Jurnalul meu RAV4-2023, RAV4-2023 masina de munca si distractie
![]() ![]() |
Jurnalul meu RAV4-2023, RAV4-2023 masina de munca si distractie
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
La ce viteza medie apropiata de 25 kmh am pe ultimii zeci de mii de km, și la cum .a depășește trotinetistii și bicicliștii glovo cred că ecvt e ce îmi trebuie pentru următoarele mașini.
Timpul rachetelor a trecut întrucât ne apropiem de borna 45 anisori This post has been edited by axabrt: 18 Sep 2024, 11:28 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
QUOTE(dizzy @ 18 Sep 2024, 10:43) Subscriu. La mine exact dupa drive-test a iesit de pe lista RAV-ul. Atat din cauza de e-CVT cat si de zgomot la vitezede 160+… Altfel, e masina. S-o stapanesti sanatos si sa a poarte pe unde vreti… |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Thaddaus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 283 Joined: 23 November 14 ![]() |
Felicitari pentru achizitie. Cat de mult iti place interiorul ? Eu dupa un test drive cu un RAV4, am zis ca e prea "de batrani" interiorul. Si nici nu am putut sa ma obisnuiesc cu cutia.
|
--------------------
-
-
-
- - The coolest car in the world is the one in your possession.
Renault Captur 0.9TCE Cupra Formentor 2.0/190 |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.059 Joined: 11 February 04 ![]() |
Multumesc!
Interiorul imi place dpdv al spatiului; E simplu si functional; Finisajul cu piele il face si destul de practic si elegant; E intr-adevar mai batranesc, are asa un vibe de Dacia 1300; Dupa ce am avut o masina in care designerul a irosit din spatiu pentru ca sa arate funky, am zis ca nu mai imi trebuie; De exemplu, interiorul de la Hyundai Tucson mi s-a parut foarte misto; Si cutia la ala e un DSG plus Hybrid; poate ala iti va placea mai mult; This post has been edited by dizzy: 19 Sep 2024, 09:16 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Thaddaus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 283 Joined: 23 November 14 ![]() |
Desi m-am uitat si la tucson si la sportage am luat pana la urma un Formentor, 2.0/190cai. Pentru aspect foarte mult, plus motorizare si cutie. Consumul e irelevant, nu platesc eu benzina
|
--------------------
-
-
-
- - The coolest car in the world is the one in your possession.
Renault Captur 0.9TCE Cupra Formentor 2.0/190 |
|
dizzy |
![]()
|
Sa-l stapanesti /volanesti sanatos! E mic Formentor pt gusturile/nevoile mele!
This post has been edited by dizzy: 19 Sep 2024, 14:44 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.959 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Fiindcă formentor chiar nu e nici cal nici măgar.
Dar cum frumusețea sta in ochii privitorului ... Mie de exemplu îmi plac mașinile japoneze din anii 90. Astea de azi nu prea Zi că nu era mai tare land cruiserul ăla din 90. Avea așa un aer de ziceai că poți să urci scări cu el, nu doar borduri |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
dizzy |
![]()
|
Cu LC poti urca scari; si cu ala de acum;
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
dizzy |
![]()
|
A venit momentul sa mai dezmortesc lucuruile;
Intrucat un coleg a prezentat calatoria cu avionul, as dori sa prezint si calatoria facuta cu masina; De ce cu masina? Pentru ca la 4 persoane , am primit niste scoruri la calatoriile cu aveonul de mi-a stat ceasu' . Inainte faceam un concediu cu X EURO, acu e cam 3X EURO; Cam mult; Cum anul trecut ne placuse Parga si parca nu vazusem toata zona, am zis sa mai dam o tura; Am hotarat sa plecam intr-o zi de miercuri, dupa program pe traseul Bucuresti -Veliko Tarnovo si sa innoptam acolo; Anul trecut am plecat intr-o zi de sambata la ora 5, si am stat vreo ora-doua in vama noastra si apoi vreo 4 ore in vama bulgartata -gretzili; asa ca am zis sa plecam miercuri, dormim in Veliko -Tarnovo si plecam odihniti de dimineata; Mi-a cam placut Veliko -Tarnovo, probabil ca vom reveni; Plecat pe la 5 dupa-amiaza, o ora iesirea din Bucuresti-> inca vreo ora pana in Giurgiu, trecut granita in vreo ora, apoi ajuns in Veliko pe la ora 20. Dupa ce ne-am cazat, am iesit la o plimbare , o pizza si un suc si apoi la somn; Vro 200km, total vreo 4 ore Hotelul in care am stat nu are mic - dejun , asa ca cine s-a trezit primul a pus fierbatorul in priza, facut o cafea, un sandwich si un ou fiert din traista si tzak pak gata de drum; Am plecat pe la ora 8 din hotel; drumul s-a desfasurat fara probleme; Pe drum, in Bulgaria, cam cand am obosit am facut o oprire de masa si am alimentat masina; Mai socotim in plus vreo 2-3 opriri de shushu; Vinieta lor o luasem online deci nu am mai pierdut timp si cu asta; Am ajuns pe la 18.30 in Parga; Cum stiam locul, am lasat masina mai la distanta de vila si ne-am carat bagajele per-pedes; apoi mers la un Gyros , o plimbare si somnel; In Grecia se plateste autostrada la ghereta; intre unu si vreo 3 euro, mai enervanta e procedura - opresti, platesti, pleci; Nu am facut suma, probabil vreo 15 EURO pe calatoria asta; VReo 850km, aprox 10 ore in masina Benzina e scumpa in Grecia, 1.8 ... 2.2 EUR per litru; Dintre calatoriile, in zona: Parga - Lefkada -Vasiliki- Parga; Vreo 200 km, niste peisaje super; Inclusiv un tunel pe sub mare; Lefkada ar merita vazuta seara, cand e mai liniste si racoare; Recomand muzeul de arheologie ; Vasiliki e interesant daca sunteti pasionati de windsurf ; Parga - Ioannina - Parga; vreo 150 km; Ionnina ar fi de recomandat celor care ar vrea o vacanta in Grecia dar mai la munte; fiind un oras mai mare, ofera mai multe oportunitati de petrecerea timpului liber; De vazut: Muzeul Arhelologic, de privit harta ! Muzeul Argintului , Muzeul ALi Pasha In Ionnina, dupa pranz , ne-a prins furtuna, cu ploaie torentiala, cu vant, cam ce a fost acu o saptamnaa pe aici; Grecii au inchis toate magazinele, de parca nu mai vazusera ploaie; bine, nu prea vad ei in general ploaie; Mai aveam in plan inca o calatorie dar am agatat vreun virus de m-a tinut pe buda vreo doua zile si pe unul dintre copii; Drumul inapoi: Plecat de dimineata, aproximativ la ora 8 din Parga, pe idea, mergem cat putem, daca nu mai putem innoptam la vreun han, ceva; Vreo 1000 de kilometrii mai tarziu , vreo 12 ore, drumul ok, mai putin segmentul Plevna- Ruse , ocoliti-l cat puteti; Din partea mea o Mare M... catre soferii de autotrenuri care se baga in cursa elefantilor pe deal; Pana la deal nu poti depasi ca e linie continua si vine trafic; Cand se fac doua benzi, se baga imediat in depasire masinoiul 1 mergand cu 91km/h, pe masinoiul 2 care merge cu 89 km/h; Si nici al doilea nu ar lua piciorul de pe acceleratie; Si termina fix unde se termina degajarea; Si ramane cardul de turisme ca la inceput; Urat obicei! Le urez sa faca bube-n fund; Cum s-a comportat masina? Foarte bine! Cat a consumat masina? Intre 4.5 si 7.9 l/100km, medie pe la 6,5; Anul trecut am fost cu Fordul Focus pe acelasi traseu, consum ceva mai mic dar si restrictii la bagaje; Daca mai aveti intrebari, bagati aici; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
foarte bun consumul, il mai validezi si la pompa?
In Parga, lasa adresa pensiunii unde ai stat, asa , ca sa fie , daca nu, pe privat, mersi |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
dizzy |
![]()
|
Il validez la pompa pe o alta aplicatie - Fuelio; Ca oricum trebuie sa tin si ordinea bonurilor de combustibil;
Avantajul la drumul asta dus-intors e ca a condus si Dna Dizzy si ea mult mai ponderata cu viteza; Daca bagam numai eu sau alt sofer ca mine , probabil ca manca mai mult; This post has been edited by dizzy: 7 Oct 2024, 11:54 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.044 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Fir-ar sa fie... Pana la gyros am tot citit Praga, ma gandeam ce dracu' traseu ai putut sa faci prin Veliko Tarnovo...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.513 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
gresise GPS, ul, ca blonda aia cu bulevardul Timisoara
![]() |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
dizzy |
![]()
|
QUOTE(YRX @ 7 Oct 2024, 13:35) Fir-ar sa fie... Pana la gyros am tot citit Praga, ma gandeam ce dracu' traseu ai putut sa faci prin Veliko Tarnovo... ![]() Pfoai ce buna e asta! ![]() Daaaaar, mi-ai dat o ideee pt viitor! MErci Pareri: Nu uita ca ai venit in vacanta! Daca mergi in Grecia cu masina, vezi ca au drumuri inguste; Extrem de inguste si intortocheate; Mai bine parchezi in parcari platite, daca sunt; Au fost niste romanasi care ramasesera fara placute ca au parcat cam pe plaja; Nu te comporta a la Exarhu! Nu uita ca ai venit in vacanta! This post has been edited by dizzy: 7 Oct 2024, 13:18 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.044 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am aflat de drumurile inguste in Pelion, eram prima oara cu Touaregul. La un moment dat se ingustau inexplicabil de nu mai treceau 2 masini una pe langa alta.
Nu le-a luat numerele pentru parcare, facusera ei altceva, gen semafor pe rosu. N-am platit parcare in viata mea in Grecia (ma rog, si in Romania foarte rar) Idee pentru viitor - comandati un set de numere nou (va duceti la DRPCIV si le declarati pierdute). Se pun in portbagaj si se folosesc in caz de urgenta... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
dizzy |
![]()
|
una pe langa alta?
parfuuuum, pe aici, nu incape una https://www.google.ro/maps/@39.2865421,20.3...SoASAFQAw%3D%3D |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
Priviti din alta perspectiva, poate aveti voi masinile prea mari!
|
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
dizzy |
![]()
|
Anul trecut am fost cu Focus. Și ala întra greu pe acolo. Un Fiat 500 încape, dar e prea mic de mers cu el pana acolo
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
YRX |
![]()
|
Acu', sigur, nu avem cele mai mici masini, dar drumurile alea laturalnice sunt aventura.
Ce zic eu, era un drum foarte misto, serpentine, munte serios, doar ca pe anumite portiuni avea o latime mica de tot, fara semnalizare de drum ingust, te trezeai ca nu mai incapi In materie de curti si parcari, la Simetron, in Pelion, parcarea era urcata pe un deal.Dar deal frate, din ala de prajit ambreiaje, parca decolam, nu se vedea prin parbriz decat cerul. La urcare era cum era, dar la coborare te dadeai la vale proptit in frana si urma un 90 de grade la dreapta pe drumul de faleza cu coltul zidului pe dreapta si perspectiva de cadere de la vreun metru pe plaja. Nu puteam sa iau virajul ala nepilotat din exterior. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Adevărat, Grecia are și drumuri proaste sau foarte dificile, abrupte, înguste. Dar când la capătul drumului ăluia te așteaptă un peisaj de vis, pe care ți-l vei aminti toată viața, atunci merită cu vârf și îndesat. Și îl prefer 100% în locul unei autostrăzi ipotetice până la Eforie, de exemplu.
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
dizzy |
![]()
|
Eu as vrea sa vad si autostrada pana la Eforie;
Cand erau ciutanii mici precum si in pandemie, am mers la M-am-aia, la un apartament inchiriat; As zice ca a fost chiar frumos si nu-mi displace litoralul romanesc; Imi displace bivolul roman cu manelele si ghertoiala lui, bineinteles! La fel, imi doresc sa ispraveasca mai repede si Pitesti-Sibiu; La fel si Bucuresi-Brasov - Sighisoara-Targu Mures - Cluj |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.224 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Eu merg la o luna doua in Eforie, dar in extrasezon, la Aquatonic si e ok
Poti face hidromasaj la piscina incalzita sau diverse proceduri de ”batrani”, plus o plimbare pe faleza, care chiar e mai ok in extrasezon ca nu te mai calci in picioare... Si, sincer, nici nu dai peste ghertoi care vin sa se afiseze, motivul principal pentru care si eu evit litoralul romanesc.... Asta asa ca o iesire de weekend... |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
Vazusem intr-un material de la Mircea bravo niste multe masini parcate pe plaja intr-un eforie.
This post has been edited by medelin: 8 Oct 2024, 09:31 |
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
dizzy |
![]()
|
Anul trecut am primit cadou de la sotie, cu ocazia " niste ani de la nunta" o calatorie la Mamaia in extrasezon, in octombrie; A tinut vremea cu noi, vreme gen 22-23 grade, soare, apa calda si in mare , mult mai bine ca in intrasezon; Plus , la hotel aveau si masaje, si dus emotionaaaaal;
E buna si idea cu Eforie si impachetarile ei; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Duș emoțional? Te scăldau in fericire, sau cum?
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.785 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
dizzy |
![]()
|
Ca a venit si o discutie de bagaj, facem o paranteaza acilisea:
Asa am avut la calatoria cu aveonul facuta iarna, catre Egipt; Conteaza unde, pentru ca am avut si cate o geaca mai groasa pt ca la dus si intors de la aeroport era destul de ger; Multi ( de fapt MULTE) isi iau casa cu ele; Pentru o saptamana de vacanta, mie imi ajunge tot un carry-on sau rucsac, dar preferam sa fie doua bagaje mai mari pe care le car eu cu fiu-meu ala mare si unul mic pe care il cara doamna dizzy; M-am invatat dupa atatia ani de drum si sa-mi spal un tricou, o camasa, un chilot, ciorapii; Mai cumpar si de-acolo un tricou daca o mai fi nevoie; In opinia mea, bagajul ideal e ala in care aim purtat tot si zic: Mno, data viitoare sa mai pun un tricou in bagaj; Daca tot s-au inventat accuweather, yr.no si altii, te uiti ce vreme e la destinatie; Daca esti la mare, tricoul se poate purta lejer 2 zile, ca stai mai mult in pelea goala; Daca e mai frig,nu transpiri deci poti si asa; S-au inventat si tricourile de Merino care nu capata duhoare nici daca le porti de 3 ori; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
dizzy |
![]()
|
Hai sa mai dezmortim si jurnalul;
S-au facut 30.000 km ; Am executat si a doua revizie; am uitat sa ma uit la cablul ala, fwtw-i! Asta e, poate nu mai uit data viitoare! Pana aici, masina a functionat fara probleme; Am mai bagat ceva drumuri cu treaba si un weekend la Predeal, d'ala de 5 ore dus 5 ore intors; Beah! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.205 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Si?!
Se sta comod .... ? ![]() |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:28 |