Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Frână electrică la grand Scenic 2, Problema frânei electrice

Pytycu78
post 4 Jul 2024, 20:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare oameni buni. Am și eu un grand Scenic din 2007, o mașină super din toate punctele de vedere cel puțin pentru mine dar, de vreo săptămână mi-a dat dureri de cap frana de mînă. Electrică fiind după cum bine știm toți,la plecarea de pe loc numai decuplează, uimitor dacă în loc de treapta întâi bag marșarier decuplează după care bineînțeles bag a întâia și plec. Vorbind cu mai mulți oameni printre care și doi mecanici prieteni fiind mi-au spus că ar trebui pusă pe un tester. Bun am mers și la un tester și diagnosticul a fost cum că contactul nu este văzut în momentul în care bag in viteza. Mi-au spus că Swatch_ul de la pedala de ambreiaj nu ar mai fi funcțional, dar întreb pt că nu știu nu este același și pentru a întâia. Deci concluzia de la tester a fost că există o întrerupere de comunicare între swetch și modulul de decuplare. A apropo ,manual funcționează perfect cuplează și decuplează și bineînțeles am și acel triunghi cu p la interior care se stinge și rămâne service aprins in bord. Vă mulțumesc frumos și dacă cineva a mai întâmpinat această problema să-mi spună și mie dacă și cum a rezolvat

--------------------
Renault Grand Scenic 2007 grand Scenic - B613ADV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
grig1960
post 5 Jul 2024, 11:17
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Onesti, Bacau

Salut. Verifica switch-ul pentru viteza 1-a de la cutia de viteze si switch-urile de la pedala de ambreiaj si pedala de frana. Cel de la cutie de viteze este logig pe cutia de viteze, pozitia depinde de tipul cutiei de viteze, iar cele de la ambreiaj si frana sub pedale.

This post has been edited by grig1960: 5 Jul 2024, 11:19

--------------------
Renault Koleos 2010, 2.0dci, 4x4, 173 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:36
Dacia