Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Masini electrice, barfe, pareri , experiente personale
bgdrenault |
![]()
|
||
![]() bgd Group: Members Posts: 3.609 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
|
||
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|||
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bgdrenault @ 31 Jan 2023, 14:38) Pai cum ramane nevoia de papa , de pishu, de cumparat lichid de parbriz? Parca oricum trebuiau facute, si daca ai masina in fata( da doamne sa fie doar una si nu dacia spring) nu i bai ca le putem face si in doua ore. La ce sa ne grabim? Hai ca nu suntem copii. Nevoile astea au aparut pentru ca.....timp in priza. Acum sinceri sa fim.....daca tot stai la priza....e normal sa-ti gasesti licruri de facut, nu sa stai a prost acolo. Cu cei care nu au o problema sa-si schimbe obiceiurile.....n-am nicio problema, toata stima. Am insa cu cei care nu recunosc....si pretind ca asta le era rutina si inainte....ceea ce sa fim sinceri....nu era. Nu inteleg de ce simt nevoia sa-si valideze o data in plus alegerea. Asa au ales....aia e....nu trebuie sa nimic fata de nimeni. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Pa pa spring, a zburat în DE. M-a spart la spate și... cur 😀
M-am dat cu Leaf și e ok, păcat că are bateria fără răcire activă. Mai tre să mă dau kona. Vre-un sfat? Nu ma trimiteți la termice că once you go electric you cannot go back 😀 Și de tesla nu am bani. Ma rog, de aia de gradina am |
--------------------
ex Dacia
Spring
- .
2021
|
|
clio4edc12 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 6 August 14 ![]() |
Cum l-ai dat in DE?
|
--------------------
Renault
Clio
2014
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.280 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
vw e-up
|
--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai
Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric
2016, 2018, 2025
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Electrice am experimentat Spring, Zoe, Leaf, Citigo si coreene.
Kona o sa-ti placa, Niro mi-a mai placut.... Aaaa si Tesla Model 3 si Model Y....dar doar pentru putin timp. Dar ai zis ca ies de pe lista. Pentru oras....cand va fi sa trec la electrificare, daca tot am avut Renouri, o sa merg pe Zoe. Pentru unica masina...nu iti pot da vreun sfat, pentru ca eu, acum, n-as merge pe electrica ca unica masina. In viitor mai vedem, sanatosi sa fim....sa nu cumva sa trecem toti la Lada sau Moskvich... This post has been edited by vallixx: 31 Jan 2023, 15:24 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(clio4edc12 @ 31 Jan 2023, 15:15) Cum sa-l dau... asta e pretul, banii in cont, contract v/c, suit pe platforma, pa! Culmea, au virat banii in cont inainte sa facem actele... Eu n-as fi facut d'astea Edit: sau ma intrebi cum au dat de mine. Am postat doar la noi, dar au, cred, filiala in RO cu romani care asta fac, cauta masini sa le vanda in DE. Si cica merge bine treaba nu numai pe electrice La kona imi e frica sa nu fie prea mica. Zoe nu-mi place. Leaful mi-a placut, tragea ca nebuna; pacat ca nu are racire pe baterie -> probleme mai tarziu cand pica si pica dupa ce iese din garantie ![]() Nu e pb de a doua masina, exista. Dizal puturos ![]() This post has been edited by hepea: 31 Jan 2023, 16:24 |
--------------------
ex Dacia
Spring
- .
2021
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
megane E tech
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
hepea |
![]()
|
megane e-tech.... nu. La ~26k (dupa ce scad rabla (daca va exista in formatul de anul trecut)) nu am priza dc. Ac automat +900, volan si scaune incalzite +550, cablu type 2 +300, adaptor sa incarc acasa +300. Si e motorul de 130 cai si bateria mica.
This post has been edited by hepea: 31 Jan 2023, 16:31 |
--------------------
ex Dacia
Spring
- .
2021
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(vallixx @ 31 Jan 2023, 15:23) Uite ca eu vreau sa merg cu masina in tricou la -10 grade afara si sa fie alegerea mea daca imi pun polar sau nu pe mine. Am inghetat suficient in casa pe vremea lui Ceao, am inghetat suficient in Oltcit-ul lui taica-mio dupa ce n-au mai pus mecanicii tablele la loc dupa schimbarea axelor cu came, am inghetat si in Dacia noua ca aia avea doar un ventilator anemic si lufturi la geamuri de iesea pisica (de-abia la Matiz am vazut ce inseamna o climatizare decenta), m-am spalat dimineata suficient cu apa rece de si acum folosesc aparat de barbierit electric, am inghetat suficient in liceu cu 12 grade iarna in clasa si mese de faianta de laborator de chimie precum si in casa pana mi-am pus centrala. Daca are chef vestul de ecologie cu de-alde 19 grade in case iarna si 26 vara, sa faca bine sa mai faca si ei ecologie, ca noi am facut ecologie pe vremea lui Ceao si mult dupa cat n-o sa faca ei in toata existenta lor. QUOTE(bgdrenault @ 31 Jan 2023, 15:38) Daca ai bani, iti iei Mercedes S600, nu tesla, sa fim seriosi. This post has been edited by Laurentziu83: 31 Jan 2023, 17:08 |
--------------------
.
.
.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.609 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Bai, mai lasati o si cu tricoul
Nu s eu cu electricele, dar........... Pai daca pleci de la domiciliu, la minus 5 grade, cand poti sta in tricou in masina? daca ai destinatie de 20 de km, cam atunci dai haina jos, cat aer cald iti ies la aeratoare, tabla si habitaclul nu prea e de tricou Ma rog, poate voi sunteti caliti.dela Ceao This post has been edited by bgdrenault: 31 Jan 2023, 17:40 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
sa fim seriosi, daca ai climatronicul setat la 27 de grade poti dupa 15 minute sa stai in tricou, indiferent de cat de frig e afara.
Dar ce e relevant aici este ca vad la drum lung (adica pe autostrada), ca ocupantii masinilor electrice sunt in maneca lunga, in pulover, uneori cu jacheta pe ei in masina. E clar ca cei care merg pe autostrada ruleaza de cele mai multe ori peste 20 de km. Iar daca stai in maneca lunga la drum lung intr-o electrica e clar ca o faci pentru a nu ramane fara autonomie. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(bgdrenault @ 31 Jan 2023, 18:39) Pai daca pleci de la domiciliu, la minus 5 grade, cand poti sta in tricou in masina? daca ai destinatie de 20 de km, cam atunci dai haina jos, cat aer cald iti ies la aeratoare, tabla si habitaclul nu prea e de tricou Daca am de mers doar 3-4 km, atunci nu ma dezbrac. La mai mult de atat, dau jos geaca de pe mine de cum ma sui in masina si raman la polar pentru ca masina se incalzeste destul de repede. Daca e foarte frig, atunci las geaca pe mine in primele minute si o dau jos la un semafor/trag pe dreapta. La drum lung mi se pare mai confortabil sa conduc la tricou, asa cum stau si acasa si cum stau si la birou. Nu suport puloverele, prefer polarele care se descheie la gat. |
--------------------
.
.
.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
asta chiar nu i un subiect, nu vad multi soferi in masini termice, la tricou, chiar la drum lung.
Nu trebuie sa mergi la 27 de grade doar ca sa ti se vada brandul. si organismul uman are o temperatura optima de functionare Cred ca divagam acum de la subiect, mai ales ca vad ca sunteti doar doi asa mai caliti This post has been edited by bgdrenault: 31 Jan 2023, 19:41 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu stau la 22, la 24 isi pune prietena si m-as coace la setarea asta.
This post has been edited by Laurentziu83: 31 Jan 2023, 19:44 |
--------------------
.
.
.
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Eu mereu am preferat să fiu cât mai lejer la volan. Dacă am drumuri scurte, nu dau jos haina de iarnă, dacă e frig afară. Scurte însemnând local.
Mai ales de când am benzinară, că se încălzește mult mai repede. E chestie de obișnuință, dar și de preferințe. Eu prefer să-mi fie puțin răcoare decât să transpir. Clima o setez (iarna) în general între 20 și 22 grade, nu fac saună niciodată. This post has been edited by gabize: 31 Jan 2023, 19:49 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
bgdrenault |
![]()
|
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
Agrig |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.111 Joined: 13 February 04 From: Jimbolia/Timisoara mai rar. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane IV 1,33Tce
2021 Life "Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"
Nelson Mandela |
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vallixx @ 31 Jan 2023, 14:23) Iti urez succes sa mergi pe self driving in Romania..... Hai sa nu fim invers..... la polul opus de @Modus care vrea in tricou la 0 grade.....si sa vrem o optiune inutilizabilla doar pentru ca stim ca nu o au ailalti. Dual-ul e ok....aia e chiar mishteaux. Si ca ziceai de variante pt Tesla. Pe Ioniq l-am mentionat si eu, iar cu e-Niro m-am plimbat vreo 2 zile. Mi-a placut maxim. Mai ales interiorul digital si totusi analog. ![]() Dar nu are eficienta chestiei aleia de dat in ..oaie. Nu vreau sa merg self driving pe nicaieri, imi place sa conduc am mentionat doar de dragul discutiei ca sa nu se mai compare mere cu dude, sunt diferite si nu suporta comparatie. Cat despre eficienta Tesla vs e-Niro nu m-as baga la comparatie pt ca sunt caroserii diferite, cand o sa le conduc pe ambele o sa ma pronunt. Pretentiile unora de a merge in tricou la -10 grade iarasi este discutabil, desi eu plec la birou in camasa ...haina sta in agatatoare in spate, scaun incalzit, volan incalzit, temperatura pe 21.5 -22 grade, dupa 2-3 min de mers inchid incalzirea in scaun si volan, PDC atinge foarte repede temperatura in habitaclu. |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.734 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Rivian, cealaltă "vedetă" electrică americană în afară de Tesla - o pui la încărcat, se aude un bum și nu se mai încarcă și nimeni nu știe cum să-i dea de cap...
"Yeah, he paid over 100 grand for a truck he can't disconnect from the charger and can't drive. He had to wait 7 hours for a tech who couldn't do anything and had to get a rideshare for 2 hours to get home. That is SOOO much better than pulling up to a gas pump and driving away." https://thefederalistpapers.org/us/ev-owner...gc44KND1Gs2pFpk 1 Feb 2023, 09:47: Partea bună la mașinile electrice este că ele sunt inclusive și nu fac discriminări - adică sunt la fel de proaste și se strică și iau foc de la cele mai ieftine- Dacia Spring și până la cele mai scumpe - Tesla, Rivian, Hummer EV. Adică fie că dai 20.000 sau 100.000 euro primești aceeasi calitate, "ca să fie bine, să nu fie rău". Practic mașinile electrice reușesc egalizarea eșecului - Dacia Spring este la același nivel de ca Hummer EV. https://www.youtube.com/watch?v=V4MwwWmy3w0 This post has been edited by Modus: 1 Feb 2023, 09:47 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
S580e W223 ...oricand la orice ora ca sofer! Dupa ce pui piciorul pe asa ceva, dispare orice urma de dorinta de electrica sau de a sta pasager intr-un S.
Pasager in spate nu stai in S neaparat. E dupa doleante. Intr-un S Maybach...da...e alta poveste, unde masina e construita in jurul pasagerului, dar asta e alta discutie. Imi plac versusurile astea nerealiste de pe topic..chiar marfa... petrolheads vs electrocutati..marfa! Masinile le iei ptr ce ai nevoie sau/si cu inima. Si mai depinde si de cati bani dispui. Daca esti impatimit de masini, vei cheltui fix cati bani iti permiti sa dai pe una. Revenind. Tesla e ok pe hartie si real life, dar daca ai un accident minor? Cum e cu piesele? Service-ul? Cat astepti dupa o piesa de caroserie de ex? Cat sta masina imobilizata in service in caz de accident minor? Si sa nu aud ca dom'le sunt atent! Nu! Tu esti atent, dar strada e plina de tembeli! Ca opinie personala, sa detii o electrica si sa stai la bloc...e cam nasol... Daca mai ai inca o masina fosila, e cvasi ok, dar tot stai cu emotii un pic...dar sa zicem ca gasesti sa o incarci la cumparaturi ..gen.. si ai backup fosila... Dar sa stai doar in electrica si la bloc ![]() La casa, ai optiuni...dar si aici daca o folosesti pe raza cat are electrica zeama sa o incarci de acasa, e ok, dar sa stai doar in electrica...naspa! Cazul ideal... la casa, panouri foto, ca a 2-a masina maxim...atunci electrica merita cu varf si indesat! Amortizare rapida, ptr drumuri scurte e ideala (gen nu stai sa se incalzeasca fosila) iar ptr drumuri lungi uiti de electrica! Nu ai cum si nu concep sa programez drumul in functie de masina! Pe bune? Sunt sclavul masinii? Niet! Masina e o unealta. Daca unealta nu functioneaza? A 2-a oara nu o mai folosesti si iei alta care sa iti serveasca! Si mai e o problema cu care ma confrunt de cateva luni... tema ptr electrocutati in primul rand dar si fosilisti ca deja eco shit-ul se intinde si p-acolo... Se da o rulota de 3tone si 11m lungime... Ce electrica poate trage asa ceva? Dar fosila? Dar hai sa indulcim.... o rulota de 1.5t ca sunt destule in gama asta... ce electrica poate sa traga? Fosile sunt carca...dar cu electrica? |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
einstein1984 |
![]()
|
La tesla daca nu esti tu atent e masina
![]() O rulota de 3t si 11m lungime banui ca e spre 100k Euro? Poate ai bani sa trimiti pe cineva cu ea la destinatie atunci. Sau de o un apartament la hotel. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
bgdrenault |
![]()
|
QUOTE(dantes @ 1 Feb 2023, 10:01) Nu ai cum si nu concep sa programez drumul in functie de masina! Pe bune? Sunt sclavul masinii? Niet! Masina e o unealta. Daca unealta nu functioneaza? A 2-a oara nu o mai folosesti si iei alta care sa iti serveasca! Ai uitat si tu de digitalizare, aka aplicatii. Deci blugi ti ai luat. Placinte n ai nevoie. Copii nu au nevoie de plimbari cu trotineta in pauze. Cu prostata stai bine. deci n ai nevoie de electrica. <span class='edit'>1 Feb 2023, 10:28:</span> Ma mai coafeaza asta cu sofer si stat in spate. bag sama ca vorbim aici doar de directori de companii si ministri Nu s de ce , dar multi pe care i cunosc, cu masini de la 50000 E in sus si le conduc singuri. Saraci. Cred ca ar fi bine sa revenim pe topicul asta dupa vreun an, doi Sa se traga linie. This post has been edited by bgdrenault: 1 Feb 2023, 10:29 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
einstein1984 |
![]()
|
cum ziceam, oameni si oameni.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
bgdrenault |
![]()
|
asa i
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 1 Feb 2023, 10:09) La tesla daca nu esti tu atent e masina ![]() O rulota de 3t si 11m lungime banui ca e spre 100k Euro? Poate ai bani sa trimiti pe cineva cu ea la destinatie atunci. Sau de o un apartament la hotel. Nu poti intelege turismul de rulota, autorulota sau pensiune/hotel. Rulotismul nu e ieftin deloc si ptr cine cunoaste fenomenul, nici nu se pune problema de a trimite in avans rulota undeva. Iar de hotel...hehehe...personal sunt satul si nu m-as mai duce la asa ceva dupa ce am gustat din alt fel de turism. Dar nu face subiectul topicului. Intrebarea de baza e.... ce electrica poate trage orice fel de rulota? Si aici ma gandesc la viitor...gen peste 5 -10 ani cand eco-shitul da navala peste tot... |
--------------------
O masina
oarecare
- .
. Old school
|
|
einstein1984 |
![]()
|
E adevarat, nu pot intelege placerea asta de a te tara pe drum stricand vacanta tuturor celorlalti care vor sa ajunga la destinatie, incurcand camioane etc + sa plateti in plus pentru asta+golesti cacastoarea+gatesti si speli singur vase...... Gen ai 200 cai si mergi de parca ai avea spring cu 80 -90 pe DN....Macar un motorhome merge si cu 110 pe autostrada.
P.S. sunt unii care isi stocheaza rulota la destinatie tot anul, cand se duc pe riiera atunci le-o scot baietii si le-o amplaseaza unde trebuie. Capture.JPG ( Size: 18.75k ) Number of downloads: 348 astea sunt capacitatile la tesle. Autonomie tragad din astea u stiu nu-mi pasa. This post has been edited by einstein1984: 1 Feb 2023, 11:50 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
ce-i geniule ... parca conduceai legal, ce ai cu aia de merg legal? auzi iti strica concediul astia cu rulotele ... man .. tu esti ciudat rau ..
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
tu ai impresia ca aia merg cu 90 la deal sau daca bate vantul? In special aia pe la noi care-si iau rulota mai amre de 80% din masa remorcabila a masinii.... Asta ca sa nu zic ca sunt si DNuri cu limita de 100, unul trece si prin cluj...
This post has been edited by einstein1984: 1 Feb 2023, 12:57 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 02:29 |