yesterday, 08:39 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Cand rechemi o mie de masini înseamnă ca ai rezolvat din fabrica problema dupa ce ai produs doar 1000 de masini cu problema, nu ca ai lasat copiatorul s amearga 1 an de zile si abia dupa aia cand ai prea multe procese faci rechemare.
Ia arata-mi tu la dacia rechemari de siguranta cu airbaguri sau pedale de acceleratie care omoara oameni cum face toyota pe sute de mii de masini . Ca alea sunt "probleme majore" Ma rog astea oricum sunt prostii, hai sa vedem ce greseli de proiectare a vazut axa, ![]() ![]() ![]() This post has been edited by einstein1984: Yesterday, 10:03 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.170 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
einstein1984 |
![]()
|
chiar si in concediu e o ora prea matinala sa se fi apucat de baut totusi.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 28 Jul 2025, 10:22) Cand rechemi o mie de masini înseamnă ca ai rezolvat din fabrica problema dupa ce ai produs doar 1000 de masini cu problema, nu ca ai lasat copiatorul s amearga 1 an de zile si abia dupa aia cand ai prea multe procese faci rechemare. Ia arata-mi tu la dacia rechemari de siguranta cu airbaguri sau pedale de acceleratie care omoara oameni cum face toyota pe sute de mii de masini . Ca alea sunt "probleme majore" Ma rog astea oricum sunt prostii, hai sa vedem ce greseli de proiectare a vazut axa, ![]() ![]() ![]() Tu ai zis ca a facut Dacia rechemari ("adevarul e ca daca nu auzi tu personal de un recall pe 1000 de masini inseamna ca nu exista"). Daca nu demonstrezi, inseamna ca nu a facut. Ai bagat si o suma acolo la misto. Hai sa vedem ce rechemari a facut pentru motorul care consuma ulei. Una care sa rezolve problema, nu o ajustare la misto de software. Hai sa vedem ce s-au facut la ultimele 2 generatii. Hai cu rusinica. Ca de gasit, a facut DFA o lista lunga pentru L3 > http://logan3wiki.wikidot.com/ This post has been edited by IRONICK: Yesterday, 11:51 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
einstein1984 |
![]()
|
siteul anpc are lista cu rechemerile si numarul de vinuri din romania, poti sa cauti.
Sau aici https://car-recalls.eu/model/logan/ |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 08:02 |