Clio 5; Sfaturi cumparare
![]() ![]() ![]() |
Clio 5; Sfaturi cumparare
edward_zone |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 436 Joined: 31 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|||
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu este inselaciune, dar contract abuziv este.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
Dizzy88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 15 March 22 ![]() |
@Horia2008 - nu. Au trecut 15 zile, mai astept 15
@edward_zone - nu e inselaciune. Asteptam ziua de luni, chiar sunt curios cum o sa arate noul contract. Eu am fost de acord cu conditiile initiale ca am zis ca sunt contracte standarde. Am mici regrete, dar sper sa ma intareasca experienta aceasta @traffictours - macar o mica incercare de negociere a contractului sa se incerce, pe la mai multi producatori (primarii stiu de ce). Macar pt o parere: cine nu e permisiv, cine e si cat de mult. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Horia2008 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 25 June 08 From: Timisoara ![]() |
Cam cum crezi tu că arată noul contract ?
![]() Nu stă nimeni să negocieze nimic cu tine Încearcă cu un furnizor de energie sau utilități, sunt destui cu clauze abuzive... This post has been edited by Horia2008: 30 Apr 2022, 22:28 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Orice clauza abuziva devina nula in cazul unui litigiu.
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Horia2008 |
![]()
|
Zi-ne ceva ce nu știm...
De exemplu cum îi demaști, cum îi faci să își asume aceste mult hulite clauze abuzive și să se căiască; mai ales pe hapsânii ăștia de la Renault, care de fapt nu vor să vândă mașini, ci doar să-și bată joc de clientul român bine informat și de bună credință care a citit contractul și imediat a sesizat clauzele abuzive și a confruntat mișelul, dar a semnat sperând până în ultima clipa că va fi totuși respectat și nu va fi nevoit să apeleze la autoritățile competente, ANPC, CNCD, DIICOT, TAS, CEDO, Consiliul Europei, Curtea de la Haga și curtea marțială @Dizzy88 au trecut 15 zile și mai aștepți 15 ca să ce? Că să-ți iei banii, sau ca să primești un răspuns? Ai cerut în scris? Ai primit vreun fel de răspuns? This post has been edited by Horia2008: 1 May 2022, 09:33 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.326 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
de 5 pagini aceeasi poveste ... eu nu inteleg un lucru .. daca nu esti multumit .. cine te opreste sa iti iei banii si sa cumperi de la alt producator???
aaa ... stai .. si la ceilalti este la fel .... deci ardeti bitii forumului degeaba ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Horia2008 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.326 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
si atunci de ce te plangi la fiecare post?
This post has been edited by cj98czh: 1 May 2022, 09:56 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Horia2008 |
![]()
|
Am 77 de postări pe topicul ăsta, zi-mi te rog în care fiecare din ele m-am plâns, sau măcar în care fiecare din ultimile 20
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
edward_zone |
![]()
|
Băi, am stat și m-am gândit și cred ce nu am înțeles bine ce mi-au zis de la vocea clientului.
Au spus că în locul versiunii anterioare Intens pe care am comnadat-o ei îmi pot da versiunea Techno și un discount de 450 euro. Fata de versiunea anterioară lipsește pachetul "Vision" dar în contul celor 450 euro pot pune asta. Și mai am și un discount din diferență. Asta teoretic pentru că nu am înțeles daca primesc configurarea Techno la noul preț din care se scade versiunea Intens +450 euro și plătesc diferența sau îmi înlocuiesc Intensul comandat direct cu Techno fără nici o diferență ceea ce este foarte bine. Sper sa fie prima varianta. Mâine mă lămuresc. This post has been edited by edward_zone: 1 May 2022, 12:14 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
Horia2008 |
![]()
|
Băi, văd că eu îmi bat gura de pomană... ori eu am probleme de comunicare, deși mă străduiesc să fiu cat mai clar și concis și pe înțelesul tuturor, voi - pasarea mihai viteazu' , modelați toate informațiile doar după speranțele și așteptările voastre...
QUOTE(Horia2008 @ 27 Apr 2022, 19:00) Pe mine m-a sunat azi vocea clientului să-mi spună să merg la dealer să-mi refac configurația pe noile nivele de echipare, configurație și preț dacă vreau... Am fost și am semnat un Acord în care, citez, "părțile doresc încetarea Contractului și semnarea unui nou Bon de comandă pentru un nou automobil contractat, cu agrearea unor noi specificații și a unui nou preț" Deci am făcut o comandă noua..... Pentru deranj, în funcție de nivelul de echipare și opțiuni se mai acorda un discount suplimentar...... Deci, ce înțelegem noi de aici din ce spune autorul ? Că comanda veche se anulează, comanda Techno nu mai are nimic de-a face cu comanda inițială că sa îți scadă vreun Intens. Faci comanda nouă conform fișei de produs și prețuri, la care mai ai un discount suplimentar, în cazul nostru 450 euro, pe lângă oferta și discount-urile curente. Deci cei 450 de euro nu-ți compensează niciun Vision, e o compensație pentru creșterea prețului variantei de baza Techno față de Intens Eu m-am lămurit, mi-am asumat și am acționat în consecință QUOTE(edward_zone @ 1 May 2022, 12:12) Au spus că în locul versiunii anterioare Intens pe care am comnadat-o ei îmi pot da versiunea Techno și un discount de 450 euro. Nu e suficient de clar?? De ce te complici /amăgești cu variante la care doar speri? |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
LeBeorz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 14 March 22 ![]() |
Salut,
Horia deci concret pentru situatia ta, ce diferenta de pret e fata de comanda veche? Din ce imi aduc aminte Techno e cu vreo 1700 E mai scump decat era Intens. Tu platesti cu 1250E mai mult sau? |
--------------------
Mitsubishi
Colt
2005
|
|
Horia2008 |
![]()
|
QUOTE(edward_zone @ 1 May 2022, 16:26) Omule, intelege ca nu s-a echivalat si nu s-a scazut nimic; este o socoteala noua Poti doar sa compari comanda initiala cu ce iese la socoteala pt. comanda noua Ziceam: QUOTE(Horia2008 @ 28 Apr 2022, 13:39) Deci, am avut comanda de Clio Intens E-Tech cu urmatoarele optionale Pachet Look E-TECH - acum in standard pe Techno Pachet Iarna - disponibil si pe Techno Pachet Confort E-TECH - acum in standard pe Techno Pachet City Intens - acum in standard pe Techno (mai putin senzori fata) Personalizare interioara: accente rosii floride - indisponibila pe Techno cu culoarea Rouge Flamme Asistent pentru unghiul mort - disponibil si pe Techno pachet Drive (pentru a primi oglinzi exterioare rabatabile automat) Acum am comandat Clio Techno E-Tech cu urmatoarele optionale: Pachet Drive - avut si pe Intens (pentru a primi oglinzi exterioare rabatabile automat) Pachet "Iarna" - avut si pe Intens Pachet "Vision" - fost in standard pe Intens (Automatic High Low beam, Proiectoare de ceata) acum optional cu Eur 250 Deci configuratie oarecum similara (mai putin Personalizare interioara: accente rosii floride si senzori parcare fata) acceptabil...; am cerut sa suporte ei pachetul Vision care a fost in standard pe Intens Iese in plus cu vreo 460 eur (sau 360 eur daca se mentine reducerea comerciala initiala de 900 eur a lunii ianuarie, acum este 800 eur) si eventual minus pachetul Vision daca il accepta Overall sunt multumit, cum spune colegul CGB, situatia nu este nicaieri mai buna, sau chiar mai proasta si in termeni de cresteri de pret, suport sau termen de livrare... Sa detaliem si mai mult Varianta de baza Intens E-tech costa 20680 Eur la care se adauga vopseaua, pachetul legislativ obligatoriu si optionalele si se scade reducerea comerciala a lunii 900 eur si pachetul safety standard 300 eur (minus inca vreo 92 eur pe care i-am obtinut de la dealer pentru optionalul asistenta unghi mort pe care nu mi l-am dorit dar l-am luat pt. a mentine oglinzile rabatabile automat care teoretic erau in standard dar altfel nu mai puteai beneficia). Total bon comanda Intens 21253.37 (din care in final se mai scad rablele) Varianta de baza Techno E-tech costa 21830 eur la care se adauga vopseaua, pachetul legislativ obligatoriu si optionalele si se scade reducerea comerciala 900 eur si pachetul safety standard 300 eur (minus cei 92 euro ai mei) si minus 450 eur discount-ul suplimentar. Total bon Techno E-Tech 21589.81 eur (din care in final se mai scad rablele) Deci diferenta de plata 336.44 - mai scump Techno E-Tech Diferenta este mai mica pentru ca desi pretul de baza este cu 1150 eur mai mare Techno fata de Intens, la Techno am platit mai putine optionale fata de intens (parte din optionalele ce le aveam platite pe Intens au trecut in standard pe Techno) Inca o data mentionez ca nu s-a echivalat si nu s-a scazut nimic in bonul de comanda, mai sus explic doar de unde diferentele de pret prin comparatie comanda si echipare plus optiuni Intens versus comanda si echipare plus optiuni Techno Sper ca e suficient de clar si lamuritor Stima This post has been edited by Horia2008: 1 May 2022, 17:11 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
LeBeorz |
![]()
|
Merci de raspuns si explicatie. Daca imi refac mie comanda la mine nu mai e asa roz ca nu am avut decat pachet City Intens 200E care ar fi inclus la Techno(fara senzori fata). Si discount de la dealer 925E. Vedem ce zice dealerul...
|
--------------------
Mitsubishi
Colt
2005
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Si minus senzorii parcare fata, luminile led din manerele usi si probabil farurile ceata.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
continuati in acelasi mod cu atacuri la persoana si se lasa cu pauza la postare, 5 zile fara alt preaviz.
L.E. Horia .. revine peste 5 zile, depinde doar de el cat sta .. This post has been edited by cj98czh: 1 May 2022, 21:59 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
edward_zone |
![]()
|
<span class='edit'>2 May 2022, 06:23:</span>
QUOTE(traffictours @ 1 May 2022, 15:54) Si fara manerele din interior de deasupra usilor, 2 May 2022, 13:18: Am venit de la dealer. Vocea spune ca trebuie sa le mai dau bani - 230 euro (sau 480 euro daca nu accepta pachetul Vision pe care il aveam pe varianta veche). Dar dealerul doreste sa echivaleze si aceasta diferenta. Nu am semnat nimic. Maine cica va fi un intrega discutie si se va lua o hotarare finala. Sper. Revin... This post has been edited by edward_zone: 2 May 2022, 15:18 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
traffictours |
![]()
|
Cum adica sa nu-l accepte? Pai acest Vision era inclus ca si standard pe varianta veche. De ce sa-l mai cumperi odata? Bine eu inteleg ca ei vor sa anuleze ce a fost, dar nu a fost o discutie la o bere, s-a semnat un contract, si nu ieri, si nici alaltaieri... Ma rog, tine-te de ei, ca oricum primesti/primim mai putin ca si echipamente, ma refer la senzorii fata si luminile led din manerele usi... Or mai fi si altele, unele poate sunt in plus, dar mi se pare tiganie... Mai rau ca la Vitan-Barzesti. Normal ca lumea isi va lua masina, nu sta nimeni in 2-300 de euro acolo, dar nu e corect.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
In prima faza nu au fost de acord să includă Vision care era inclus in configurația veche in ofertă.
Dar am refuzat oferta lor de a-mi da doar Techno fără Vision și i-am amenințat cu ANPC-ul (adică l-am spus că o să cer și punctul acestora de vedere) și au spus că sunt deschisi la a discuta mai departe. Vedem zilele următoare. Ce oferă în plus Techo fata de Intens? Punctual. This post has been edited by edward_zone: 2 May 2022, 17:38 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
traffictours |
![]()
|
Foarte bine ai punctat cu anpc-u. In general cei gen Renault au relatii acolo, insa fiind vorba de bani putini, cateva sute de euro, cei cu relatii prefera so rezolve in favoarea celui ce are dreptate, adica interventia ar costa mai mult decat valoarea litigiului. Cand sumele sunt mari, atunci nici anpc-u no mai rezolva deoarece incep interventiile, spagile... Eu am rezolvat multe chestii marunte cu anpc-u, asa spagari cum sunt ei, la chestii mici te rezolva.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
LeBeorz |
![]()
|
QUOTE(edward_zone @ 2 May 2022, 17:37) In prima faza nu au fost de acord să includă Vision care era inclus in configurația veche in ofertă. Dar am refuzat oferta lor de a-mi da doar Techno fără Vision și i-am amenințat cu ANPC-ul (adică l-am spus că o să cer și punctul acestora de vedere) și au spus că sunt deschisi la a discuta mai departe. Vedem zilele următoare. Ce oferă în plus Techo fata de Intens? Punctual. Salut, ce am gasit eu, poate am ratat cate ceva. Ce nu era standard pe Intens : Senzori de parcare spate Camera video pentru marsarier Frana de parcare electronica cu functie Auto-Hold - cred ca are si discuri pe spate, asa vazusem pe youtube la Luci Popa Antena tip "shark" Geamuri spate si luneta cu tenta inchisa Oglinda retrovizoare electrocrom Carcase oglinzi noir étoilé si Montant B de culoare negru lucios Personalizare interioara ambianta Gris vision Consola cu cotiera centrala cu spatiu de depozitare Ce nu mai are si ma deranjeaza sunt proiectoarele, luminile ambientale de pe usi, high low beam assist, interior negru si AEBS Din plusuri singurul lucru pe care l-as fi pus eu in plus fate de Intens ar fi fost antena. Si pachetul camera+sezori fata+ogilnda electrocromatica pe care il luasem oricum. Nu inteleg de ce trebuie musai sa am oglinzi negre, pe albastu se vede urat rau, si interior gri la fel. A, si am vorbit cu dealerul azi, i-am zis ca Vocea Clientului zice ca ei se ocupa de pret/configuratie, dealerul zice ca Vocea Clientului, ca o sa ma sune ei. Pingpong. Partea nasoala e ca pe 6 incepe rabla iar si eu inca nu stiu daca mai imi convine oferta daca o schimba ca sa iau tichet sau nu... This post has been edited by LeBeorz: 2 May 2022, 18:59 |
--------------------
Mitsubishi
Colt
2005
|
|
Clio5intense |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 12 March 22 ![]() |
QUOTE(traffictours @ 1 May 2022, 17:54) Cele interioare, de contur a panoului ușii, despre ele vorbim, da? Luminile din mânerele exterioare ale ușilor ar fi fost tentante, eu le am pe Golf, dar nu am văzut să fie disponibile și pe Clio. Chiar, știe cineva dacă există ca dotare? This post has been edited by Clio5intense: 2 May 2022, 19:45 |
--------------------
Renault
Clio
5 TCe 90 2022 varianta Intense, motor 999cm3 în 3 cilindri, manuală 6 trepte.
|
|
LeBeorz |
![]()
|
Alea din interior le-au scos. Afara nu au. Erau la accesorii optionale ceva lumini sub usa, sub prag si ornament prag cu Clio care se aprinde.
|
--------------------
Mitsubishi
Colt
2005
|
|
traffictours |
![]()
|
In manerele usilor fata erau lumini led, lumina discret acolo unde sa pui mana ca sa tragi usa, le-au scos ca si taieri de costuri cred, ca sa nu mai traga fire pana acolo. Ma rog, nu e mare chestie asta, insa senzorii fata eu ii vroiam. Si ii vreau siacum, dar cica sunt indisponibili momentan.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
Salut,
Astazi am avut din nou intalnire la dealer, cu directorul de vanzari. Am facut o cerere pentru echivalarea tuturor costurilor si adaugarea pachetului Vision. Nu am acceptat diferenta de 231 euro (daca accepta Vision) sau 481 euro (daca nu accepta Vision). Nu am acceptat si nu accept nici o diferenta pentru ca mi-au spus ca de fapt sunt un privilegiat ca am un discount in plus de 450 euro si ei mi-au facut un favor, de fapt. Asta chiar m-a suparat. L-am "multumit" ca sunt un "privilegiat" si ca este un "favor" faptul ca imi dau o masina mai prost echipata pe care eu dau mai multi bani, decat initial. Vedem ce se intampla. ![]() This post has been edited by edward_zone: 4 May 2022, 16:04 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
Dizzy88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 15 March 22 ![]() |
tu sau directorul de vanzari ati folosit acele cuvinte?
ca a ramas sa faci o cerere... mai putin ok This post has been edited by Dizzy88: 5 May 2022, 17:03 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
edward_zone |
![]()
|
Am fost sunat.
Totul s-a rezolvat ca "gest comercial". Nu mai platesc nimic. |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
Clio5intense |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 12 March 22 ![]() |
Pt colegul s-a rezolvat elegant... Pentru mine... o nouă amânare.
Data fabricație era (după 5 amânări) 4 mai. Nu s-a fabricat. Acum s-a amânat doar cu câteva zile: 9 mai. Nu-mi sună prea bine ziua asta ![]() ![]() Dealerul mi-a promis că mă sună pe 9 seara, dacă vede că s-a schimbat status-ul. This post has been edited by Clio5intense: 6 May 2022, 14:49 |
--------------------
Renault
Clio
5 TCe 90 2022 varianta Intense, motor 999cm3 în 3 cilindri, manuală 6 trepte.
|
|
traffictours |
![]()
|
Vrajeala cu gestu comercial. Omu e in minus cu senzorii parcare fata, luminile led din manere usi, deci gest comercial era daca il despagubeau pt aceste lipsuri.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 16:18 |