Reantrenare cutie EDC ddt4all intrebare
![]() ![]() ![]() |
Reantrenare cutie EDC ddt4all intrebare
lemonade |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 5 March 22 ![]() |
Attached thumbnail(s) image_2022_07_01_203214638.jpg ( Size: 283.7k ) Number of downloads: 1054 |
||
--------------------
Renault
Megane
4 2017
|
|||
NarcisXYZ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 15 March 24 ![]() |
Salut.
Eu am cutia DW5, Megane IV GT. Am incercat de curand si, dupa ce a stat mult pe ganduri, a aparut, in loc de valori, mesajul INVALID in chenar rosu. E mare lucru ca ai reusit ceva si ti-a aratat valorile de touch point. O sa mai insist. |
--------------------
Renault
Megane IV GT
2017
- XYZ
|
|
Costi.n |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 12 July 24 ![]() |
Salut,
Personal nu am incercat dar am fost in Bucuresti la baietii de la Reno Profi Garage si mi-au facut ei, mai avusesem ceva de facut si daca tot m-am dus, am zis sa o las pe mana profesionistilor. Pot sa iti spun ca e mare diferenta dupa operatiune. Pleaca mult mai usor, nu se mai aud asa tare zgomotele la schimbul 1-2 sau retrogradare 2-1, per total pentru mine a meritat. Am facut si un schimb de ulei la cv. Masina e 1.5 dci EDC 6 din 2018 cu 110k km, nu mai stiu grosimea ambreiajelor dar erau tot in zona de 10-11 mm pe ambele. Inainte de adaptare, vedea cu 1 - 1,5 mm mai gros si mergea ciudat, am observat in timp cum se schimba in rau mersul cutiei |
--------------------
Renault
Megane 4 grandtour
2018
|
|
TaliR_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 25 July 21 ![]() |
Tot pasii 3.1 si 3.2 i-am facut si eu in ultimii doi ani de mai multe ori, cam la 3-4k km cand mergeam in Bucuresti. Tin perfect minte ca prima si prima data cand i-am facut, aveam clutch 1/2 confidence "Low". Diferenta enorma dupa reinvatari.
Acum masina o folosesc strict pentru autostrada si o fac la fiecare schimb de ulei. Am ~aceeasi grosime a ambreiajelor acum la 200k km ca la 110k km cand am cumparat-o si schimba absolut la fel (de bine). Cu zgomotele si indeciziile aferente, clasice ale cutiei, la retrogradari. |
--------------------
Renault
Megane IV 1.5DCI 110 EDC
2017 // Business
|
|
goguspan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 7 November 13 ![]() |
cea cu 7 viteze ce tip de cutie este DW5 ?
|
--------------------
Dacia, Renault
logan, Megane
1.2 TCE Intens 2018, Laureate plus 2006
|
|
killerul |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 867 Joined: 5 December 07 From: Timisoara ![]() |
Da, DW5 este cea cu 7 rapoarte.
|
--------------------
Ex-Renault
Kadjar Intens 159 EDC
1.33 Tce 2019 Nissan Qashqai Tekna 1.33 Tce X-tronic 2023
|
|
r4zv4n86 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 11 April 19 ![]() |
Va salut.
As dori sa fac si eu aceasta operațiune pe kadjarul meu cu cutie edc. Pana acum am facut chestii simple: senzori roti, afisare senzori spate si temperatura pe ecran, cornering, etc. Ma puteti ajuta, va rog, cu instructiuni puțin mai detaliate? Dupa ce aleg modelul masinii, ce urmeaza sa selectez in lista de mai jos si asa mai departe? Ce ar trebui sa am in vedere ca grosimea sa fie citita corect si schimbarea treptelor sa se faca mai lin? Mulțumesc. |
--------------------
Renault
Kadjar EDC
2016
|
|
Cypress23 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 24 November 21 ![]() |
QUOTE(Costi.n @ 13 Jul 2024, 11:18) Salut, Personal nu am incercat dar am fost in Bucuresti la baietii de la Reno Profi Garage si mi-au facut ei, mai avusesem ceva de facut si daca tot m-am dus, am zis sa o las pe mana profesionistilor. Pot sa iti spun ca e mare diferenta dupa operatiune. Pleaca mult mai usor, nu se mai aud asa tare zgomotele la schimbul 1-2 sau retrogradare 2-1, per total pentru mine a meritat. Am facut si un schimb de ulei la cv. Masina e 1.5 dci EDC 6 din 2018 cu 110k km, nu mai stiu grosimea ambreiajelor dar erau tot in zona de 10-11 mm pe ambele. Inainte de adaptare, vedea cu 1 - 1,5 mm mai gros si mergea ciudat, am observat in timp cum se schimba in rau mersul cutiei Cât costă operațiunea? |
--------------------
RENAULT
GT IV
2017 1.6 Tce
|
|
Costi.n |
![]()
|
Salut,
Raspuns dupa o eternitate ![]() Nu mai tin minte exact costul, am facut si un schimb de ulei la cv si mi-a facturat cu totul. Era ceva in zona 200-300 de lei |
--------------------
Renault
Megane 4 grandtour
2018
|
|
Cypress23 |
![]()
|
E binevenit un raspunns oricand
28 Dec 2024, 11:08: Asta ar trebui sa fie procedura pentru DW5. This post has been edited by Cypress23: 28 Dec 2024, 11:08 Attached thumbnail(s) dw5.jpg ( Size: 286.6k ) Number of downloads: 452 |
--------------------
RENAULT
GT IV
2017 1.6 Tce
|
|
Costi.n |
![]()
|
Mi-a murit bateria la vreo 3 saptamani dupa ce facusem adaptarea si se pare ca s-a pierdut procesul.
Vreau sa refac procedura dar efectiv nu am timp sa ajung, eu sunt undeva in sectorul 4, limita cu Popesti-Leordeni, baietii sunt fix in capatul celalalt al orasului Cred ca mai repede ma apuc de investigat si invatat cum se face ![]() Din cate imi aduc aminte, mult nu a durat si nici nu a fost super complicat ceea ce facea pe laptop. Oricum, este o diferenta super notabila, zici ca e alta masina |
--------------------
Renault
Megane 4 grandtour
2018
|
|
Cypress23 |
![]()
|
E foarte simplu daca te pricepi un pic cu computerele. Iti trebuie un adaptor ODBII cu chip PIC18F25K80
|
--------------------
RENAULT
GT IV
2017 1.6 Tce
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.168 Joined: 13 October 06 ![]() |
Nu mai bine ii faceti voi mentenanta ca la carte, adica schimb de ulei la timp ?
Un schimb de ulei in reprezentanta e sub 1000 lei, adica de pomana fata de cat cere concurenta. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Costi.n |
![]()
|
QUOTE(Cypress23 @ 29 Dec 2024, 11:26) E foarte simplu daca te pricepi un pic cu computerele. Iti trebuie un adaptor ODBII cu chip PIC18F25K80 Ma pricep bine spre foarte bine, doar ca timpul e dusmanul meu ![]() O sa caut pe forum sa vad daca a lasat cineva un tutorial mai amanuntit pentru diagnozele astea dedicate 30 Dec 2024, 10:02: QUOTE(mircea_aq @ 29 Dec 2024, 22:31) Nu mai bine ii faceti voi mentenanta ca la carte, adica schimb de ulei la timp ? Un schimb de ulei in reprezentanta e sub 1000 lei, adica de pomana fata de cat cere concurenta. Las un raspuns mai indelungat, sa imi spun oful ![]() Nu este problema de "ca la carte", problema este timpul. Am o afacere mica, ceea ce imi ocupa si timpul pe care nu il am ![]() Acestea fiind spuse, nu mai am viata personala, dar timp de programari si lasata masina pe la nu stiu ce service. Am incercat si cu reprezentanta Cobalcescu de pe splai din Bucuresti si mai bine faceam singur la ea ceea ce avea nevoie, oamenii cu care am avut eu contact, nu se pricep (asta ca sa nu vorbesc urat) Chiar am grija de masinile pe care le am, am avut de la multi producatori si multe tipuri, de la 3k la 50k euro. Avand experienta cu mai multe marci si reprezentante (VW, Ford, Skoda, Dacia, Renault, Mercedes(Smart), Citroen, Peugeot, Toyota, Volvo si probabil au mai fost) in marea majoritate a cazurilor, mai bine va gasiti un service independent in care puteti avea incredere, in cazul meu, treaba s-a facut mai calitativ si mai rapid. Ca si context, masina am cumparat-o cu 40k km acum aproape 3 ani, acum are 120k km. De cand e la mine, a vazut de 2 ori schimb de ulei la CV, revizie la 8k, maxim 10k km, motorina doar premium, am cumparat anvelope noi de vara Pirelli (550 lei/buc), anvelope iarna Michelin Alpin 5 (aproape 800 lei/buc) Am full casco si toate cele, masina e 1.5 dci EDC, intense grandtour, pachet gt line. Multe cunostinte imi spun ca exagerez cu intretinerea si bibilitul dar mie asta imi place sa fac. Vreau ca atunci cand ma urc in ea, indiferent daca a costat 3k sau 50k euro, sa stiu ca totul este pus la punct si pot sa plec oriunde fara grija ![]() Astea fiind spuse, nu faceti ca mine ca nu e bine sa investiti banii in masini ca nu-i mai recuperati ![]() This post has been edited by Costi.n: 30 Dec 2024, 10:02 |
--------------------
Renault
Megane 4 grandtour
2018
|
|
Mucifer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 14 February 09 From: Timisoara ![]() |
Costi, daca ar face toți că tine ar fi mai puține hârburi pe strada. Respect pentru că îți întreții mașina așa! Și eu schimb la fel tot, mult mai repede decât scrie in carte dar eu folosesc mașina în scop personal, deci cheltuiala nu e așa mare. Oricum, mașinile în ziua de azi sunt mai puțin fiabile și daca nici nu le întreținem atunci clar o sa ne lase înainte de vreme.
Și da, daca te respecți, așa cum zici și tu, indiferent cat costa mașina, când te sui în ea trebuie sa știi că funcționează! Daca nu ai bani sa o întreții, mai bine mergi cu Uber, Bolt, etc |
--------------------
Renault
Austral
1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
|
|
Costi.n |
![]()
|
Salutare,
Am revenit cu o rugăminte. Mă poate ajuta cineva cu un link pentru descărcare sau tutorial ceva pentru identificarea/instalarea programului corect DDT4all? Am încercat să caut pe forum dar sunt foarte multe topicuri "stufoase" și nu reușesc să găsesc ceva concret. Tot frecușul ăsta prin oraș își spune cuvântul și cutia schimbă din ce în ce mai ciudat și urât. Am un adaptor bluetooth pe care îl folosesc cu o aplicație simplă pe telefon de vreo 2 ani pentru monitorizarea temperaturilor la antigel, ulei și temperaturi pe regenerare. Cumpăr un adaptor ok dacă este nevoie. Scuze dacă fac repost aiurea. Dau o cafea/vin/bere ![]() Mulțumesc! This post has been edited by Costi.n: 11 Jan 2025, 09:43 Attached thumbnail(s) 17365812430503762757997169583285.jpg ( Size: 3.31mb ) Number of downloads: 308 |
--------------------
Renault
Megane 4 grandtour
2018
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.142 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
QUOTE(Costi.n @ 11 Jan 2025, 10:43) Salut. Eu asta am instalat , Pyren3 . Simplu fara baze de date si alte "copi/paste" ca la versiunea anterioara . Ai link in descriere si multumesc lui Adam Adamov (de la care am aflat ) : https://www.youtube.com/watch?v=pprzwXNNfto This post has been edited by ProfiBv: 12 Jan 2025, 17:44 |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
Costi.n |
![]()
|
QUOTE(ProfiBv @ 12 Jan 2025, 17:43) Salut. Eu asta am instalat , Pyren3 . Simplu fara baze de date si alte "copi/paste" ca la versiunea anterioara . Ai link in descriere si multumesc lui Adam Adamov (de la care am aflat ) : https://www.youtube.com/watch?v=pprzwXNNfto Salutare, Gasit, instalat, cumparat adaptor Vgate vlinker MS, functioneaza de minune cu acces la o gramada de ecu-uri si functii. Raman dator de cinste, multumesc mult! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 grandtour
2018
|
|
ProfiBv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.142 Joined: 12 June 16 From: Bv ![]() |
QUOTE(Costi.n @ 28 Mar 2025, 13:46) Stai linistit , nu esti dator cu nimic , consider ca si pentru asa ceva venim pe forum ! Grija mare ce si cum "butonezi" / modifici ! Apropo de link , am primit reprosuri in PM ca , nu ar fi ultima versiune... . Pentru cei ce stiu ce si cum, pot face update , personal nu ma pricep mai mult . |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2010 / 1,5dci 110cp / EDC
- Bv Drumuri bune și RESPECT !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:30 |