Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 11 12 13 14 15 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale

hepea
post 22 Jan 2022, 12:11
Post #361

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Nu e o alta poveste, e aceeasi poveste. Ceea ce nu inseamna ca celelalte nu sunt si trebuie facut ceva si acolo. Revenim la povestea cu "sa scada dincolo si apoi si aici". Trebuie si una si celelalte dar nu le facem pe niciunele.
Apropos, sa va aduceti aminte de astea si cand votati wink.gif

--------------------
ex Dacia Spring - . 2021
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
speedman
post 22 Jan 2022, 12:20
Post #362

Membru autentic

Normal că deranjează, dar merge și așa...cam așa spun toți.
Eu ar tb sa fiu ipocrit că sa spun că am luat electrică pt salvarea planetei, deși recunosc că m am gândit la copiii mei, un aer mai respirabil e ok...zic. Am luat în prima fază pt că era cea mai avantajoasă opțiune dpdv al costurilor (mașină second, costuri amortizate), km cel mai ieftin pe electric, elegant, fara zgomot, fara miros, modul în care se conduc, accelerație imediată. Autonomia n a fost un impediment pt că o foloseam doar în oraș. Și la 8% știam că pot ajunge oriunde în oraș. Ulterior am mers și în afara orașului, la vreo 30 km de capitala și am observat că se descurcă ok dc mergi legal.
Am dat o și am luat cu baterie mai mare fiind convins că mă pot deplasa nu numai în oraș și am avut dreptate. Fiind o mașină micuță, visam la un sedan mai mare, cu spatiu și pt bagaje, iar după ce am cochetat cu diverse mașini și tipuri de motoare (hibrid, plug in, electrice) am ales ce am ales și nu regret...între timp a ajuns sa coste cu vreo 3000 euro mai mult. Mașina nu e perfectă, are minusurile ei, dar a fost , din punctul meu de vedere, cea mai bună variantă. Următoarea clar va fi tot electrică...faptul că este foarte rapidă și nu da fum, sunt bonus tongue.gif
Acum costurile de exploatare sunt apropiate de mașinile pe combustie, poate le și depășesc, cel puțin iarna, însă chiar și așa tot e o variantă mai bună (pt mine). Daca o încarci acasă costurile sunt mai mici, iar dc o încarci gratis ...este foarte bine.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
psychoo
post 22 Jan 2022, 15:48
Post #363

Membru

From: Timisoara

Reno pe carbune (coal) nu am mai vazut inca...

Attached thumbnail(s)
Screenshot_20220122_154400_WhatsApp.jpg ( Size: 826.98k ) Number of downloads: 457

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
mircea_aq
post 23 Jan 2022, 18:08
Post #364

Membru autentic

https://www.youtube.com/watch?v=seQ7zo9K278

77kwh: 230km la 130kmh + 40km in oras
VW declara 519km autonomie cf wltp

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
cj98czh
post 23 Jan 2022, 18:33
Post #365

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

de parca la astea cu ardere interna nu declsra niste cinsumuri ificisle sf ... nimic nou

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
mircea_aq
post 23 Jan 2022, 18:50
Post #366

Membru autentic

Problema e ca la aproape 80kwh de-abia ajungi de la Bucuresti la Constanta la viteza legala. Wltp-ul la combustie interna e mai aproape de adevar.

--------------------
+
Laurentziu83
post 23 Jan 2022, 21:20
Post #367

Membru autentic

Diferenta dintre WLTP-ul de la termice si WLTP-ul de la electrice e ca la termice, daca ai o urgenta, nu te mai intereseaza un consum mediu de 15% (la 180 la ora), ca nu mori de 30 de euro in plus la benzina la un drum. La electrica insa, cam ramai in drum daca nu esti atent.

Vorba aia, s-au gasit si astia sa ne oblige sa trecem la electrice fix cand nu ne mai intereseaza cat costa un plin de benzina.

--------------------
. . .
+
meganus_bicorpus
post 24 Jan 2022, 11:22
Post #368

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Sa vizitezi toate Kaufland-urile din Romania este doar un whishlist demn de un hipster cu low IQ!
Preluat din articolul de mai jos...

https://autolatest.ro/stiri/vw-up-pe-benzin...omanul-de-rand/

Nu îmi place nici roaba aia de la VW, dar articolul punctează clar niste atuuri ale termicelor in fata noilor generații de masini electrice

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
cj98czh
post 24 Jan 2022, 11:33
Post #369

Membru de la Cluj ...

mirciulica tata, ce este cu tine ... ca in ulrima vreme numai etichete pui tuturor ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
wolfin
post 24 Jan 2022, 11:44
Post #370

Haha

A uitat sa puna ".

E citat din articol faza cu IQ.

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
speedman
post 24 Jan 2022, 12:17
Post #371

Membru autentic

Nu vreau sa fiu rău, unele chestii din articol sunt ok, dar in mare bate câmpii rău omu (ăla de l a scris)...Daca mai pui că ăștia de la autolatest au doar astfel de articole ei fiind promotorii vehiculelor tradiționale, îți faci o idee despre nivelul lor de înțelegere a realității.
Exemplul luat în calcul pt costul unui kwh este cel maxim din rețeaua renovatio, dar mai sunt și alții unde poți încărca cu 2 lei sau 1.87 lei...cei care stau prin Kaufland încărca moka, mă îndoiesc că plătește vreunul 2.45 lei sau cat e la renovatio. Spring ul este o mașină gândită ca mașina de oraș, ei compara mere cu pere... Tb comparata tot cu o mașina electrică...un e up poate sau citi go electric. E ca și cum compari un Megane Sedan cu un Hyundai ioniq electric...n au nici o treabă una cu alta. Partea nasoala e că unii chiar cred ce citesc pe autolatest smile.gif

This post has been edited by speedman: 24 Jan 2022, 12:18

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
Agrig
post 24 Jan 2022, 12:41
Post #372

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

Pai la consum nu mai iesi grozav daca mergi afara din oras cu 2lei/kWh, la 100Km ai cam 20kWh deci 40 lei, la benzina cu 5l iesi la 35lei/100Km.
Avantajul clar este tot in oras la electrice insa parca, parca tot o hibrida este mai buna la utilizare generala, pentru deplasari lungi clasica inca n-are adversar.

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
speedman
post 24 Jan 2022, 13:20
Post #373

Membru autentic

Unde pui benzina cu 5 lei?
Plug in ar fi, pt moment, ideal... însă daca te gândești pe termen lung, ar fi o etapă intermediară, pe care o poți depăși.
Dacă ești mai comod hibrid fara probleme...nu îți faci griji de niciun fel, n ai pb cu stații de încărcare, planificare drum.
Un superb plug in sau un seria 3 plug in ar fi fost interesante, dar depășeau mult bugetul.
La prima electrică am zis că, în situația în care aș fi întâmpinat probleme, in secunda 2 o vindeam fara probleme cu pierderea aferentă...dar n a fost cazul. Acum, de când cu Spring urile, situația s a schimbat un pic...(sunt mai aglomerate stațiile) nu știu cum va fi o data cu apariția valului 2 de livrări, însă momentan nu mă afectează deoarece peste 90% din timp încarc acasă sau când plec din oraș încarc la superchargere (munte sau mare). Până acum n am fost in Moldova sau Maramureș cu electrica...după ce ajung, revin cu impresii.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
Agrig
post 24 Jan 2022, 13:24
Post #374

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

Pai 5x7lei=35lei mie asa-mi iasa, benzina de 7lei ca sa nu ne incurcam prea tare in calcule...

This post has been edited by Agrig: 24 Jan 2022, 13:26

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
speedman
post 24 Jan 2022, 13:35
Post #375

Membru autentic

Ok, n am înțeles..te referi la ieșitul din oraș. Pai nu prea au ce căuta în afara lui cu Spring, dar nu consumă 20 la mers legal, pe DN1...nu vorbesc de autostradă. Mai mult de 15 16 nu consumă...poate ne luminează colegul care deține Spring. Eu am fost de revelion cu Zoe, la 70 km de București...după 140 km aveam consumul pe la 17 kwh.

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
mircea_aq
post 24 Jan 2022, 14:01
Post #376

Membru autentic

https://www.youtube.com/watch?v=DG-bqDuPn94

Uite eu am aflat ce ma interesa, consumul la 160kmh pe vreo doua sute de km de autostrada la 4 grade temperatura exterioara e de 34kwh.

Cu alte cuvinte, pentru vreo 250km de autostrada plus vreo 50km drumuri de legatura sau oras, ai nevoie de o baterie de aproximativ 100kwh.

Min 15:45 smile.gif
Si rezultatul, o jumate de ora de la 19 la 79%

Mi-a placut comparatia cu celelalte masini pe care le-a condus pe traseul respectiv.
...McLaren-ul GT de 620 de cai...8% la 160kmh

--------------------
+
speedman
post 24 Jan 2022, 14:57
Post #377

Membru autentic

La viteze mari așa este, consumă foarte mult...dar cum nu e legal sa mergi cu 160, e doar de amorul artei...am ceva amici pt care electricele nu sunt bune că n au autonomie mare și nu poți merge pe A2 cu 180 cum merg ei de obicei....de parcă poți merge mereu așa, dar na, motive. Când e să le cauți, le găsești. Daca în cele din urmă realizează cat e de penibil, baga altceva: mie îmi place să merg 500 km fără să opresc, că mă odihnesc la destinație...ok, de acord și nu prea...după 2 300 km în România te resimți, n ai sta 50 de minute sa faci pauză, dar 15 20 minute parca aș sta. Ulterior dc ajungi sa fie de acord cu asta, spune da, dar dc e statia ocupată ce fac, stau după unu sau altul ? Aici nu mai ai cum să l combați, pt că este posibil scenariul. As mai adăuga autonomia iarna, mai mică și un nou capitol : statul la coadă după Spring uri care încărca super greu, cel puțin iarna...

This post has been edited by speedman: 24 Jan 2022, 14:58

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
hepea
post 24 Jan 2022, 15:05
Post #378

Membru autentic

QUOTE(speedman @ 24 Jan 2022, 13:35)
Ok, n am înțeles..te referi la ieșitul din oraș. Pai nu prea au ce căuta în afara lui cu Spring, dar nu consumă 20 la mers legal, pe DN1...nu vorbesc de autostradă. Mai mult de 15 16 nu consumă...poate ne luminează colegul care deține Spring. Eu am fost de revelion cu Zoe, la 70 km de București...după 140 km aveam consumul pe la 17 kwh.
*

Am fost la Giurgiu, 130km dus-intors, am plecat cu 97% m-am intors cu 27%. Mers legal in afara localitatii biggrin.gif Consumul de cand cu cauciucurile de iarna si temperaturile scazute ~16. Inainte era ~11? Sau 12.
Clar e de oras Springul. Si da, incarc gratis. 3000km cu 12 lei. Cat o mai merge, apoi hidroelectrica wink.gif

--------------------
ex Dacia Spring - . 2021
+
speedman
post 24 Jan 2022, 15:10
Post #379

Membru autentic

Bravo! Unde încarci? smile.gif
Pe DC cu cat trage? Ai opțiunea pt CCS?

This post has been edited by speedman: 24 Jan 2022, 15:12

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
mircea_aq
post 24 Jan 2022, 15:28
Post #380

Membru autentic

Parca vad la stiri, transmitem in direct de la o statie de incarcare de langa Bucuresti unde un sofer de tesla furios i-a aplicat o corectie fizica posesorului unei dacii spring, intrucat aceasta din urma nu incarca suficient de rapid, tinand statia ocupata. Catalin Teatru Tanase transmite in direct de la locul ororii: Buna seara Andreea ! L-am gasit pe bietul om legat cu propriul cablu de incarcare de capota masinii si cu stecherul de la cablu introdus in nas. De gat avea agatata o placuta pe care scria: NO CCS.

Asa, m-am uitat si eu vad care e treaba cu ix-ul, si pleaca de la 130k euro smile.gif)))
Aci m-am oprit.

This post has been edited by mircea_aq: 24 Jan 2022, 15:29

--------------------
+
meganus_bicorpus
post 24 Jan 2022, 15:53
Post #381

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

In afara de niște mașini mai speciale care costa de la 70000 in sus, mai sunt necesare și niște stații mai șmechere, și niște timp de pierdut, și liber la statie, și....in RO, poate in 2045

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
speedman
post 24 Jan 2022, 16:04
Post #382

Membru autentic

QUOTE(mircea_aq @ 24 Jan 2022, 15:28)
Parca vad la stiri, transmitem in direct de la o statie de incarcare de langa Bucuresti unde un sofer de tesla furios i-a aplicat o corectie fizica posesorului unei dacii spring, intrucat aceasta din urma nu incarca suficient de rapid, tinand statia ocupata. Catalin Teatru Tanase transmite in direct de la locul ororii: Buna seara Andreea ! L-am gasit pe bietul om legat cu propriul cablu de incarcare de capota masinii si cu stecherul de la cablu introdus in nas. De gat avea agatata o placuta pe care scria: NO CCS.

Asa, m-am uitat si eu vad care e treaba cu ix-ul, si pleaca de la 130k euro smile.gif)))
Aci m-am oprit.
*

radmasa.gif
Fără violență, e loc pt toată lumea...era o constatare. Poate cei de la Dacia vor să o ardem in continuare pe benzină și diesel smile.gif

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
hepea
post 24 Jan 2022, 19:06
Post #383

Membru autentic

E loc pt toti. Kaufland 90%, Lidl 5%, socrii 5%. Doar type2, CCS-ul stricat la Kaufland si oricum pe vremea asta trage mai incet fata de type2 (5kw ccs vs 7kw type2).

--------------------
ex Dacia Spring - . 2021
+
speedman
post 24 Jan 2022, 20:23
Post #384

Membru autentic

Am înțeles ce spui, tu ești un caz fericit să spun așa smile.gif , pt că marea majoritate stau pe CSS și dc le spui devin agresivi...nu mai vb de folosirea aplicației plug share. Ești din București...am văzut...
Unde este stricat CSS ul, la care Kaufland? biggrin.gif

This post has been edited by speedman: 24 Jan 2022, 20:24

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
hepea
post 24 Jan 2022, 21:06
Post #385

Membru autentic

Sebastian. Da, sunt un caz fericit din punctul asta de vedere. Cine are ochi si chef sa vada ce se scrie aici filtreaza informatia si ia o decizie relativ informata.
Puneti pe hartie si daca da cu plus, spor!

--------------------
ex Dacia Spring - . 2021
+
speedman
post 25 Jan 2022, 08:33
Post #386

Membru autentic

IMG_20220122_214542.jpg ( Size: 2.29mb ) Number of downloads: 153

Consum cu bateria caldă smile.gif

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
vallixx
post 25 Jan 2022, 10:50
Post #387

Membru nesuferit

Urmaresc pe YT pe un tip din Timișoara, Darius Jula parca, care are o Tesla si un Zoe.

Si a facut drum in Thassos cu Zoe. Una-doua el cauta priza....e ca posesorii de Apple de acum cativa ani, care cand scoteau telefonul din priza, deja se gândeau unde e următoarea priza.

Asa si el. Dar vezi, pe el se pare ca nu-l deranjează, eu n-as putea trai asa. Deci pana la urma, fiecare cu stie, cum c derede....

LE Am postat fix după speedman si vad in semnătura un Zoe si o Tesla. Sigur nu esti tipul din Timișoara? 🤣

This post has been edited by vallixx: 25 Jan 2022, 10:52

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
dantes
post 25 Jan 2022, 11:09
Post #388

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(speedman @ 24 Jan 2022, 13:20)
[...]
Până acum n am fost in Moldova sau Maramureș cu electrica...după ce ajung, revin cu impresii.
*

De cand A10 e completa, Bucu-MM am facut fix 9h, in conditiile in care am avut si rulota agatata, deci maaaaxim 100kmh pe autostrada. O sa incerca sa vad si fara rulota, cu viteza mea normala de deplasare. 3 opriri, una de alimentare si cafea si alte 2 de pipiloi...
Pai daca as fi mers cu electrica...nasol... cred ca faceam 2 zile...oricum sigur aveam nevoie de cazare pe drum... Chiar sunt curios cand faci un astfel de drum sa imi povestesti.

Cand am cautat o masina ptr rulota, am vrut ceva hibrid macar...electric era deja vis umed... dar o singura conditie! Sa fie in stare sa traga rulota dupa ea, legal scris in talon, maxim 60% mmta rulota fata de mmta masina... si m-am convins.... NU exista! Pai la tucson hibrid, e ceva pe la 1200kg maxim tractabil...pfff... si oricum, desi pare ca la plecarea de pe loc ajuta electricul, de fapt nu prea.
Pe electrica full nu m-am uitat ptr ca oricum autonomia si asa praf ar fi fost si mai praf.
Eu totusi nu inteleg de ce o tin sus cu electricele atata! In afara de oras ptr care sunt de acord ca e belea, in rest e complet inutila! Viteza mica, alimentari dese si lungi, incarcatura mica, masina mica si ptr gabaritul meu incomfortabila, rulota nici gand, costuri similare cu termica... ceva imi scapa!
Sa ai masini specializate pe o anumita treaba e de cacao...sincer...de fapt...consumerism...

Ma rog... urmaresc subiectul ptr ca s-ar putea dupa ce finalizez cu panourile FV o sa fie interesanta o jucarie d-asta ptr deplasari scurte...

--------------------
O masina oarecare - . .
Old school
+
cj98czh
post 25 Jan 2022, 11:12
Post #389

Membru de la Cluj ...

in oras este ideala .. inafara si eu zic ca nu ai ce face cu ea .. eu am un stil de condus sa zicem nu economic ... si nici vitezele legale nu le respect ... deci ce sa fac cu ea?

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
einstein1984
post 25 Jan 2022, 11:13
Post #390

fan Dacia

Arkana hybrid are masa remorcabila vreo 800 kile. Banui ca are de a face cu demarajul care se face strict electric, termicul intra pe la 10 la ora. Sa pleci de pe loc cu 1200kile plus in rampa e nevie de ceva cuplu. CUplu care e necesar doar atunci, in rest e degeaba.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
108 Pages « < 11 12 13 14 15 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 19:05
Dacia