Clio 5; Sfaturi cumparare
![]() ![]() ![]() |
Clio 5; Sfaturi cumparare
traffictours |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
BMW
-
-
|
|||
Horia2008 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 25 June 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Clio5intense @ 15 Mar 2022, 20:41) asta nu stiu sigur, n-am zis-o eu... QUOTE(traffictours @ 15 Mar 2022, 20:53) ..... ...insa pe langa problemele celor hibride, cutii automate, etc, mai sunt si satisfactiile, confortul pe care ti-l ofera cutia automata, deci totul are un pret, ca sa zic asa... Daca esti nemultumit de ceva, poti schimba, inca nu au inceput sa se produca, se pot face modificari, insa trebuie sa fii optimist, cumperi o masina noua, e in garantie, pe langa nervii si timpul pierdut la reprezentanta in cazul ca apare ceva, poate nu apare, ai totusi garantia ca ti se va rezolva problema. ![]() masina este pentru sotie, schimba un corsa din 2005... eu raman pe laguna 3 ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am auzit ca in luna martie se reia productia pt Clio, insa asta e ceva normal, in general masinile nu se produc in tot timpul anului, in functie de cereri si alte considerente care tin de fabrica respectiva, sunt perioade de productie.
Insa intarzierile neobisnuit de mari cu livrarile sunt determinate de criza de semiconductori. This post has been edited by traffictours: 15 Mar 2022, 21:20 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
Dizzy88 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 15 March 22 ![]() |
QUOTE(traffictours @ 15 Mar 2022, 19:33) ... Si nu ma refer numai la Ro, si in Franta si in Germania configuratorul e la fel de sarac in explicatii. cat mai putine detalii = mai putina raspundere juridica. Dupa fiasco-ul cu asa zisa Dacia Spring, nu stiu de ce am apelat la grupul Reno, poate pt ca nu-mi permit masina mai buna QUOTE(Clio5intense @ 15 Mar 2022, 20:02) QUOTE(Clio5intense @ 15 Mar 2022, 20:41) Fa inca un tichet la Vocea Clientului sa-ti confirme. QUOTE(Clio5intense @ 15 Mar 2022, 20:41) Stai ca nu inteleg, in postul recent ai zis ca primesti data de livrare in 90 de zile, iar acum zici ca data s-a amanat de 4 ori. Pana la urma ai VIN-ul masinii... Ai accesat in baza lui fonduri rabla? |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
traffictours |
![]()
|
QUOTE(Dizzy88 @ 15 Mar 2022, 21:28) nu stiu de ce am apelat la grupul Reno, poate pt ca nu-mi permit masina mai buna Sa stii ca sunt cazuri cand nu se merita sa cumperi o masina asa zis mai buna: la modul in care se conduce la noi, cum se parcheaza, cum se lovesc portierele in parcare, la o utilizare exclusiva in oras, uite numai cateva motive pt care nu se merita o masina asa zis mai buna. Nu mai sunt diferente asa de mari intre masinile europene, cel putin. Nu ma refer la marcile premium. Acolo sunt si alte preturi. Mult mai mari. This post has been edited by traffictours: 15 Mar 2022, 21:40 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
Clio5intense |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 12 March 22 ![]() |
QUOTE(Dizzy88 @ 15 Mar 2022, 21:28) Stai ca nu inteleg, in postul recent ai zis ca primesti data de livrare in 90 de zile, iar acum zici ca data s-a amanat de 4 ori. Pana la urma ai VIN-ul masinii... Mi s-a spus că dacă doresc o dată oficială, comunicată în scris, o voi primi în termen de 90 de zile. Neoficial, "pe gură", da, mi-au dat până acum 4 variante... Că nu-i costa nimic... ![]() QUOTE(Dizzy88 @ 15 Mar 2022, 21:28) Da, am cumpărat 2 tichete și mi s-a confirmat înscrierea în PSIPAN. This post has been edited by Clio5intense: 15 Mar 2022, 21:40 |
--------------------
Renault
Clio
5 TCe 90 2022 varianta Intense, motor 999cm3 în 3 cilindri, manuală 6 trepte.
|
|
Horia2008 |
![]()
|
QUOTE(traffictours @ 15 Mar 2022, 21:18) Eu am auzit ca in luna martie se reia productia pt Clio, insa asta e ceva normal, in general masinile nu se produc in tot timpul anului, in functie de cereri si alte considerente care tin de fabrica respectiva, sunt perioade de productie. Insa intarzierile neobisnuit de mari cu livrarile sunt determinate de criza de semiconductori. Pe langa criza semiconductorilor, din pacate cu nenorocirea asta de razboi, vor aparea si alte crize de materii prime, otel, metale rare, logistica/transport sper sa prind lotul asta de confirmari (si confirmata in configuratia comandata), nota de inscriere in program este valabila pana in decembrie... |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
Dizzy88 |
![]()
|
@traffictours momentul in care iti iei o masina pt uz exclusiv inter-urban si ti se zice ca e o masina OK pt condusul exclusiv urban... priceless
![]() @Clio5intense mersi frumos pentru raspunsuri. Usor, usor le pun cap la cap. Daca in 90 de zile ti se da o data de livrare in scris, odata cu aceasta estimare de livrare vine si VIN-ul masinii sau acesta poate sa vina mai tarziu, gen cu 2-3 luni inainte de intrarea in productie efectiv? |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
Horia2008 |
![]()
|
QUOTE(Dizzy88 @ 15 Mar 2022, 21:54) @traffictours momentul in care iti iei o masina pt uz exclusiv inter-urban si ti se zice ca e o masina OK pt condusul exclusiv urban... Cam toată lumea cred că zice asta... și la mine - Clio de oraș, laguna 3 1.5dci de drum In scris nu primești data estimată de livrare fără VIN; VIN-ul determină și data estimată de livrare |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
edward_zone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 436 Joined: 31 March 06 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
Dizzy88 |
![]()
|
QUOTE(Horia2008 @ 15 Mar 2022, 22:54) nu m-am facut inteles bine. Masina o sa fie de drum lung, asa ca sper sa fie confortabila QUOTE(edward_zone @ 16 Mar 2022, 10:04) desi a parut ca o intrebare retorica, intentia era o intrebare legitima. Pentru verificari, poti sa faci un tichet la Vocea Clientului. Mai sus s-a prezentat ca fiind ceva normal. QUOTE(traffictours @ 15 Mar 2022, 21:18) Eu am auzit ca in luna martie se reia productia pt Clio, insa asta e ceva normal, in general masinile nu se produc in tot timpul anului, in functie de cereri si alte considerente care tin de fabrica respectiva, sunt perioade de productie. Insa intarzierile neobisnuit de mari cu livrarile sunt determinate de criza de semiconductori. This post has been edited by Dizzy88: 16 Mar 2022, 12:09 |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Dizzy88 @ 16 Mar 2022, 12:07) Clio nu este gandita ca masina de drum lung .. din start .. este o masina ok de oras si ocazional daca este fix musai de drum lung ... cu toate ca este moartea pasiunii ... zgomot de vant peste 100 km/h se misca greu de la 100 in sus .. This post has been edited by cj98czh: 16 Mar 2022, 12:40 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Dizzy88 |
![]()
|
vin de pe un Astra H Z17DTH 2004. Daca se compara cat de cat, atunci e bine. Macar o viteza de croaziera de 120 km/h.
Sa trec la o clasa mai sus, compacta adica: + insonorizarea mai buna; - pretul de achizitie mai mare; - consum de combustibil mare, fie ca vorbim de motor aspirat in 4 cil. sau 3 cil. cu turbo (care s-ar bate de la egal la egal cu motorizarea de pe Clio, avand in vedere diferenta de greutate si aerodinamica). Daca aveti sugestii de alternative, sa fie de drum lung si sa bifeze un modest portbagaj de 380 de litri, primesc cu caldura PM-uri. This post has been edited by Dizzy88: 16 Mar 2022, 22:44 |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
mariso1980 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 12 December 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pentru Traffictours
Am din 1 martie un Clio Zen 65 Cp. Am facut rodajul pe 2 trasee identice Cluj-Turda Autostrada-Arad-Oradea -Cluj. Media orara 71,5km/h consum 4,6 % si 73,5 km/h, consum 4,5 %. Un motoras care se tureaza rapid in primele 3 trepte de viteza (zgomot mic la interior si exterior), merge bine cu doua pers. si bagaje la viteza constanta de 110. La urcare ,,normala" urca frumos cu a 4-a. Unde-i mai abrupt urci cu a 3-a, DAR.... cutia are trepte f.f. scurte. La 110 km/h ai 3500 rot/min. (totusi consumul este surprinzator la rulajul ,,de nou"-inca nu am 2000 de km). Eu nu am depasit 110. Motorasul este si destul de elastic, poti merge constant si in a 4-a/5-a la 2000 rot/min fara sa tremure. OBLIGATORIU trebuie sa conduci un 65 Cp ca vezi daca ti se potriveste. Apoi portbagajul este adanc si chiar f. incomod de incarcat/descarcat obiecte mai grele. |
--------------------
Renault
Clio
Zen 66 Cp
|
|
vvede |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 12 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Astra H este clasa compacta
Clio e o clasa mai jos - se compara cu Corsa Daca vrei o clasa mai sus nu te uiti la Clio ci la Megane. |
--------------------
Renault
Clio
0.9TCe Expression Mazda 6 2.0, Attraction
Ex: Renault Clio Symbol 1.5 dCi 82CP | Opel Astra H 1.6 Twinport 105CP |
|
Dizzy88 |
![]()
|
ma uit si la portofel... si-mi zice ca nu-mi permit masina noua clasa compacta.
Dar da, aveti dreptate, tot caut alternative din clasa mai mare pe la francezi, coreeni. |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 16 Mar 2022, 12:40) Clio nu este gandita ca masina de drum lung .. din start .. este o masina ok de oras si ocazional daca este fix musai de drum lung ... cu toate ca este moartea pasiunii ... zgomot de vant peste 100 km/h se misca greu de la 100 in sus .. Nu e chiar asa. Eu am facut drumuri foarte lungi cu al meu Clio GTLine. Scaunele sport cu sustinere laterala sunt foarte confortabile la drumuri foarte lungi. Cruise controlul isi face treaba exemplar pe autostrazi, cutia automata nu dezamageste, iar zgomotul in interior este maricel, dar pentru o masina care a costat 13.000 de euro, gaseam altceva mai bun? Clio GTLines, acum RSLine e clar best buy. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
depinde cu ce compari ... pe mine nu ma dau pe spate scaunele de la al meu Clio chiar daca este varianta de echipare superioara cu toate sustinerile laterale
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.231 Joined: 13 October 06 ![]() |
Cica Clio V e mai bine antifonat decat predecesorii, au masurat nemtii de cateva ori si-au ajuns la acelasi numar de decibeli ca-n Golf 8 la 130kmh.
Eu n-am mers cu V-ul, nu pot sa confirm cum se misca pe autostrada. Ceea ce vad ca nu aduce nimeni in discutie e ca un Clio V in echipare dintr-aceea best buy, cu cutie automata, te duce bine peste 20k euro. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
cj98czh |
![]()
|
Am mers eu de la Cj la Turda si retur cu Clio V 1.0 tCe, nu este cu nimic peste la antifonare peste ce am eu .. de la 100 in sus incepe sa se auda si la 130 suna bine, nu stiu unde este antifonarea aia in plus ..
cei 10 cai in plus + cuplu se simt fata de 0.9tce dar tot este o turbodrujba neplacut de condus la drum lung ... dar asta este parerea mea. This post has been edited by cj98czh: 17 Mar 2022, 13:57 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Clio5intense |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 12 March 22 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio
5 TCe 90 2022 varianta Intense, motor 999cm3 în 3 cilindri, manuală 6 trepte.
|
|
Dizzy88 |
![]()
|
preturi la sf. de 2021, performante dinamice asemanatoare:
18k € - 140 TCe manual , Megane sedan Life 19k € - 140 TCe manual , Clio RS Line O opinie subiectiva, cat de rau se simte un 3 cilindri fata de 4 in privinta NVH (nu ca ar fi multe variante cu 4 cil. la aceiasi bani)? |
--------------------
-
-
- -
-
|
|
Horia2008 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
Au modificat siteul. Alte preturi, alte denumiri la variantele de echipare, alte configuratii standard. Sa-i fwt !
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Horia2008 |
![]() ![]()
|
stati pe aproape...
se pare ca renault schimba fisa de produs si nivelurile de echipare pentru clio si de accea nu se confirma inca comenzile in curs ci vor trebui reconfigurate conform cu noua fisa de produs (nu vor mai fi zen, intens, ci authentic, equilibre, techno); cel putin astea sunt disponibile acum pe configurator renault.ro pentru clio si doar pt. motoare termice, momentan nu se poate configura un clio hibrid de niciun fel... si mai sarace in optiuni (pachetele de optionale modificate si saracite / imputinate)... cred ca m-au pierdut de client (cu avans dat si rable inscrise) si ma orientez la o mazda 2 daca aia or fi mai breji... bafta later edit: acum vad ca as scris si colegul @CGB... zic si eu la unison cu dansul: sa-i fwt ![]() This post has been edited by Horia2008: 18 Mar 2022, 23:14 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
traffictours |
![]()
|
Asa este, au adaptat configuratorul Ro cu cel vest european, scumpind cu circa 300 de euro modelele de baza si jongland putin cu optiunile, unele sunt scoase altele sunt introduse ca si standard. La fostul Intens actual Techno te obliga la frana de parcare electrica ceea ce tehnologic e un plus, dar practic e un minus din cauza posibilelor erori date de calculatorul de frana de mana, plus fragilitatea sistemului fata de frana de mana clasica ca sa nu mai zic de preturile de reparatie/inlocuire, plus deranjul daca cumva ramane blocata. Se pare ca nu are sistem de deblocare manuala.
Sunt curios ce se va intampla cu cei ce au comandat deja pe vechile configuratii, deoarece nu e normal sa li se ridice pretul, probabil acea crestere va fi cumva suportata de producator. This post has been edited by traffictours: 19 Mar 2022, 07:54 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
Am comanda data pe un rs line tce140, prin feb, avans platit. Inainte de modificarile astea.
Ca diferente intre azi si acum o luna sint asa, din ce-mi aduc aminte: - pachetul city intens luat separat de mine cu 200 euro, acum este in standard (senzori fata spate+camera video) - cotiera + frana mana electro era in pachet separat atunci (250 euro parca). Acum e in dotare standard. - scaune incalzite le-am vrut dar cica nu se putea din motive de semiconductori. Atunci erau 150, acum sint 250. - culoarea aleasa de mine, acum nu mai este in oferta. - pretul acum pleaca de la aproape 20200. Cand am dat comanda pleca de la 19330 ptr motorizarea asta tce 140. E drept ca acu e in standard frana mana electro+ cotiera si senzori parcare fata spate si camera spate. Pachetele astea faceau cam 450 euro cand am comandat eu(cotiera, frana electro, senzori parcare si camera spate). Scumpirea de 900 euro este peste pretul acestor pachete. Deci e adevarat ca masinile se scumpesc. Cine a dat comanda la inceputul anului a facut bine. O sa se duca preturile in sus si mai mult. Daca renault vrea sa modifice ceva in contractul incheiat si este in defavoarea mea, gen sa ceara mai multi bani sau sa-mi scoata din dotari, renunt la achizitie. This post has been edited by CGB: 19 Mar 2022, 09:14 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Horia2008 |
![]()
|
QUOTE(CGB @ 19 Mar 2022, 09:08) @CGB, exact, cam asta este situația, și eu am comandat în 28 ianuarie un Clio hibrid, mai întâi să-mi confirme comanda într-un fel sau altul (standard, ne-standard, opționale, să le mute cum vor ei, dar să nu-mi scoată) apoi discutăm și de bani... dacă nu - ceaules... |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012
|
|
traffictours |
![]()
|
Cei care au comandat deja au platit implicit si avansul, deci exista un contract intre parti, dealerul fiind reprezentantul Renault, asadar chiar daca comanda nu e confirmata de Renault, nici nu a fost infirmata, deci e o comanda valida. Deci au incasat avansurile. Pana aici nimic de reprosat Renault atata vreme cat respecta contractul. Asadar, clientul trebuie sa-si primeasca masina cu optiunile dorite conform comenzii la acelasi pret din comanda initiala. Cu siguranta acum o optiune atrage si altele ce nu erau comandate, de ex. la fostul Intens senzorii parcare fata erau intr-un pachet de 200 eur, acum la Techno sunt in altul care costa 600 eur, deoarece e inclusa si camera 360 grade, insa nu e vina clientului ca ei invart optiunile cu avansurile luate. In principiu Renault(ca si alti producatori) merge de pe pozitii de forta si poate sa zica daca nu-ti convine iti rambursam avansul, insa repet, eu vreau masina cu optiunile comandate la pretul comunicat. Daca nu incasa avansurile producatorul era acoperit 100%. Asa cu avansurile incasate nu e acoperit.
This post has been edited by traffictours: 19 Mar 2022, 12:44 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 436 Joined: 31 March 06 ![]() |
QUOTE(Horia2008 @ 19 Mar 2022, 07:25) @CGB, exact, cam asta este situația, și eu am comandat în 28 ianuarie un Clio hibrid, mai întâi să-mi confirme comanda într-un fel sau altul (standard, ne-standard, opționale, să le mute cum vor ei, dar să nu-mi scoată) apoi discutăm și de bani... dacă nu - ceaules... Am comandat e-tech intens in 21.01. Nu mai apare în configurator ca să pot face diferența. Nu mai înțeleg nimic. |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 05:01 |