Clio 5; Sfaturi cumparare
![]() ![]() ![]() |
Clio 5; Sfaturi cumparare
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
edward_zone |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 436 Joined: 31 March 06 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 21 Feb 2022, 08:04) Toyota? Bine zici! QUOTE(cj98czh @ 21 Feb 2022, 08:30) nu incer c imic .. incerc sa spun ca nu poate nu merita sa isi cumpere ceva cu sisteme implementate pe genunchi, cu diferite pb. la care reprezentanta ridica din umeri ... chestii din astea tipice renault .. Sistem implemenat pe genunchi? E-tech-ul? Parca au ceva experienta. Ce probleme are? etc Cica apare Clio 2022? Este altceva? Stie cineva? Multumesc. This post has been edited by edward_zone: 21 Feb 2022, 16:04 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
Clio V tce90 echipare intens + pachet city intens + pachet iarna = 13000 eu
Sau Hyundai i10 1.0 tgdi N line = 12810 eu. Ma intereseaza pareri despre clio V si in special despre motorul asta tce90. E fiabil, rezonabil de intretinut etc? Si cum sint cele 6 trepte etajate. Sint scurte sau lungi. De ex la 130 in a sasea cam ce turatie are motorul. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
edward_zone |
![]()
|
QUOTE(edward_zone @ 3 Feb 2022, 07:08) Multumesc. Deci sa inteleg ca nu are nici avertizare la micsorarea distantei de 2 secunde de masina din fata dacă nu are AEB? Mă refer la Alerta privind distanta de rulare (DW). Am inteles ca nu are franare. Mulțumesc. QUOTE(MyKe89 @ 3 Feb 2022, 08:01) Din cate am aflat acest DW nu este o functie a radarului ci a camerei din parbriz. In combinatie cele 2 au functia de franare autonoma. Cred. |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
AnduCT |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 4 April 09 ![]() |
Eu la al meu Clio Etech am pana acum 11.500 km si nu am avut nicio problema pana acum, Garantie 5 ani, varianta Intens cu absolut toate dotarile disponibile la acel moment (iunie 2021) care am inteles ca acum nu mai sunt disponibile o mare parte dintre ele.
Ca si consum in acesti km iese o medie de 4.9l/100km real 4 luni calduroase si 4 mai reci. Ca si concluzie: - nu o recomand pentru drumuri exterioare dese, adica in regim de autostrada sau viteze de peste 130km/h. Nu pentru asta este gandita si de asemenea nu pentru asta am luat-o. - nu aveti pretentii de masina premium de la o masina de 20k eur - Este o masina frumoasa, cu interior frumos, pe alocuri mai calitativ decat concurenta - Tinuta de drum este una foarte buna, amortizeaza foarte bine si sta foarte frumos in viraje - motorul este cateodata, o idee galagios in functie de treapta de viteza pe care o alege dar daca ati mers cu cvt este chiar decent. - antifonare buna, repet fara pretentii de premium Per total un full hibrid foarte bine inchegat care indeplineste cu succes scopul pentru care a fost creata, adica o masina de oras aglomerat. |
--------------------
Renault
CLIO V E-TECH
2021
- -
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Adica concret, ce optiuni nu mai sunt disponibile pt Clio Intens?
24 Feb 2022, 09:02: Eu stiu doar de AEBS care nu e prezent pe nicio versiune in momentul de fata si de rabatarea automata a oglinzilor. This post has been edited by traffictours: 24 Feb 2022, 09:02 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
AEBS era prezent pe intens si initiale, sau asa zicea euroNcap.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
AEBS este prezent pe toate versiunile acum, inclusiv pe Life, insa nu au componente pt a livra sistemul complet, cica exista doar radarul care lucreaza doar ca un simulator in conditiile astea, adica semnalizeaza in bord dar nu franeaza efectiv. Asta e situatia in momentul de fata, este o reducere de 300 de euro pt acest inconvenient.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
300 de euro e cam puțin pentru “ciuntirea” siguranței active.
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
traffictours |
![]()
|
Bineinteles ca e putin, la Intens e tot 300 si include si lipsa rabatarii automate a oglinzilor, deci e o reducere generica, hotarata unanim de catre producator si asta e, la Renault marjele de negociere sunt practic 0, nu e ca la alte marci. Insa si masinile sunt ceva mai ieftine dacat similarele altor marci echivalente.
This post has been edited by traffictours: 24 Feb 2022, 09:46 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
QUOTE(traffictours @ 24 Feb 2022, 07:08) AEBS este prezent pe toate versiunile acum, inclusiv pe Life, insa nu au componente pt a livra sistemul complet, cica exista doar radarul care lucreaza doar ca un simulator in conditiile astea, adica semnalizeaza in bord dar nu franeaza efectiv. Asta e situatia in momentul de fata, este o reducere de 300 de euro pt acest inconvenient. Dealerul, pe langa AEBS, mi-a comunicat ca nu exista nici DW - "semnalizeaza in bord dar nu franeaza efectiv", ceea ce nu ar trebui sa lipsesca deoarece camera din parbriz functioneaza. This post has been edited by edward_zone: 24 Feb 2022, 11:32 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
traffictours |
![]()
|
Camera din parbriz functioneaza in tandem cu radarul, asta e motivul pt care semnalizeaza in bord, insa nu au componentele electronice din bord care sa dea comanda franarii efective, fizice. Deci e o chestie facuta pe jumatate si trebuie sa le dam credit, nu au niciun interes sa livreze pe jumatate, e destul de negativ pt imagine de firma si destul de deranjant pt client. Insa asta e situatia, cica sunt sute de skode prin parcurile fabricii din slovacia care asteapta diverse componente electronice pt a fi montate. Nu tin eu partea Renaultului, nici vorba, insa e o situatie generala care nu avantajeaza pe nimeni.
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
QUOTE(traffictours @ 24 Feb 2022, 10:36) Camera din parbriz functioneaza in tandem cu radarul, asta e motivul pt care semnalizeaza in bord, insa nu au componentele electronice din bord care sa dea comanda franarii efective, fizice. Deci e o chestie facuta pe jumatate si trebuie sa le dam credit, nu au niciun interes sa livreze pe jumatate, e destul de negativ pt imagine de firma si destul de deranjant pt client. Insa asta e situatia, cica sunt sute de skode prin parcurile fabricii din slovacia care asteapta diverse componente electronice pt a fi montate. Nu tin eu partea Renaultului, nici vorba, insa e o situatie generala care nu avantajeaza pe nimeni. Dpdv al sigurantei mi-ar conveni, ca si client, sa aiba macar avertizarea chiar daca nu are franare activa, asumandu-mi achizitia masini fara aceasta. Iar pentru rabatarea oghinzilor ar trebui sa faca un discount ca in cazul AEBS. Stiu, sunt subiectiv. This post has been edited by edward_zone: 24 Feb 2022, 13:38 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
traffictours |
![]()
|
Renault zice ca livrarea fiind intre 4-6 luni e posibil sa livreze cu AEBS integral functional daca procura componentele electronice intre timp, deci e neclara treaba, se comanda si abia la livrare se definitiveaza acei 300 euro reducere in cazul in care se livreaza incomplet. Eu am la golf 8 sistemul si mi-a franat odata masina cand mi s-a bagat unul in fata, deci e eficient. Spunea insa cineva ca ia trecut o punga de plastic luata de vant prin fata masinii si masina a franat, deci ca orice sistem automatizat are limitarile lui.
This post has been edited by traffictours: 24 Feb 2022, 14:35 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
QUOTE(traffictours @ 24 Feb 2022, 12:34) Renault zice ca livrarea fiind intre 4-6 luni e posibil sa livreze cu AEBS integral functional daca procura componentele electronice intre timp, deci e neclara treaba, se comanda si abia la livrare se definitiveaza acei 300 euro reducere in cazul in care se livreaza incomplet. Eu am la golf 8 sistemul si mi-a franat odata masina cand mi s-a bagat unul in fata, deci e eficient. Spunea insa cineva ca ia trecut o punga de plastic luata de vant prin fata masinii si masina a franat, deci ca orice sistem automatizat are limitarile lui. Te contrazic. Am făcut comanda pe o mașină care conținea din start pachetul safety standard (adică fără AEBS) și cu opțiunea RET09 (fara pliere oglinzi). Nu poate să-mi fabrice o mașină cu unele opțiuni pe care eu nu le-am contractat. |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
traffictours |
![]()
|
Inseamna ca depinde de modelul contractat. Pt. Clio Life, Zen sau Intens benzina asa mi s-a spus. Si nu m-ai contrazis pe mine ci pe Renault. Eu doar am cerut info in vederea unei comenzi.
This post has been edited by traffictours: 24 Feb 2022, 18:42 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
QUOTE(traffictours @ 24 Feb 2022, 16:41) Inseamna ca depinde de modelul contractat. Pt. Clio Life, Zen sau Intens benzina asa mi s-a spus. Si nu m-ai contrazis pe mine ci pe Renault. Eu doar am cerut info in vederea unei comenzi. Succes cand vei comanda. Sau daca vei comnada. Toate sunt bune la discutiile inainte de comnada. This post has been edited by edward_zone: 25 Feb 2022, 09:33 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
traffictours |
![]()
|
Asa este, se mai spun si povesti in disperarea agentului de a vinde insa am lamurit-o: se livreaza fara AEBS si pt asta se face o reducere de 300 euro, iar plierea electrica a oglinzilor se face ulterior de catre un reparator autorizat renault, adica se monteaza motorasele in oglinzi si se schimba butonul din usa sofer cu un buton care contine si butonul pt pliere.
Nu ai fost informat asa? Daca nu ai fost informat in momentul comenzii atunci nu e in regula, poti anula comanda deoarece se semneaza un pv cu ceea ce am zis eu mai sus, daca insa ai fost informat atunci astea sunt conditiile actuale, puteai sa nu comanzi, insa sunt destule reduceri acum cu prg rabla si pretul iese destul de avantajos, eu as zice ca se ajunge la un pret real, clio nu e o masina de 17-20 mii euro orice optiuni ar avea, insa repet, astea sunt conditiile, eu nu sunt multumit de golf 8 de exemplu, si s-a scumpit si asta enorm in ultimile luni, iar se pare ca si renault va mari preturile, ceea ce nu m-ar mira absolut deloc in aceasta degringolada generala unde inflatia e foarte mare, si ma refer la inflatia mare in euro, asta e ceva nou, euro a avut mereu o anumita inflatie, insa acum se depasesc orice limite, asadar daca ai comandat si ai un pret bun, hai sa vezi masina, poate ai facut o afacere buna. |
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
QUOTE(traffictours @ 25 Feb 2022, 12:28) Asa este, se mai spun si povesti in disperarea agentului de a vinde insa am lamurit-o: se livreaza fara AEBS si pt asta se face o reducere de 300 euro, iar plierea electrica a oglinzilor se face ulterior de catre un reparator autorizat renault, adica se monteaza motorasele in oglinzi si se schimba butonul din usa sofer cu un buton care contine si butonul pt pliere. Nu ai fost informat asa? Daca nu ai fost informat in momentul comenzii atunci nu e in regula, poti anula comanda deoarece se semneaza un pv cu ceea ce am zis eu mai sus, daca insa ai fost informat atunci astea sunt conditiile actuale, puteai sa nu comanzi, insa sunt destule reduceri acum cu prg rabla si pretul iese destul de avantajos, eu as zice ca se ajunge la un pret real, clio nu e o masina de 17-20 mii euro orice optiuni ar avea, insa repet, astea sunt conditiile, eu nu sunt multumit de golf 8 de exemplu, si s-a scumpit si asta enorm in ultimile luni, iar se pare ca si renault va mari preturile, ceea ce nu m-ar mira absolut deloc in aceasta degringolada generala unde inflatia e foarte mare, si ma refer la inflatia mare in euro, asta e ceva nou, euro a avut mereu o anumita inflatie, insa acum se depasesc orice limite, asadar daca ai comandat si ai un pret bun, hai sa vezi masina, poate ai facut o afacere buna. Am comandat și am avut un preț f bun cu rabla. Despre pliere am cercetat acasă contractul semnat și acolo am văzut opțiunea fara pliere. |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
CGB |
![]()
|
Rs line tce 140 + city intens (camera spate) + culoare + scaune incalzite = 15.500. Cu 2 rable + ce reduceri mai dau ei. O fi bine?
Pe tce 90 echipare intens + aceleasi optionale = undeva sub 14.000. Merita saltul de la tce90 la tce140? |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
daca o folosesti si la drumuri extraurbane .. clar da .. in oras sunt suficienti 90 de cai ... inafara insa .. de la 100 in sus .. daca mai si vrei sa depasesti rapid ... depinde mult de stilul tau de condus ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
traffictours |
![]()
|
E cumva reducerea dealer mai mare la RS Line? Cum ai ajuns la 15500?
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
edward_zone |
![]()
|
QUOTE(CGB @ 28 Feb 2022, 06:35) Rs line tce 140 + city intens (camera spate) + culoare + scaune incalzite = 15.500. Cu 2 rable + ce reduceri mai dau ei. O fi bine? Pe tce 90 echipare intens + aceleasi optionale = undeva sub 14.000. Merita saltul de la tce90 la tce140? CLIO E-TECH Intens + lumini interor led + personalizare interioara rosu + city intens + confort e-tech + parasolare si lumina Fara rabatare si fara radar + 2 vouchere = 15.998 euro cu tva inclus This post has been edited by edward_zone: 28 Feb 2022, 20:58 |
--------------------
Renault
Clio E-Tech 145
Techno, 2022
|
|
CGB |
![]()
|
Au crecut preturile pe site. Daca ieri rs line 140 era 19080, azi e 19380.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
kenzo103 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 3 August 06 ![]() |
Azi am contactat vocea clientului pentru un punct de vedere in scris cu privire la remedierea lipsei dotarii de rabatare electrica a oglinzilor (termenul dat de ei pentru remediere era Februarie 2022).
In functie de raspunsul lor pregatesc o plangere la OPC si eventual instanta pentru ca mi-au livrat o masina fara sa ma anunte sau sa-mi solicite acordul cu privire la acceptul meu de a primi masina fara aceasta dotare. tinand cont ca Renault nu m-a informat de lipsa optiunii de rabatare si eu am fost cel care a facut sesizarea, cum pot verifica daca exista dotarea AEBS ? data de fabricatie este 05.10.2021 |
--------------------
Opel
Rekord c
1967 L
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
te uiti sa vezi daca are radar in bara?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
traffictours |
![]()
|
Daca nu ti-au cerut acordul scris vei castiga oricum, insa e de preferat sa se rezolve amiabil. E posibil sa primesti raspuns pozitiv, adica o mediere, deoarece ei deocamdata nu au piesele pt rabatare oglinzi si nici pt AEBS, nu le au nici pt Franta, Italia, Germania, asa figureaza in configuratoarele de acolo, plus ca apare pe fisele de produs al Clio 5 acel RET09 cu mentiunea rabatere electrica temporar indisponibila, asta la italieni am vazut, deci e ceva general nu e doar la noi. Faptul ca ti-au dat termen Feb 2022 inseamna ca ai fost cumva informat. Nu trebuie sa cauti niciun radar, trebuie sa ti se raspunda oficial daca masina e dotata sau nu cu asa ceva. Cel mai probabil nu e dotata, insa na, intrebi oficial si ti se va raspunde.
PS: Rog moderatorul respectiv sa mute acest topic intr-unul dedicat Clio 5. Multumesc. This post has been edited by traffictours: 1 Mar 2022, 16:48 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
kenzo103 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 1 Mar 2022, 17:21) Radar si camera in parbriz exista, imi afiseaza in bord distanta pana masina din fata, am avut si cateva avertizari (false) pentru a frana, dar din ce s-a discutat nu inseamna automat ca functioneaza si partea activa de franare. QUOTE(traffictours @ 1 Mar 2022, 17:32) M-au informat dupa ce am apelat telefonic vocea clientului imediat dupa livrare 18.10.2021si le-am semnalat ca imi lipseste dotarea de pe masina, termenul dat de ei pt remediere a trecut si banuiesc ca nu o sa intample prea curand, sper sa nu lipsesca si AEBS-ul de pe masina, in acest caz probabil as solicita returnarea masiinii. This post has been edited by kenzo103: 1 Mar 2022, 21:56 |
--------------------
Opel
Rekord c
1967 L
|
|
traffictours |
![]()
|
Ai avut cumva o reducere de 300 euro relativ la lipsa franarii de urgenta? Acum se aplica aceasta reducere.
Faptul ca exista radar e de bine, lucreaza aebs macar ca si simulator. Nici nu mai stii ce sa crezi, 2 agenti de vanzari de la firme diferite spuneau: primul ca exista radar montat, celalalt cu nu exista. Probabil ca la cele in lucru nu mai monteaza radarul deloc, cine stie? Comunicarea e greoaie, criza semiconductorilor conduce la situatii penibile. This post has been edited by traffictours: 2 Mar 2022, 07:53 |
--------------------
BMW
-
-
|
|
kenzo103 |
![]()
|
Am avut o reducere de 300 de euro negociata cu Renault, in momentul comenzii 07.2021 nu exista informatia de lipsa piese pentru rabatare electrica oglinzi si AEBS, in fisa de produs transmisa la momentul comenzii apar aceste dotari in configuratia masinii.
This post has been edited by kenzo103: 2 Mar 2022, 08:47 |
--------------------
Opel
Rekord c
1967 L
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 08:01 |